Split Ship Management

He, he, he, tko nije shvatio, niti neće! :p

Mogla bi se i za ovo napravit anketa, kome je sve ponuđen SIGURAN ukrcaj, ali samo mu trebaju joÅ¡ neki breveti.
Naravno, tu je SSM pa će oni to sredit.

A onda nakon par mjeseci vozanja, uvijek neki razlog zašto taj isti ukrcaj nije realiziran.
Ili trenutno neka kompanija više ne uzima naše, više se ne ukrcava na tu kompaniju, niši prošao test (u kojem skoro pa doslovno treba upisat koliko je 2+2), ....uvijek ono nešto!
Glavno da si platio brevete.....
Sretno vam svima, ja sam se jednom opekao i nikad više....a isto tako mi je bio zagarantiran ukrcaj! :udriglavom

Ljudi, svi dobro znamo i razumijemo u kakvoj se situaciji nalazimo u državi bez posla. Pomorci koji navigaju, ili su nekim razlogom ostali bez posla a posebice novi koji tek ulaze u pomorstvo. Nemojte nasjedat na takve priče, jer koliko pratim ovdje čini mi se da SSM ima prihode samo od toga Å¡to vas navlače na te brevete i vize. Možda bih i ja isto postupio, jer sam se naÅ¡ao u sličnoj situaciji, bez posla i para ali kako god okrenem Split mi je predugo za putovat a joÅ¡ duže kad se radi o SSM-u.

Ja cu samo rec da meni nigdje nije spomenuto da je meni zagarantiran ukrcaj jer fala bogu danas mi nitko ne moze to garantirati . Također me nisu nikakve brevete trazili tj ne ssm nego gosp. dean , jedino je reka da bi bilo bolje da imam vizu , i da ju idem napraviti jer imam vece mogucnosti kako u ssma tako i kod drugih . Ja im nisam kinte dao za vizu niti mi pada napamet da im dam. Zelim rec da meni ssm ili dean nisu rekli e sad cemo te ukrcat 100 posto kad imas vizu.

Ljudi, svi dobro znamo i razumijemo u kakvoj se situaciji nalazimo u državi bez posla. Pomorci koji navigaju, ili su nekim razlogom ostali bez posla a posebice novi koji tek ulaze u pomorstvo. Nemojte nasjedat na takve priče, jer koliko pratim ovdje čini mi se da SSM ima prihode samo od toga Å¡to vas navlače na te brevete i vize. Možda bih i ja isto postupio, jer sam se naÅ¡ao u sličnoj situaciji, bez posla i para ali kako god okrenem Split mi je predugo za putovat a joÅ¡ duže kad se radi o SSM-u.

Trenutni prihodi SSM-a dolaze isključivo iz trening centra i trebalo bi biti jasno da objavljene pozicije za koje se traže pomorci su samo način kako pojačati rad centra. Jasno, nekolicina će dobiti ukrcaj, no velika većina neće jer ih se i nema gdje ukrcati.

Sićam se famoznih dana na njihovim kontejnerima po Kanadi. Gladan ko vuk jer nismo imali Å¡ta jest!:o Nikad viÅ¡e! Zahvaljujem i goodbye!:p

Ja sam u dogovorima sa gospodinom bilicem iz SSMa ima ko sta reci o njemu . Naravno svi mi se dole cine premazani , a i skepican sam ko i svi mi . Mene netjeraju da radim brevete nego vizu , pokusavam se ukrcat kao ass struje .

Gospodin Bilić je dobar. PoÅ¡ten i trudi se oko ljudi.

ja san rjeÅ¡ija d43 priko ssm, oteglo se dobro dok san uopće dobija prijavnicu za otić na lučku kapetaniju.u kontaktu san bija sa deanom bilićem i nemogu reć da san ima ikakvih problema s njim.u razmaku od nekih misec-dva zvali su me dvaput da se hitno otvorilo misto za mornara al da triba imat američku vizu, koju nisan ima pa je to propalo,a koliko znam američku vizu se more dobit samo uz garantno pismo agencije koja krca te ju oni u amabasadi imaju i pravo odbit izdat bez ikakvog obrazloženja.

ja san rjeÅ¡ija d43 priko ssm, oteglo se dobro dok san uopće dobija prijavnicu za otić na lučku kapetaniju.u kontaktu san bija sa deanom bilićem i nemogu reć da san ima ikakvih problema s njim.u razmaku od nekih misec-dva zvali su me dvaput da se hitno otvorilo misto za mornara al da triba imat američku vizu, koju nisan ima pa je to propalo,a koliko znam američku vizu se more dobit samo uz garantno pismo agencije koja krca te ju oni u amabasadi imaju i pravo odbit izdat bez ikakvog obrazloženja.

Za svakog pomorca koji triba USA vizu triba garantno pismo (kako si i sam rekao) ali problem dolazi kad neka firma trazi hitno covika (ukrcaj u 24 sata jer brod isplovljava a netko je imao nesrecu npr). Inace firme koje te zovu na ukrcaj i kazu da nemas vizu (sta je vidljivo i prije poziva iz tvoje aplikacije koju si ispunio) znaci da te samo zele ''trznit'' da znas da su one dobre ali da ukrcaj nemaju. Stoga vise postujem kad mi neko rece nema trenutno nista nego kad me nazovu i recu imamo otvoreno misto ALI..........

ja san preko ssm-a se ukrca na aidu ko prvi elektricar isto san neke stvari kod njih polozija al u vrlo kratkon roku san se ukrca i evo zasad sve 5. permanent ugovori i to mada mi se cinilo sve cudno ali ispalo super :D

Last edited:
Da li netko od vas kolege ima iskustva sa situacijom da nekim slucajem su isli na intervju bez doticnog polozenog breveta u ssm-a (BTM (+BRM) I CROWD&CRISIS)? ranije sam pisa da su mi nudili posal al bez polozenog breveta receno mi je da ne mogu izac na intervju :D :udriglavom

Da li netko od vas kolege ima iskustva sa situacijom da nekim slucajem su isli na intervju bez doticnog polozenog breveta u ssm-a (BTM (+BRM) I CROWD&CRISIS)? ranije sam pisa da su mi nudili posal al bez polozenog breveta receno mi je da ne mogu izac na intervju :D :udriglavom

neman iskustva da su mi to rekli ali znam sta bih ja njih pitaju pa evo savjet/i svima koji u buducnosti naidu na takvo pitanje s njihove strane.

1...Dali mogu polagat nakon sta zavrsim intervju?
2...Planiram polozit te brevete u ucilistu (pa navest neko drugo, da vidite odgovor)

Eto to su moji prijedlozi pa da vidimo odgovor,jer nedopustivo je da ti on uvjetuje da kod njega potrosis pare (tesko stecene) a da ti nedaje posao nego te kako ja to vidim ucjenjuje.

neman iskustva da su mi to rekli ali znam sta bih ja njih pitaju pa evo savjet/i svima koji u buducnosti naidu na takvo pitanje s njihove strane.

1...Dali mogu polagat nakon sta zavrsim intervju?
2...Planiram polozit te brevete u ucilistu (pa navest neko drugo, da vidite odgovor)

Eto to su moji prijedlozi pa da vidimo odgovor,jer nedopustivo je da ti on uvjetuje da kod njega potrosis pare (tesko stecene) a da ti nedaje posao nego te kako ja to vidim ucjenjuje.

Sjor Dalmos bio tamo na takozvanom internom razgovoru sa gospodinom (necu javno ime spominjat), malo mi papire pogleda, matrikulu i kako to vec ide i postavia sam mu pitanje pod vasom tockom 1. medutim odgovor je bio da oni to ne traze nego cruise kompanije inzistiraju da se na intervju dolazi spreman sa papirima sta je meni totalna glupost ne znam za ostale tako da sam jos malo cakula sa njim i reka da ce vidit sta moze napravit jer sam reka da necu polagat prije nego odradim intervju i evo jos cekam da se vidi sta se moze napravit :D

ovo oko planiranja polaganja breveta u drugim ucilistima nazalost nisam ni pita jer sam se snerva, zahvalia kulturno i posa na kavu :D

Pomorac MORA imati minimum brevete za svaku vrstu broda da bi ga uopce neka agencija mogla ponuditi nekoj firmi.

Ukoliko nemas min. brevete za putničke za svoju poziciju ni ne mores očekivat da neka agencija ce tebe gurat nekoj firmi jer je to neozbiljno od njih.

Ukoliko nemas DP nemores ni očekivat da ces se ukrcat na DP brod, niti od neke agencije da ce te gurat, jer je to neozbiljno od njih.
.
.
.

U HR je vec ionako donesen novi pravilnik o izobrazbi pomoraca, tako da i lipo pise sto se mora MORA imat.

Kolko vidim ne traze oni brevete za astronaute, nego ono osnovno što se mora imat da se plovi na takvom brodu.

Garancije kod agencija nikad nema, niti ce ikad biti. Oni su samo posrednici koji predlazu/nude pomorce firmama.

Pomorac MORA imati minimum brevete za svaku vrstu broda da bi ga uopce neka agencija mogla ponuditi nekoj firmi.

Ukoliko nemas min. brevete za putničke za svoju poziciju ni ne mores očekivat da neka agencija ce tebe gurat nekoj firmi jer je to neozbiljno od njih.

Ukoliko nemas DP nemores ni očekivat da ces se ukrcat na DP brod, niti od neke agencije da ce te gurat, jer je to neozbiljno od njih.
.
.
.

U HR je vec ionako donesen novi pravilnik o izobrazbi pomoraca, tako da i lipo pise sto se mora MORA imat.

Kolko vidim ne traze oni brevete za astronaute, nego ono osnovno što se mora imat da se plovi na takvom brodu.

Garancije kod agencija nikad nema, niti ce ikad biti. Oni su samo posrednici koji predlazu/nude pomorce firmama.

Postovani imenjace hvala na iscrpnom odgovoru! nije poanta da ti mene ucis o brevetima jer ja jako dobro znam sta su breveti i sta tribam imat i ne nije tocno da za intervju trebas imat prokleti crowd and crisis poanta je u nacinu i komunikaciji spram nas pomoraca od strane agencija. posto se taj prokleti brevet koji kosta malo manje od 6000 kn moze kod njih polozit bilo kada odnosno kad god ti zatreba onda ne vidim razlog zasto ne mogu na intervju pa u slucaju zadovoljavanja polozim sutra dan sta god mi zatreba jer ionako ga polazes kod njih tako da znas ;)

Postovani imenjace hvala na iscrpnom odgovoru! nije poanta da ti mene ucis o brevetima jer ja jako dobro znam sta su breveti i sta tribam imat i ne nije tocno da za intervju trebas imat prokleti crowd and crisis poanta je u nacinu i komunikaciji spram nas pomoraca od strane agencija. posto se taj prokleti brevet koji kosta malo manje od 6000 kn moze kod njih polozit bilo kada odnosno kad god ti zatreba onda ne vidim razlog zasto ne mogu na intervju pa u slucaju zadovoljavanja polozim sutra dan sta god mi zatreba jer ionako ga polazes kod njih tako da znas ;)

naravno da ti ne moze posao uvjetovati polaganjem breveta u njih jer je to cista ucjena. sto se tice SSM dosadni su sa tim svojim ucilistem i polaganjem breveta u njih. mene su zvali i slali mi mail sa listom breveta koji se kod njih mogu polagati.
ok, razumijem da su vremena teska i da se trebaju boriti za svaku kunu ali ipak treba imat mjeru i ne dosadivat ljudima a pogotovu ne ucjenjivati ukrcajem.
by the way vjerujem da vecina velikih firmi crowd managment organizira na brodu. vrijedi samo za tu firmu ali nama je i to dovoljno.

Back