JohnnyC
3rd officer
Meni je ova pozicija za safety officera i nudi mi za 2nd officer Costa, ali ni jedno ni drugo za sada se ne potvrdjuje niti ne realizira...
Nadam se da ćeÅ¡ upast. Sretno!
Meni je ova pozicija za safety officera i nudi mi za 2nd officer Costa, ali ni jedno ni drugo za sada se ne potvrdjuje niti ne realizira...

Ljudi, svi dobro znamo i razumijemo u kakvoj se situaciji nalazimo u državi bez posla. Pomorci koji navigaju, ili su nekim razlogom ostali bez posla a posebice novi koji tek ulaze u pomorstvo. Nemojte nasjedat na takve priče, jer koliko pratim ovdje čini mi se da SSM ima prihode samo od toga Å¡to vas navlače na te brevete i vize. Možda bih i ja isto postupio, jer sam se naÅ¡ao u sličnoj situaciji, bez posla i para ali kako god okrenem Split mi je predugo za putovat a joÅ¡ duže kad se radi o SSM-u.
Nadam se da me Ratko nece za Kapa potrefit. .![]()
Ja sam u dogovorima sa gospodinom bilicem iz SSMa ima ko sta reci o njemu . Naravno svi mi se dole cine premazani , a i skepican sam ko i svi mi . Mene netjeraju da radim brevete nego vizu , pokusavam se ukrcat kao ass struje .
Gospodin Bilić je dobar. PoÅ¡ten i trudi se oko ljudi.
ja san rjeÅ¡ija d43 priko ssm, oteglo se dobro dok san uopće dobija prijavnicu za otić na lučku kapetaniju.u kontaktu san bija sa deanom bilićem i nemogu reć da san ima ikakvih problema s njim.u razmaku od nekih misec-dva zvali su me dvaput da se hitno otvorilo misto za mornara al da triba imat američku vizu, koju nisan ima pa je to propalo,a koliko znam američku vizu se more dobit samo uz garantno pismo agencije koja krca te ju oni u amabasadi imaju i pravo odbit izdat bez ikakvog obrazloženja.
Da li netko od vas kolege ima iskustva sa situacijom da nekim slucajem su isli na intervju bez doticnog polozenog breveta u ssm-a (BTM (+BRM) I CROWD&CRISIS)? ranije sam pisa da su mi nudili posal al bez polozenog breveta receno mi je da ne mogu izac na intervju![]()
![]()
neman iskustva da su mi to rekli ali znam sta bih ja njih pitaju pa evo savjet/i svima koji u buducnosti naidu na takvo pitanje s njihove strane.
1...Dali mogu polagat nakon sta zavrsim intervju?
2...Planiram polozit te brevete u ucilistu (pa navest neko drugo, da vidite odgovor)
Eto to su moji prijedlozi pa da vidimo odgovor,jer nedopustivo je da ti on uvjetuje da kod njega potrosis pare (tesko stecene) a da ti nedaje posao nego te kako ja to vidim ucjenjuje.
Pomorac MORA imati minimum brevete za svaku vrstu broda da bi ga uopce neka agencija mogla ponuditi nekoj firmi.
Ukoliko nemas min. brevete za putničke za svoju poziciju ni ne mores očekivat da neka agencija ce tebe gurat nekoj firmi jer je to neozbiljno od njih.
Ukoliko nemas DP nemores ni očekivat da ces se ukrcat na DP brod, niti od neke agencije da ce te gurat, jer je to neozbiljno od njih.
.
.
.
U HR je vec ionako donesen novi pravilnik o izobrazbi pomoraca, tako da i lipo pise sto se mora MORA imat.
Kolko vidim ne traze oni brevete za astronaute, nego ono osnovno što se mora imat da se plovi na takvom brodu.
Garancije kod agencija nikad nema, niti ce ikad biti. Oni su samo posrednici koji predlazu/nude pomorce firmama.
Postovani imenjace hvala na iscrpnom odgovoru! nije poanta da ti mene ucis o brevetima jer ja jako dobro znam sta su breveti i sta tribam imat i ne nije tocno da za intervju trebas imat prokleti crowd and crisis poanta je u nacinu i komunikaciji spram nas pomoraca od strane agencija. posto se taj prokleti brevet koji kosta malo manje od 6000 kn moze kod njih polozit bilo kada odnosno kad god ti zatreba onda ne vidim razlog zasto ne mogu na intervju pa u slucaju zadovoljavanja polozim sutra dan sta god mi zatreba jer ionako ga polazes kod njih tako da znas![]()