evo da i ja napišem 2 riči o ovoj temi,pošto sam bio u kontaktu sa Bracom,ali ne u vezi ukrcaja,nego u vezi jednog itf slučaja,gdje je bio uključen kolega mu itf inspektor iz strane zemlje,odvjetnik i naših nekoliko pomoraca.
imam par njegovih mailova i upozorenja,pazite,on cak i upozorava kako bi zastitio kolegu.
Sramota je taj SPH ili pojedinci,pa bez brašna smo bili na brodu,uhićeni (radi gazdinih dugova) i šta je sph napravio?ništa
nevanja se bosti sa rogatim,ali ja mu želim,da mu dite prođe taj slučaj,kao moj,pa da mu ja pjesme pišem,jer oni su samo papilova.
šta oni daju za svoju pristupnicu?
kakva prava mi imamo?
jebe nas kome se digne ona stvar,a sph treba napraviti kompletnu smjenu i staviti normalne ljude,a neka frenki bude gazda.
ajmo napraviti glasanje na forumu i eto državni udar.
hrvat sam,ali ovo je sramota,kolega srbin električar mi ima plaću 2500 eura i nikome nije dužan porez plaćati,bio misec ili 10 miseci na brodu,a nama hrvatima k........
na što oni nama udaraju porez?
budeš 5 miseci i 29 dana na brodu,zaradiš 20 000 eura npr,onda ti država naplati 7-8000 eura jer nemaš 183 dana,ostane ti 12 000 eura,od toga kupuješ,mliko,kruh,gorivo,cigare itd (tu je isto na 12 000 eura oko 3000pdv-a i znaci 6 mjeseci si bio na brodu za 9000 eura ili ako se izračuna godisnji prosjek oko 5500,-kn,placa vozaca u Leda,koji je svaki dan doma.
malo sam oduljio,ali mi se digne cukar na takve nepravde.
fala bogu sto uopce nisam u ovome naseme poreznom sistemu,nego kod susjeda nam talijana za sada,tako da ovi lagano neka odjebu sa tim porezom na budale::)))
ne plaćajte bandi ništa
živili
Pa pisite coviku kako je reka maninjorgo.Vidite da on ima svoj glog.On je uvijek na glogu i vapi za problemima pomoraca.I ne zeli nikome zlo.Mrznja ne skodi onome kome je namjenjena vec izjeda onoga tko mrzi.Mogu ti rec da i ja imam puno svoji "obozavatelja" ali to im je samo stvorilo cir na zelucu,a jedan je i srce operira koliko me voli.A sta se tice posla ne hvala.Pa za 12 kila kuna ja se ne bi diza u 7 manje kvarat taman da znam da cu u 7 opet ic lec.
http://predragbrazzoduro.com/politika-i-pomorstvo/ponovno-se-kuva/
Last edited: