Silver Sea Cruises

​​​​​Nema sta brutalna plaća za šefa struje... 6000dolara imaju nama filipinci drugi struje na Vikinga... Kako uspiju nać iko ga za te novce...

Meni je nuđeno za Sekonda makine gvardijana 5600$ samo na brodu ugovor 4 mjeseca:confused:

Još sam dobro i prošao:udriglavom

Razumin ja da treba jest govna u pocetku karijere i svak od nas ih pojede al 7000dol samo na brodu za gotovog sefa struje je sramota iti nudit...

Razumin ja da treba jest govna u pocetku karijere i svak od nas ih pojede al 7000dol samo na brodu za gotovog sefa struje je sramota iti nudit...

Sve OK ali nisi dosao na pocetku karijere za sefa struje, uopce mi nije jasno zasto neka kompanija nudi takvu poziciju netkome ko nije na firmi nekoliko godina, pa sta si tako jadan da iz svog kadra nisi u stanju izvuc nekoga tko je zasluzio da bude sef struje!?

Sve OK ali nisi dosao na pocetku karijere za sefa struje, uopce mi nije jasno zasto neka kompanija nudi takvu poziciju netkome ko nije na firmi nekoliko godina, pa sta si tako jadan da iz svog kadra nisi u stanju izvuc nekoga tko je zasluzio da bude sef struje!?

Čini se da tim putem -popunjavanja viših pozicija u elektro odjelu ljudima koji nisu niknuli u vlastitom pogonu-idu lagano i drugi.
Konkretno NCL na jednom od svojih brodova kojih je ,by the way, dva u istoj klasi je primio nedavno za automation engineer-a tj.prvog električara čovjeka izvana prvi put na kompaniji.
Nisu htjeli,mogli ili znali ponuditi nikome sa postojećih brodova tu istu promociju.
Tako da su čudni ili u najmanu ruku skriveni razlozi odluka koje uredi i recruiter-i tj. superintendent-i donose.

Iako financijski to nije usporedivo sa svotama tu navedenima,tj. puno je bolje,sef struje na NCL-u ima za početnu plaću mislim skoro duplo više od tu spomenutog iznosa.

Jeli talijan u pitanju?
:)
Mene su u 2 puta odbili za 2e, a sve po sms-u zadovoljavam.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Ako mislis na Sun ,crnogorac je i odlican je i covik i radnik.Dosa je sa msc jer bi sta po 7 miseci na brodu.

Dao sam primjer, nisam davao vrijednosne sudove o dotičnom kao što se vidi iz post-ova.
Vaša opaska je krivo usmjerena ako je poanta trebala biti da sam napisao o kojoj se nacionalnosti radi, što se mene tiče neka promoviraju koga i kada žele.
Ionako na to ne možemo utjecati, iz vlastite prošlosti sa kompanijom (2006-2014,2016-2019) mogu zamjetiti promjene u trendovima kod promocija.

Dobio sam promociju 2009 nakon što sam na Sun-u proveo 3 godine kao electrical engineer u strojarnici, pa prekrcan na Sky u svojstvu aut.eng.
Tih godina nisam znao-ako ih i je i bilo-za dovođenja izvana na pozicije automation-a isl.

P.S. Također sam bivši MSC-ovac( 2003-2006 MSC Lirica )tako da znam o čemu govorimo kad govorimo o MSC-u.
Pisao sam o vlastitom doživljaju poslodavca na temi MSC davno već.

Last edited:
Na Carnivalu chief electrician ima tako nesto oko 5-6000 $. Ali zato chief ETO ima duplo više. Triba viditi i opis posla prije nego se donese sud

Na Carnivalu chief electrician ima tako nesto oko 5-6000 $. Ali zato chief ETO ima duplo više. Triba viditi i opis posla prije nego se donese sud

Istina, takav jedan -sa titulom chief electrician-a sa Carnivala- je na NCL Sun-u dobio otkaz kao electrical engineer jer nije rješavao zadaće,lagao o istima a na kraju pokušao izbjeći otkaz prijetnjom da će se ubiti pa je bio izoliran tjedan ili dva.

Nisam svjedočio osobno, prepričao mi je u detalje stvari sef struje koji ga je morao odstraniti tj. poduzeti korake u tom smjeru.
Zašto su ga uopće zaposlili tko će znati.
Obzirom da odluke o kandidatima za posao donose u uredu u Miami-u bez da znaju što pitati pri interview-ne čude ovakvi ishodi.

Ma boze sacuvaj da san sta krivo mislia ,samo kazen da je dobar covik i radnik.

KAko sam objasnio u prvom odgovoru politika promocija na Sun klasi je nejasna, kolega sa Getaway-a koji je svježe dobio promociju mi piše da im je superintendent (za njegov brod) pričao nedavno da su im cilj unutarnje promocie a radi zaustavljanja odljeva ljudi prije nego li krenu sa novom klasom-Leonardo.

A na Sun klasi ne mogu ili ne žele sa dva broda iznaći kandidata (ili više njih) da preuzme upražnjeno mjesto.
Na način da unutar kompanije popunjavaju otvorene više pozicije (tipa aut.eng isl.), a da uvedu nove ljude na mjesta tih koji su promaknuti.
Svakako su izvjesne slijedeće stvari: ili nema kvalitetnih ljudi po uvidu onih koji odlučuju pa nisu ni razmatrali internal promotion,ili nitko nije želio odgovornost ako je nekima i bilo nuđeno.

Kakogod bilo ne govori baš o dobrom stanju duha na toj klasi kad moraš izvana popunjavati takva mjesta.
A da ne govorim kako nije zgodno onome koji dolazi na nepoznat pogon bez prethodnog iskustva strojarnice istog.
Prije to nije bio slučaj,ta tranzicija na automation engineer-a je puno lakša kad si upoznao temeljni pogon kroz 2-3 godine prethodno odrađene u poziciji electrical engineer-a.

Last edited:
Sun i Sky su kaznjenicke bojne....nece niko vamo sa ostatka flote.

I prije je tako bilo, ali su ljudi stizali na promocije sa ostatka flote, pogotovo na Sky nakon re-flag-a 2008 i u 2009.
I sam sam jedan od takvih.Nezgodno je kad odbiješ promociju, nikad se ne zna kad će se opet i hoće li se uopće ukazati prilika.
Izgleda da sada nema niti volje da se djeluje na tim principima.

Back