Shell

iguazu

Forumski zajebant
Ima li tko kakvih informacija iz prve ruke kako je zaradjivati paru kod njih, kakva je hijerarhija i je li to to sto bi se reklo. Uglavnom zvuče dobro po pitanju svega pa me interesira da li se isplati poduzeti sve sto se moze da bi se uvalilo kod njih;);)

IMan prijatelj na shela prvi makine i rek ami je da ima oko 7000 $ permanent a ujedno san upozna i dvojicu na tecaju sekonda palube koji imaju 4000$ permanent a ugovori su razliciti za senior i junior officire.

Hvala sto si se javio, ma u nekakvim sam tek kombinacijama, dolazim sa kontejnerasa i trebao bi se javiti na intervjuu početkom 10. mjeseca u Gloptika, pa poloziti osnovni brevet za tankere i onda viditi kako ce proči taj intervju. Sad sam treci makine(po engl.) , imam 3650 eura i kontam da li mi se isplati ulaziti u sve to. Lupaju me sa svakakvim informacijama a meni to sve skupa ne izgleda nesto posebno napeto, bitnije mi je kako se tamo zivi jer nisam od onih koji broje dane do kraja ugovora.Nadam se da razumijes sto mislim, para je bitna ali ne vrijedi glavom u zid radi toga. NIje lose koji put baciti na karte s nekim....;););)

Ima jedan momak na forumu, Smisni koji je otisa na Shella (prije je bia na crude oil tankerima) pa ti on mozda moze najbolje odgovorit na pitanje (iz prve ruke).....
Uglavnom, ja ti mogu rec' da ako pristanes ic' tamo da te onda ceka puno-puno papirologije...ali,ako si mlad i nemas problema sa kompjuterima go-ahead....
Trenutno ne postoji kompanija koja ce ti dat priliku prelaska na LNG brodove (u svojstvu training casnika)....to je za mene veliki plus....

shell

shell

Ima li tko kakvih informacija iz prve ruke kako je zaradjivati paru kod njih, kakva je hijerarhija i je li to to sto bi se reklo. Uglavnom zvuče dobro po pitanju svega pa me interesira da li se isplati poduzeti sve sto se moze da bi se uvalilo kod njih;);)

Osobnog kontakta nemam s Shellom, ali kum mi je bio na Shellu 3 ugovora kao 1. makine i nedavno je oti??ao od njih. Bio je izrazito nezadovoljan situacijom na brodu, ekipom, spizom. Znam da je sve to mo?žda individualno, mo?žda mu se tako potrefilo, ali ka?žem, nije odradio 1 ugovor, nego 3. Ne znam kolika je vjerojatnost da se slučajno sve to poklopi na 3 broda. Inače već je par godina na LNG brodovima, promjeni je par firmi i ka?že da mu je na Shellu bilo daleko najgore.

Ja sam prošao njihov intervju crude oil za c/off prosli misec, ali sam nakraju odustao. em sto sam dobio ovancavanje na svojoj firmi (u pon idem na brod, prvi put za mastera), em sto sam iste ove price cuo i od kolega koje su kod njih, spiza, atmosfera, previse razlicitosti na brodovima, i ne volim taj podcjenjivacki english attitude.

Ali unatoc svemu tko zeli preci na LNG to mu je najbolja prilika, pa da je ne znam kako lose, a mozda bude i dobro. Preporucujem svima mladjima koji tek pocinjete da iskorisitite ove prilike. Svi zele gotovog casnika, a ovi vam omogucuju da to postanete. Kasnije je lako.

Pozdrav

Ima jedan momak na forumu, Smisni koji je otisa na Shella (prije je bia na crude oil tankerima) pa ti on mozda moze najbolje odgovorit na pitanje (iz prve ruke).....
Uglavnom, ja ti mogu rec' da ako pristanes ic' tamo da te onda ceka puno-puno papirologije...ali,ako si mlad i nemas problema sa kompjuterima go-ahead....
Trenutno ne postoji kompanija koja ce ti dat priliku prelaska na LNG brodove (u svojstvu training casnika)....to je za mene veliki plus....

Je, evo ja bio. :rolleyes:
Papirologijeeeee.... ka u prici. Ne znam kako se ista uspije napravit od
pustih meetinga. Za sada se drzim Shella jer mi triba iskustva. Al Shell nije
nista posebno. Firma ka i svaka druga. Ni lova nije neka al stalno povecavaju.
Sada imam 2999USD permanent kao terco palube. Sad sam doma i tko zna
kad cu na brod. Ove godine sigurno necu. Al novci dolaze pa sta me briga.
Vec cujem da na ovim novim LNG brodovima nema interneta! A to smo ih
prvo pitali na Induction kursu i rekli su da ce svi novi brodovi imat internet.
Mi mladi i naivni, sve vjerujemo. :kafa Cujem od kolega da ce ugovori za
junior officere od nove godine isto bit 3-3 ka i seniorima. Sada su 4-2.5.
Sta jos.... hrana! Ne mogu ih nicim istaknuti... ovisi o barbi i kuharu.
Za svaki dan imas sutrasnji meni pa biras sta ces sutra za rucak i veceru.
Meni za rucak je bio uvik isti. Za veceru smo imali veci izbor al svaki tjedan
su se vrtila ista jela. Ocekivao sam vise od Shella. Al zato imas Shellov znak
na maramicama na stolu! :p
Zakljucak? Shell je idealan za trening, za iskustvo, posli njih mozes di oces.
Al firma ka firma me se nije nesto dojmila.

iman rodaka na shella i dosta je kod njih, prezadovoljan je sa parom i nudili su mu druge firme i vecu al nije zelia.Inace 1. makine i vec je oko 8-9 miseci doma polagano rjesava visu nesto sitno sta mu je ostalo.Sad je u koreji u skveru kad se vrati bas cu ga pitat detaljno da mi kaze uvjete ono spiza,ekipa itd... jer vidim da vecina nije bas zadovoljna.

Ima li tko kakvih iskustava sa famoznih intervjua Shellovih ljudi, je li to formalno ili ulaze u detalje s pricom. kontam kako nemam adekvatnu kravatu za njih:))))))))))))))

Ajde Smisni ako ti se da napisi nesto o tim famoznim intervjuima Shellovih ljudi kad se spuste do Splita. Jesu li to formalni intervjui ili ulaze u duboke price gdje se moram ubijati od price , vataju li se struke ili im je MARPOL svetinja,.)))))))))))))))))))))

Ajde Smisni ako ti se da napisi nesto o tim famoznim intervjuima Shellovih ljudi kad se spuste do Splita. Jesu li to formalni intervjui ili ulaze u duboke price gdje se moram ubijati od price , vataju li se struke ili im je MARPOL svetinja,.)))))))))))))))))))))

Nemam potrebe se raspisat, vec sam sve opisao jednom cijenjenom
kolegi pa cu samo copy/paste opet ovdi. hehe
Evo vako...
Meni su rekli OBAVEZNO odijelo. Da se ni slucajno ne pojavljujem bez.
I vidio sam da je vecina ljudi bila u odijelu. Al onih 30% sto su bili bez
odijela su isto prolazili interview tako da ne virujem da to ima neke
veze. To samo Globtik oce ostavit dojam, sta li...
Inace ja sam malo cudan. Kako rijetko nosim odijelo, u njemu se osjecam
nekako... sigurnije, pametnije, sta ja znam. Tako da je odijelo meni
osobno ipak malo pomoglo da ne zamuckujem. hehe
Sam interview je protekao dosta opusteno jer sam ja odma njega uhvatio
ispitivat. Pitao ga jel cesto ovako intervjuira ljude, di sve radi intervjue,
jel cuje svakakve bisere i tako to. Malo je i to pomoglo.
Onda je on mene pitao da mu kazem nesto o mojem prijasnjem iskustvu
pa sam mu odma poceo pricat o pijanom ruskom kapetanu i dozivljajima
sa njime...
Nekako je cijeli interview protekao u zajebantskom stilu al najvise zato
jer sam i ja sam zajebant. hehe
Sto se struke tice pitao me samo kako se spusta Lifeboat.
Znaci procedura, safety, na sta triba pazit...
A drugi ljudi su mi pricali da je njih pitao kako se ulazi u balastne tankove,
neke sekonde je pitao da mu nabroje chaptere u Marpolu i tako...
Al meni je bas bilo zakon, lagani interview sa puno saljivih ispada.
Na kraju me pitao koje su moje dobre strane, ja kazem kako ne pusim,
ne pijem...
A on: To ti i nije bas dobra strana... :kafa
Legenda. hehehe:uzdravlje

ajde neka smisni, i koliko je vremenski trebalo da te prime iza toga i da budes na njihovoj pari, koliko meni kao 3rd eng. davaju za prvu ruku. Nisam bas u onom ludilu shvatio , jer su mi govorili samo o tome kako ulazu u mene neku jebenu kesu odredjeni period , a mene interesira jedino koliko oni davaju meni u zivoj pari, za bombone i benzinu:))))))))))))))

Fala Ive, samo je li to za vrijeme tzv. treninga ili poslije kad ispolazem sve sto trebam za plinase?:))))

Fala Ive, samo je li to za vrijeme tzv. treninga ili poslije kad ispolazem sve sto trebam za plinase?:))))

Posli interviewa ides na Induction Course. Ako si spreman za ukrcaj
kad pocne taj Course (znaci imas lijecnicki, US vizu, svi papiri spremni...)
onda si na placi od prvog dana coursa. Al niko ne zna kad ce te zvat na brod,
neke su zvali odma 2 dana posli Coursa a neki su stali doma na placi i vise
od misec dana. Ja sam bio kuci malo vise od misec dana i u medjuvremenu primio
jednu i po placu bez da sam vidio broda. i od tada si stalno na placi...
Sad cu bit doma bar 4 miseca, imam 3 tecaja proc (jedan je gotov za sada)
i onda opet na brod. Al niko ne zna kad cu na brod. Nema veze, dok god
pare dolaze... hehe
Uglavnom, za vrijeme treninga si na placi, kad zavrsis trening, kad se ukrcas
kako oni kazu "in rank" dobijes jednokratni bonus 4000 USD. Al nisam shvatio
tocno kad se dobije taj bonus. Neki govore na pocetku drugog ukrcaja
"in rank" a neki govore odma na prvom ukrcaju...
Isto tako, ova Training placa je u rangu Shellove Oil Fleet place. Na
Gas Fleet je placa nesto malo veca (10-15%).

Sad, jesam li ti pomogao ili te jos vise zbunio? hehe :uzdravlje

EDIT: Ako nisi spreman za ukrcaj na pocetku Induction
Coursa, bit ce ti placeno tih 7-8 dana Coursa ali posli
toga si off pay dok se ne ukrcas na brod.

ASmisni, sve si mi ti to dobro ispričao, ne zvuči lose samo mi jos nisi napisao koliko je to para za 3rd Eng. jer me to najvise zanima. Znaci, ako udjem u tu priču koliko ču imati za vrijeme treninga i koliko to traje , a onda koliko mi davaju kad prodjem sve te papirologije i brevete. Kad sam se vec raspisao, ima li tamo cuge, barem pive za poslije spize:))))

ASmisni, sve si mi ti to dobro ispričao, ne zvuči lose samo mi jos nisi napisao koliko je to para za 3rd Eng. jer me to najvise zanima. Znaci, ako udjem u tu priču koliko ču imati za vrijeme treninga i koliko to traje , a onda koliko mi davaju kad prodjem sve te papirologije i brevete. Kad sam se vec raspisao, ima li tamo cuge, barem pive za poslije spize:))))

Eno kako je rekao Ivo, 48000 USD godisnje za 3/E. Al ja sam 3/O pa nisam
zapamtio placu za 3/E. :D
Trening traje... racunaj 8-10 miseci sve skupa sa tecajevima.
Cuge ima, al limit je 5 piva dnevno. Al ljudi idu oko toga... netko ne pije
pivu pa se upise par na njegovo ime i tako... nes' ti naseg covika
zajebat... :rolleyes:

najlakse ti je zvrcnit u globtika i sve ce ti rec oni tamo nebi li te privolili da dojes
Globtik - quality managment ode ti je broj i sve

Fala Smisni, ako saznas iz prve ruke napisi koju riječ, tako da vidim di sam ako to uleti. Koliko sam skuzio, nakon treninga para ide gore za jedno 10-15% tako da to i nije lose , imaju li oni tamo i 4th Eng., ja sam vec zaboravio kako je to imati i njega:)))))

Ma je Ive, ali mi je veci zicer cuti od ljudi koji su vec tamo, iz prve ruke. Ne moze onaj iz fotelje znati sto meni treba, a i znas sam da je praksa jebeno drugacija od teorije ( iz fotelje).))))

Back