Sealion shipping Ltd. Farnham U.K

Kolega moj, ako znas koje Mrs. Yvette i Mr. Marc Remondiere i di su oni te koje sad na celu Bourbon Offshore Greenmara bit ce ti jasno o cemu govorin. Vec su pocele manje place, to ja znan iz osobnog iskustva koji je i jedan od razloga sta san isa ca te drugim mojim kolegama na firmi.

Da li iko zna jos nesto o ovome Cpt. Tewariju ?

Pozdrav,
:)

a kolega moj jel ti znas ko je mr. lagadic ? i sta njemu fali..od kada je on na celu izabrna su tri nasa tehn i ops managera...

Kolega moj, nemoj mislit da nas Francuzi vole pa i taj navedini Mr. Lagadic koji je dosa nece nista promint. Neka operation managera, superint. i drugih, ali nasi kolege koji plove po PSV, AHTS na smece brodovima Libertya di su plate male, jerbo nece nas ukrcat na MPSV ala Evolution-a ili kojih drugih jer je to rezervirano za druge nacionalnosti, a ne za nas male Hrvate. Nece nikad u Bourbona bit ni permannet placa ni beneficija,a godisnji bonus koji daju od 10 % je cista prevara.
Zato se bolje drzat ca od Bourbona u ovo doba krize i recesije.

Pozdrav,

Tewari ili Shipping Conn. je agencija koja postoji dugi niz godina i uglavnom ukrcavaju na lose brodove iako se moze desiti da uleti nesto ok.
Prijatelj mi je preko njega takoder na Sealion na DSV DP3 za Chiefa tako da nije problem oko toga da je prevara ili nesto slicno i cim su ti poslali karte ne brini sve je uredno...kada te netko pita da uplatis novac onda naravno zaboravis tu agenciju.

Bourbon je jedna srednja firma kojoj ce se desiti ono sto se desilo Tide-u, svi koji zele neke megalomanske projekte i sl. ne zavrse dobro, ali kracaju zute, Ukrajince i tako to...pa nece biti problema sa posadom.
Cinjenica je da im place ne prate market rate ali svakome su vrata otvorena i mozes uvijek otici, brodovi koje rade su losi, client ih ne prihvaca i tako, a Liberty je za po Africi i ekipa koja je tamo je uglavnom zadovoljna, pogotovo u Nigeriji...kazem svatko bira sam sto zeli ukoliko za to ima mogucnosti...netreba blatiti firmu, ima bolje ali ima i bitno gore...

Kolega moj, nemoj mislit da nas Francuzi vole pa i taj navedini Mr. Lagadic koji je dosa nece nista promint. Neka operation managera, superint. i drugih, ali nasi kolege koji plove po PSV, AHTS na smece brodovima Libertya di su plate male, jerbo nece nas ukrcat na MPSV ala Evolution-a ili kojih drugih jer je to rezervirano za druge nacionalnosti, a ne za nas male Hrvate. Nece nikad u Bourbona bit ni permannet placa ni beneficija,a godisnji bonus koji daju od 10 % je cista prevara.
Zato se bolje drzat ca od Bourbona u ovo doba krize i recesije.

Pozdrav,

upravo je nas evolution 802 na putu za singapore i gle ima nasih casnika, glavni campboss, na mpsv trieste sve nasi momci...bourbon herald, bourbon horus, bourbon gulf star vecina nasih momaka...i o kojoj prevari govoris od 10 % i onog 5%...meni u ovih vise od pet godina sve uredno isplacivano + seni bonus...

kako je kolega vec gori reka svak bira svoj put i ne triba blatit firmu koja te hranila i napunila cv...
kao drugo neznam ni ja koje su to price da sve ide u kurac?svi brodovi rade dobivaju ugovore,po brodovima se ne gladuje niti rotacija ne kasni placa sida na vrime ..ko nije zadovoljan placom ide dalje !
smanjuju place?nebi reka ..ili su iste ili ti dignu za koju sicu gori al neznam nikog ko se vratija na brod sa manjom placom neg sta je ima !!!!
drugo nadji offshore firmu koja krca kadete..trenutno imam kadeta na mpsv dolazi drugi oba hrvata ..na evolutionu kadet makinje i asistent struje hrvati...
cudne su to price da sve ide ukurca da se smanjuju place nemogu virovat sta ljudi baljezgaju..ima boljih firmi sa duplom lovom ne kazem da je bourbon top firma!
dobili smo bonus 15% vecu placu od 1.10,spize ima ,placa ne kasni,smjena dolazi na vrime,svi brodovi rade...odakle to da propada?to sta je kocka dosa za crewinga mozda smanji dotok hrvata al ni u to ne virujem

E moj Crocop....

Neznam za Bourbona kako sad stoji, al cujem sve najbolje, imam par dobrih poznanika i prijatelja tamo pa sam skoro odlicno upucen u njihovo stanje, kad san ovo tvoje procita, isa san pitati jednog od njih za ovo sto ti pises, i kaze da te ocito neko iskrca (potira) sa Bourbona pa sad blatis, jer ako si duuuuugo u ovom poslu, zasto nisi vec avanca???, neznam zasto se predstavljas ka 1st Mate SDPO, jer za dobiti DPO bravet mozes (prije je tako bilo) biti i coban, i trebalo ti je 5 dana kursa, a za dobiti bravet casnika palube treba guliti srednju pomorsku 4 godine + 5 godina fakulteta (opcija), tako da bi se ja predstavlja ka Casnik Palube (ispred bi stavio koji cin), al ti ocito spadas u one SDPO od prije.

Pa kaze dalje, ovo ti u dobroj namjeri govorim i iz osobnog iskustva, Tewari mi je milion puta posla mail ko tebi, pa onda pita koliko trazim, kad sam spreman, mogu li slijedeci tjedan, itd. i ne mali put sam mu odgovorija pozitivno na sve njegove uvjete a nikad me nije ukrca, i moram te jos nesto upozoriti sto se meni dogodilo, ja sam aplicira online ka i ti na Sealiona za ETO i onda me zvala zenska iz Engleske da je za Hrvate na Sealiona zaduzen PASAT, i nek se njemu javim.

onda me zvala zenska iz Engleske da je za Hrvate na Sealiona zaduzen PASAT, i nek se njemu javim.

Posto nasi momci sa sealiona rade oko "mog" riga mogu samo potvrditi ovo sta je Blek napisao. Svi ali bas svi Hrvati koji su na sealiona koje sam ja upoznao u zadnjih godinu ipo su ukrcani preko PASATA. Stoga keep your eyes open buddy :uzdravlje

Dobra Vecer, svitu !

Vidin da ovdi ima neke ekipe koja je zadovoljna sta radi na Bourbona na PSV-u i za nisku platu. Ajde neka ako vas uveseljava, mene nije, jerbo radin za pineze, iden tamo di se daju veci pinezi. Oni koji rade na Bourbona znaju da nisu povisivali plate ima 3-4 godine, ako i kojim slucajem dodjete do vrha nekog top salarya, nema sanse da vam je povise. E sad malo o tom godisnjem bonusu, Bourbon daje 10 posto na ukupnu godisnju zaradu podijeljenu u 2 dijela, dobiva se u Lipnju i Prosincu, ali ako ima neko imalo mozga pa izracuna godisnju zaradu tu ili na bilo kojoj kompaniji npr. Sealionu gdje znan dosta ljudi dodje se do razlike od nekih 30 000 - 35 000 Eura sto je cifra nekog novog autica, a di su oni ljudi koji rade ka freelanceri tj. slobodnjaci zarade jos i vise. Bourbon isto tako ne placa niti ce placati mirovinsko, a zdravstveno placa samo za pomorca ne i za familiju. Stoga da razjasnimo Bourbon Offshore je jedna srednja grupacija raznih pod-divizija koje igraju igre medju sobom te imaju fantastican marketing za itekako lose brodove kineske jeftine kvalitete.

Eto toliko od mene !

Pozdrav,

;)

Dobra Vecer, svitu !

Vidin da ovdi ima neke ekipe koja je zadovoljna sta radi na Bourbona na PSV-u i za nisku platu. Ajde neka ako vas uveseljava, mene nije, jerbo radin za pineze, iden tamo di se daju veci pinezi. Oni koji rade na Bourbona znaju da nisu povisivali plate ima 3-4 godine, ako i kojim slucajem dodjete do vrha nekog top salarya, nema sanse da vam je povise. E sad malo o tom godisnjem bonusu, Bourbon daje 10 posto na ukupnu godisnju zaradu podijeljenu u 2 dijela, dobiva se u Lipnju i Prosincu, ali ako ima neko imalo mozga pa izracuna godisnju zaradu tu ili na bilo kojoj kompaniji npr. Sealionu gdje znan dosta ljudi dodje se do razlike od nekih 30 000 - 35 000 Eura sto je cifra nekog novog autica, a di su oni ljudi koji rade ka freelanceri tj. slobodnjaci zarade jos i vise. Bourbon isto tako ne placa niti ce placati mirovinsko, a zdravstveno placa samo za pomorca ne i za familiju. Stoga da razjasnimo Bourbon Offshore je jedna srednja grupacija raznih pod-divizija koje igraju igre medju sobom te imaju fantastican marketing za itekako lose brodove kineske jeftine kvalitete.

Eto toliko od mene !

Pozdrav,

;)

Postovani Crocop_Torres

ma evo citam po forumu i vidim da ste se javili na 2 teme i na obe dvi teme samo pisete protiv Bourbona. Iskreno vase pisanje protiv Bourbona je vasa osobna stvar i ja se tu ne zelim mistati niti iman namjeru, ali pisem ovaj post samo da nesto razjasnim sta sam uocio u vasem postu koji sam quote-irao.
Dakle posto sam jako dobro upucen u place na SeaLiona jer kako sam rekao vec godinu dana putujem sa nasim ljudima istim avionom prema rigu i pricamo o svemu(place,uvjeti, ugovori,hrana,agencija PASAT, itd..) I sad isto tako znam dosta ljudi koji rade na Bourbona a naglasak stavljam na recimo usere koji su tu na forumu vec godinama i znam da ne lazu i ne mazu pa da bi ja sad iznosia gluposti.

Dakle ovo da je razlika u placi (na godisnjoj bazi koliko sam skuzia iz vaseg posta) izmedu dvije navedene firme priko 30K eura (za koji god zelite rank) je cista glupost. (oprostite na izrazu). Bourbon i Sealion nemaju bas velike razlike u placama i zato mislim da vasa frustriranost Bourbonom vas je zaludila pa i sami pisete ono u sta nevirujete.
MOlim vas da ovo shvatite kao moje misljenej a ne kao napad na vas jer to nije ni u kojem slucaju nego smao da nebi useri koji citaju mislili da je to sta ste naveli istina.

Sad da nebi ispalo da sam ja u pravu (mada ja znam da jesam) ja vam nudim ''borbu'' argumentima. Vi dokazite razliku u placi kako ste naveli a ja cu vam onda reci za primjer samo 2 usera sa foruma koji rade na Burbona i 2 usera koji rade na Sealiona pa nek oni recu dali je istina da je tolika razlika. Isto tako posto osobno znam iman mail od gospodina Steve iz Pasata moze i on staviti tocku na I s placama na Sealiona.
Eto prika moj ''rukavica'' je bacena pa ako ste toliko sigurni u to sta govorite bez ikakve svade prihvatite moj izazov jer meni nije namjera se s nikim svadati niti nedaj boze dolaziti u nekakvi rat ali ne trpim kad neko svoje osobne frustracije rijesava tako da pise neistine.

Hvala na razumjevanju i nadam se jos jednom da ovo necete shvatiti drugacije nego je napisano

Srdacan pozdrav

Dalmos :uzdravlje

@ Dalmos

Pasat ukrcava samo na nekoliko brodova i to su PSV ili AHTS, ne ukrcava na DSV ili Constrution...e tu je razlika velika, tako da razlika izmedu Bourbona i Sealiona je tolika ako se usporeduje placa na PSV i na DSV...inace su place za istu kategoriju brodova tu negdje s time da koliko sam cuo Sealion placa i doprinose, nemogu garantirati 100% tocnost informacije za doprinose.

Place na Bourbonu jesu nestandarnizirane i veliki je problem sta svatko ima drukciju placu, pa se moze desiti da DPO ima vecu placu od Mastera i takve stvari...ili dvije iste pozcije pa razlika 100eur p/d.

Za nauciti posao, dobiti experience Bourbon je fantasticna firma, korektna, placa nikad nije kasnila, tecajevi su se placali i zbilja sve 5. Ukoliko se ne nade bolje nevidim razloga zasto netko nebi ostao tamo...gladan kruha sigurno nece biti...

Na bourbona je sa placama ka na pazaru. Kako se pogodis. Ali fala bogu to je zakon ponude i potraznje. Kome pase radi kome ne pase dize sidro. Po mom saznanju place na sealiona su debelo vece. Npr 2E na sealiona je placen ka C/E na bourbona. Ali ima ljudi koji su dugo na firmi pa su malo po malo dosli do respektabilne place. Brodovi su im losi to je ziva istina. Firma je ka i svaka dobra dok nemas bolju.

Dobro Jutro, svitu !

Evo da odgovorin Dalmosu koji mi se vidin ja pravi pamentan. Ja san do Rujna ove godine bija 5 i po godina na Bourbona. Znan tocno kakvo je stanje u kompaniji u svemu, a ne priko nekih cakula bakula sta nasi ljudi govore kad ih vidite na aerodromu. Normalno je da se svi pusu, ja Miki radin na Bourbona opa, ono ka trebalo bi to impresionirati ekipu i iman platu tu i tu. Istina je sta se tice plata nasih ljudi na PSV-a su Mastera 300 eura per day dok san ja ki obicni SDPO na MPSV-u ima toliko, onda kad san posta Chief digli su mi samo 10 eura tj. 310 eura. Kad vidite koliko druge firme s obzirom na iskustvo u podvodnim operacijama, DP brevet i ostalim pomorskim dokumentima placaju ( npr. 460 eura per day ) lako je moj Dalmosu doc do racunice koju san navea skupa sa bonusom koji Bourbona daje. Ali nisi ti kriv jerbo se bice nisi maka sa PSV-a i dosega si bice Master poziciju i top placu,pa si zadovoljan time. Ja nisan jer gledan naprid, radit za sto vecu placu na kvalitetnim brodovima tipa MPSV, Cable Layer, Survey ili jos bolje di je bolje upast i bolje plate DSV.
Ja ne zelin gadit firmu, ali zelin dat predodžbu nasin ljudima ako mogu nac nesto drugo da zaobidju Bourbona, jer tu nece nista posteno zaradit, te ako budu radili na brodu pod francuskom bandjerom za BOS onda ce uvik imat nekog francuza povise koji ne da ne zna nego nemaju pojma.

Eto toliko !

Pozdrav,

jutro svitu dobri i poÅ¡teno (pre)plačeni.
samo jednu stvar bi reka.

ŽIVIJA STEVO IZ ŠIBENSKE ups PASSATA.:mad:

Dobro Jutro, svitu !
Ali nisi ti kriv jerbo se bice nisi maka sa PSV-a i dosega si bice Master poziciju i top placu,pa si zadovoljan time. Ja nisan jer gledan naprid, radit za sto vecu placu na kvalitetnim brodovima tipa MPSV, Cable Layer, Survey ili jos bolje di je bolje upast i bolje plate DSV.
Ja ne zelin gadit firmu, ali zelin dat predodžbu nasin ljudima ako mogu nac nesto drugo da zaobidju Bourbona,

Eto toliko !

Pozdrav,

Prije svega moram samo reci jednu stvar a to je da mi je drago da nisi krenuo sa vridanjem. Ja sam tip koji voli sve potkrijepiti argumentima jer me je to zivot naucio. Svi su najjaci na "jeziku" ali kad dodemo do argumenata jezik se petlja.
Ispravicu te na ovo quote-irano a to je.

Kolega ja ti nisam Master na PSV-a (mada mislim da je svaka pozicija na brodu u danasnje vrime dobro dosla od cistaca do barbe) a nisam ni na Cable Layeru itd... Ja nisam tip koji voli se kurcetat kolika mu je placa jer da mi nije dovoljna za moje potrebe ja bi minjao firmu. Ja sam samo tebi napisao (nisam se pravio pametan) da si se javia sa dva posta u dva razlicita threada jucer i u oba pisao kako je Bourbon los. Mislim da to nije ok jer ti si samo iznosia neka svoja misljenja a argumenata nigdi a ja sam te samo lipo pitao da das argumente. Nevidim cemu ljutnja i cemu odma "napad" na mene u smislu nevidis dalje PSV-a? Zasto mislis da nevidim dalje PSV-a i zasto mislis da neman mozda duplo vecu placu nego ti, jel zato sta sam reka da mi je nerealno da sealion ima 35K eura vise nego Bourbon? Ao si iz toga izvuka zakljucak onda to nije npbas najbistrije od tebe.

Prika govorim ti dobronamjerno jer mislim da nisi glup nego si mozda malo istrcao na balun nerazmisljajuci, ja iman istu teoriju kao i ti a to je da navigajem za novce a ne za ljubav prema moru ali isto tako svi smo mi razliciti i imamo drugaciji pogled na svijet pa je nekome 30K kuna misecno svaki misec dosta a nekome nije ni 60K kn dosta, dok zivimo u drzavi u kojoj moj caca ima penzije 2500kuna, pa stoga netriba generalizirat i napadat onoga ko te do jucer (ili te jos uvik hrani).

Toliko za sad od "barbe s PSV-a" i ako imas zelju javi mi se na PM iman ti dobrih adresa di su place jako dobre jer ipak sam ja p.neta priko 5 godina i dosta sam dobro upucen u stanje na trzistujer vise zna covik i magarac a kako nece znati ovoliki broj pomoraca na jednom mistu.:uzdravlje

@ Dalmos

Pasat ukrcava samo na nekoliko brodova i to su PSV ili AHTS, ne ukrcava na DSV ili Constrution...e tu je razlika velika, tako da razlika izmedu Bourbona i Sealiona je tolika ako se usporeduje placa na PSV i na DSV...inace su place za istu kategoriju brodova tu negdje s time da koliko sam cuo Sealion placa i doprinose, nemogu garantirati 100% tocnost informacije za doprinose.

Place na Bourbonu jesu nestandarnizirane i veliki je problem sta svatko ima drukciju placu, pa se moze desiti da DPO ima vecu placu od Mastera i takve stvari...ili dvije iste pozcije pa razlika 100eur p/d.

Za nauciti posao, dobiti experience Bourbon je fantasticna firma, korektna, placa nikad nije kasnila, tecajevi su se placali i zbilja sve 5. Ukoliko se ne nade bolje nevidim razloga zasto netko nebi ostao tamo...gladan kruha sigurno nece biti...

Kile fala za info nisam zna da Stevo ne drzi sve sealione. Jos jednom hvala

Last edited:
Evala, svitu !

Ovaj kolega lipu bajku je napisa da Master ima 380 Eura dnevno, ma di to na koji brod ? Pa to ni u Nigeriji nemaju. Zna se da Master ima 300 eura per day na PSV-a, AHTS-a.A koji su to bonusi osim ajmo rec 15 posto za nigeriju i godisnjeg od 10 posto, a osim zdrastvenog za pomorca a ne za familiju sta to Bourbon ima, di su permannent plate, di je plan za penziju, di ?!? Ovi koji se prave pametni i koji mlate praznu slamu pojma o Bourbonu nemaju, jer da imaju znali bi kakve se place tamo vrte i kakva je situacija. Ono sta viruju pricicama i bajkicama od nekim velikim platama neka viruju, ma svako ima pravo virovat sta oce, ja samo iznosim cinjenice onakve kakve jesu, svidjalo se nekima ili ne, a narocito onima koji rade na Bourbona pa ki konji gledaju ravno i ne vide vise i bolje sta offshore nudi.

P.S Nisan reka da su mi tek tako povisili platu, neko tek sitno nakon sta san avanca !!!!

Pozdrav,

Evala, svitu !

Ovaj kolega lipu bajku je napisa da Master ima 380 Eura dnevno, ma di to na koji brod ? Pa to ni u Nigeriji nemaju. Zna se da Master ima 300 eura per day na PSV-a, AHTS-a.A koji su to bonusi osim ajmo rec 15 posto za nigeriju i godisnjeg od 10 posto, a osim zdrastvenog za pomorca a ne za familiju sta to Bourbon ima, di su permannent plate, di je plan za penziju, di ?!? Ovi koji se prave pametni i koji mlate praznu slamu pojma o Bourbonu nemaju, jer da imaju znali bi kakve se place tamo vrte i kakva je situacija. Ono sta viruju pricicama i bajkicama od nekim velikim platama neka viruju, ma svako ima pravo virovat sta oce, ja samo iznosim cinjenice onakve kakve jesu, svidjalo se nekima ili ne, a narocito onima koji rade na Bourbona pa ki konji gledaju ravno i ne vide vise i bolje sta offshore nudi.

P.S Nisan reka da su mi tek tako povisili platu, neko tek sitno nakon sta san avanca !!!!

Pozdrav,

ni na jednom psv master nema ispod 320 e/dnevno, a neki posjek je oko 350 e/dnevno + nigerski bonusi pa zna izac i preko 400 sto za psv i nije tako lose...evo ja sam na gubavom bourbonu vise od pet godina i na poziciji sam da znam sigurno vise od tebe...zato momce moj savjet treba bi jest spizu koja ne otvara, ovako te uvati proliv pa kakas uritko...

Tocno je ovo sto Propuh kaze, to su cifre za Mastere, osobno sam vidio nekoliko razlicitih ugovora od Mastera na PSV i mogu to potvrditi...dok na Subsea imaju i bitno vise, takoder vidio ugovor... pa kada se doda Nigerijski bonus, Annual bonus i ljudi koji su duze od 5 godine imaju takoder extra bonus tako da se da zaraditi...

Prolazi, sve prolazi
nestaje, sve nestaje
godina, za godinom
odlaze, odlaze sve pare koje sam zaradijoooo

Prvi poljubac davno zaboravljen ,Prva ljubav zelena me napustila
prvi dernek ko zna gdje je,zajebo me tewari zajeboo,obecao mi pravu ljubav
zagrli me i tiho se privuci
da mi suzu ne vide,da mi suzu ne videee ,e moj tewarii zejabo si me bez vazeljina..

Koraci, k'o oblaci,nema nista od podvodne ljubavii,samo duple penetracijeeee (DP)
vode me, ko zna gdjeee,
sjecanja, samo sjecanja na zelenu boju
ostaju uz mene

Evo ti jedan Master sa PSV-a potvrdio tu moju bajku.
Upucen si, nema sta :uzdravlje
Nisu na brodu svi masteri, ima i drugih rankova. Ne treba pljucat po firmi gdje zaradjuje se za kruv to je cinjenica. Isto tako je cinjenica da Bourbonu ljudi odlaze cim sporkaju matrikulu. Nacinom na koji placaju ljude stvara se nezadovoljstvo na brodu, zna se desit da chief mate ima manje od 2nd mate ili c/e manje od 2/e. Bilo bi normalno da se zna kolike su place za pojedini rank a onda ide senority bonus.

...
Prvi poljubac davno zaboravljen ,Prva ljubav zelena me napustila
prvi dernek ko zna gdje je,zajebo me tewari zajeboo,obecao mi pravu ljubav
zagrli me i tiho se privuci
da mi suzu ne vide,da mi suzu ne videee ,e moj tewarii zejabo si me bez vazeljina..
...
ostaju uz mene

WTF je tewari(l)?

Back