SEA-tankers Shipping

Maximus

3rd Engineer
Dobar dan svima. Zamolio bih ako mi netko može reći koju o ovoj firmi.Naime zvalo me iz Globtika da imaju za mene brod LNG koji plovi po Mediteranu duljine 118 m.Iako na AIS vidim da je sada u Venezueli i ide ka Europi.
Prvi dio asistenture sam odradio na kontejnerašu i volio bih se prebaciti na tankere.Da li ići na manji brod kao ovaj ili je bolje na veći pitam se sada ? :)

Svaki savjet je dobro došao :)

:confused:

Last edited:
Ma za asistenturu nemoj previse birati... tankeri i LNG imaju istu makinu.... samo ces na LNG moci nauciti i o teretu.
Jos ako ima kompresornicu... veselju nema kraja :-)

Prihvati dok nije netko drugi! :uzdravlje

Ma za asistenturu nemoj previse birati... tankeri i LNG imaju istu makinu.... samo ces na LNG moci nauciti i o teretu.
Jos ako ima kompresornicu... veselju nema kraja :-)

Prihvati dok nije netko drugi! :uzdravlje

to da lng i tankeri imaju istu makinu je nebuloza, ako bi mi moga objasnit odakle taj zakljucak?

Ovo je sto posto pitanje na mistu, lng ima 2 puta 6S70MCE a tanker 2 puta 5S48MCE, zbunjuje?? narod momče... da iste.. :udriglavom

prvo, nisi naveo jesi li paluba ili stroj.. drugo, a propos duljine tog lng-a, to je kapaciteta cca 50-70.000 m3.. prema onome sto navodis o brodu, nagadjala bi da je rijec o nekom starijem brodu.. kod lng-a se, naravno, pogon moze razlikovati od konvencionalnih brodova.. svi stariji lng-i su parni pogon, dok su noviji motorni pogon, razlicitih izvedbi.. ako si paluba onda ti je za drugi dio kadeture, de facto, svejedno.. medjutim, ako si stroj, treba vidjet koji je pogon.. u ovoj fazi na tebi je da naucis sto vise..

Ja sam makinist.Brod je 2001 god.10000 TDW.
Main engines MAN 6S35MC / 2 STROKES / 4440 KW
Auxiliary engines 3 MAN 500 KW / 1500 RPM
Shaft alternator Shaft generator 500 KW
Propellers 1 variable pitch propeller
Bow thruster 1 electric, variable pitch 450 KW
Crane at manifold 1 x 5T at 16.5 m
Speed 12 kn on 19 mt IFO 380 / day
Capacities MT
Close loading system MMC
Thermal boiler with secondary line of glycol water
IGS Flue gas system / SMIT GAS / 1500 m3/h
MAN 6S35MC / 2 STROKES / 4440 KW
3 MAN 500 KW / 1500 RPM
MACHINERY/SPEED/CONSUMPTION
Cargo tanks washing system fixed/ cargo tanks (X2) and slops
FO 584 mt / GO 140 mt

A i ja sam mi??ljenja da mi je svejedno jer prvo treba ??porkati matrikulu a onda razmi??ljati ??to i kako.Zanima me da li netko ima iskustva s takvim rel. malim brodovima.Da li se posao razlikuje od onih na većim brodovima ??ta će se od mene očekivati?

Da li čekat i tra?žit dalje ili prihvatiti ponudu? Naime nikad nisam čuo za ovu firmu Sea Tankers pa ako tko ??to znam jako bih bio zahvalan za savjete !
:o

Hvala unaprijed

Ass.Makine

ajde tamo,nemas sta falit,vazno ti je napravit assistenturu,pusti frenkija,on je opsjednut velicinom njeznika jer jedini ima manjega od enrikea pa to kompenzira velicinom kunske platne liste kojon se svugdi razbacuje

Maximus, dobio si priliku da se ukrcas za razliku od masu kadeta/asistenta koji ocajno traze prvi brod.
Odi bez razmisljanja, brod je mali ali vjeruj mi da ces tamo i vise toga naucit nego da se uvalis na kontejner ili sl.
Gledajuci popis masinerije u makini , sigurno ti nece biti dosadno.

Moj savjet, prihvati to i sretno.

Godspeed :uzdravlje

pa nije ti problem "ugooglati" sea tankers:confused:
ako se radi o francusko - belgijskoj kompaniji(ocjena 3+)onda je ok za pocetak
ako te dopadne balgijska zastava imas placeno mirovinsko i zdrastveno,jer
hr i belgija imaju ugovor o socijalnom osiguranju,pa je belgijska zastava- zastava pogodnosti za hr pomorce.
bio sam jedan ugovor, office u merignacu francuska,napricali svasta lipoga u officu,a na brodu druga prica.ali imaju lipih brodova,pogledaj fleet list na Home

Hvala na savjetima i odgovorima.Iz svega navedenog nemam ??ta razmi??ljati tako da ću prihvatiti ponudu pa ću Vam znat reći iz prve ruke ako koga bude ??to zanimalo :) :uzdravlje

A da veličina nije bitna he eh to ka?žu oni kojima je mali .... :p

Brod nije LNG sigurno, mozda LPG. Nema takvog LNG broda, a i LNG brod nema sto trazit u Venezueli.

Pozdrav!

Kakvo je stanje sad sa sea tankers? Preko koga se moze tamo upast ilitiga ko krca na njih? Ja sam slao na njihovoj stranici one pi&darije al nikad niti automatski reply...:udriglavom

Back