Scenic

Scenic Eclipse was inspired by a desire to expand our consciousness, venturing across mighty oceans in search of new experiences most travellers can only dream of. From the Arctic to Antarctica in exceptional, 6-star luxury - ocean cruising has never felt like this, and you're invited to be a part of the experience.

We are looking for experienced IT MANAGER ready to join our team in January 2019.
Wages in Euros/month paid while on board only - TBA to selected Candidates only
Contract: 3 months on/off
Required : good cruise ships/luxury yachts experience as such is a must
Fluent English
Valid Certificates ( BST & SA & pax )
Good references/recommendations
http://www.vcrew.com/job-search/job-detail/?jobid=3139

V ship radi crewing. Kazu super luksuzna yahta a placu nudili za 1 makine sa CE licencom 8K dolara samo na brodu i ugovor 3-3.
Znaci ide se na luksuz a place posadi ko na bulku.
Nema se tu sta vise reci.
Case close

Sent from my tablet VIA pomorac.net using Tapatalk

Ako je to onaj scenic eclipse u Puli jos je on daleko od voznje, Uljanik je propo ide u stecaj, brod nije opremljen dokraja i nista nije testirano, sad ce pocet agonija sa hrvatskom birokracijom za izvuc brod iz Uljanika u drugi skver jer Uljaniku su dani otpisani, ne gine mu stecaj kao i 3.maju.

Brod je u uljaniku pod ogradom, i dok su uljanikovci strajkali na eclipsu se radilo bez prestanka. Australac je vec "preuzeo" brod, uljanikovci su samo koperanti.

za elektricare se moze alplicirati kod kliment.djurbinev@vships.com

ch elec 10000$ samo na brodu, 3-3 ugovor.

Ne znam odakle ti informacije, koliko ja znam brod je jos uvijek vlasnistvo uljanika inace ne bi bio vise tamo a drugo je sto je vlasnik unajmio kooperante koje placa sam da mu zavrse brod i to ce odbit od cijene broda ali uljanik i dalje gradi brod kad radnici ne strajkaju a kad su strajkali su pokusali blokirat rad na njemu ali to zakonski ne smiju pa je intervenirala policija.Ali koliko kooperanti mogu uopce napravit bez radionice ne znam. Doduse sad ce drzava morat isplatit garanciju i onda ce ga vjerojatno izvuc odtamo jer Uljaniku nema spasa.

Ne znam odakle ti informacije, koliko ja znam brod je jos uvijek vlasnistvo uljanika inace ne bi bio vise tamo a drugo je sto je vlasnik unajmio kooperante koje placa sam da mu zavrse brod i to ce odbit od cijene broda ali uljanik i dalje gradi brod kad radnici ne strajkaju a kad su strajkali su pokusali blokirat rad na njemu ali to zakonski ne smiju pa je intervenirala policija.Ali koliko kooperanti mogu uopce napravit bez radionice ne znam. Doduse sad ce drzava morat isplatit garanciju i onda ce ga vjerojatno izvuc odtamo jer Uljaniku nema spasa.

Nedavno sam bio odradit neki commissioning na JDN u uljaniku i pricao sa deckima iz Uljanika, a i znam neke koje je direktno gazda Scenica angažirao da se završi brod (električari i elektroničari). Navodno je Australac osnovao i firmu u hrv da zaposljava ljude direkto kod sebe.
Ugl sitacija sa JDN i Scenic sa pravne strane nije ista. Scenic je prakticki vlasnstvo od brodovlasnika i gazda je tamo gazda.
Sa JDN je situacija malo drukcija jer je i dalje Uljanik vlasnik (ide nesto dio po dio kako se vrsi primopredaja neznam tocno, bio sam zadnji put tamo ima 2mj).
A što se tiče tegljenja broda u drugi škver, zakon RH nalaže da ako brod ne dobije dozvolu od registra za plovidbu nakon prrobne vožnje, on se tretira kao "roba" i za izlazak iz voda RH potrebno je platit carinu što iznosi puno $$% i to je jedan od glavnih razloga zašto su oba dva broda jos tamo.

Danas sam bio u prolasku kroz luku Pula i na Scenice se dobro dimi iz cimunjere, makina vrti na veliko. izvana brod vec na nešto liči. Samo ekipa koja tamo radi struju su mi rekli da jadan onaj ko se ukrca tamo za električara...

Nedavno sam bio odradit neki commissioning na JDN u uljaniku i pricao sa deckima iz Uljanika, a i znam neke koje je direktno gazda Scenica angažirao da se završi brod (električari i elektroničari). Navodno je Australac osnovao i firmu u hrv da zaposljava ljude direkto kod sebe.
Ugl sitacija sa JDN i Scenic sa pravne strane nije ista. Scenic je prakticki vlasnstvo od brodovlasnika i gazda je tamo gazda.
Sa JDN je situacija malo drukcija jer je i dalje Uljanik vlasnik (ide nesto dio po dio kako se vrsi primopredaja neznam tocno, bio sam zadnji put tamo ima 2mj).
A što se tiče tegljenja broda u drugi škver, zakon RH nalaže da ako brod ne dobije dozvolu od registra za plovidbu nakon prrobne vožnje, on se tretira kao "roba" i za izlazak iz voda RH potrebno je platit carinu što iznosi puno $$% i to je jedan od glavnih razloga zašto su oba dva broda jos tamo.

Danas sam bio u prolasku kroz luku Pula i na Scenice se dobro dimi iz cimunjere, makina vrti na veliko. izvana brod vec na nešto liči. Samo ekipa koja tamo radi struju su mi rekli da jadan onaj ko se ukrca tamo za električara...
Nakon sta sam procita tvoj post (btw svaka cast dobar post) svatio sam po tisuciti put kako sami mi Hrvati unistavamo sve svoje sta imamo. Pa tko ce nakon sta se cuju ove price od JDN i gazde Scenica vise ikad doci u brodogradiliste u Hrvatsku.
Znam da smo vec pokopali skoro sva brodogradilista ali misoim da ce obo bit zadnja brukva u taj lijes.

Bidno more tko te pisa....
Sami smo sebi najgori neprijatelji

Nakon sta sam procita tvoj post (btw svaka cast dobar post) svatio sam po tisuciti put kako sami mi Hrvati unistavamo sve svoje sta imamo. Pa tko ce nakon sta se cuju ove price od JDN i gazde Scenica vise ikad doci u brodogradiliste u Hrvatsku.
Znam da smo vec pokopali skoro sva brodogradilista ali misoim da ce obo bit zadnja brukva u taj lijes.

ma mi smo tek krenuli da unistavamjima
vidis da su nas od vanka poceli spasavat i rekli ne mozete kupit 35godina stare avione na kojima mislite letit jos 20godina jer ce to prestavljat opasnost za regiju zbog
mogucnosti urusavanja..
jedino mozete ih uzest i koristit kao oldtimeretj skinit izraelski uppgrade..

Neznam, bojim se da i uspiju spasit skver pitanje je koji kadar ce kasnije moc gradit dalje. Svi koji su vrijedili u 3maju i Uljaniku su otisli na druge poslove, jos dok sam ja bio na JDN nisi imao postenog električara da ti kabel povuce, svi se razbjezali. Znam da su ostali doslovce na 3-4 kvalitetna ispitivača a i oni su svi otisli jer sam neki dan se cuo bas s jednim.
3 maj je jos gore prošao, njih je prvo "očistio" sam uljanik a sad ce ih i stečaj dotuć. Projektne urede (jos prije 2god) su doslovce zatvorili na način da nisu zapošljavali novi kadar inženjera da zamjeni ove starije pred penziju,sve po direktivi iz Pule. Uljanikov plan je bio da će Pula sve nadomjestit. Također bilo je i nekih priča da se pokušavalo dugove Uljanika plaćati strojevima i opremom iz 3maja, jednim dijelom im je navodno i uspilo pa su se radnici kasnije digli na noge.

Meni je iskreno više žao ljudi u 3maju jer su oni nakraju najveće zrtve ispali...drzava je da rijesi sebi problem (koji je nametala EU) lipo dala 3maj uljaniku koji je "privatan". Uljanik je sa racuna 3maja uzeo ogromnu lovu, potrosio za svoje dubioze i sada jos na kraju drzi 3maj u saci i neda im da se odvoje i sami pokusaju rijesit svoju sitaciju. A drzava gleda i pravi se blesava.

Treba situaciju gledat malo šire, kad zatvoriš škver nepovratno si izgubio znanja koja su se godinama skupljala na jednom mjestu, tko je ikad sudjelovao u gradnji jednog broda zna koliko je to kompleksan i zahtjevan posao.

Neznam, bojim se da i uspiju spasit skver pitanje je koji kadar ce kasnije moc gradit dalje. Svi koji su vrijedili u 3maju i Uljaniku su otisli na druge poslove, jos dok sam ja bio na JDN nisi imao postenog električara da ti kabel povuce, svi se razbjezali. Znam da su ostali doslovce na 3-4 kvalitetna ispitivača a i oni su svi otisli jer sam neki dan se cuo bas s jednim.
3 maj je jos gore prošao, njih je prvo "očistio" sam uljanik a sad ce ih i stečaj dotuć. Projektne urede (jos prije 2god) su doslovce zatvorili na način da nisu zapošljavali novi kadar inženjera da zamjeni ove starije pred penziju,sve po direktivi iz Pule. Uljanikov plan je bio da će Pula sve nadomjestit. Također bilo je i nekih priča da se pokušavalo dugove Uljanika plaćati strojevima i opremom iz 3maja, jednim dijelom im je navodno i uspilo pa su se radnici kasnije digli na noge.

Meni je iskreno više žao ljudi u 3maju jer su oni nakraju najveće zrtve ispali...drzava je da rijesi sebi problem (koji je nametala EU) lipo dala 3maj uljaniku koji je "privatan". Uljanik je sa racuna 3maja uzeo ogromnu lovu, potrosio za svoje dubioze i sada jos na kraju drzi 3maj u saci i neda im da se odvoje i sami pokusaju rijesit svoju sitaciju. A drzava gleda i pravi se blesava.

Treba situaciju gledat malo šire, kad zatvoriš škver nepovratno si izgubio znanja koja su se godinama skupljala na jednom mjestu, tko je ikad sudjelovao u gradnji jednog broda zna koliko je to kompleksan i zahtjevan posao.

Sustavno se unistava drzava na svim poljima. Siguran sam ako danas imamo 23000 pomoraca da za 20 godina necemo imat mozda 10000.
A o brodogradilistima necu ni pricat...
uzas i tocka

Intervju u Splitu

Hope you are keeping well?

We wanted to drop you a message to let you know that the Viking Crew Placement Team will be hosting an Interview Day onboard the Emerald Azzurra in Split Croatia !

Date: Thursday 29th September

The Emerald Azzurra Is a part of the Scenic Group. Please click for more information: https://www.vikingcrew.com/scenic-emerald/ .

With two brand new vessels scheduled to launch in 2023, Viking Crew are looking for crew across all ranks to join the expanding Scenic Group fleet ! If you happen to be in the local area, or able to travel (at your own expense) to attend the interview day on the Thursday 29th September , we would love for you to attend.

The day will consist of a tour of the vessel to experience first-hand the Luxury Yacht - The Emerald Azzurra, as well as the opportunity to have a face-to-face introductory interview with the Scenic Group HR Team (Time permitting). A fantastic opportunity to see whether a career move to the Scenic family could be the perfect next step for you.

Please note that spaces for this interview day are limited and will be on a first come first serve basis. You will be contacted directly to advise that you have secured a place over the next few days.

Unfortunately, Viking Crew are unable to contribute to any expenses that occur as a result of this interview day.

To register your interest in attending this interview day and in a career 'beyond wonder' onboard with Scenic Luxury Cruises and Emerald Cruises please click on the ‘Register your interest’ button below to send the team an email and we will get back to you with more information.

info@vikingcrew.com?subject=Viking Crew- Emerald Azzurra Interview Day&body=

We look forward to seeing you there!

Kind Regards,

Viking Maritime Group

Nudila mi je Katie Burns za motormana 1800$ na Emerald Azzurru i ugovor 8/2. Ne vjerujem da imaju neke plate za oficire tamo. Ako ko zna nek postavi.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Meni nudili za Eclipse 4-2 ugovor placa 6000 USD samo na brodu za 2/O.. pretpostavljam da su identicni uvjeti i na Emeraldu

Back