Savjeti i iskustva- Asistentura

Lipi pozdrav!vidin da ovo nije neki jebivjetarski forum i da ljudi oce stvarno pomoć i odgovorit nama sto volimo puno pitat:Devo moja ??torija..pocea san u srednjoj pomorskoj pa mi dopizdilo i nakon 1.razreda san se prebacija u tehnicku za strojara..odgulija 4 godine..upisa faks..posla nema i sad sam u bakru pri kraju sa prekvalifikacijom,tj.zavr??avam ova tri razreda za strojara..i eto mene opet nazad u makinu..samo sto sad moran iske??irat desetak ijada kunica do ukrcaja(plus troskovi puta zadar-rijeka i vise)ali sam san kriv..d2 sam odslusa i polozija u zadru,to su mi priznali..jos ta razlika..imam vezu za odradit asistenturu na lo??injskoj a moga bi upast i na tankersku..zanima me di mi je pametnije i di cu vise naucit..jer jesan izasa iz mota ali nisam tudum i volin pitat..ako imam koga pitat..i jos nesto..jesan pametno napravija?!?ili pizdariju??:confused: fala lipa i mirno more..H??V!!

Uvalija si me u konfuzijun.....

1.Kako ti nesto moze dopizdit nakon prvog razreda?
2. Jesi li falija ili nisi saznat ces sam.
3. Sami nick na forumu pomoraca mi govori da si falija, valjda imas odbojnost prema moru podsvjesno u sebi?

Tankerska ili Losinjska, e to ti nisam kompetentan odgovarat. Javit ce ti se neko sa tih firmi ili pogledaj sta su ljudi pisali prije o tim firmama na forumu pa odvagaj.

hahaha..ma nick je takav jer mi je to palo prvo na pamet..volin more..moran ga volit(bodulsko dite)!!a kad se danas sitin te glupe skole neznan ni sam zasto san odusta..malo san zapinja pa san odlucija da to nije za mene a da ironija bude veca ovu drugu san jedva,na sve muke zavrsija..danas vise i nisan mulac..27 u guzici..i dosla mala curica na svit i moran sad ovako..a jesan li za more?cuti ce se..dok ne provan necu ni znati..ali kad se sitin koliko sad love kesiran valjda cu moci sve nekako lakse i izdrzad..i reci..moras i adio..koliko se placa asistentura?700-800 dolara?vise?manje?pozz:D

Koliko cujem oko 900 USD, ali pusti to, znam da nije nevazno, ali sad ti je bitnije fokusirat se na ukrcaj i polozit klasu, poslije ce soldi sami uskakat u takuin;)

Koliko cujem oko 900 USD, ali pusti to, znam da nije nevazno, ali sad ti je bitnije fokusirat se na ukrcaj i polozit klasu, poslije ce soldi sami uskakat u takuin;)

ma je prijatelju..ja san i zeni i sebi reka..bitno mi da "prezivin" prvi vijaz i da isplatin ulo?ženo i ja zadovoljan..jer valjda ko i svima sto se spremaju prvi put na brod tako i mene "muci" puno toga..iako nisan mulac..nisan neki mutavac,drustven san covik,uvik za zajebanciju tako da ste strane nebi smilo biti problema..a spremit cu se i na ispustanje duse jer nije isto se valjat u bateli ili na +40..:Dali to san sad zacrta i nema nazad..kad si doma sam placas zdrastveno i staz??

da,osin ako nisi na tankersku ili losinjskukad san bija,oni placali,kako je sad,ne znan,ali zoves i pitas,niko ti nece zamirit),ja bi na tankersku ako mogu birat,kad das klasu,imaces malo bolju lovu i vecu mogucnost posli,bulkovi bas nisu raskosni sa placama,malo prati market,ciljaj offshore za sad,ali niko ne more platit ekipu na losinjsku,pa ti odluci

Lipi pozdrav!vidin da ovo nije neki jebivjetarski forum i da ljudi oce stvarno pomoć i odgovorit nama sto volimo puno pitat:Devo moja štorija..pocea san u srednjoj pomorskoj pa mi dopizdilo i nakon 1.razreda san se prebacija u tehnicku za strojara..odgulija 4 godine..upisa faks..posla nema i sad sam u bakru pri kraju sa prekvalifikacijom,tj.završavam ova tri razreda za strojara..i eto mene opet nazad u makinu..samo sto sad moran iskeširat desetak ijada kunica do ukrcaja(plus troskovi puta zadar-rijeka i vise)ali sam san kriv..d2 sam odslusa i polozija u zadru,to su mi priznali..jos ta razlika..imam vezu za odradit asistenturu na lošinjskoj a moga bi upast i na tankersku..zanima me di mi je pametnije i di cu vise naucit..jer jesan izasa iz mota ali nisam tudum i volin pitat..ako imam koga pitat..i jos nesto..jesan pametno napravija?!?ili pizdariju??:confused: fala lipa i mirno more..HŽV!!

Da mogu birati ( muko Božja da mi je biti u tvojoj poziciji :udriglavom ) išao bi na Lošinjsku.

1. Čujem da je tamo najbolja ekipa :uzdravlje

2. Ako nisi iz Zadra treba ti jebako veza za upast jer im i na samoj stranici piše da je posada iz zadarskog kraja.

3. Pitanje je kako će te Zadrani gledati ako nisi iz Zadra ( možda glupo ali sve treba računati ). :D

4. Svi brodi u Lošinjskoj imaju dizalice ( što ti kasnije može biti samo plus ako budeš radio servis dizalica [ ovo možda ipak za mehaničare i električare ali ipak je + u CV-u ).

5. Trebaš viditi jel želiš dalje ići prema bulk karijeri ili tanker karijeri..

Uglavnom , odluči sam ja da sam na tvom mjestu odabrao bih Lošinjsku za prvi ukrcaj ;)
E i na Lošinjskoj ti je 900 dolori plaća. Ured ti je u rijeci , Splitska 2 ( križanje s Rivom vidit ćeš ). Imaju dosta dobrog kadrovnika i slobodno otiđi do njega i reći će ti sve što te zanima, sad bi trebali dobiti i još jedan brod pa će valjda biti mjesta ( šteta što ne primaju asistente struje :udriglavom: )

Last edited:
Lipi pozdrav!vidin da ovo nije neki jebivjetarski forum i da ljudi oce stvarno pomoć i odgovorit nama sto volimo puno pitat:Devo moja ??torija..pocea san u srednjoj pomorskoj pa mi dopizdilo i nakon 1.razreda san se prebacija u tehnicku za strojara..odgulija 4 godine..upisa faks..posla nema i sad sam u bakru pri kraju sa prekvalifikacijom,tj.zavr??avam ova tri razreda za strojara..i eto mene opet nazad u makinu..samo sto sad moran iske??irat desetak ijada kunica do ukrcaja(plus troskovi puta zadar-rijeka i vise)ali sam san kriv..d2 sam odslusa i polozija u zadru,to su mi priznali..jos ta razlika..imam vezu za odradit asistenturu na lo??injskoj a moga bi upast i na tankersku..zanima me di mi je pametnije i di cu vise naucit..jer jesan izasa iz mota ali nisam tudum i volin pitat..ako imam koga pitat..i jos nesto..jesan pametno napravija?!?ili pizdariju??:confused: fala lipa i mirno more..H??V!!

Najbolje da se odlucis za obje; i Tank. i Los., a odes tamo gdje te prvo zovu; ovom drugom se naravno korektno zahvalis sto ti je dao priliku (ne brini se, imaju oni koga ukrcat, liste su duge)...inace lako ti se moze dogoditi da jednog odbijes, a kod drugog "nesto iskrsne" i popusis na obje strane.
Koliko ces nauciti, ovisi o tebi; sa tankerskim iskustvom (imas prilike bolje upoznat sustave pare, IGS-a...) ces sigurno lakse kasnije na tankere i sl. (nesto bolja lova, ovisi od firme do firme), ali ovo nije pravilo.Za pocetak ti je najbolje ne biti previse izbirljiv.

ma je prijatelju..ja san i zeni i sebi reka..bitno mi da "prezivin" prvi vijaz i da isplatin ulo?ženo i ja zadovoljan..jer valjda ko i svima sto se spremaju prvi put na brod tako i mene "muci" puno toga..iako nisan mulac..nisan neki mutavac,drustven san covik,uvik za zajebanciju tako da ste strane nebi smilo biti problema..a spremit cu se i na ispustanje duse jer nije isto se valjat u bateli ili na +40..:Dali to san sad zacrta i nema nazad..kad si doma sam placas zdrastveno i staz??

Ass na:
TP 1 kUSD, sa visom 1.5.
LP 800-900 USD, nisam 100% siguran.
Zdravstveno i staz; placeno samo na brodu - u svojstvu asa/kadeta, za druge rankove ce ti reci stariji.
pozdrav!

Last edited:
fala svima na informacijama..puno ste mi pomogli:) dođe mi malo krivo kad vidin i ovdi a i znan da je oko mene situacija da ljudi cekaju ukrcaj godinama a ja eto iman tu neku sricu da mogu birat(stric jedan je na tankerskoj 30 god. drugi je kapo na lo??.)zato to bas ne volin spominjat jer mi je za ljudi koji se muce a nema ih pogurat..pricali su mi stariji da to ako ocu vatat karijeru da gren na tankera ali nekako mi se pari da ce losinjska biti izbor bas zbog ekipe i prilagdbe za prvi put..a posli cemo vidit..nije ni u soldima sve!:Dfala svima jos jedanput..pozz iz zadra..

...a ja eto iman tu neku sricu da mogu birat(stric jedan je na tankerskoj 30 god. drugi je kapo na loš.)....

...ovakve stvari bi trebalo drzati za sebe...barem iz postovanja prema ljudima koji mjesecima traze posao jer ih nazalost nema tko progurati na listu...Eto, to moje misljenje. Nadam se da se ne ljutis.

Pozdrav Zadru!!!

:uzdravlje

...ovakve stvari bi trebalo drzati za sebe...barem iz postovanja prema ljudima koji mjesecima traze posao jer ih nazalost nema tko progurati na listu...Eto, to moje misljenje. Nadam se da se ne ljutis.

Pozdrav Zadru!!!

:uzdravlje

ma di bi se ljutija..slazen se sa tobom..zato san i napisa da ne volin govorit o tome okolo vanka di me ljudi znaju..nisan tija nikog uvridit ili naljutiti..ja bi vise volija da imam veze u svojoj bran??i pa da ne moran ovo radit,hehe..:udriglavom pozz:uzdravlje

Back