Ro-Ro pax kompanije

Otpisan

Sekondo
Dobar dan, objavljujem ovaj post u dobroj nadi da ću dobiti koji dobar savjet od iskusnijih kolega. Radim na Ro-Ro pax brodu, firma je Balearia. Volio bi se prebaciti na neku drugu ozbiljniju firmu, ali ostati na istoj vrsti broda. Imam položen kapetanski, trenutno sam drugi časnik palube (4. ugovor u svojstvu 2O). Dolazi u obzir rotacija 2/2 ili kraće. Ima li netko preporuke za neku firmu, iskustva na Irish, Stena, neka druga skandinavska firma i kome se obratiti za ukrcaj, kojoj agenciji u Hrvatskoj ili negdje drugdje?

Dobro jutro. Za početak dobro, kasnije ces traziti iskorak, ako si imalo ambiciozan. Došao sam tu zbog duljine ugovora 2/2 rotacija. Za sekonda svaki ugovor dignu 200 eura, cetvrti ugovor 4800 eura, placen samo na brodu. Na brodu svaki brod druga priča, ne znas ko pije ko placa. Internet brodski los ili nikakav uglavnom, sto se tice zaduzenja imas LSA ILI FFA, kao terco vjerojatno i administraciju, cak i EGDIS i most ponekad. Ljudi od svuda, posada Filipinci, kuhinja na svakom brodu manje vise ista, mozes izaci van jer na svakoj liniji imas makar jedan porat koji je blizu grada ili u samom centru. Ako te jos nesto zanima, pitaj.

Dobar dan, objavljujem ovaj post u dobroj nadi da ću dobiti koji dobar savjet od iskusnijih kolega. Radim na Ro-Ro pax brodu, firma je Balearia. Volio bi se prebaciti na neku drugu ozbiljniju firmu, ali ostati na istoj vrsti broda. Imam položen kapetanski, trenutno sam drugi časnik palube (4. ugovor u svojstvu 2O). Dolazi u obzir rotacija 2/2 ili kraće. Ima li netko preporuke za neku firmu, iskustva na Irish, Stena, neka druga skandinavska firma i kome se obratiti za ukrcaj, kojoj agenciji u Hrvatskoj ili negdje drugdje?
Osm-Thome ti ukrcava na stenu, ne znam za 2nd off ali su meni za 3rd eng nudili 5186€, ugovor je 6 weeks on/off. Za P&O ferries nadji na Linkedin Nina Zoida. Za Irish je prije 4 godine plata bila 5200£, 4 weeks on/off, krca Matrix shipmangement Latvia.

Sent from my Pixel 8 using Tapatalk

Bio sam u kontaktu s ACMO-om, imaju ukrcaje na brodove koji nude rotaciju 4/4 wk ili 2/2 wk. Engleska, Irska, Njemačka, Danska. Znate li možda o kojoj je firmi konkretno riječ? Hvala na odgovoru i pomoći. Baš trazim po internetu mišljenja i iskustva na Color line, Viking line, Tallink Silja, DFDS, Irish ferries...Ro Ro pax. I postoji li neka Ro Ro Pax firma koja ima permanent pay?

Acma je prije krcala na irish ferries, ja sam preko njih odradio 3 ugovora tamo. Ne znam jesu li i dalje predstavnici za Matrix. Color line sam takodje vidio preko Osm Thome da nude poslove ali su trazili poznavanje norveskog jezika. Do sad nisam cuo za permanent pay u roropax sektoru.

Sent from my Pixel 8 using Tapatalk

Hvala na pomoći, skupio sam još par informacija od kolega i sad moram odlučiti kako i što. Ukoliko se još netko javi sa iskustvom na navedenim firmama, još bolje.

Da li postoji mogucnost preci na p&o u svojstvu 3off? Imam prethodno iskustvo na roro i ropax.
kome aplicirati?

Update : Za Baleariju maksimum za plaću 2O je 4800 eura. Tražio sam povecanje prije zadnjeg ukrcaja, ali su glatko odbili s razlogom da je to maksimum u mom rangu. Hrana je uglavnom jednolična i ispod prosjeka, radno vrijeme i gvardije od broda do broda, ovisno o liniji. Ovdje gdje sam ja, užas.

UPDATE : Kontaktirao sam Ninu Zoidu na LinkedInu i rekla mi je da više ne radi s P&O (od 12. mjeseca), usmjerila me da pošaljem CV na ultramarin.ltd. Negdje na nekoj drugoj temi (vjerojatno Stena) našao sam neke kontakte za javiti se, poslao sam mail na 6 različitih adresa u kopiji, s obzirom da su svi stari kontakti dobio sam automatski reply, našao na LinkedInu jedan od mail-ova, Lauren Fisher, rekla mi probaj kod Zorovića, ja se javio, oni kažu ništa. Početkom tjedna došli su s Cipra iz Matrixa u Rijeku pa sam bio na razgovoru, kažu javiti se. U međuvremenu sam napravio profile na OSM Thome, Clyde Marine, Seamariner, itd. Poslao sam CV i javio se na LinkedInu na dosta adresa, ako netko ima savjet ili kontakt gdje se javiti konkretno neka kaže. Naše agencije sam isto kontaktirao i napravio sve gore navedeno. Svaki savjet, pomoć, kritika je dobrodošla.

Back