Razlika između elektroničara i električara

A čitan ovo nemogu virovat, elektricar/ elektronicar meni svejedno jer većina niÅ¡ta ne radi, a i svakakvih san se nagleda....a to električar sa 3 godine Å¡kole oficir, svaka cast , neka se ne uvride svi ali nazalost zbog vecine tako miÅ¡ljenje iman.evo neki dan dode mi trči i govori da struja spaja 4 zice 2 ure pa ga je pita jel mu triba pomoc, kad je zavrÅ¡ia, i doÅ¡a gore, nebi da je radija kosuljicu od sulzera96rta, pita san ga da mi pokaze posao koji je radija cili dan, pa se crvenija.
@struja
Uzalud vama i diagrami vaše znanje o manevri, ili vještinama strojara, kad neznate kako rade uredaji, pa cak jedan mali separatoric

ctra zara

koji si ti vepar,to nije za virovat

nikad;) generalizirat i stavljat sve ljude skupa

nije bitno sta si pa sadi i da tovar u matrikuli pise je dobro ako je susks na kraj miseca dobra

osobno sam bia na kontenjera di je prvi stroja i kuverte ima manje od struje
na jdn pravi igraci struje vode veliki posal dok se sve pokrene soldi isti s time da uvik imaju koji prikovrimei citaj koju stoju eura vise od strojara ili prvog skipera tj prvog kuverte

di sad radim sisam prvog stroja i srdpo dobre dvi milje usd

dali je to generalno tako???

NIJE

na msc struja je posada i jede sa posadom i na jos PUNO X firmi je tako

te stvari su tako relativne i generalizirat nesto je zbilja glupo i bespotrebno

sta to vama znaci officir??
dajte ljudi otvorite oci s tim stavom vjecno ce te radit za saku brokava

ctra zara

nije bitno sta si pa sadi i da tovar u matrikuli pise je dobro ako je susks na kraj miseca dobra

na jdn pravi igraci struje vode veliki posal dok se sve pokrene soldi isti s time da uvik imaju koji prikovrimei citaj koju stoju eura vise od strojara ili prvog skipera tj prvog kuverte

NIJE

moran ti reci da je veprovina dobra sa njokima za ne virovat :)

e sad gori u svome izlaganju san napisa da zbog vecine nazalost takvo misljenje imam....mislija san na vecinu,i nisan tija generalizirat....
bija san i na tankera i na kontenera i na kruzera,sad u ofshoru,i opet isto...neki dobri,neki ono tesko mu se dignit iz sidalice..

sto se tice place...znan kake su na jdn pa ono sad da struja ide ispod toga-bez veze...ipak su place male na toj firmi...eto stvarno do sad san i ja vidija da struja ima nekad vise od prvoga makine u tome se slazen.

Auhhh
Evo post ... www.unizg.hr/fileadmin/rektorat/dok...IZJEDNACAVANJE_STUDIJA_KRACEG_OD_3_GODINE.pdf

pod 1. Procitaj na stranici 6 :D
pod 2. Valjda znas razliku izmedju strucnog naziva i srednje? :p
pod 3. ili ti stvarno spadas u "priucene" kao sta je Fico spomenuo? :hihi
pod 4. Toliko spominjane place????? Nerazumim, ko to spominje place?? :confused:
pod 5. Zavisi o kojem objektu je rijec? (Može li električar raditi na istom objektu posao elektroničara) ;)
pod 6. Netribas ti meni pojednostavljat jer dovoljno te svi razumimo odi :kafa
pod 7. Auhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh :cool:
pod 8. :udriglavom

:mad:

Oli ti je zavrsila gvardija pa si offline !??? :cool:

I opet ti na objekat , pa jesi sredia planinarsku .......auhhhhhhhhhh pomalo:D
U priučene hahhaha , e tu spadam , a Ti? na objekat priučenih ..hahaahahahha....a ti si meni Bog . a Fico tebi:p:p:p
I ne moj mi se jaditi , Ti Si Budućnost , ka Å¡ta je rekao a ko drugi nego Bare :):D;)
Gvardija mi je svršila....ahhhhhhhhhhhhhhh:udriglavom
pod 9.kosa mi se na glavi diže i strašno me ljuti....hahhaahahhaah...postaju cijenjeni ljudi

Last edited:
Sto se tice tog naseg tkz. STCW breveta niti sam ga vadio niti necu iako cujem da ga dosta kompanija uvjetuje.....
Otisli smo daleko od teme moj Srelec.

stena Electrician

prvo skola je skola i mora se postovat tj priznat.

drugo moras shvatit da je ziblja sve relativno i svugdje je razlicito tumacenje et i elect
primjer bio sam s kovacem s kojim bi trebao pripremiti se prije razgovora o elektronici na drillu
tako da ako nesto generaliziras to samo govori o tebi

sta je covjek koji ima srednju skolu elektroniku (znaci imao je impulsnu i digitalnu elektroniku predmet analognu elektroniku etc) on je elektricar? ili elektrotehnicar? ili elektronicar?
svjedozba mu je elektronika

jedna bager iz 2002 godine ima 24 klijenta i 27 I/O skatula sa rs5000(to je ipak mercedes za s7)
i vec onda je bio napredniji ili podjednak brod drillmaxu
posal je drzao jedan struja(nama et ili elect) i jos jedan za minjat lampe
toliko daleko je otislo da i govnara je na loggin tako da seik ili gazda u alstu zna kad je u alarmu i koliki je level ili jeli ko otvara koji ventil
za priblizit zamisli dp,drilling paket,pms,radare ,VDF(ovi su drugaciji od ABB sta imas ti i vise je software unutra i mogucnosti manipulacije,ECDIS i ostalo sve na svakom klijentu tj ako treba na laptopu u tvojoj kabini

na klasicnim brodima et elect je mlacenje prazne slame i sistem da te firma plati manje pogotovo nasi kriminalci
jer covik je jedan i radi sve(kako su to rijesavali prije??)

brevet koji vi posjedujete je oznake HR/3,2 ili nesto slicno tj cro brevet a vridi koliko i cro osobna u Singapuru

placa sta si spomenia opet je relativno
kos mene je obrnuti primjer nego kod tebe placa i duznosti, s time da je razlika i veca u korist struje
fire i gas allarm,bilge alarma klasicnim brodima rade asistenti struje letrike elektronike (jer vise mi nista nije jasno od vaseg naziva) na drillu je to naucna fantastika od posla
osobno bi volia imat manje 2,3Tusd radit noc i pizdit ludo i ne slusat gluposti po danu na mitinzima

tako da je tema zbilja otisla predaleko i postoje razni primjeri i misljenja

ja osobno djelim svoje kolege na one koji pizaju i one koji mlate slamu

temu bi trebalo zatvorit:(

Srelec,
vidim da si dobro upoznat, dali mozda znas sta su jeli na msc-a??:confused:
Mora da je bilo dosta paste jer je ipak to odvojeno od officira!

@Crta Zara- Veprovina i casa crnoga uvik idu skupa! :uzdravlje
Struja na JDN isto ka i na svakoj jedinici na offshore vridi vise nego DPO, place su im u rangu SDPO i to je stvarnost ma koliko bila surova za neke!! :p

@Chorke - back on watch??? :rolleyes:

:kafa

ctra zara

NIJE

Last edited:
A čitan ovo nemogu virovat, elektricar/ elektronicar meni svejedno jer većina niÅ¡ta ne radi, a i svakakvih san se nagleda....a to električar sa 3 godine Å¡kole oficir, svaka cast , neka se ne uvride svi ali nazalost zbog vecine tako miÅ¡ljenje iman.evo neki dan dode mi trči i govori da struja spaja 4 zice 2 ure pa ga je pita jel mu triba pomoc, kad je zavrÅ¡ia, i doÅ¡a gore, nebi da je radija kosuljicu od sulzera96rta, pita san ga da mi pokaze posao koji je radija cili dan, pa se crvenija.
@struja
Uzalud vama i diagrami vaše znanje o manevri, ili vještinama strojara, kad neznate kako rade uredaji, pa cak jedan mali separatoric

To Crta Zara , moj čoek , električar-elektroničar meni svejedno ..spaja 4 žice dvi minute--
Ebote ovo sve legende , jesi i ti zara VSS? hahahhahhahahaha

Back in restroom :D, there are people on Balkan , with tradition to see in mug of coffee which destiny will be followed by rest of coffeee after drinking same .
So , be my geust , take a look in the bowl .:uzdravlje toilet bowl , no coffee mug .:p
Salute !!!
You will find there a lots od things , stvarno lots hhahhahahahah : But , please do not be complicate , and from shits make PLC , CPU , CPP , VDF :D , , just be simple and say " nije govno nego se pas posra " ....or like our people said "dapaće" -yeslitlleduck ..hahahahah
You are realy nice person , and all of us likes to become our facebook electronic advaiser . Bona, je se to tako kaže .
Still we are waiting , what you can do , that poor banderaš can not .
How you said there "muda za bubrege" bollocks for kidneys ( kako se kažu bubrezi , come se dice ? ) ,
Aj electrician , unadhura va ajfa jako " ..mazuri sana :p:p:p

Last edited:
Mislim da se netriba cuditi sta neki od kolega neznaju kako radi mali separatoric, ali da si ga pita kako radi veliki mozda bi znali.
Znanje triba biti cijenjeno pa vas molim da otvorite temu u kojoj bi Elektronicari i Elektricari pitali za savjet cijenjeno osoblje iliti officire s mosta u slucaju da nesta neznaju ili da neki kvar nemogu otkloniti. --RESPECT---

A sta se zica tice...Nista cudno, mozda nisu bile iste boje.. :p
Jednom me je treci kuverter pita da mu nije jasno kako to kad je zemlja okrugla svo more neistece doli!????
Barba na drugoj kompaniji nije zna upalit komp. pa mu je tribalo napisat manual u Wordu i u prvom portu ga poslat na tecaj , naravno o njegovom trosku...:D
Jedan momak koji je bio DPO-a na Burboona je bio poseban talent, covik nije gasio laptop (igre i filmove) a gle cuda zna je kako se koristi i Ipod 2.

@struja

Last edited:
;)
Nije ti los ovaj english, bolje ti lezi nego zablji a i laksi je jer se nemora mahat rukama pa se neces umorit..:hihi

Back in restroom :D, there are people on Balkan , with tradition to see in mug of coffee which destiny will be followed by rest of coffeee after drinking same .
So , be my geust , take a look in the bowl .:uzdravlje toilet bowl , no coffee mug .:p
Salute !!!
You will find there a lots od things , stvarno lots hhahhahahahah : But , please do not be complicate , and from shits make PLC , CPU , CPP , VDF :D , , just be simple and say " nije govno nego se pas posra " ....or like our people said "dapaće" -yeslitlleduck ..hahahahah
You are realy nice person , and all of us likes to become our facebook electronic advaiser . Bona, je se to tako kaže .
How you said there "muda za bubrege" bollocks for kidneys ( kako se kažu bubrezi , come se dice ? ) ,

Salute !!!

Jadna zemljo, 'ko te gazi!

Ecola , depuratore --
NaÅ¡ dragi elektoničar upituje o separatour , a nama se čudi kad ga pitamo o sewagu -
OÅ¡ Hrvatsko-Srpski ,vogli Italiano, you like on english .
Ajmo mi po naški , Bosanski
Separatorić , hahahhahahaha , a jesi komedija .
Može ovako , koji čeÅ¡ HFO , Diesel ili Ulje .
Aj tamo ( u separator ) , ulazi to Å¡to se treba separirati iz setlling tanka , ovisno i opet je li to HFO ,DO il OIL , eventualno preko grijaća , na kojima se programira ulazna temperatura preko controllera kod alfe lavale je ?, ..pilot ventila elektronsko -pneumatski , elektronika kontrolira , pneumatika otvara...aj sad to ulazi u separator , di imamo centripetalnu pumpu( haha) , pjate , osovinu , remen , lezaj ....i sad tu radi neka centrifuga i to nekako izbacuje Å¡porkicu u sludge a ovo separirano čisto u service spremno za uporabu . Ispiranje , voda , kamenci , bubanj , o-ringovi , to me vrijeđa hhahaha . Ali evo imamo electriciana i on će nam objasniti sve dalje Å¡to nam nije jasno , to su separatorići . Jedino ako mu nije ispod časti srediti feed pumpu od istog , ipak to njegovih 12000000 eura ne pokriva .
Nego electrician , kako da ja izviram sidro lijevo , a converter mi ošo u kurac ?
Ili Å¡to da napravim , sa izgorjelim power supply cardom od autotelefona (nemam dijelova ) , na "objektu" hahah , imam 84 broja u uporabi , jedan P.S pokriva max 46 broja . OK , mogu ja to premjestiti , ali gubim drugu liniju . Sve se kontam da pozovem elektroničara , ali evo imam Hvala Bogu tebe , i sutra mi dolazi GL na brod . Imam i Load test dizali SWL12.5 t , 10 godina stare ..ali o tom potom -
I pita me Sekondo palube za hard disk , znaÅ¡ li neÅ¡to o tome . Jer ja se pohvalio da imam čovijek sa papirima i Å¡kolom . A čovijek ima tamo baÅ¡ par dobrih uradaka .
Nađemo se , aaaa !11
Aj ne ljuti se , znam da čeÅ¡ ti to rijeÅ¡iti .
pozdrav Chorke

A engleski , očito je da ste shvatili ....hahahahaha
Moraš ovako sa vama...jednostavno
Nije loÅ¡e za tri razreda osnovne....aaaaa....a i koji će mi kujac za dvi žice....
Aj malo vi na engleski ..da vidimo zašto su roditelji perje davali...ajdeeeeeee

Mislim da se netriba cuditi sta neki od kolega neznaju kako radi mali separatoric, ali da si ga pita kako radi veliki mozda bi znali.
Znanje triba biti cijenjeno pa vas molim da otvorite temu u kojoj bi Elektronicari i Elektricari pitali za savjet cijenjeno osoblje iliti officire s mosta u slucaju da nesta neznaju ili da neki kvar nemogu otkloniti. --RESPECT---

A sta se zica tice...Nista cudno, mozda nisu bile iste boje.. :p
Jednom me je treci kuverter pita da mu nije jasno kako to kad je zemlja okrugla svo more neistece doli!???? Pa sam mu mora objasnit u koji manual i di da to procita....
Barba na drugoj kompaniji nije zna upalit komp. pa mu je tribalo napisat manual i u prvom portu ga poslat na tecaj , naravno o njegovom trosku...:D
Jedan momak koji je bio DPO-a na Burboona je bio poseban talent, covik nije gasio laptop (igre i filmove) a gle cuda zna je kako se koristi i Ipod 2.

E zaboravlja san napisat da uz ove hardworkere dodajen i dpo(oni imaju još teži posao):)

A žice su bile samo 2 boje nego je zaboravlja kako su bile nakon što ih je precvika :)

A Struki mi je dobar "Jadna zemljo ko te gazi !!
Struki definiraj molim te , ko koga gazi , pa ne možemo biti svi intelektualci ka ti i electrician .
Kako ono : " Kakav narod , takva vlast "
A ne moÅ¡ od mene očekivati Obamu Å¡to se tiće engleskog , ali meni drago da ti shvatio .
A da ti odam malu tajnu , i ovo su mi šaptali , ima li ko tebi da šapne .
Ajmo Dalmos , zatvaraj thread , hahahahahaah, a vidi gostiju .
aj lipo se pogostite ,sad će prÅ¡ut , paÅ¡ki i masline...ako Bog da i liganja .
E Struki kako se na engleskom kaže komarća ?

SAMO DA NIJE THE ORADA !!!! HAAHAHAHAHHA

Aj niste mi više struja i electrician , nego Lolek i Bolek ,.Jooooooj kako ste mi dragi , a dajjjjjjjj

Last edited:
"Mislim da se netriba cuditi sta neki od kolega neznaju kako radi mali separatoric, ali da si ga pita kako radi veliki mozda bi znali.

A sta se zica tice...Nista cudno, mozda nisu bile iste boje..
Jednom me je treci kuverter pita da mu nije jasno kako to kad je zemlja okrugla svo more neistece doli!???? Pa sam mu mora objasnit u koji manual i di da to procita....Barba na drugoj kompaniji nije zna upalit komp. pa mu je tribalo napisat manual i u prvom portu ga poslat na tecaj , naravno o njegovom trosku...Jedan momak koji je bio DPO-a na Burboona je bio poseban talent, covik nije gasio laptop (igre i filmove) a gle cuda zna je kako se koristi i Ipod 2. "

Ja bih završio , sa pasteom cijenjenog kolege forumaša @electrician :
Crveno boldano -Å ta ćovijek prića , da ga je treći časnik pita( aka treći kuverter ):D
Žuto boldano - Šta ga Barba pita , i ovaj mu odgovara?
Zeleno boldano : Bilo je i posebnih talenata , i ovaj ga žali '
Plavo boldano : Malč separatorić , čim je separatorić je mali , Lolek

Ne bih se ja upuÅ¡tao viÅ¡e u neku konverzaciju , da ne bi ispalo da sam rekao da je Ekvator jedan mali zidić ispred Bobisa .
Sretno koljega ! I stvarno šešir dole , opravdano !

Last edited:
Ti si Chorke legenda, vidim nece na dobro.Baratas podacima sta si nacuo preko meetinga...Volio bi te vidit u akciji..Kljuc u ruke pa opleti majstore...Blago se onom ko te placa! :confused:
Sto se tice opisa posla, neznam sta je pisac htio reci??? Ja i kolege da moramo nesto tebi objasnjavat i pravdati se???
Da se tako radi jos bih bio tamo di si ti, a firme di neke OFICIRCINE lice komplekse na posadi(kolegama) me odavno prestala zanimati.
Lolek i Bolek su legendarni i vise manje smo svi odrasli uz njih, a neki postali kako kazes i intelektualci... Ti mi vise slicis na one legende iz A JE TO ...:D
Struki je vjerovatno mislio na one blizu zabarima, oni su uvik gazili ovu zemlju.. :p
Vidim da je tema Razlika izmedju elektronicara i elektricara promasena ili je ti jos nemozes shvatiti?
Po meni je onda razlika izmedju nekih i balvana minimalna..

ahahahahhahaaaaaaa
;)

A Struki mi je dobar "Jadna zemljo ko te gazi !!
Struki definiraj molim te , ko koga gazi , pa ne možemo biti svi intelektualci ka ti i electrician .
Kako ono : " Kakav narod , takva vlast "
A ne moÅ¡ od mene očekivati Obamu Å¡to se tiće engleskog , ali meni drago da ti shvatio .
A da ti odam malu tajnu , i ovo su mi šaptali , ima li ko tebi da šapne .
Ajmo Dalmos , zatvaraj thread , hahahahahaah, a vidi gostiju .
aj lipo se pogostite ,sad će prÅ¡ut , paÅ¡ki i masline...ako Bog da i liganja .
E Struki kako se na engleskom kaže komarća ?

SAMO DA NIJE THE ORADA !!!! HAAHAHAHAHHA

Aj niste mi više struja i electrician , nego Lolek i Bolek ,.Jooooooj kako ste mi dragi , a dajjjjjjjj

Last edited:
prije je bila svadja paluba-makinja a koliko vidim danas su se poceli tuc i u vlastitom rangu nije dobro nikako i onda nakon svega toga se cudimo sto nam je tako kako je ma idemo dalje.

Back