Put do Rig Managera

E da se meni dokopati pitura na rigu kada otidjem u pemziju...spasio bih se

Poslano sa TAD M8 koristeci Tapatalk

nasih oima ima na norveskim kompanijama,gdje se prica da se tesko upada jedino ako sprehas norveski kao i na americkim tipa vantage,tako da sve te price da je negdje nemoguce doc ne drze vodu,da nisam provjerio situaciju ne bi niti otvarao temu,glavno da imamo krcato postova u temi o uljaniku i atlanskoj,dok se o dobrim kompanijama ne prica i krije se informacija,dobro sad unatoc krizi a bilo je tako i prije krize,vise manje start im je bio na saipema i transoceana,a nekima na drugim manje poznatim kompanijama sa podrucja azije.

picard na nobla ima dva oim is cro
jedan je iz st bia je na Muravlenko
barem su bili dok nije pocelo ovo ludilo

picard na nobla ima dva oim is cro
jedan je iz st bia je na Muravlenko
barem su bili dok nije pocelo ovo ludilo

ja znam za ovog sa odfjella,skolu odradio na saipemu kasnije transoceanu,drugi na vantagea isto odradio skolu na transoceana,dok jos nasih ima na gsp offshore(sve saipem kasnije kca deutag) ostatak ekipe na neuresa i petrovietnam drilla(azijatske kompanije),sve skola ranih 2000tih i eni saipema.Bas mi je drago sta si se javio srelec da probijemo led i u ovom području

ja znam za ovog sa odfjella,skolu odradio na saipemu kasnije transoceanu,drugi na vantagea isto odradio skolu na transoceana,dok jos nasih ima na gsp offshore(sve saipem kasnije kca deutag) ostatak ekipe na neuresa i petrovietnam drilla(azijatske kompanije),sve skola ranih 2000tih i eni saipema.Bas mi je drago sta si se javio srelec da probijemo led i u ovom području

Koji je to s Odfjella da nije slucajno Z.S.?

Bilo je na Noble-a drillshipovi 2 brata Master/OIM.a, i to bez ikakvog drilling backgrounda. Dosli sa Master pozicije na trgovackoj floti. Ne znam jesu li jos tamo. Znam da je jedan na Bully 2 novogradnji bio.

Tocno taj :)

taj je,cilj teme je bio da se malo bolje upozna taj segment pomorstva,koji je u jednu ruku egzotican ali isto tako da se sa pravim vezama i znanjem moze dosta toga postici i doci do top pozicija u dobro placenim firmama,iako sada ne mozemo zanemariti trenutno krizu al tržiÅ¡te će se oporaviti kad tad,nadam se da ce ova tema potaknuti konstruktivnu raspravu gdje i kako od kolega sa drilll odjela...A ne svađu i prepiranje jer sa tim kopamo samo sebi jamu dublje.Svi mi znamo da je upravo Eni saipem skolovao veliku vecinu ljudi na vodećim pozicijama

taj je,cilj teme je bio da se malo bolje upozna taj segment pomorstva,koji je u jednu ruku egzotican ali isto tako da se sa pravim vezama i znanjem moze dosta toga postici i doci do top pozicija u dobro placenim firmama,iako sada ne mozemo zanemariti trenutno krizu al tržiÅ¡te će se oporaviti kad tad,nadam se da ce ova tema potaknuti konstruktivnu raspravu gdje i kako od kolega sa drilll odjela...A ne svađu i prepiranje jer sa tim kopamo samo sebi jamu dublje.Svi mi znamo da je upravo Eni saipem skolovao veliku vecinu ljudi na vodećim pozicijama

Vecinu OIMa koje znan dosli su do te pozicije nakon 20 i vise godina drillinga, tako da mislin da nema neke tajne ili dobre adrese kako doc do toga. Reka bi 80% iskustvo i 20% sreca.

Sta se tice Saipema djelomicno si u pravu, drilling department na saipemu ne zaostaju puno za placama za drugim jacim firmama. Ali zato technical i marine department su dosta ispod prosjeka. Kod mene trenutno na rigu ima drillera i toolpushera sta su prije bili i na steni i na songi. I tu ima dosta nasih ljudi koji su dugo godina na firmi i dosli do OIMa (vecinom na jackupu i semi sub) ili drilling superitendant na UDW.
Ovo sta ti spominjes ove sta su ucinili skolu na saipema to su vecinom strojari i nauticari koji su utekli cim su uvatili iskustva.

Sent from my SM-G850F using Tapatalk

asikronus nasih ima barge mastera i oima i na atlantic marine services,krajem 2013 odnosno u decembru sam otovorio temu o toj firmi i da zaposljavaju,poslim su mi se javili radio operater,deckhand koji je upao a upalo je dosta nasih,a od njih svih samo su mi se trojica zahvalili i pitali treba li koja usluga,upravo zato jer sam tada dao pravu informaciju u pravo vrijeme,stavio sam oglas ovdje da traze i oima,upao je i jedan oim sa prijasnjim iskustvom na jackupu.

Last edited:
Back