Promjena dr?žavljanstva

Ja ne znam zašto bi je dovodio ovde. Šta fali u Cartageni živit ? :rolleyes:

fully off-topic

lijepo je u Cartageni ali kad ti na "uru do manovre" na brod upada vod rocne vojske i s kuckima pretrazuju od mosta do santina ne bi li nasli kojeg slijepog putnika s par kila kokaina prodje me volja za zivotom tamo ... jest da je to bilo u Buenaventuri ali ljepse je kod nas pa i uz svakodnevno slusanje narodnih heroja iz vremena pretvorbe i korupcije :kafa

ja sam na brodu imao ekipu iz bih sa putovnicom i matrikulom bih, a kod njih matrikulu izdaje MUP u sarajevu, a ne neka kapetanija (ako je imaju uopce), usput nevezano za temu - imao sam i covjeka sa Nizozemskom putovnicom, brevetima iz Pančeva :udriglavom i matrikulom SFRJ sve to je bilo prije 3 godine - MSC moze sve :udriglavom

a za dobit drzavljanstvo neke druge drzave mislim da ti dovoljno govori sljedeca izreka:
"Jeb.?? zemlju koja Bosne nema" :o

:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje

Jel to mozda 1 makinje,oni sta je ozenia Nizozemku i sta nikako avancat za kapa?
Da to nije bia brod MSC Carolina???

fully off-topic

lijepo je u Cartageni ali kad ti na "uru do manovre" na brod upada vod rocne vojske i s kuckima pretrazuju od mosta do santina ne bi li nasli kojeg slijepog putnika s par kila kokaina prodje me volja za zivotom tamo ... jest da je to bilo u Buenaventuri ali ljepse je kod nas pa i uz svakodnevno slusanje narodnih heroja iz vremena pretvorbe i korupcije :kafa

Cartagena-MAJKA SVIH PORATA :uzdravlje

Al ne bi tia da mi se dica tamo odgajaju.....

Au! Tema je malko zamrla! :(
Mnogi izbori prodjose, lopovi ostali lopovi, sjasio kurta.. uzjasio murta, pa i mene nateralo da razmisljam na ovu temu..

I ja sam isto zainteresiran za tako sto. Najvise zbog placanja poreza & ostalih dadzbina lopovima. Ali mi nije jasno na osnovu cega se onda racunaju te stvari? ne moze na osnovu pasaporta. Valjda onda ide na matrikulu?! A sta ako matrikula nije od te drzave?

Hajde iskusnije kolege, da li je neko ''radio'' nesto ovako? Petljao sa promenama drzavljanstva & matrikule? :confused:

Ima nas koji smo zainteresirani..

:uzdravlje

ako smo usli u sistem poreza i davanja onoga sta daju svi ljudi u RH te smo jos oslobodeni placanja poreza na novac koji zaradimo ako smo na brodu 183 dana ( ukljucujuci tecaje van RH i dane bolovanja zaradene na brodu ili na putu s/na brod te dane putovanja na/s brod radi ukrcaja) mislim da je ovo dugorocno gledano mozda i dobra opcija te da na taj nacin ove puste ''prevare'' tipa matrikule i slicno nisu ni potrebne. Doste mi je vas u proteklih godinu poslalo upit kako nabiti dane koji ti falu? Pa ako ti recimo fali 5 dana da neplatis porez ( imas recimo 178 dana) odes na net i nades di je tecaj recimo u Aberdeenu te upises o svom trosku neki tecaj koji ce ti mozda tribati i platis ga sam te na taj nacin dobijes i dane koji ti fale za neplatiti porez a ujedno si dobio i brevet. JE da si ga platio iz svog depa ali bolje je recimo dati 1000 eura nego 45% gpodisnjih primanja.

Eto to je moje razmisljanje

LP

JE da si ga platio iz svog depa ali bolje je recimo dati 1000 eura nego 45% gpodisnjih primanja.

Eto to je moje razmisljanje

LP
Uopce nisi socijalno osjetljiv, pa ako to svi budu radili kako cu ja dobiti placu?

Back