produzenje breveta

Da li netko može jos potvrdit.
Danas sam bio ma LK Ri. I doznao da ne mozes obnovit brevet za Mastera ili Ch.eng unlimit ako nemaÅ¡ stvarnu navigaciju u tim rankovima, već brevet niže ( nema veze ako si prvi sto godina i sve to). Kažu da ako hoces dobit brevet moras rijesit test s nekih 20 pitanja. Nigdje ne mogu doznat neÅ¡to viÅ¡e o tom. Ni na webu MMPI , ni drugdje. Zna li tko Å¡to i o čem se radi
ja mislim da vas dobro hebu u ri kapetaniji....3 miseca u ranku ili 12 miseci navigacije rank ispod i produzis brevet....ili je novi zakon stupia na snagu sta nevirujen

Imaju pitanja za obnovu licenci off I mastera na stranicama mmpi, a i svaka kapetanija to na upit daje. Bar je bilo tako prošle godine kad sam ja obnavljao.

Poslano s HTC One S putem Pomorac.net

Možda se nismo shvatili , OK , refreshment je OK kad nemaÅ¡ navigaciju. Ali ja u zadnjih 5 godina imam vjerojatno 3 godine čiste navigacije kao Ch.Off. , i moram polagat refreshment??????????????????

I da .....danas sam pričao sa tri različite LK-e. Budimo iskreni , i ljudi u njima se sablažnjavaju na ovu odluku iz Zagreba iz 11.mjeseca.
Sve argumente su poslani gore , ali izgleda da se iz metropole želi uništiti pomorce i to zvanje. Po statistikama više ljudi ima kapetanksi i prvu klasu koji plove rank ili dva niže , nego onih koji stvarno plove u ranku.
Debilana da ne možebiti veća.
Definitivno je ova država i vlada ( prethodna ) ubojica logike i zdrave pameti. Neprijatelj ljudi , da li će slijedeća uprava u MMPI to promjeniti vidje ćemo , ovo je sumrak prava pomoraca i zdrave pameti.
Ništa 1000 kuna i 20 pitanja i to je to.

Kako ces sad onda ako si polozia klasu kao Eoow i dobia 2nd eng unlimited i tribas godinu navigacije kao 2nd eng da bi dobia kapo unlimited? Pa to je kontradiktivno drugom zakonu

Sent from my iPhone using Tapatalk www.pomorac.net

I sama pravnica iz LK Ri mi je rekla da je to protiv svakog zdravog mozga. I da im leži preko 30 predmeta zasad , ljudi koji čekaju obnovu i nemogu dobit novi brevet. Situacija je luđa time , Å¡to su im oni ukazali da utapaju ljude jer 99% kompanija danas vani traži brevet klasu viÅ¡e od onoga kojii ti je dovoljan. 99% kompanija traži da 1.palube i makine imaju brevete kapa i mastera i Å¡to sada?
Zasad je jedini model dobijanja polaganje tog refreshmenta. Znači konstantno navigaÅ¡ kao prvi i radiÅ¡ , a polažeÅ¡ refresh. To je debilana istovjetna ispitima iz FF, B2 i brodici , gdje je ispit jedino sredstvo produženje , bez obzira koliko , gdje i kako ploviÅ¡.
Svakim novim aktima i uredbama , država pokazuje mržnju prema ljudima. Nadam se da će nova vlast to promjenit.
Pravnica mi je rekla da NIKAKAV ali NIKAKAV odgovor nisu dobili već dva mjeseca po tom pitanju iako su im dali sve protu argumente.....tko to gore radi , sjedi , prima plaću nemam pojma.

Edivne, slazem se 100% sa tobom, ali eto ja se vise ne uzrujavan jer je sve ovo oko nas tragokomicno, neznas dali plakat ili se smijati, tako da ja napravim kako kazu... Ja sam svij master dobio sada do 2020 pa me boli ona stvar, ali znam ekipu koja je isla na taj refresment i isto dobila, debilana ali sta nije kod nas debilana...

Pa po tom novom zakonu onda treba promijenit i način kako se polaže za 1 klasu. Prije si polaga 1 klasu te dobio brevet 2nd engineer a nakon 12 mjeseci u svojstvu 2nd eng si moga izvadit brevet za upravitelja stroja. Zanima me po kojoj su konvenciji prominili zakon jer ovo Å¡to rade ove budale po ministarstvima je nevjerojatno. Ali kad vidiÅ¡ ko je bio ministar ni dončić ni hajdaÅ¡ onda nas niÅ¡ta nesmije iznenaditi. Ista bulumenta je minjala zakon 2002 pa se viÅ¡e nije moga dobit brevet za 1-ga palube i 2-gog strojara bez viÅ¡e Å¡kole. Koliko je ljudi tu popuÅ¡ilo jer nisu mogli dobit brevet a bili su sposobni za ovancamenat. Novčani gubici su nemjerljivi jer razlika u plači 1 i 2 je 100 posto razlike.

Ovo nije slucajnost. I već godinama se pomorcima samo pakosti. Mene samo zanima da li je ova hajka i progon djelo :
1. Činovnika u Zg u MMPI.........
Ili
2. Akademske"elite" sa pomorskih faxova
(ljubomora da tamo netko zarađuje 15 puta viÅ¡e od magistara i tzv.doktora)
Ovi s kapetanija definitivno nisu krivi.
Ovo je ništa nego iživljavanje na ljudima.

A Å¡ta sad reć na sve to. I opet sve dođe na ono staro da se pomorci svi ne žele boriti za sebe i svoja prava kad ide dobro, al svi najebu prije ili poslije pa pizde kako ovo kako ono....Ovdje na pomorac.net ima ljudi Å¡ta su htjeli pa i dalje žele napravit neÅ¡to po tom pitanju al sve ostaje na priči ili kad se počne neÅ¡to radit sve zavrÅ¡i razočarenjem.

Poslano s HTC One S putem Pomorac.net

Moje osobno uvjerenje je da ovo sve ide iz ministarstva u kojem nažalost sjede nekompetentni ljudi koji s morem i pomorstvom nemaju nikakve veze niti kakvih dodira. Ovo je joÅ¡ samo jedna od ideja kako izvući Å¡to viÅ¡e novca od ljudi koji trebaju mijenjati ovlaÅ¡tenja. Oni to gledaju čisto kroz brojke, koliko ovlaÅ¡tenja je izdano te koliko tih ovlaÅ¡tenja treba svakih 5 godina promijeniti. Činjenica je da taj zakon a ko je doista proveden , ne oslikava STCW pravila te sa sigurnoÅ¡ću mogu tvrditi da je to hir zakonodavstva.

Pouzdano znam da u ministarstvu sjedi covjek koji je zavrsio građevinu ili arhitekturu...Igor Butorac

Poslano sa mog GT-I9300 koristeći Tapatalk

Ljudi, moze jedno pitanje koje nisam usoio nac trazilicom. Istekao mi je advanced firefighting, koji mi trenutno ne treba. Ima li smisla zamarat se obnovom sad, ili da ga obnavljam kad mi zatreba? Koliko sam upoznat, trebam sve opet slusat i polagat i pretpostvljam sve platit?? Jeli imam ikakav benefit ako ga obnavljam odma, ili da ustevim vrijeme i novac sad i mislim o tome kd mi bude trebalo. Hvala!

produzenje breveta

Ne znam kako mislis da ti trenutno ne treba.Ako si na brodu mislin da ti treba. Trebas samo polagat ispit ponovo a ispit se sastoji od 1-2 osnovna pitanja. Cijena ispita max 250 kn + 90 za brevet. Imas opciju bez ispita koja je naravno skuplja i moras platit i odslusat tecaj ponovo ali si oslobodjen ispita.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ljudi, moze jedno pitanje koje nisam usoio nac trazilicom. Istekao mi je advanced firefighting, koji mi trenutno ne treba. Ima li smisla zamarat se obnovom sad, ili da ga obnavljam kad mi zatreba? Koliko sam upoznat, trebam sve opet slusat i polagat i pretpostvljam sve platit?? Jeli imam ikakav benefit ako ga obnavljam odma, ili da ustevim vrijeme i novac sad i mislim o tome kd mi bude trebalo. Hvala!

250kn plus 70kn tax i glupo pitanje tipa koliko sati nakon sta se CO2 pusti u makinju mozes uci? I to je to.

Mislimd a ti je bolje ga refresh i jeftinije

Pred tjedan dana bio sam na tecaju u Nizozemskoj - STCW refresher course (basic safety, advanced firefighting, rescue boat). Tecaj je pohadjan u Falck Nutec centru u Rotterdamu.
Nakon zavrsetka tecaj dobio sam tri svjedodzbe za sva tri podrucja.
Danas sam bio na LK RIJEKA i receno mi je da bez obzira sto imam te svjedodzbe moram uplatiti i polagati refreshment za ta tri breveta?!
Da li je to tumacenje zakona na svoju ruku ili je stvarno tako jer znam da sam procitao na ovome forumu da se svakih pet godina to treba ici polagati ili odslusati tecaj pa se ne mora izlaziti na ispit.
Iskreno nije problem u polaganju nego vise u principu... Izgleda da je glavno platiti. Isplati i se ici do LK Senj i pitati njih za misljenje? Ima li tko slicnih iskustava? Lijepi pozdrav

Pred tjedan dana bio sam na tecaju u Nizozemskoj - STCW refresher course (basic safety, advanced firefighting, rescue boat). Tecaj je pohadjan u Falck Nutec centru u Rotterdamu.
Nakon zavrsetka tecaj dobio sam tri svjedodzbe za sva tri podrucja.
Danas sam bio na LK RIJEKA i receno mi je da bez obzira sto imam te svjedodzbe moram uplatiti i polagati refreshment za ta tri breveta?!
Da li je to tumacenje zakona na svoju ruku ili je stvarno tako jer znam da sam procitao na ovome forumu da se svakih pet godina to treba ici polagati ili odslusati tecaj pa se ne mora izlaziti na ispit.
Iskreno nije problem u polaganju nego vise u principu... Izgleda da je glavno platiti. Isplati i se ici do LK Senj i pitati njih za misljenje? Ima li tko slicnih iskustava? Lijepi pozdrav

http://www.mppi.hr/UserDocsImages/MPPI PR- SVJ 14-1_16.pdf
tribali bi priznat sve svjedodzbe izdane u navedenim drzavama,isprintaj ovo i podji opet do kapetanije pa vidi sta kazu,mozda pomogne

Pa neznam, sve je cudno. Rekla mi da engine resource management i rukovođenje (helm) priznaje A ove brevete nije htjela niti gledati jer da se to kod nas mora platiti i polagati.
Trebali bi se svi priznavati ako dolaze iz iste zemlje u EU, barem po mom shvaćanju :/

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Pa ako tebi firma priznaje te tvoje tecajeve iz rotterdama, a vjerojatno da, onda netrebas nase! ocu rec ako mozes navigat bez nasih, zaboli te...koliko ja znam teta na kapetaniji je upravu sto se tice fire fightinga, temeljnje i one brodice za spasavanje. te nacionalne moras polagat svakih 5 godina, a priznaju ti BRM i leadership iz zemalja EU. Tako je i meni firma trazila da idem na neki refreshment fire figh. i tih gluposti, a i da obnovim nacionalne, pa sam ih odpilio za te njihove refresh gluposti, i obnovio nacionalne! Pa necu radit iste gluposti sto puta.

Back