Prijava/odjava sa Kapetanije

U Splitu traže iskrcajnu listu ili avionske karte. Ja donesen avionske karte i nema problema zadnje četiri godine.

Poslano s Lenovo TAB 2 A8-50F putem Pomorac.net

Strasno me interesira kakav su to dokazni materijal avionske karte, u kojem zakonu su one propisane kao sredstvo kojim se dokazuje navigacija.. tog ima samo kod nas!!

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Strasno me interesira kakav su to dokazni materijal avionske karte, u kojem zakonu su one propisane kao sredstvo kojim se dokazuje navigacija.. tog ima samo kod nas!!

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Primo.., pa to sam i ja imao namjeru reći.., kakav je to uopće vjerodostojni dokaz karta. Zar nisam mogao biti na Kubi na odmoru i oni bi to prihvatili kao dokaz da sam bio na brodu. Zatim i ovi drugi dokazi su svi Å¡trc-brc npr. kažu "strana matrikula", a naÅ¡a matrikula nije dokaz i kaže mi onaj panćofar od neki dan da sam mogao krivotvoriti pečat. BTW, isti pečat je i na iskrcajnoj listi i u naÅ¡oj ili stranoj matrikuli jer brod ima samo jedan službeni pečat koliko ja znam..,

Ma pustimo budale.., neka se zabavljaju.., ko' ih grebe - da oprostite na izrazu!

RijeÅ¡io sam slučaj.., posla mi čovik iskrcajnu listu, napravija specijalno za me.

:uzdravlje

Primo.., pa to sam i ja imao namjeru reći.., kakav je to uopće vjerodostojni dokaz karta. Zar nisam mogao biti na Kubi na odmoru i oni bi to prihvatili kao dokaz da sam bio na brodu. Zatim i ovi drugi dokazi su svi Å¡trc-brc npr. kažu "strana matrikula", a naÅ¡a matrikula nije dokaz i kaže mi onaj panćofar od neki dan da sam mogao krivotvoriti pečat. BTW, isti pečat je i na iskrcajnoj listi i u naÅ¡oj ili stranoj matrikuli jer brod ima samo jedan službeni pečat koliko ja znam..,

Ma pustimo budale.., neka se zabavljaju.., ko' ih grebe - da oprostite na izrazu!

RijeÅ¡io sam slučaj.., posla mi čovik iskrcajnu listu, napravija specijalno za me.

:uzdravlje

Naravno da avio karte nisu dokazi, alo s obzirom čega se kod nas sve pokuÅ¡avalo i tko ne čudi da su i to pitali. Npr...Kuba let.. Ok..ali mora se poklapat i ime broda i luka ( a to je vrlo lako nać danas). Ne može se nikog prevarit danas i ne treba bit "scotland yard" da vidiÅ¡ mulja li netko ili ne. Nas stare koje znaju u LK , nitko ne zajebava , ali novih i padobranaca ima uvijek.

Nas stare koje znaju u LK , nitko ne zajebava , ali novih i padobranaca ima uvijek.

Eeeee, pa nije ni Gavro više mlad :D

Ima ih u lučkoj koji su s mnom navigali i bili su treći palube u vrime kada sam ja imao 3 Å¡terme na ramenima.

Al' yebga, oni su sad lučki kapetani, prvostupnici i Å¡ta znam kako ih nazivaju.., a ja sam qrčina po njima. Osim toga ja sam već dvije godine na istoj kompaniji i stalno se prijavljujem.., isti ugovor.., isto sve, samo ovaj put sam bio na drugom brodu a ne na mom uobičajenom. I u početku sam im donio onaj dopis za konzulat koji je po meni vjerodostojniji nego sve te iskrcajne liste i gluposti.

Uostalom Å¡ta mi imamo njima dokazivati! Mi izjavljujemo gdje smo bili i od kada do kada. Ako Å¡ta sumnjaju neka uzmu internet, nađu kompaniju.., i neka zovu da li je taj i taj bio tamo kod "vas" toliko mjeseci kako tvrdi.

Zar se Å¡ugi balkanskoj treba dokazivati koliko je dva i dva?! Nas ne hrani Å¡uga balkanska nego zapadna preduzeća nas uzdržavaju. Å uga nam ovo radi jer neki od vas pokazujete simpatiju prema njima - pa se Å¡uga osokolila i misli da su "somebody", a u biti su obične qrčine (svi osim Zlatka Pisca i onog malog na portirnici koji je jednako uljudan).

A zastava od Å¡uge svojim pomorcima ne plaća ni mirovinsko ni zdravstveno i joÅ¡ da bude stvar gora

jadni ljudi navigaju pod šugom za 20% šolada koje imamo mi ostali!

O tome se radi.

:confused:

Govorim o slučajevima koje sam osobno imao par puta s kadetima ili asistentima..." ....barba može u matrikulu 20 ili 15 dana viÅ¡e?".... A brod u P. Cabellu. Onda mu kažeÅ¡ ...." a sinko a gdje će bit brod za 20 dana i Å¡to da upiÅ¡em kao porat iskrcaja?".
Pa za ove stvari se agenciji stavlja brava u vrata, ja mogu brevet popušit kao master, i što onda?? Da ne govorim da se momku tih 20 dana nešto dogodi, a on službeno i po papiru na brodu, a ustvari doma. Kad bi mi imali svijest i narav sjevernih naroda , do svih tih pizdarija u LK i na brodovima ne bi ni dolazilo.

Govorim o slučajevima koje sam osobno imao par puta s kadetima ili asistentima..." ....barba može u matrikulu 20 ili 15 dana viÅ¡e?".... A brod u P. Cabellu. Onda mu kažeÅ¡ ...." a sinko a gdje će bit brod za 20 dana i Å¡to da upiÅ¡em kao porat iskrcaja?".
Pa za ove stvari se agenciji stavlja brava u vrata, ja mogu brevet popušit kao master, i što onda?? Da ne govorim da se momku tih 20 dana nešto dogodi, a on službeno i po papiru na brodu, a ustvari doma. Kad bi mi imali svijest i narav sjevernih naroda , do svih tih pizdarija u LK i na brodovima ne bi ni dolazilo.

Pa jasno je Edvine!

To je upravo ono Å¡to i ja želim reći - tj. na brodu se odgovorno radi i ako je u matrikulu upisan datum onda naÅ¡a lučka Å¡uga nema Å¡to sumnjati u taj datum i pečat. Vjerovali ili ne, a nema razloga da ne vjerujeÅ¡ - mogu ti reći da upravo tako razmiÅ¡ljaju na mojoj kompaniji jer ako bi se upisivalo kako se kome prohtije to bi moglo izazvati svakakve posljedice. Radi se o talijanskom brodu i talijanskoj zastavi.

BTW, Å¡ta kažete na ovo Å¡to sam ranije spomenuo - hrvatska zastava, hrvatska kompanija i neće da plaća mirovinu svojim pomorcima.., a s druge strane trče okolo za nama i htjeli bi nam uzeti i zadnji dolar ili evr iz džepa??!

:kafa

BTW, Å¡ta kažete na ovo Å¡to sam ranije spomenuo - hrvatska zastava, hrvatska kompanija i neće da plaća mirovinu svojim pomorcima.., a s druge strane trče okolo za nama i htjeli bi nam uzeti i zadnji dolar ili evr iz džepa??!

:kafa

ne shvacam kako je to dopusteno?? pa pod koje zakone spada brod pod hrvatskom zastavom? a porez? gdje firma placa porez na dohodak? i pod cijim zakonom? valjda hrvatskim, a kako onda mogu zaobic zakon o placanju zdravstvenog i mirovinskog?? pa ovdje svatko s tim jadnim radnikom radi sta ga volja...

ne shvacam kako je to dopusteno?? pa pod koje zakone spada brod pod hrvatskom zastavom? a porez? gdje firma placa porez na dohodak? i pod cijim zakonom? valjda hrvatskim, a kako onda mogu zaobic zakon o placanju zdravstvenog i mirovinskog?? pa ovdje svatko s tim jadnim radnikom radi sta ga volja...

i to sve pod kapom takozvanog sph ....

Godinama sam plovio na Uljaniku. Hrvatska kompanija, brodovi hrvatska zastava, luka upisa Pula, brodovi građeni subvencijama vlade. Nitko nikad lipe nije dao za bilo Å¡to. Nikad mi to nije bilo jasno. Svaki brod svoja kompanija sa poÅ¡tanskim sandučićem u Liberiji. Kad smo ono ...... kod Brazze u 3.maju kod primopredaje novogradnje pitali Å¡to je to , on je rekao da ne talasamo puno, i da bolje to nego da ostanemo doma. Eto ti sindikata. A uljanik je valjda jedina hr kompanija koja nikad lipe nije dala ili platila davanja za svoje pomorce.

Last edited:
pa hrvatska zastava i je jedna od gorih zastava, jer je sve to dopusteno, to sam vec pisao, i pod njom ne moras imat mornara, treceg palube, treceg makine, i jos dosta toga. oni kao ne zele bit jeftina zastava, a ustvari jesu. kad se sjetim krami od losinjske ili creske koje su bile pod hr zastavom i hr registrom, a bili smo zaposleni kao preko neke firme cool wind navigation liberija!?

Umijeće mogućeg, a to svi znaju:Brodom upravlja brodar koji je registriran na npr. MarÅ¡alovim otocima. A tu brodarsku firmu u toj stranoj zemlji osnuje naÅ¡a domaća firma koja je "samo" brodovlasnik. Pa tako ploviÅ¡ na hrvatskoj kompaniji na brodu pod hrvatskom zastavom izgrađenom u hrvatskom Å¡kveru ali za stranog brodara. A po zakonima iz države odakle je brodar, niko ti niÅ¡ta nije dužan.
Take it or leave it politika.

Umijeće mogućeg, a to svi znaju:Brodom upravlja brodar koji je registriran na npr. MarÅ¡alovim otocima. A tu brodarsku firmu u toj stranoj zemlji osnuje naÅ¡a domaća firma koja je "samo" brodovlasnik. Pa tako ploviÅ¡ na hrvatskoj kompaniji na brodu pod hrvatskom zastavom izgrađenom u hrvatskom Å¡kveru ali za stranog brodara. A po zakonima iz države odakle je brodar, niko ti niÅ¡ta nije dužan.
Take it or leave it politika.

Priča je ipak malo složenija nego ti misliÅ¡. Samo onda u nju upada i država. A nažalost poÅ¡to mi nismo pomorska država i centralna vlast nikad nije imala nikakav sluh i senzibilitet za pomorca, onda ne čudi da kompanije mogu radit Å¡to hoće. Bio sam s Talijanima, Englezima i svim Skandinavcima. I njima definitivno nije ista stvar domaća i FOC ili neka druga zastava. Svi oni na domaćim zastavama imaju benefite o kojima mi možemo sanjat, a tu opet ulazi ta država koju mi nemamo osim da nas oguli. A brodovlasnici, sami po sebi su i inače najgora raca od kaputalista.

Info od jucer od tete u LK Split: od 01.06.2017. ne triba iskrcajna lista nego avionske karte. Ako nemas kartu, moze neki drugi dokaz da si putovao, npr. mail u kojem se vidi ime i prezime i datum putovanja. Nisan pita zasto ni kako...

Info od jucer od tete u LK Split: od 01.06.2017. ne triba iskrcajna lista nego avionske karte. Ako nemas kartu, moze neki drugi dokaz da si putovao, npr. mail u kojem se vidi ime i prezime i datum putovanja. Nisan pita zasto ni kako...

Pa jasno je zasto
Iako je to totalna glupost,mail napises sam
A isto tako itinerar ako imas bilo koji stari prepravis
Uglavnom poceli su jest g...a

Pa jasno je zasto
Iako je to totalna glupost,mail napises sam
A isto tako itinerar ako imas bilo koji stari prepravis
Uglavnom poceli su jest g...a

nije to radi lk nego radi sindikata da vam znaju obracunati porez

Jel to ono na kantunu di ovjeris ukrcaj

Vjerojatno moze i pasos di se vidi da si putova

Sent from my internet mobile device

Jel to ono na kantunu di ovjeris ukrcaj

Vjerojatno moze i pasos di se vidi da si putova

Je Jose.., oni na kantunu su specijalci posebni. Ja ovjerim da me ne bi zayebali na bilo koji nacin, a nista ne placam. Jednom mi onaj na kantunu nije tija ovjeriti jer kaze da datum u matrikuli ne vazi (navodno, da bi mogao biti krivotvoren).., a iskrcajna lista nije vazila jer se ne vidi datum. Zapravo, datum je bio u zaglavlju na vrhu, a dolje je u tekstu na talijanski bilo navedeno "potvrdjuje se da je na danasnji dan iskrcan" Gavro Bevilaqua etc.

Morao sam zajebavati firmu da mi dodatno posalje iskrcajnu listu na engleskom - da tovar moze donekle razumjeti.

A jak im je i engleski.., nema govora.., neki od njih su navegali s mnom i bili treci palube.

Btw, zadnji put mi je rekao da treba avionska karta - srecom imao sam je i nije nista drugo trazija!

Back