Strasno me interesira kakav su to dokazni materijal avionske karte, u kojem zakonu su one propisane kao sredstvo kojim se dokazuje navigacija.. tog ima samo kod nas!!
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Primo.., pa to sam i ja imao namjeru reći.., kakav je to uopće vjerodostojni dokaz karta. Zar nisam mogao biti na Kubi na odmoru i oni bi to prihvatili kao dokaz da sam bio na brodu. Zatim i ovi drugi dokazi su svi Å¡trc-brc npr. kažu "strana matrikula", a naÅ¡a matrikula nije dokaz i kaže mi onaj panćofar od neki dan da sam mogao krivotvoriti pečat. BTW, isti pečat je i na iskrcajnoj listi i u naÅ¡oj ili stranoj matrikuli jer brod ima samo jedan službeni pečat koliko ja znam..,
Ma pustimo budale.., neka se zabavljaju.., ko' ih grebe - da oprostite na izrazu!
RijeÅ¡io sam slučaj.., posla mi čovik iskrcajnu listu, napravija specijalno za me.
![]()
Nas stare koje znaju u LK , nitko ne zajebava , ali novih i padobranaca ima uvijek.
Govorim o slučajevima koje sam osobno imao par puta s kadetima ili asistentima..." ....barba može u matrikulu 20 ili 15 dana viÅ¡e?".... A brod u P. Cabellu. Onda mu kažeÅ¡ ...." a sinko a gdje će bit brod za 20 dana i Å¡to da upiÅ¡em kao porat iskrcaja?".
Pa za ove stvari se agenciji stavlja brava u vrata, ja mogu brevet popušit kao master, i što onda?? Da ne govorim da se momku tih 20 dana nešto dogodi, a on službeno i po papiru na brodu, a ustvari doma. Kad bi mi imali svijest i narav sjevernih naroda , do svih tih pizdarija u LK i na brodovima ne bi ni dolazilo.

BTW, Å¡ta kažete na ovo Å¡to sam ranije spomenuo - hrvatska zastava, hrvatska kompanija i neće da plaća mirovinu svojim pomorcima.., a s druge strane trče okolo za nama i htjeli bi nam uzeti i zadnji dolar ili evr iz džepa??!
![]()
ne shvacam kako je to dopusteno?? pa pod koje zakone spada brod pod hrvatskom zastavom? a porez? gdje firma placa porez na dohodak? i pod cijim zakonom? valjda hrvatskim, a kako onda mogu zaobic zakon o placanju zdravstvenog i mirovinskog?? pa ovdje svatko s tim jadnim radnikom radi sta ga volja...
Umijeće mogućeg, a to svi znaju:Brodom upravlja brodar koji je registriran na npr. MarÅ¡alovim otocima. A tu brodarsku firmu u toj stranoj zemlji osnuje naÅ¡a domaća firma koja je "samo" brodovlasnik. Pa tako ploviÅ¡ na hrvatskoj kompaniji na brodu pod hrvatskom zastavom izgrađenom u hrvatskom Å¡kveru ali za stranog brodara. A po zakonima iz države odakle je brodar, niko ti niÅ¡ta nije dužan.
Take it or leave it politika.
Info od jucer od tete u LK Split: od 01.06.2017. ne triba iskrcajna lista nego avionske karte. Ako nemas kartu, moze neki drugi dokaz da si putovao, npr. mail u kojem se vidi ime i prezime i datum putovanja. Nisan pita zasto ni kako...
Pa jasno je zasto
Iako je to totalna glupost,mail napises sam
A isto tako itinerar ako imas bilo koji stari prepravis
Uglavnom poceli su jest g...a
nije to radi lk nego radi sindikata da vam znaju obracunati porez
Info od jucer od tete u LK Split: od 01.06.2017. ne triba iskrcajna lista nego avionske karte. Ako nemas kartu, moze neki drugi dokaz da si putovao, npr. mail u kojem se vidi ime i prezime i datum putovanja. Nisan pita zasto ni kako...
Jel to ono na kantunu di ovjeris ukrcaj
Vjerojatno moze i pasos di se vidi da si putova
Jel to ono na kantunu di ovjeris ukrcaj
Vjerojatno moze i pasos di se vidi da si putova
Sent from my internet mobile device