pozdrav vidi pizdarije Å¡toću

bodul0

Cekam da prominim
evo vako prvo pozdrav svima....bia san na brodu i iskrca me doktor radi nema veze cega....dosa san doma da otvorin bolovanje normalna stvar nemogu...zasto nemogu nisan osiguran sa nikakvon vrston osiguranja i nemore mi na osnovu cega otvoriti bolovanjejer me nema nigdi...sistem firme je da se plati u nikru i faksira pa ti refundiraju.doma san dobia uplatnice sa ciframa za 6mj 20iljad kun platiti soc zdravstveno i sto vec a to nije tocno toliko bice ni barba ne plaća...iden u poreznu da vidin posto su mi rewkli da tamo ona ima di sto sve u paketu...dosa u poreznu triba mi izvadak iz banke koliki san plače prima u 6mj..plaće su uvik bile različite tako da ona nezna sto će.lagano mi curi vrime i moga bi izgubiti pravo na bolovanje........ima li ko iskustva sa ovin.fala

A ne znam.

Sto se tice ovog pitanja. Ja sam bio isto lud ko puska kad sam doso doma, sto i kako sa silnim papirinama i jos sam kasnio sa predajom porezne prijave. Nicra mi je to sve sredila. Odi i do njih pa ih pitaj, nemas sto izgubit;)

evo vako prvo pozdrav svima....bia san na brodu i iskrca me doktor radi nema veze cega....dosa san doma da otvorin bolovanje normalna stvar nemogu...zasto nemogu nisan osiguran sa nikakvon vrston osiguranja i nemore mi na osnovu cega otvoriti bolovanjejer me nema nigdi...sistem firme je da se plati u nikru i faksira pa ti refundiraju.doma san dobia uplatnice sa ciframa za 6mj 20iljad kun platiti soc zdravstveno i sto vec a to nije tocno toliko bice ni barba ne plaća...iden u poreznu da vidin posto su mi rewkli da tamo ona ima di sto sve u paketu...dosa u poreznu triba mi izvadak iz banke koliki san plače prima u 6mj..plaće su uvik bile različite tako da ona nezna sto će.lagano mi curi vrime i moga bi izgubiti pravo na bolovanje........ima li ko iskustva sa ovin.fala

Ako te iskrca doktor, onda nema?? ??ta doma otvarat bolovanje.
Napravi preglede i tu?ži/ili idi na van sudsku nagodbu s P&I Osiguranjem kompanije na kojoj si bio.

Ako te iskrca doktor, onda nema?? ??ta doma otvarat bolovanje....

Ma Boga ti??? A ako mu fali do 183 dana hocjees li ti platit porez umjesto de njega??? Ajde brzo umij se ladnom vodom i izmoli 5 Ocenasa i 10 Zdravo Marija za ovu glupost.

doista je teško navigat bespućima naše birokracije. po meni (ako si prijavio navigaciju) po iskrcaju spadaš u osiguranike- škafet nezaposleni. zato i plaćamo dok smo na brodu- da bi bili osigurani kad smo doma, da ne širim ovu glupu logiku. imaš li agenciju ili si išao direktno? trebaš predat u kapetaniju relevantne dokumente da bolovanje vučeš sa broda/posla ( u to spada i putovanje na i sa broda). potvrde o danima se šalju sredinom prvog i krajnje vrijeme je da prijaviš dane bolovanja koji ti se računaju za oslobađanje od poreza.
ja bi da dobijem na vremenu išao i privatno, u doktora, koji bi trebao navesti da je bolest ili što već nastupilo tad i tad tj. na brodu.
p.s.
svim našim predstavnicima u sindikatima i slično još jednom veliko hvala za ovo u šta su nas uvalili.

a evo uspija san risiti koji su to luđaci nisu me stavili u kompjuter hzzo-a 6miseci i kad san in jucer jeba mater ubacili su me u sistem unazad 6miseci nemores virovati govori ova u hzzo da ovo ni vidila otkad radi

doista je te??ko navigat bespućima na??e birokracije. po meni (ako si prijavio navigaciju) po iskrcaju spada?? u osiguranike- ??kafet nezaposleni. zato i plaćamo dok smo na brodu- da bi bili osigurani kad smo doma, da ne ??irim ovu glupu logiku. ima?? li agenciju ili si i??ao direktno? treba?? predat u kapetaniju relevantne dokumente da bolovanje vuče?? sa broda/posla ( u to spada i putovanje na i sa broda). potvrde o danima se ??alju sredinom prvog i krajnje vrijeme je da prijavi?? dane bolovanja koji ti se računaju za oslobađanje od poreza.
ja bi da dobijem na vremenu i??ao i privatno, u doktora, koji bi trebao navesti da je bolest ili ??to već nastupilo tad i tad tj. na brodu.
p.s.
svim na??im predstavnicima u sindikatima i slično jo?? jednom veliko hvala za ovo u ??ta su nas uvalili.

Ovo je samo jos jedan dokaz i primjer da je ispred UPH jos puno posla...
Predlazem da se na iducem sastanku novoga vodstva oformi radna grupa koja ce sumirat sve ove nebuloze i nelogicnosti trenutnoga sustava i da se sa konkretnim prijedlozima izadje ispred nadleznih institucija. To bi trebalo napravit u najkracem mogucem roku tako da "nova vlast" odmah dobije na znanje da - UPH misli i radi ozbiljno!

doista je teško navigat bespućima naše birokracije. po meni (ako si prijavio navigaciju) po iskrcaju spadaš u osiguranike- škafet nezaposleni. zato i plaćamo dok smo na brodu- da bi bili osigurani kad smo doma, da ne širim ovu glupu logiku. imaš li agenciju ili si išao direktno? trebaš predat u kapetaniju relevantne dokumente da bolovanje vučeš sa broda/posla ( u to spada i putovanje na i sa broda). potvrde o danima se šalju sredinom prvog i krajnje vrijeme je da prijaviš dane bolovanja koji ti se računaju za oslobađanje od poreza.
ja bi da dobijem na vremenu išao i privatno, u doktora, koji bi trebao navesti da je bolest ili što već nastupilo tad i tad tj. na brodu.
p.s.
svim našim predstavnicima u sindikatima i slično još jednom veliko hvala za ovo u šta su nas uvalili.

Sam sistem nije uopce toliko kompliciran koliko su ljudi koji rade te poslove nekompetentni i ne zele pomoc.Njima je napad najbolja odbrana.Znaci za otvorit bolovanje koje je nastalo na brodu i primati naknadu ja sam otisao u svoje doktorice.Medjutim ona ne moze otvorit bolovanje za ozljedu na radu pa me uputilo da trebam kupiti formulare u NN. Radi se ako se ne varam o nekakvih 7 kopija.Onda sa tim treba ic u medicine rada koja ce reci slijedece. Konkretno u mom slucaju povreda nastala na brodu uklijestenje zivca u kicmi. Uzelo mi 300 kuna samo da bi me uputilo u fizijatra,pa me nakon toga poslalo fizijatru koji je potvrdio dijagnozu i uzeo mi jos 300 kuna. I onda sam se sa tim nalazima vratio u medicine rada da bi mi reklo da ne mogu otvorit bolovanje jer bez obzira sto je ozljeda nastala na brodu takva ozljeda je degenerativno stanje i ukocilo bi me bilo i na kraju(ovo je opravdanje tipa kad padne avion i poginu sva posada,ali avio kompanija kaze da nisu poginili u nesreci jer da bi svi ionako umrli jer su bolovali od raka prema njihovim saznanjima tj. da su oni fakticki vec bili mrtvi i prije nesrece). Nema problema. S menom se bar da lako. Ja se zahvalio i uredno platio 600 kuna.Inace na bolovanju sa doznakama bi dizao cca 1000 kuna mjesecno kako mi je receno.
E sad idemo ista dijagnoza ali po mome.Natrag u svoje doktorice i ona mi ne otvara bolovanje vec pise dijagnozu prema onome sto sam joj ja rekao i kaze da ja ne mogu radit iduca 3 tjedna.Doznaka nema.S ovom ajmo rec ispricnicom idem na kapetaniju i dobri ljudi u kapetaniji mi priznaju ove dane kao bolovanje koje je posljedica ozljede na radu. U konacnici za ova tri tjedna bi dobio cca 750 kuna,a potrosio 600.Znaci moje bolovanje 3 tjedna de facto meni vridi 150 kuna. I sad se postavlja pitanje kome se da zajebavat za 150 kuna???

@bodul0
Da li se ti uopce prijavljujes na kapetaniju??? Ja iz ovoga iscitavam da nisi ,ali mozda sam u krivu.

Last edited:
.... To bi trebalo napravit u najkracem mogucem roku tako da "nova vlast" odmah dobije na znanje da - UPH misli i radi ozbiljno!

Nemam pojma gledam ovu novu vlast i odusevljen sam.Jucera sam od novog premijera ponavljao gradivo iz hrvatskog(price iz davine od Ivane Brlic Mazuranic),prirode i drustva(jucera je bio najkraci dan u godini) tako da ne vidim uopce potrebu slati djecu u skolu vise. Neka gledaju Milanovica na dnevniku i vijestima njima dosta.
Onda je dosao uvijek stalozeni predsjednik lignja u opustajucem ritmu Mahatme Ghandija sa upotrebom glagola morati,trebati te futurom 3.(za forumase sa slabijim poznavanjem hrvatske gramatike ovo je ironija futur 3. ne postoji)
Tako koliko vidim u vlasti imamo prosvjetne radnike odnosno ljude koji uce druge kako i sto trebaju mada sami nemaju veze s nicim. Njima nije bitno da Vi ista naucite vec da oni ispadnu pametni.Za sada im ide odlicno,a tek su poceli.

Nemam pojma gledam ovu novu vlast i odusevljen sam.Jucera sam od novog premijera ponavljao gradivo iz hrvatskog(price iz davine od Ivane Brlic Mazuranic),prirode i drustva(jucera je bio najkraci dan u godini) tako da ne vidim uopce potrebu slati djecu u skolu vise. Neka gledaju Milanovica na dnevniku i vijestima njima dosta.
Onda je dosao uvijek stalozeni predsjednik lignja u opustajucem ritmu Mahatme Ghandija sa upotrebom glagola morati,trebati te futurom 3.(za forumase sa slabijim poznavanjem hrvatske gramatike ovo je ironija futur 3. ne postoji)
Tako koliko vidim u vlasti imamo prosvjetne radnike odnosno ljude koji uce druge kako i sto trebaju mada sami nemaju veze s nicim. Njima nije bitno da Vi ista naucite vec da oni ispadnu pametni.Za sada im ide odlicno,a tek su poceli.

Ma nebi ja sad o "vladajucima" i njihovoj retorici..
Tako je uvik bilo i uvik ce bit. Ovi do sada su definitivno dokazali da su bili najgore sta je ovu napacenu zemlju moglo dopast nakon Hitlera.
A na novima je da se pokazu..
Ali koji god bili na vlasti sakrivat ce svoju nesposobnost i usporavat sistem velikom i mocnom - administracijom, sta se dobro vidi na tvome i na drugim gore navedenim primjerima..
I zato smatram da mi kao udruga zbog toga i postojimo i da je to jedan od nasih osnovnih ciljeva - olaksat zivot i smanjit sva ta biroktarska sranja koja nam podmecu pod nekakvom laznom skrbi i brigom za pomorce..
I zato, kao sta sam vec reka, predlazem da se sumiraju sve te nebuloze i sastavi jedan suvisli dopis nadleznim tijelima, pa neka igre zapocnu..
Pokazimo i dokazimo da se borimo za sebe - i da ne odustajemo..

a normalna stvar da se prijavljujen,ali cili problem je bia sto me firma koja radi za firmu u koj navigan ni ubacila u sistem hzzo-a izjebali su me ko mladoga majmunića

Kazes normalno da se prijavljujes,ali te firma koja radi za firmu preko koje navigas nije ubacila u sistem HZZO.a?

Sad ajmo ovako ako se ti prijavljujes i odes na kapetaniju to je sve sto imas obavit jer sve ostalo radi kapetanija prema HZZO,HZMO i poreznoj..
S obzirom da te firma koja radi za firmu preko koje neavigas nije ubacila u sistem HZZOa mogu samo zakljucit slijedece. Da ti navigas preko agencije koja je podagent firmi za koju navigas.Ako se oni nalaze u RH(ovlastena agencija za ukrcaj pomoraca) onda su oni u obvezi izvrsit prijavu za tebe na kapetaniju.Ponovno isto kao i za gore navedeno oni imaju samo prijavit ukrcaj/iskrcaj,a sve ostalo prema HZZOu,HZMOu i poreznoj ide automatikom tj. to proslijedjuju djelatnici LK. S obzirom da ti na kraju nisi bio prijavljen u HZZO kako kazes ja bi prvo provjerio da li je firma koja radi za firmu preko koje navigas uopce prijavila tvoj ukrcaj te ako je tko je u LK zakazao.

Back