• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Povrat poreza

Status
Not open for further replies.

korny

strojar
Evo kolege danas sam se ugodno iznenadio kad sam na bankovnom računu vidio uplatu od porezne uprave na osnovu godi??nje prijave poreza.Uglavnom pro??lu godinu sam imao vi??e od 183 dana i uplatio sam za mirovinsko/zdravstveno oko cca 8000kn. Primio sam oko 1690kn. Nisam očekivao nikakvi povrat pa me zanima jeli jo?? tko dobio povrat

Pa po zakonu ako porez nisi platio nemožeš ni dobit povrat, barem je meni tako rečeno, ali po tvom avataru, ako je tako sudit, navigaš na Brodospasa, šta bi mogla bit druga priča...
A ta uplata na mirovnsko/zdravstveno ti ulazi samo u poreznu olakšicu kao i pomorski dodatak, ako uletiš pod porez....

Navigava sam na Brodospasa. Sad sam na Bourbona al brodospas je u srcu a i ovi brod ne izgleda lo??e. Nisam platio porez pa me zato začudila ova uplata. Neznam na osnovu čega su mi to uplatili al se ne bunim

Pa čuješ, nije čudo ako se naša porezna zajebala, ali ako vide da su se zajebali, ne brini pljucaće koke šta je pozobala...
Zato oprez, Šukeru tribaju nove gaće, ove su mu tisne postale...

Koliko znam svima koji su dobili povrat poreza nisu uplatili na tekući, nego poštom dobiješ uplatnicu od porezne sa kojom ideš na finu ili poštu pridignit pare.
Na osnovu čega ste predali godišnju prijavu poreza, kad ga niste platili?

Koja je sad ovo šema, pa ne plaća te Hrvatska država pa da dobiješ povrat na osnovu primanja, ali lovu nisi zaradija u inozemstvu?????

Koja je sad ovo šema, pa ne plaća te Hrvatska država pa da dobiješ povrat na osnovu primanja, ali lovu nisi zaradija u inozemstvu?????

Zaradija sam lovu u inozemstvu. Da ja ovo razumim ne bi ni pitao imali još koji ovakvi slučaj il su oni stvarno nešto zeznuli

Dragi moj prika ja ti savjetujem da te pare ne trosis jer po mom sudu ce te kad tad traziti da vratis pare. Nesto su zajebali i nebi me cudilo da ti skinu s kamatama koji put u buducnosti
Daj boze da grisim ali prvi si koji je napisa da je dobia od drzave nesto.

U mom slucaju ja ocekujem povrat poreza...Ali ne na dohodak...Prosle godine kupio sam novi stan i provizija agenciji je bila cca 30 000 kn na koju imam pravo povrata poreza.Bar sam tako cuo.
Sto se tice poreza koji sam platio za stan...e to neznam ali sam isto prilozio racun.Isto tako na sve medicinske usluge (privatni sektor) te na zivotno osiguranje postoji povrat poreza.Prilikom godisnje prijave poreza na dohodak prilozio sam sve moguce racune koje sam imao i vidjeti ce mo sta ce biti.
Povrat poreza je na puno stvari na koje nisam imao pojma i bio sam malo i iznenadjen recimo sa medicinskim uslugama.

U Rijeci navodno jos nisu poceli sa isplatama povrata poreza pomorcima.
Ili nemaju love ili cekaju kraj godine da vide dali su svi podmirili obavezna davanja drzavi.
Mislim da je i jedno i drugo.

shark

pravo na povrat od poreza i koristenje poreznih olaksica, imas samo ako si porezni obveznik. ako si imao vise od 183 dana, znaci da nisi bio obveveznik protekle godine. i nema olaksica i povrata poreza.
sto se tice povrata poreza za zivotno osiguranje, to je druga prica. trebalo bi to dobro provjeriti sa knjigovodjama. navodno ako se to koristi kao olaksica, prestankom zivotnog osiguranja, napr. nakon 20 godina, ukupna premija ce biti umanjena za iznos koji se iskoristio kao olaksica tijekom godina. ali, to treba jos jedan put provjeriti.

Last edited:
boomerang

Sve je to meni jasno i moje je misljenje kao i tvoje ali sam ipak na sugeriranje jednog knjigovodje koji nije toliko upoznat sa ''nasom situacijom'' podnio prijavu za povrat poreza.
Sto se tice zivotnog osiguranja...to je tocno da se ukupna premija umanjuje za taj iznos.

Isto tako mislim da smo svi mi porezni obveznici i ne slazem se sa time da ako sam proslu godinu imao vise od 183 dana na brodu da nemam pravo na povrat poreza na gore navedene stvari.Znaci ovdje ne pricamo o osobnom dohodku na koji bi imao pravo povrata poreza da sam bio na brodu manje od 183 dana i platio porez.
Ovo je sasvim nesto drugo...

Mozda mi je malo i taj knjigovodja ''napunio'' glavu sa svakavim glupostima ali uskoro ce mo vidjeti.Ja sam isto bio skeptican na pocetku ali sam kasnije isto cuo doduse ne od pomorca da imam pravo na povrat poreza od provizije sto sam platio agenciji za kupnju stana.To mi je i agencija rekla ali nisam vjerovao.

Sto se tice medicinskih usluga u privatnom sektoru..ni za to nisam znao da je moguc povrat poreza,a vjerujem da jako malo ljudi i zna za to.

Last edited:
Iman jedno pitanje u vezi poreza ako se nema 183 dana,koja je shema,dali se skolovanje moze uc u zbroj tih dana ili radna nesposobnost tj.bolovanje?

Evo kolege danas sam se ugodno iznenadio kad sam na bankovnom računu vidio uplatu od porezne uprave na osnovu godi??nje prijave poreza.Uglavnom pro??lu godinu sam imao vi??e od 183 dana i uplatio sam za mirovinsko/zdravstveno oko cca 8000kn. Primio sam oko 1690kn. Nisam očekivao nikakvi povrat pa me zanima jeli jo?? tko dobio povrat

ISPRIKA!!!!! Danas mi je stiglo po??tom porezno rije??enje al ne na moje ime nego na ?ženino. Imamo isti račun u banci a izgleda da sam i zaboravia da mi je supruga pro??le godine bila 2mj. zaposlena. Al eto nije ni ona to očekivala pa i dalje je ugodno iznenađenje. A vama svima jo?? jednom isprike zbog izazivanja pomutnje:udriglavom

Lipo ga nam ti uvali a mi vec pomislili da su oni u drzavi definitivno skrenuli pa su nam poceli vracati harac koji su skupljali steta taman smo pomislili da si nam poceo vracati vjeru da su stvari pocele nekako funkcionirat

Status
Not open for further replies.
Back