Posao Kadeta i firme za ukrcaj kadeta

Za mene nema nista lipse nego kad nekom kadetu ili asistentu pomognem u necemu sta on nije siguran. mislin da bi tako triba svaki pomorac razmisljati. Jer niti ce mi on sta oduzeti (osim vrimena koje kad neradin iman u izobilju jer san i onako na par stotina metara i nemogu nigdi) a lipo je znati da si nekome pomoga pa koliko god to bilo i malo. Npr za reci kadetu sta su vodonepropusna vrata i malo temeljitije recimo o njima ili sta mu je to u makini centrifugalna a sta zupcasta pumpa jer sve sta on zna je teoretski a tebi tako male svakodnevne stvari njemu znace, I problem rijesen, a mislin da je s tom svrhom i nas forum napravljen da pomazemo jedni drugima. .....ili se ja varam? :confused::confused:

kazen,zajeb je ici na brod ka mornar zbog gore navedenih stvari a jos je gore ic a ne bit isuvise zainteresiran,jer sto mulac od 18 zna sto ce radit u zivotu?..Takvih je 2 posto...Ja san bia medju onima 98 ostalih i sad ispastam ali nakon jednog broda ka oficir ako se trudis i imas normalnog barbu sve to dodje na svoje...

Jos jedan upit od mene. Da li je, po vasem iskustvu i saznanju, bolje izravno kontaktirati kompaniju na kojoj pikirate ikrcaj ili preko agenata?

Bog Elf-e !
Bolje direktno kompaniju, jer ako dobiješ posal direktno onda tvoja karijera ovisi samo o tebi i tvom trudu. To je moje iskustvo.
Pozdrav

Pozdrav ljudi. Prije godinu i po i ja san bija kadet al proša san isto životnu školu.
Naime ukrca san se priko Božića iz SSM-a i ricava san pola godine kontejnere na
+ 30 i na - 15 na ruti Europa - Montreal. Bilo je jebeno al sam san sebi reka da kad očeš neko postat onda se moraš u startu malo i žrtvovat u startu. Sad san terco na crudašu i gledam male Talijane kako mi dolaze na kadeturu. Pokušavam ih naučit nećemu al jednostavno nemaju volje i kad odrade svojih 8 uri nema da češ ih vidit više na mostu. Tako je bija jedan na brodu 3 miseca i nije zna koliko imamo cargo tankova, a drugi nije zna šta je paralela, a šta meridijan. Zato ljudi pomalo i sve će te naučit ali samo imajte volje za učit.

Ili V ship ili imaju ured zajedno sa Vship-om, nisam siguran, al znam da je u zgradi Transadrije u Rijeci, isto kao V ship.
Pozdrav!

Dobra vecer svitu! Ma evo, jedna sitnica; spremam se poslati mail Pronav-u u vezi kadeture - ma nisam siguran na koji odijel ga trebam poslat (ovo mi je prvi mail : )

General Office , Ship Management ili na Crew Management?

Inace, nekako mi je draza opcija direktnog komuniciranja sa kompanijama, nego priko ovih nasih dragih agenata o kojima citam/cujem svasta.

Izmedju ostalog i ovo:

Za lošu spizu je uglavnom kriv barba.
Barba dobije oko $6.000 USD keša mjesečno - samo za spizu. Od toga trećinu odmah stavi u svoj džep, a od ostatka naručuje trećerazredno meso. Sluša san jednog barbu kako pregovara s jednim shipchandlerom oko poklona koji mu ovaj mora dat. Barba je zapeja za jedan video player i još neku tehnikaliju, a ovaj mu je reka da mu onda mora dat lošiju klasu mesa. Barba se odma složija. Barba je posla tehniku doma "da selo vidi čiji je veći", a cili brod je zato jia spirine više od misec dana.
Onaj tko se bunija, dobija je ekstra rabotu.

Ma judi moji, nemate pojma koja je to robija. Ja san sritan i prisritan što ne moran navigavat.

Jos bi ti ja dodao mario da je Zapovjednik duzan tu mandzu od hrane odnjeti u Split Magazinovicu . Cak su oni to bez srama i stavili na papir te razaslali svim brodovima kao okruznicu. Imam je negdje u kompjuteru kada je pronadjem staviti cu je ovdje.
Mislim da su jos u djiru ljetna okupljanja pomoraca u tzv "lahorijadama" gdje se banci o trosku pomoraca a magazinovicu titraju yayca. Sramno i ponizno za struku!

Lahor Magazinović može proći samo kod nas. Bio sam na jednom poslovnom ručku ship managementa gdje su se ameri međusobno pogledavali i zgražali nad njegovim ponašanjem.

Glede ishrane na brodu, bio sam na brodu koji ugovara Magazinović i na sister ship-u koji je ugovarao agent iz druge države. Isti brod, isti broj posade.
Magazinovićeva posada je gladovala. Frižider je UVIJEK bio prazan, a hrana je bila nejestiva. Svi su ronjali na koga, a bidan kogo mi je pokaza što sve ima. "Ajde ti napravi nešto s ovin" - pokazujući sve što je ukrcano za hranu za jedan vijađ.
Ova druga posada je imala pun frižider. Bilo da otvoriš frižider posade ili časnika, uvijek je bio pun. Prvi puta u životu sam na brodu vidio jogurt. Pun frižider mljeka, jogurta, sokova svih vrsta. Kao što svi znamo, mlijeko pomaže kod odstranjivanja otrova iz organizma i OBAVEZA ga je piti litru na dan ako se želi ostati zdrav. Općenito, ova druga posada je imala fenomenalne uvjete.
Najviše me je zgrozio kontrast. Nekako čovjek očekuje da kada netko krade, da krade na malo - da krade da se ne vidi, ali ovo je toliko bezočna pljačka, toliko je tu bešćutnosti, toliko neljudskosti da je to za ne povirovat. U srednjm vijeku bi takve razapinjali na stup srama ili nabijali na kolac bez mnogo priče - za primjer drugima. A mi pričamo o nekakvoj humanosti dvadeset prvog stoljeća i napretku civilizacije.

Kada san pita barbu na Magazinovićevom brodu zašto mu je frižider prazan, odgovor je bio da iznos za hranu nije dovoljan.
Yea, right. Ship management je ugovarao oba broda i plaćao isti iznos za hranu brodu s našom posadom koju ugovara Magazinović i brodu sa stranom posadom koju je ugovarao drugi agent.
Da mi je sve ovo netko drugi pričao, teško da bih povjerovao. A bidni pomorci, na svakoj skalini se mojanu nagu*it. Prvo im agent uzme solde za "unapređivanje firme", pa ih onda plati manje nego što triba, pa im onda dignu hranu i iz usta, a na kraju im dadu više rabote, a izvanka sve zapakiraju da se ne vidi.

I onda ja da s OVAKVIM lupezima iman posla? Radije cu kamenja jest!!

Mlad sam, (kolko-toliko) pametan, engleski mi je 'ka materinji, zasto se ne bi direktno obratija kompaniji?

Uff! Ne mogu vam opisati kako me ovakvi poduzetnici izbace iz takta!

opet ce ti oni rec da se obratis globtiku.jer oni s njima imaju ugovor dane smiju uzet nikoga s hrvatskom putovnicom ako nije priko njih(vec probava)inace na pronavovim ti je brodovima odlicno po pricama sta sam cua.probaj ti to te nista nekosta.
SRITNO

Kompanije za ukrcaj kadeta

Kompanije za ukrcaj kadeta

Zbog potencijalnih kadeta koji pokusavaju pronaci odredjenu kompaniju za prvi ukrcaj. ;)

odakle si ove izvuka... ja osbno ne znan di vise slat uopce... sad trazin bilo sta timunjer kadet isto mi je...

Iz kafane na Klisu

Herm. Dauelsberg trazi kadete non stop i krca ih priko 100 godina jer im triba radi njemackih povlastica.
Kako nasi 'rvatine svojim planinsko balkanskim mentalitetom pridaju aplikaciju i SSMa i cekaju
uzimaju Poljake ali 'Rvatina ima gori pa da se izbalansira.

I dobre su im place i redovne samo o sajtu se brinu ko i svaki njemacki shipowner

i sad ti je vrime za trazit. Kad zavrsi skola u Poljskoj neces se ukrcat 100% jer onda svi oni idu priko Balteama i velikog kapetana Pietrusiewicza ,maga poljskoh ukrcajnih lobija.

Last edited:
da li je kojin slucajen + ili nedaj boze - doprinosi...

nisu
ali ti je ako imas ista u glavi zagarantiran ostanak
ka i na svakoj maloj njemackoj firmi di svak svakoga zna

pogledaj te male njemce
obiteljske tradicijske firme
s 10 tak brodi
to je dobro

A bilichu jes activan - imresijoniran san :uzdravlje ...na čeme li si? :hihi

A sta cu od ljudi kad vec "salju na sve strane".
Malo vise je poznato da firme ne placaju agentima velike pare ( ako im ista i placaju ) za kadete. Tako da i nije cudno sto je odgovor odma s mista "nema".

U mene doslo 40 kadeta u godinu dana samo 2 ukrcana priko nasega vrlog zastupnika agenta za HR..

Miljon puta je receno na forumu da NJEMAČKE firme krcaju NAÅ E kadete.
Njemačka firma nije samo HAMBURG SUD I HAPAG LLYOD i E.R :rolleyes::rolleyes:

Last edited:
Back