posao električara/elektroničara

Malo je na ovom forumu polemika o sarafanju prirubnica, mjenjanju klipova, mehanickim kvarovima ...itd
sve samo struja i elektronika.
Izgleda da badave saljem okolo CV sa iskustvom u mehanici i zavarivanju ...
To na brodu valjda niko i ne treba vise :(
:uzdravlje:cool:
Bez ljutnje , ovo starijih mehaničara Å¡to se tiće kompjutera moram posjećivati svaku drugu noć da im prebacim slike od pasa , eventualno familije na desktop , a ovih mlađih da im se objasni kako chatati na facebooku . Tako da ih ne možemo očekivati previÅ¡e na portalu;
Å to se tiće klipova , zatvoriti ekpsanzioni , otpajati cijevi , glava gore sa 1200 kila na matice , klip vani , istroÅ¡enost koÅ¡uljice , eventualno koÅ¡uljica vani , promjena prstena , klip unutra , glava gore , spajanje cijevi , puÅ¡tanje vode i prati ga na parametre . Navigamo dalje .:D

jel se u mehaničke kvarove ubrajaju i ruzinave vide? ako je reci molim te reci kako ih je najlakÅ¡e skinit.. kad su zavučene tako da ne možeÅ¡ pristupit ni sa bruslilicom?

!!!! Propali je strujom iz akumulatora !!! ( Ali pazi da te nitko ne vidi ) :mad::D;):uzdravlje

jel se u mehaničke kvarove ubrajaju i ruzinave vide? ako je reci molim te reci kako ih je najlakÅ¡e skinit.. kad su zavučene tako da ne možeÅ¡ pristupit ni sa bruslilicom?

Ivane aj ne moj me zajebavati , kakva su to pitanja , odustaješ na par ruzinavih vida?????
Hoćemo zvati tehničara ....
Aj obradi neki kljuć , zaÅ¡to brusilica?????? Gedore , jointi , Å¡karpeli , zavari komad željeza na glavu vide toliko da možeÅ¡ imati hoda , zvekni je dva-tri puta macom da ta ruzina otpusti , nasprejaj je , ugrij je ..ono , jebi joj majku , mora izaći , ćemu predaja?

Sinko moj dobro ti je reka Chorke nema nemogu, ta ric ne postoji. Rjesenje uvik ima samo ga triba smislit/pronac. Jer ako nemos busilicom onda mos "zubima" iscupat.

Vid sta pise u mom potpisu pametan uvik nade nacin a ......

Eto , Ivane , vidiÅ¡ da ni ne nailaziÅ¡ na odobravanje , od ovih Å¡to su tu , i voljni pomoći .
Proglasuješ Kapa pod budaletinom , a i opet ulaziš na forum sa ruzinavim vidama , što te oborilo .
VidiÅ¡ i taj Kapo , je odnekle poćeo , ..možda ga vrijeme pregazilo , tehnologija , alkohol , Å¡to ja znam Å¡to ..ali nemoj i opet ti govorim analizirati covijeka preko buzzera instrumenta . Upustio se čovijek u Flukea iz nekog razloga , možda Å¡to ti nisi znao ili vidio da labaviÅ¡ na poslu . JoÅ¡ i spominjeÅ¡ mehaničare , jesi vadio kad ležaje na motorima od 250 KW na viÅ¡e . Vidim i da i nisi . Elektromotor je samo subjekt koja sadrži podrijeć elektro , ali svi znaju da ga ne čeÅ¡ iÅ¡ćupati sam makar se elektro tiće električara .
Ne tiće se samo tebe , samo malo viÅ¡e respecta , prema starijoj ekipi..a ne ona preseravanja , ..ko ga jebe , neka radi , to je kovać...
Znaša da ova starija garda cijeli život odvojena od familija..i kad vidi mladog , a prepozna sebe u mladosti , sa veseljem ti odaje male tajne velikih kuvara...ali ako ne pitaš i ne respektiraš..još i gore..tu i opet idu smicalice od istih .
Nema veze , Ivane i Ivani , koji je ono rekao ne pitaj Å¡to može dati država tebi , već Å¡to ti možeÅ¡ državi , je li to Å ime Đodan ili Franjo aka Tudjman.
Iron Lion Zion :uzdravlje

Evo ja kontam da bi Dalmos i ja izvadili te vide u po ure sa Tomislav Bralic & Klapa Intrade - Zora Bila - YouTube i dva Beck's-a na kraju posla .
A i Mark bi se pridružio sa ovim lavom iz Ziona i joÅ¡ dva Beck's-a , kad bi očistio navoje na ovim vidama , eventualno iskopao nove , koje to beÅ¡u M-12 , :rolleyes:

Last edited:
Chorke ja cu vam dat ruke sa sestarom i donit te pive + nesto za zapalit :hihi i ice vanka sigurno ta vida , pustit cemo Boba pa mozda i kazes zasto si se popravija toliko...a ovo sta si reka o staroj gardi se slazen ,jer koliko san vidija vrlo je malo ljudi totalno u k..cu na brodu, ima onih na prvi pogled masu ali kad ih skuzis , ti i ispadnu najbolji bez obzira sta mi jebe boga 30 puta na dan hahaa

Rekao ti Mark ..i opet žena !!!
Je li sad shvačaÅ¡ zaÅ¡to neki vamo i nakon svega ostaju sa mnom , to je bilo to , smetao mi je sve i svatko , a imao pristup sve i svagdje , tako da ste malo ispaÅ¡tali tripove . Ime joj je Anja:D

Eeeeee i da ne zaboravim , kada se izvade te vide , tu nailazi VaÅ¡a Visost sa Bob marley - I Smoke Two Joints - YouTube pa će i Beck's lakÅ¡e kliznuti .
A šestar , samo okreni punte put krme , i ostavi ga gore .:uzdravlje

Last edited:
Sinko moj dobro ti je reka Chorke nema nemogu, ta ric ne postoji. Rjesenje uvik ima samo ga triba smislit/pronac. Jer ako nemos busilicom onda mos "zubima" iscupat.

Vid sta pise u mom potpisu pametan uvik nade nacin a ......

Ali neka dobro razmisli prije nego ide neÅ¡to napravit da na kraju nebi radia sranja ka Å¡ta sam ode viđa, neki pacijent nije moga rastavit elektromotor jer je bia kompletno zahrđa, izvanka i iznutra pa je lipo izriza poklopac motora, maka vide, vratia poklopac i zavaria ga :udriglavom

ma starijoj ekipi maksimalan respect! kako sam kazeÅ¡, i da je najveća budaletina poÅ¡tovat ću ga prvo jer je stariji (stvar odgoja) i zato jer je po zivota provea na valovima-gore doli... a ima sam i ja takvog koji mi je beÅ¡tima i ''mučia'' me. pa ga na kraju isto poÅ¡tujem, bar me naučia kako se triba odnosit prema poslu i prema ljudima. prema ovom poslu, sredini i zivotu na brodu koji nije ni malo lagan. a vi znate to najbolje, neću govorit.

nisam odusta na vidama, bilo je i bruÅ¡enja i varenja, papagajki, prskanja s wd-40 pa nek prenoći da omekÅ¡a :).. ma svega
i nisam nikad rastavia motor, to si u pravu.. malo mi je krivo radi toga, al nema veze bit će prilike. sve se nauči dug je zivot, a ja bar iman volje za gledat i učit. pa vas ću eto pitat makar bila i glupa pitanja. zapravo nema glupih pitanja, samo glupih odgovora!!
da nije ovog foruma ne bi ni posta pomorac. ja već godinu dana samo tiho čitam vaÅ¡ stare i nove teme. masu stvari je tu za nekog ko tek kreće u ove vode. e i mislim da je najveća pomoć onima koji tek počinju, i vama starijima da čujete za neku bolju kompaniju kojoj fali ljudi. al pitanje ka ovo s vidama je za mene i za one koji tek počinju plovit, tek tako da zamisle kakvih sve sitnica moze bit na poslu. nije to samo ja sam električar pa ću minjat žarulje

ja sam ka asistent najviÅ¡e vrimena provea čisteći makinnju, minja filtere, doliva ulja i rastavlja separatore i pumpe sa mehaničarem. pa kad je neki motor crka, skupa smo ga izvlačili, jer kako kažeđ, nema samo moj ili tvoj posa. i bolje da je tako

Back