• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Porez na dohodak - manje od 183 dana

Danas primia DPOM s brojem dana iz Kapetanije.
Moze li netko ponovit sta ono treba odnit na poreznu, tj. jel triba ispunit cijelu prijavu i trebaju li platne liste.
Pozdrav :uzdravlje

Danas primia DPOM s brojem dana iz Kapetanije.
Moze li netko ponovit sta ono treba odnit na poreznu, tj. jel triba ispunit cijelu prijavu i trebaju li platne liste.
Pozdrav :uzdravlje

Mene uvijek pitaju platne liste..ne treba ispunit sve, to bi ti trebala teta pomoci oko toga tamo.

Evo I ja san primil razglednicu z porezne...
Ima del kade piše: donos dana iz prethodnog razdoblja = 65
plovidba u tekućem razdoblju = 189
dani za prijenos: 6
a ukupni dani u tekućem razboblju mi piÅ¡e 254...

Zanima me ča je sa onin pričami o akumuliranju dana iz prethonih godina?
Jer, zač mi onda uopće piÅ¡e i računa ''donos dana iz prethodnog razdoblja'' ako taj del ne moren iskoristiti?

Isti slucaj i kod mene...imam viska dana, ali prenjeli su mu samo visak iz 2012 za 2013. Onaj ostatak sto se akumulirao iz 2011, nije prenesen. Radi se o LK Rijeka..ne znam dali to tako ide ili...

Danas san bil va LK i rekli su mi da se niÅ¡ od toga ( akumuliranje dana i stalni prenos ) - tj. da su to bile samo Å¡torije od kunelići...
Å teta, a taman san fanj toga skupil...

Pozz...

Recite mi postoji li kazna ako in nisan posla na poreznu ovo sta san triba? Ne pitajte kako i zašto ali san posla na krivu adresu...

Dani koji se prenose u novu godinu mogu biti samo iz godine koja je prethodnica godine u koju prinosis. Dakle u 2013 mozes priniti samo iz 2012 godine

Pozz

malo pitanje za one koji znaju - kad se ide van na strani brod, treba se prijavit na lucku kapetaniju (u mom slucaju RI) i sta onda? sta sa time postizem? zar me nece ukrcat tamo gdje je mjesto ukrcaja i sta ima lucka kapetanija sa mnom? pa nije mi ukrcaj u RI....

i drugo pitanje - ako se predje tih 183 dana ili koliko vec, to znaci da se ne placa porez na dohodak.. kakva je procedura u tom slucaju? po tome sudeci, ko ide na 6 mjeseci ili vise ne placa ni kune poreza drzavi? onda to ne stvara nikakav problem.. (glupo bi bilo provest 200 dana na brodu i zaradit nesto love pa da drzavi das trecinu ili koliko vec, gdje je tu onda racunica?)

p.s. da li se onda i zdravstveno mora mjesecno uplacivat ili kako to ide?

malo pitanje za one koji znaju - kad se ide van na strani brod, treba se prijavit na lucku kapetaniju (u mom slucaju RI) i sta onda? sta sa time postizem? zar me nece ukrcat tamo gdje je mjesto ukrcaja i sta ima lucka kapetanija sa mnom? pa nije mi ukrcaj u RI....

i drugo pitanje - ako se predje tih 183 dana ili koliko vec, to znaci da se ne placa porez na dohodak.. kakva je procedura u tom slucaju? po tome sudeci, ko ide na 6 mjeseci ili vise ne placa ni kune poreza drzavi? onda to ne stvara nikakav problem.. (glupo bi bilo provest 200 dana na brodu i zaradit nesto love pa da drzavi das trecinu ili koliko vec, gdje je tu onda racunica?)

p.s. da li se onda i zdravstveno mora mjesecno uplacivat ili kako to ide?

Ne trebas se odmah prijavljivat na lucku kapetaniju, ako ides preko naÅ¡e agencije oni te zakonski moraju prijavit. Ako ides sam bez agencije iz HR kad dođeÅ¡ doma sa broda napraviÅ¡ ukrcaj/iskrcaj, nemoraÅ¡ ukrcaj radit odmah pa kad dođeÅ¡ doma opet u kapetaniju..napraviÅ¡ kad se vratiÅ¡ s broda. A Å¡ta se dobije, niÅ¡ta..dobijeÅ¡ odjavu i prijavu za osnovno zdrastveno osiguranje, i pečat u pomorskoj knjižici za svaki brod Å¡ta si napravio. Dokaz da si se prijavio, to su se oni osigurali samo da ti plaćaÅ¡ ono Å¡ta svi moramo. Kad si doma plaćaÅ¡ si zdrastveno sam ako hoćeÅ¡. Neznam da li se sta promjenilo...Ti svaki mjesec Å¡ta si na brodu, plaćaÅ¡ HR za mirovinsko,zdrastveno itd. visina plaćanja ovisi o poziciji kojoj radiÅ¡ na brodu. 183 to si samo oslobođen poreza na to..

Ne trebas se odmah prijavljivat na lucku kapetaniju, ako ides preko naÅ¡e agencije oni te zakonski moraju prijavit. Ako ides sam bez agencije iz HR kad dođeÅ¡ doma sa broda napraviÅ¡ ukrcaj/iskrcaj, nemoraÅ¡ ukrcaj radit odmah pa kad dođeÅ¡ doma opet u kapetaniju..napraviÅ¡ kad se vratiÅ¡ s broda. A Å¡ta se dobije, niÅ¡ta..dobijeÅ¡ odjavu i prijavu za osnovno zdrastveno osiguranje, i pečat u pomorskoj knjižici za svaki brod Å¡ta si napravio. Dokaz da si se prijavio, to su se oni osigurali samo da ti plaćaÅ¡ ono Å¡ta svi moramo. Kad si doma plaćaÅ¡ si zdrastveno sam ako hoćeÅ¡. Neznam da li se sta promjenilo...Ti svaki mjesec Å¡ta si na brodu, plaćaÅ¡ HR za mirovinsko,zdrastveno itd. visina plaćanja ovisi o poziciji kojoj radiÅ¡ na brodu. 183 to si samo oslobođen poreza na to..

dakle, ako sam dobro razumio, prednost toga 183 dana jest da ne moras platit porez i da mozes uredno upisat to vrijeme u radnu knizicu bez da ista platis, da bi "nabio" staz...

ako se tek po dolasku doma javim na LK i napravim ukrcaj/iskrcaj, to mi je jasno ali za to vrijeme sto cu bit na brodu, kako cu placat zdravstveno kad nisam doma? sta dolaze uplatnice doma pa netko to mi doma mora placat ili sta? i koliko je uopce cifra mirovinsko/zdravstveno za mornara? 1000 kn?

To je ta prijava koju napraviÅ¡ prije ukrcaja,ili nakon iskracaja oboje..Kad obaviÅ¡ to,u roku nekoliko mjeseci dođe ti uplatnica za platit to sve..meni nije joÅ¡ doÅ¡lo a već idem na drugi brod..a prijavio sam se i sve..ali tako to kod nas brzo se radi..neznam koliko je za mornara..aj u poreznu, trebala bi ti žena dati onu knjižicu unutra sve piÅ¡e..za sve pozicije

Molija bi kolege za kratki odgovor.

Storija je slijedeca.

Lani sam ima 4ipo miseca navigacije, tocnije.... 135 dana CISTE navigacije.

Na Uljanika, ka terco, za 3100 zelenih, americkih.

Sudeci prema doznaci iz firme koja mi je neki dan stigla,
zaradija sam ukupno 14.188,34 US dalla - ugrubo 82.8592,56 rvacke zvijeradi.

E dobro i sta sad oces
- pitate vi snervano dok vam oko bizi na Ligu prvaka ili sta je vec na televiziji...

Ravnajuci se po prvom postu kolege Vanja, ispada da u moja primanja ulazi:

POMORSKI DODATAK: 54000 kn na dane plovidbe (400 kuna po danu)

DOPRINOSI: 9000 kn ugrubo

NEOPOREZIVI OSOBNI ODBITAK: 21600 kn

i sve to skupa izidje nekakvih 84,735.00 kunića.

To znaci da sam ispod porezne letvice, jel tako?

I, hipotetski, RECIMO da ove godine nisam nista prijavija.

Sta mi je cinit?

Ne talasat puno?

Cekat kuvertu da stigne doma?

Prijavit se na policiju jer sam ne podnijevsi prijavu poreza, prekrsija zakon i kriv sam po svim
tockama optuznice ka i teatrolog Ivo?

Imaju li oni uopce mogucnosti dogodine vidit retrogradno stanje ili ih samo zanima tekuca godina?

Unaprijed puno hvala na odgovorima!

Molija bi kolege za kratki odgovor.

Storija je slijedeca.

Lani sam ima 4ipo miseca navigacije, tocnije.... 135 dana CISTE navigacije.

Na Uljanika, ka terco, za 3100 zelenih, americkih.

Sudeci prema doznaci iz firme koja mi je neki dan stigla,
zaradija sam ukupno 14.188,34 US dalla - ugrubo 82.8592,56 rvacke zvijeradi.

- pitate vi snervano dok vam oko bizi na Ligu prvaka ili sta je vec na televiziji...

Ravnajuci se po prvom postu kolege Vanja, ispada da u moja primanja ulazi:

POMORSKI DODATAK: 54000 kn na dane plovidbe (400 kuna po danu)

DOPRINOSI: 9000 kn ugrubo

NEOPOREZIVI OSOBNI ODBITAK: 21600 kn

i sve to skupa izidje nekakvih 84,735.00 kunića.

To znaci da sam ispod porezne letvice, jel tako?

I, hipotetski, RECIMO da ove godine nisam nista prijavija.

Sta mi je cinit?

Ne talasat puno?

Cekat kuvertu da stigne doma?

Prijavit se na policiju jer sam ne podnijevsi prijavu poreza, prekrsija zakon i kriv sam po svim
tockama optuznice ka i teatrolog Ivo?

Imaju li oni uopce mogucnosti dogodine vidit retrogradno stanje ili ih samo zanima tekuca godina?

Unaprijed puno hvala na odgovorima!
moras podnit poreznu prijavu
i kad lipo sve izracunas(popunis prijavu) vidis koliko tribas platit ili ne tribas
u tvom slucaju nes platit nista i cao zurim
ali poreznu prijavu MORAS podnit
U cemu je problem
ja cu mislin platit nesto sitno za proslu godinu

Back