• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Porez i ostali problemi....raj za pomorce....

Na ovu adresu ukrcaj-iskrcaj.st@pomorstvo.hr
Tribas imat sa sebom u wordu prijavu ukrcaja ili na papiru pa ispunit,potpisat i skenirat na gornju adresu.
Ako ti je net ok imas na mmpi stranicama za skinit prijavu ukrcaja.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks
A morat cu vidit
Te adrese nema za Kapetaniju Split
Samo Marija neka...

Sent from my internet mobile device

Građani Hrvatske koji u potrazi za poslom odlaze u druge države članice Europske unije ili u treće države, u pravilu nisu prestali biti porezni rezidenti Hrvatske, Å¡to posljedično ima učinak na njihove porezne obveze u Hrvatskoj. Prema Zakonu o porezu na dohodak rezidenti su u Hrvatskoj porezni obveznici prema načelu svjetskog dohotka, tj. u Hrvatskoj su porezni obveznici za sve svoje ostvarene dohotke, ne samo za one ostvarene u Hrvatskoj već i u inozemstvu.

Za hrvatskog rezidenta koji privremeno boravi i radi u drugoj državi, porez na dohodak plaćen u toj drugoj državi u pravilu ne znači konačno izmirenje porezne obveze jer će kao hrvatski rezident možda imati obvezu hrvatskoj državi doplatiti razliku poreza.

Na primjer, građanin koji je u Irskoj ili u Finskoj prema svojoj zaradi u nižoj platnoj kategoriji i porez u tim državama plaća prema najnižim stopama propisanima njihovim poreznim sustavima, kad taj iznos dohotka pretvori u kune, vjerojatno u Hrvatskoj ulazi u najviÅ¡i porezni razred.

Više na linku...
https://lider.media/znanja/rad-u-in...ze-se-izbjeci-samo-izlaskom-iz-rezidentnosti/

Koliko znam Ako drzave imaju medusobni ugovor o duplom ne oporezivanju nisi duzan platit porez u nas, ako si primjer platio u danskoj. Na stranicama ministarstva imate sve drzave s kojima hrvatska ima ugovor. Tako su meni rekli na poreznoj. Primjer meni firma placa porez u brazilu, ali hr nema s brazilom potpisan ugovor, tako da bi morao platit i u nas. Prijatelj mi je bio u danskoj, tamo mu je firma uplatila porez, i kod nas ne treba platit, jer s danskom imaju ugovor.

Primjer meni firma placa porez u brazilu, ali hr nema s brazilom potpisan ugovor, tako da bi morao platit i u nas.

Nema tu nikakvog opravdanja za placanje poreza za bilo koje solde koji se zaradjuju izvan tamnice naroda! Treba im yebat mater jednom.., isprebivati bagru koja je to izmislila - jasno kao dan u podne. Sto njih boli qrac tko je sto platio tamo negdje u Brazilu i drugdje?

Pozivaju se na kojekakve zakone.., a nece da se pozovu na cinjenicu da u Americi cistacica ima 5 puta vecu placu nego kirurg u tamnici naroda?! A da ne spominjem koliko su ukrali clanovi Vlade.., yebo im Sanader mater.., na yahti Malo vitra ili onom BMW-jcu od pola miliona.

A sta ces.., sitni bravi trpe i sute.., a ima nekih koji ih i podrzavaju, cak i ovdje na forumu -

npr. Bodul-ri.., nema ga odavno ovdje da kmeci.., 99 od 100 postova mu je kmecanje!

:kafa

Back