Ej ljudi,
Upravo sam zavrsio asistenturu, i sad naravno ide klasa.
doma sam skoro vec misec dana i prva stvar kad sam se vratio s broda otisao sam do lucke da vidim kad je sljedeca klasa pa su rekli tek dogodine. sad bi se vec lagano trebalo pocet pripremat i skupljat materijale, pa sam tako procita sam skoro sve postove tako da nemam nekih pitanja, nego ako mi mozete poslat materijale na mail bia bi vam vjecno zahvalan, placam pivu

i to po izboru
mail:
kukocmarko@gmail.com
Bog, evo ti neke inf iz vlastitog iskustva
..ono najbitnije sto ti treba za pripremu su ispitna pitanja, a njih upravo imas ovdje na forumu i to su upravo ta pitanja koja ces izvlaciti u kapetaniji (ako imas ikakve sumnje da se pitanja mijenjaju, barem je dosad tako bilo). Pitanje po pitanje, izvuci odgovore iz literature i to je to. Sto se materijala za ucenje tice - klasika; Ozretić, Pa?žanin, Milić, Pritchard, Sertic... sve to nabavis u najblizoj knjiznici i sl (motor je motor, struja je struja, pumpa je pumpa... bez obzira na knjigu i autora).
I sad ono najbitnije:
Necu savjetovati "laksu" kapetaniju jer takve
nema (neki su se zaj. sa ovom formulom), ako mislis polozit moras znati ono sto te pita i gotovo. Na pom. propisima/odrz. i popravcima/ drzanju straze/ eng. j./ stabil./ te mozda jos malo i "poguraju" tj. nece ici duboko u detalje, ali ako toplinske uredjaje i pomocne sustave (to su glavni predmeti to ga se najvise uhvati, /pozabavi se i karakteristicnim dijagramima pojedinih uredaja, shemama/ i tu su ispitivaci najzahtjevniji) ne znas sto te pita, u velikim si problemima. Elektrotehniku takodjer moras znati sve sto te pita, ali opet - ne idu previse u detalje (osnovni principi, radovi i dr.).
inace rokove imas ovdje (za 2010. god, ali to je otprilike to)
http://www.mmpi.hr/default.aspx?id=6142
Ako imas sve brevete, onda ocekuj da ce te sve kostati do 2500 kn ili nesto manje. Raspitaj se obavezno za lijecnicki (vrijedi 2 god al mislim da te ne primaju ako je stariji od godinu dana, nisam siguran) dovoljno prije zadnjeg roka za prijavu.
Ovo prilikom moram zahvaliti svima koji su nesebicno svoja iskustva nakon polozene klase kao i materijale za pripremu iznijeli na forumu i bili/jesu od velike pomoci.