Stari fala na odgovorima,tako sam nekako se i ravna o temama za usmeni samo nisam bio siguran ma??u li se oni koji put i van dnevnika i ako,koliko.. s engleskim sam solidan, malo cu ponoviti izraze i to je maximum sto mogu napravit, a kakva je situacija sa astronomskom navigacijom jer s njom sam najgori,nista neznam osim rijesavat zadatakea i te zadatke sam naucio metodom uzaludnih pokusaja a i ne znam sto da ucim za usmeni gdje pronaci materijal a da nije knjiga od Klarina?I reci mi jos za ovu sigurnost na moru,di cu to pronaci? Imam samo onu knjizicu od diversa za D2 temeljna sigurnost na brodu i nista drugo.
pravo i sigurnost su po meni najtezi jer vinka nema strpljenja ni zivaca,dode nadrkana i stvarno tribas znat,mene astronomiju i stabilitet nisu ni pitali na usmenom jer sam dobro rijesio pismeni i nisam dotad nista pao,u suprotnom te ispituju,stabilitet nije problem,da ti neku tablicu pa po njoj vadis podatke,engleski je samo prijevod
Ako se i ma??u van dnevnika to bi i moga znat jer si zavr??ija srednju pomorsku i otuka kadeturu i virujen da ne??to mo?? izmuljat samo nemoj mučat.Meni je osobno bilo najlak??e naučit astronomsku od one dvi knjige iz srednje od Maksima Klarina.Za??to ne Klarin? Astronomska je isto te??ka,problem je ??ta oni pilaju sa neva?žnim stvarima meni je najva?žije koordinatni sustavi,astro.-nautički trokut, deklinacija,satni kut,vrijeme, kronometar,sekstant,kontrola devijacije,geografska du?žina u funkciji vremena,sekstant i pogre??ke seksta...
Ali ako malo bolje sku?ži??, vidi?? da se sve ve?že jedno na drugo pa te lako onaj
pacijent mo?že zajebat.A za sigurnost na moru ima?? kraj Starog placa na semaforu onu fotokopirnicu, knjigu koju ti oni mogu isprintati pa ih pitaj i za astronomsku a imaju skripti i knjiga iz drugih predmeta.