placanje. staza unazad

letrika

New member
Postovanje kolege , jeli mozda neko placao pomoracki stazstaz retrogradno tj unatrag u Hrvatskoj ili ima kakve spoznaje o istom , naime platio bih par godina staza HZMO,- u ali mi niko nezna rec koliko bi me to kostalo , kad pitam sluzbenicu hzmoa govori da se placaju prijasnja zaduzenja po stopi koja se racuna u ovoj godini i i bez kamate a na stranici sindikata pomoraca stoji upozorenje da se obavezno provjeri kod porezne i i hzmoa koliko je za platit jer da su poceli naplacivat i kamate od vremena od kad postoji zaduzenje ,npr navigavao si 2000 godine i zelis platiti retroaktivno a onda ti zaracunaju kamate od 2000 na ovamo .
hvala na odgovorima unaprid ako netko zesto zna .

Izgleda da naplacuju po stopi koja je vazila u godini za koju prijavljujes. Ako je u pitanju par godina ne bi trebalo bit puno. Oni se naplacuju preko porezne pa najbolje zvati njih, samo zataji ime, Jer ipak smo se bili duzni prijavit poreznoj

Nije problem , od 2011 naovamo placam otkad je zakonska obveza ali imam nisto od ranije i to bi rado uplatio za staz ali su informacije nazalost kontrafiktorne , informativni izracun ti niko nece dat nego treba predat zahtjev a onda si i sluzbeno zaduzen pa ti treba platit htio ne htio , znam da nebi trebalo bit puno ali ako uracunavaju zatezne kamate neznam koliko bi to moglo izac pogotovo sto najvise te navigacije imam prije 2000 a odonda je puno proslo , hvala u svakome slucaju , probat cu to nekako detaljnije ispitat prije nego krenem u to

da ako je za prije 2000, onda ako je zatezna kamata 10 posto, majko mila sta bi platio... dobro dobro prouci... ja se sjecam da je zatezna kamata oko 2010 bila 18 posto... uf ne izgleda dobro

Postovanje kolege , jeli mozda neko placao pomoracki stazstaz retrogradno tj unatrag u Hrvatskoj ili ima kakve spoznaje o istom , naime platio bih par godina staza HZMO,- u ali mi niko nezna rec koliko bi me to kostalo , kad pitam sluzbenicu hzmoa govori da se placaju prijasnja zaduzenja po stopi koja se racuna u ovoj godini i i bez kamate a na stranici sindikata pomoraca stoji upozorenje da se obavezno provjeri kod porezne i i hzmoa koliko je za platit jer da su poceli naplacivat i kamate od vremena od kad postoji zaduzenje ,npr navigavao si 2000 godine i zelis platiti retroaktivno a onda ti zaracunaju kamate od 2000 na ovamo .
hvala na odgovorima unaprid ako netko zesto zna .
To ti je kolega muka po irudu.
Dali ti imas dug koji ti se vodi u poreznoj vezano za doprinose?

Nemam nikakvog duga , al platit stari staz je ka ruski rulet , ako ti zaracunaju kamate mos bankrotirat , zato me strah

Nemam nikakvog duga , al platit stari staz je ka ruski rulet , ako ti zaracunaju kamate mos bankrotirat , zato me strah
Ako nisi u dugu na poreznoj onda mozes ici tamo pa viditi koje mogucnosti imas , to te nista ne kosta.

Staž kao i zdravstveno starije od 5g ti ide u zastaru ali na vlastiti zahtjev mada je to trebalo ici automatizmom.

Ja ti nebi preporučio placanje staza unazad jer ništa sa tim ne dobivaš , radije te novce koje si odredio uplatiti za staz ulozi u dionice ili samo oroči na banci

Vec sam bio na poreznoj , kazu tamo da su samo servis onoga sto odredi HZMO, kad pitas ove s HZMO-a jedan u kupe drugi u spade , tako da nemos znat , a eto po pitanju staza to nesto godina bi uplati dok mogu pa docekat kakvu takvu penziju ovako neman nista a godine idu , ovo s dionicama i s bankom mi se jos i manje svidja .

Vec sam bio na poreznoj , kazu tamo da su samo servis onoga sto odredi HZMO, kad pitas ove s HZMO-a jedan u kupe drugi u spade , tako da nemos znat , a eto po pitanju staza to nesto godina bi uplati dok mogu pa docekat kakvu takvu penziju ovako neman nista a godine idu , ovo s dionicama i s bankom mi se jos i manje svidja .
Problem je sto ti oni neznaju pravila a ni zakone tako da ce te samo razhebati kao ping pong lopticu jer oni uvjek prebacuju na nekoga drugoga.... 15g sam ja sa njima bitku vodio i samo su me saltali sa porezne na mirovinsko i obrnuto , nakon 15g muke jedan djelatnik porezne je u mailu napisao jednu recenicu koju nije smio napisati.

Na kraju price sam se uhvatio te rečenice , zaprijetio sa tužbom posto sam imao materijala za tuzbu. Isti dan su me nazvali da se nađemo a sve u zastitu svoga djelatnika , sa 5 glavešina sam imao raspravu sat vremena i sve smo rijesili skoro kao na pijaci ali slucaj je rjesen.

Back