''davno'' prije tebe bilo je inicijative sa slanjem mailova prema vladi i ministru (vidi teme dolje) i nista se revolucionarno nije desilo pa nece ni sa ovim mailom. danas su oni u puno vecim problemima nego u vremenu kada smo mi slali mailove a da bi se zabrinuli o nezadovoljstvu sacice pomoraca koji i tako mlate veliku lovu.
dali si ovaj mail uputia i blogeru PB i njegovom sindikatu ?, oni koji su nam i skuvali ovu kasu svojim neradom i nebrigom za pomorce, pojavljuju se samo na domjencima ili kad se treba slika za novine u ludjackoj kosulji ili kad donesu na brod 10dkg kave i dvi smrznute kokose......
imate na njihovim stranicama stalno otvoren oglas da primaju mlade ljude koji bi se ukljucili u (ne)rad tog sindikata, prikljucite im se i mjenjajte ono sto ne valja.. mailovima necemo nista postic....
http://www.pomorac.net/forum/showthread.php?t=1237&highlight=pismo+vladi
http://www.pomorac.net/forum/showthread.php?p=12486&highlight=pismo+vladi#post12486
http://www.pomorac.net/forum/showthread.php?p=27388&highlight=pismo+vladi#post27388

... Na ovim topicima što si linka ne vidim da se posla ijedan mail. Znaš onu, puno baba - kilavo dite. Nije stvar u tome da će jedan mail neku revoluciju napraviti ali sve mora početi od neke ideje i malog pritiska...
Mail nisam uputio SPH, eto nije mi palo na pamet. Zahvaljujem na prijedlogu. Na ovim topicima što si linka ne vidim da se posla ijedan mail. Znaš onu, puno baba - kilavo dite. Nije stvar u tome da će jedan mail neku revoluciju napraviti ali sve mora početi od neke ideje i malog pritiska. (Pročešlja sam te teme u kojima se pričalo, i ima tamo masa materijala, zanimljivo kako su negdje ljudi podjeljeni u nekim stvarima.)
Meni je recimo mrak pa na oči kad sam skužija kolika su davanja za mirovinsko i zdrastveno. Pa nisu oni umisto mene piketali i brusili ruzinu, farbali, valjali se na forci 10 u Biskajskom i crnčili u Africi po najjačem suncu. Radija ko stoka a sada bi i zbog njih triba u minus. Mora sam nedi izbaciti gnjev. Iako bi ima najradije napisa %$&$"*?*?#$%& i ostalo, pokuša sam biti malo konstruktivniji.
Stvari se moraju od nekud početi pokretati i ljudi moraju pokazivati svoje nezadovoljstvo. Umisto da se vrte u krug sa negodovanjem sebi u bradu neka barem natipkaju mail nadležnima što ih smeta. Kad objave isto tu imaš podatke koje mogu poslužiti i udruzi u kreiranju ciljeva i zahtjeva. Kvantitetom mailova se pokazuje da ljude nešto smeta. Neka ga i ti nadležni "obrišu kao ploču" ali jedan dan će i udruga (ili možda neko drugo tjelo) pokucati na vrata, sjest će i mediji za vrat, pa neće sve tako olako proći...
Možda sam i ja previše utopist, ipak je lakše grintat i ništa konkretno ne raditi, pa baem i ovako male korake.
Petrina je načelnik Opčine Primošten
....Da napomenem da kao pojedincu rijetko kome dode odgovor s maila koji zavrsava s @pomorstvo.hr a nama kao Udruzi je na svaki mail dosao odgovor tj na svaki upit, prijedlog ili sta vec. Stoga recimo gore navedeni Roko Mrvica ...
...
A slu??aj stari kad bi im do??lo 5/6/10 ijada koverata u razmaku od 3 dana nastao bi ?živi kolaps a ??ansa da se ne bi priča o tim kovertima pojavila na TV-u je 2%. Nova TV i RTL će to prenijeti odmah a 24 sata i njihovi senzionalistički naslovi tipa '' ? leperi pisama pred Vladom''...
Kako doć do 5 ijada koverata ?
Ma cila familija nek se ?žali da mu je sinu / kćeri lo??e na brodu na ovaj način i svi udru par pisama ako nas već nema 5 ijada za poslati pismo. Nije problem isprintati stranicu za svakoga i dati da potpi??e. Ja ću sam poslati pisma u ime pola kvarta i svi će ga potpisati ako treba. Mali tro??ak a velik učinak.![]()