Pismo ministru i ostalima iz MMPI

@ gavran mile

Je ,istina je da sam posli ubaciva neke epitete u tekstove ,ali nisam bi grub. Samo ti tako s njima. I molim te izvjesti me kako su to primili .

Petrina je kralj (onaj iz ? ibenika)

''davno'' prije tebe bilo je inicijative sa slanjem mailova prema vladi i ministru (vidi teme dolje) i nista se revolucionarno nije desilo pa nece ni sa ovim mailom. danas su oni u puno vecim problemima nego u vremenu kada smo mi slali mailove a da bi se zabrinuli o nezadovoljstvu sacice pomoraca koji i tako mlate veliku lovu.
dali si ovaj mail uputia i blogeru PB i njegovom sindikatu ?, oni koji su nam i skuvali ovu kasu svojim neradom i nebrigom za pomorce, pojavljuju se samo na domjencima ili kad se treba slika za novine u ludjackoj kosulji ili kad donesu na brod 10dkg kave i dvi smrznute kokose......
imate na njihovim stranicama stalno otvoren oglas da primaju mlade ljude koji bi se ukljucili u (ne)rad tog sindikata, prikljucite im se i mjenjajte ono sto ne valja.. mailovima necemo nista postic....

http://www.pomorac.net/forum/showthread.php?t=1237&highlight=pismo+vladi

http://www.pomorac.net/forum/showthread.php?p=12486&highlight=pismo+vladi#post12486

http://www.pomorac.net/forum/showthread.php?p=27388&highlight=pismo+vladi#post27388

Mail nisam uputio SPH, eto nije mi palo na pamet. Zahvaljujem na prijedlogu. Na ovim topicima ??to si linka ne vidim da se posla ijedan mail. Zna?? onu, puno baba - kilavo dite. Nije stvar u tome da će jedan mail neku revoluciju napraviti ali sve mora početi od neke ideje i malog pritiska. (Proče??lja sam te teme u kojima se pričalo, i ima tamo masa materijala, zanimljivo kako su negdje ljudi podjeljeni u nekim stvarima.)

Meni je recimo mrak pa na oči kad sam sku?žija kolika su davanja za mirovinsko i zdrastveno. Pa nisu oni umisto mene piketali i brusili ruzinu, farbali, valjali se na forci 10 u Biskajskom i crnčili u Africi po najjačem suncu. Radija ko stoka a sada bi i zbog njih triba u minus. Mora sam nedi izbaciti gnjev. Iako bi ima najradije napisa %$&$"*?*?#$%& i ostalo, poku??a sam biti malo konstruktivniji.

Stvari se moraju od nekud početi pokretati i ljudi moraju pokazivati svoje nezadovoljstvo. Umisto da se vrte u krug sa negodovanjem sebi u bradu neka barem natipkaju mail nadle?žnima ??to ih smeta. Kad objave isto tu ima?? podatke koje mogu poslu?žiti i udruzi u kreiranju ciljeva i zahtjeva. Kvantitetom mailova se pokazuje da ljude ne??to smeta. Neka ga i ti nadle?žni "obri??u kao ploču" ali jedan dan će i udruga (ili mo?žda neko drugo tjelo) pokucati na vrata, sjest će i mediji za vrat, pa neće sve tako olako proći... :hihi

Mo?žda sam i ja previ??e utopist, ipak je lak??e grintat i ni??ta konkretno ne raditi, pa baem i ovako male korake.

quote: ..radija san ka stoka....unquote.
eto vidis, opet ispalo na frenkijevu. i ranije si bija prisutan na portalu, ma nisi bija ovako vatren. svakako, nemoj me krivo razumit , svaki napor je hvale vrijedan i dobro je sta ne sidis u kantunu i kalajes in svece i familiju po spisku. ali, pojedinac malo moze kontra ovih junaka. debela in koza. privatni mailovi...za to postoji botun delete na kompjuteru. to je tako.

... Na ovim topicima što si linka ne vidim da se posla ijedan mail. Znaš onu, puno baba - kilavo dite. Nije stvar u tome da će jedan mail neku revoluciju napraviti ali sve mora početi od neke ideje i malog pritiska...

@Oceansoul,

Bilo je sličnih inicijativa i ranije, ali ne sjećam se u kojoj temi. Netko je bio stavio i odgovor koji je dobio. Odgovor je bio sadržajan otprilike kao oni kompjuterski generirani odgovori kada šalješ e-mail nekome (samo je imao potpis državnog službenika). To je taktika ignorancije prema oponentima. Još im uspijevaju manovre takvim stilom, no jasno je kuda voze!

Evo stavljam malo sarkazma iz Večernjeg Lista, pa idem odmorit -

"Rast BDP-a u trećem tromjesečju dokaz je da smo definitivno počeli plivati prema izlasku iz krize, komentirala je danas, prvog dana dvodnevnog posjeta Turskoj, predsjednica Vlade Jadranka Kosor."

Last edited:
Mail nisam uputio SPH, eto nije mi palo na pamet. Zahvaljujem na prijedlogu. Na ovim topicima što si linka ne vidim da se posla ijedan mail. Znaš onu, puno baba - kilavo dite. Nije stvar u tome da će jedan mail neku revoluciju napraviti ali sve mora početi od neke ideje i malog pritiska. (Pročešlja sam te teme u kojima se pričalo, i ima tamo masa materijala, zanimljivo kako su negdje ljudi podjeljeni u nekim stvarima.)

Meni je recimo mrak pa na oči kad sam skužija kolika su davanja za mirovinsko i zdrastveno. Pa nisu oni umisto mene piketali i brusili ruzinu, farbali, valjali se na forci 10 u Biskajskom i crnčili u Africi po najjačem suncu. Radija ko stoka a sada bi i zbog njih triba u minus. Mora sam nedi izbaciti gnjev. Iako bi ima najradije napisa %$&$"*?*?#$%& i ostalo, pokuša sam biti malo konstruktivniji.

Stvari se moraju od nekud početi pokretati i ljudi moraju pokazivati svoje nezadovoljstvo. Umisto da se vrte u krug sa negodovanjem sebi u bradu neka barem natipkaju mail nadležnima što ih smeta. Kad objave isto tu imaš podatke koje mogu poslužiti i udruzi u kreiranju ciljeva i zahtjeva. Kvantitetom mailova se pokazuje da ljude nešto smeta. Neka ga i ti nadležni "obrišu kao ploču" ali jedan dan će i udruga (ili možda neko drugo tjelo) pokucati na vrata, sjest će i mediji za vrat, pa neće sve tako olako proći... :hihi

Možda sam i ja previše utopist, ipak je lakše grintat i ništa konkretno ne raditi, pa baem i ovako male korake.

@ oceansoul

Dakle unatoc tome sta cemo vas mail objaviti i mojim slaganjem s vama u proslom threadu ode mogu reci da ovaj zadnji post koji pisete ne drzi vodu.

Sve sta ste naveli je ono sta je UPH vec pisala i borila se protiv ili za. Dakle UPH je i nastala zbog tih razloga jer je nezadovoljna odnosom vlade prema pomorcima. UPH je nastala da nebi neko rekao da samo grintamo kao sta ste vi naveli u postu, isto tako unatoc zivotnim obavezama koje imamo dok smo doma ( a zna se da je to par miseci godisnje) radimo najbolje sta mozemo da se cuja i nas glas. Kad bi vise pomoraca virovalo i pristupilo Udruzi ( recimo 10000 tisuca) onda bi se nas glas jos vise cuo ali u godinu ipo dana postojanja UPH mi koji smo tu od prvog dana vidimo da su pomorci ( ne svi ali vecina) misnjenja kad dodu kuci da nemaju vrimena za kompjutere i pisanja, da nemaju vrimena za neke tamo Udruge, ( vecinom recu da nisu nikad bili politicki odredeni mada ne kuze da smo mi NEPOLITICKA UDRUGA ili ne zele to da skuze),da ih nije briga za druge nego da gledaju samo kako je njima, a dragi oceansoul tim putem nikamo ne idemo naprotiv sami sebi kopamo jamu. Svjedoci smo mi koji smo ode svakodnvno da pomorci kad imaju problema dolaze nama a prije toga su se oglusivali na to da dodu na portal koji nas spaja i cini jacim. Sve u svemu ono sta je user Frankie napisao prije je istina da dok se ne opece nikoga nije briga za nista. Stoga malo po malo clanstvo u UPH ce se povecavati jer ljudi su do sad kako tako mogli ''skivavati'' a sad sta smo vise tj duze u sistemu obruc se steze i to je surova istina.

Mi cemo i dalje kao UPH i kao clanovi foruma pomorac.net pomagati svima koliko god budemo mogli ali bi prije svega zelili da ljudi procitaju forum i vide da 99% odgovora na njihova pitanja vec postoje i zbog toga se nekad neki user naljuti zbog ucestalo istih pitanja koje postavljaju novi useri ( od milja zvani padobranci ) pa dode do nesuglasica. Sve u svemu ode smo svi s istim ciljem samo sta je netko taj cilj vidio prije od drugih a netko poslije ili ga jos uvik ne vidi zbog nekog njemu osobnog razloga.

Da je SPH radio svoj posao i da je dozvolio da u vodstvo SPH udu i novi ljudi s novim idejama mozda danas nebi ni bilo UPH jer nebi bilo potrebe da se osnuje. Mozda bi se osnovali ali zbog nekih sasvim drugih ideja a ne zbog sile koja nas je nagnala da se osnujemo i borimo za kruv koji sami zaradujemo a ne zelimo ga davati za badava nekome ko sidi u fotelji i brani nasa prava iz kucnog ogrtaca.

P.S

Da napomenem da kao pojedincu rijetko kome dode odgovor s maila koji zavrsava s @pomorstvo.hr a nama kao Udruzi je na svaki mail dosao odgovor tj na svaki upit, prijedlog ili sta vec. Stoga recimo gore navedeni Roko Mrvica na svaki mail koji sam mu uputio s adrese UPH (a ne samo on nego i bilo kome drugome pa tako i predsjednici vlade) je poslao odgovor pa zbog toga samo moramo znati da je Udruga jaca od bilo kojeg pojedinca i to nam je najjace oruzje. A da ne govorim smo nase objave za medije slali po novinama i uvik se izasle u nekim novinama ( ne u svima ) jer neke drzu ljudi kojima nasi tekstovi ne pasu pa ih ne objave. Ali to je najveca snaga dansnjeg HR pomorca samo to triba doci svima u glavu i onda cemo lakse se ozboriti za prava. Najbolji primjer je na posebnog programu skolovanja koje jeizboreno od strane UPH i to svi znaju osim ''kapetana'' P.B koji kaze da je i to on ostvario.

Eto toliko za sad od mene
Lip pozdrav :uzdravlje

Last edited:
Petrina je načelnik Opčine Primošten

Najjace od svega je sto je to jedan od najboljih nacelnika u Hrvatskoj.Sad ako nekoga ne interesira voznja nego cilj ovakovim nijansama nece posvecivat paznju

http://www.kriz-zivota.com/forum/hrvatski/politika/4569/stipe_petrina_doprinos_uljudbi/

....Da napomenem da kao pojedincu rijetko kome dode odgovor s maila koji zavrsava s @pomorstvo.hr a nama kao Udruzi je na svaki mail dosao odgovor tj na svaki upit, prijedlog ili sta vec. Stoga recimo gore navedeni Roko Mrvica ...

Odgovore,odgovore uglavnom u odgovorima pokazu svu raskos svoga talenta i nepoznavanje jedinog zakona na osnovu kojeg primaju placu. U posjedu sam jednog takvog maila na koji je odgovorila gore navedena velicina u kojem je jos jednom opravdao uvrijezeno misljenje da u drzavnoj upravi rade samo podobni,a nikako sposobni.

Last edited:
A da dogovorimo termin pa pošaljemo svoja pisma isprintana poštom ? Dođe 100 mailova = CTRL + klik + delete. Dođe 100 koverti = mora se otvoriti svaka;)

Ako ne nađem ukrcaj u nekom razumnom roku ići ću ja štrajkati glađu ispred Sabora , bar nešto da radim :D

Last edited:
@ Dalmos
Normalno da post ne dr?ži post vodu kad ga tako postavi??. Pa nisam nidi proziva udrugu niti se ono zadnje napisano ni u kom slučaju odnosilo na nju.
Kako je Frenki reka postoje ljudi koji tek kad ih zače??e reagiraju. A ja ka?žem da postoje i oni koji ne mrdnu onom stvari i mire se sa sudbinom kad im otimaju kruv iz usta bez iti malo bunta. Osim skidanja svetaca i familije nadle?žnih koji su im skuvali sve to skupa sebi u bradu. A od tog naravno da nema ni??ta. Svaka borba triba početi na individualnoj razini pa poslije na masovnoj. Samo se ovce povode za većinom!
Ka?že?? da je sve ??to sam naveo udruga već poslala vladi. Evo npr. u 13 zahtjeva ne vidim nigdje da je dobro definirano ??to pomorci točno hoće od svog zdrastvenog. Ako je i bio neki mail onda ga nisam na??a tu na forumu. Ista stvar je i sa nekim prjedlozima ??to sam napisa za prijedlog ??kolstva, u dr?žavama koje brinu o svom pomorskom kadru automatski se ??kolom dobije i osigura kadetura i poručnički! A pogledaj koliko samo danas mladih tra?ži prvi ukrcaj ko ludi a nidi ih primiti.
Svaka čast za ostalo napisano, sla?žem se da ZAJEDNO SMO JAČI!:uzdravlje

@ bilicws
Dobra ideja! Sigurno bi nadle?žnima ostalo u sjećanju da im po??tar donese balu od par kila papira pisama (kad bi svi pomorci poslali prosvjednu notu jel). Jo?? da svaki pomorac ubaci malo SARSA ili H5N1 u svaku, mogli bi rje??iti sve probleme po br?žem postupku. :hihi
No sigurno bi se na??a neko gori ko se grije na drva, ali ideje je skroz luda (na pozitivan način).:cool:

A slušaj stari kad bi im došlo 5/6/10 ijada koverata u razmaku od 3 dana nastao bi živi kolaps a šansa da se ne bi priča o tim kovertima pojavila na TV-u je 2%. Nova TV i RTL će to prenijeti odmah a 24 sata i njihovi senzionalistički naslovi tipa '' Šleperi pisama pred Vladom'' :hihi ...

Kako doć do 5 ijada koverata ?

Ma cila familija nek se žali da mu je sinu / kćeri loše na brodu na ovaj način i svi udru par pisama ako nas već nema 5 ijada za poslati pismo. Nije problem isprintati stranicu za svakoga i dati da potpiše. Ja ću sam poslati pisma u ime pola kvarta i svi će ga potpisati ako treba. Mali trošak a velik učinak. :hihi

A slu??aj stari kad bi im do??lo 5/6/10 ijada koverata u razmaku od 3 dana nastao bi ?živi kolaps a ??ansa da se ne bi priča o tim kovertima pojavila na TV-u je 2%. Nova TV i RTL će to prenijeti odmah a 24 sata i njihovi senzionalistički naslovi tipa '' ? leperi pisama pred Vladom'' :hihi ...

Kako doć do 5 ijada koverata ?

Ma cila familija nek se ?žali da mu je sinu / kćeri lo??e na brodu na ovaj način i svi udru par pisama ako nas već nema 5 ijada za poslati pismo. Nije problem isprintati stranicu za svakoga i dati da potpi??e. Ja ću sam poslati pisma u ime pola kvarta i svi će ga potpisati ako treba. Mali tro??ak a velik učinak. :hihi

Evo vidis kako malo triba...:uzdravlje:uzdravlje

I jo?? dogovoriti tko kome ??alje..

Dalmacija ??alje tajniku , Split ??alje direkt Ministru , Rijeka ??alje na info pult... i cijelo ministarstvo 5 dana samo pisma otvara :D

nije sve tako crno.

mail slijedeceg sadrzaja sam poslao na <duska.grubisic@pomorstvo.hr>

---quote-----
Datum: 2.11. 2010 15:45

Stovana gospodo Duska,
Po zanimanju sam pomorac na stranom brodu.
Pisem Vama jer ne znam komu se obratiti u svezi izdavanja svjedodzbi o osposobljenosti za pomorce.
U Luckoj kapetaniji Split sam prosli tjedan predao zahtjev za izdavanje svjedodzbe o osposobljenosti za zapovjednika do 3000GRT. Gospodin kojemu sam predao zahtjev(uz sve potrebne dokumente i takse) mi je rekao da dodem za MJESEC dana. Molim Vas postoji li neki pristojan vremenski rok u kojemu je Lucka kapetanija duzna izdati svjedodzbu?
Prosli tjedan sam putovnicu u Zagrebu dobio za 8 sati,a za svjedodzbu treba MJESEC dana. Vjerovatno Vam je poznato da mi pomorci ''lovimo'' famozna 183 dana plovidbe u kalendarskoj godini,ali sa ovakvom brzinom pratece administracije to je nemoguca misija.
Sa stovanjem

(potpisano punim imenom i prezimenom te adresom)

-----end quote----
10tak dana nakon maila me telefonski nazvala gospođa iz pravne sluzbe Splitske kapetanije i rekla da ce brevet biti gotov u roku 15 dana od zaprimanja zahtjeva,a u slucaju hitnosti brevet moze biti gotov i u roku 2 dana od zaprimanja zahtjeva. Dakle, ipak ima ljudi u administraciji kojima je stalo...

Je kolega, ovi iz kapetanije znaju biti uslužni i raditi posa kako tribe. I mene je jedna gospođa zvala kad sam zaboravio potvrdu od škole doniti i odma sam to rješija priko maila. Al to su samo sitne ribice, triba gađat one malo veće. Možda su te veće imune ali ja sam sanjar i utopist i virujem ako je prijedlog dovoljno dobar da će ga neko i zapaziti... I jednog dana će svit biti bolje misto.

EDIT:
@ bilicws & bumbo
ajmo ljudi rekli ste da ćete udriti mail, budite ljudi od riči! :D

Nego sinula mi je jedna ideja. Eno baš gledam na facebook; tip iz zd, šofer busa zgazija 3 pasa. Osnovali grupu, digli preko 1000 ljudi na noge, svi potpisali online peticiju i danas već o tome se može čitati na indexu i još nekim portalima. Poslali pisma vani, policiji, svima mogućima i mašu sa 1000 potpisa usput. Čoviku možda sada visi otkaz i kazneno odgovarati. Slučaj je samo ilustrativan, ali lako je izvući poruku.

Pozvao bi udrugu da napravi online peticiju, neka se nabroje zahtjevi udruge i ostale stvari koje su nepravedne prema pomorcima:
http://www.thepetitionsite.com/
http://www.petitiononline.com/ i sličnim.
I facebook grupu također, pošto vidim da imate profil tamo. I računajte da svako ko ima doticaja sa pomorstvom može tamo dati svoj potpis i glas za bolje sutra pomorcima.

Last edited:
Back