Pekari

Svako iskustvo je dobro, naravno.

Tamo je pola stvari *frozen*, dolazi iz US, a oni podgriju...

Ako je odlucio da ide, nazdravlje mu, ali pazljivo sa aplikacijom da ga ne izvaljaju pa da ne bude *yellow scarf*, tj pomocnik svima u kujni.

Dragi Kolega

Jel tebi ikad na pamet palo da jednome Barbi koji tra?že posao ka?že?? da ide za fotografa ? Ili jednome Kapu da ide za timunjera. Ovde se ne radi samo o pekaru. Ovde se radi o pekarskom magu , utemeljitelju udruge stručnjaka u pekarstvu. Čovjeku čiji se ?život vodi oko i za kruh i prateće proizvode. Znam da tvoj post nije zlonamjeran ni provokativan nego u najboljoj mjeri, ipak riječ je o čovjeku s 50 godina koji ne zna slu?žiti ni običnim digitalnim aparatom a ne SLRovima..

Nadalje sama informacija da se na kruzeru kosrite dizajući proizvodu me jako rastu?žuje. Riječ je o proizvodima koji se ''??tanacaju'' na traci bez ljudske ruke. Bez ljudske ruke kruv gubi jednu jaku dimenziju koja je u biti 4ti dio kruva.

? to se tiče pogača i ??truca , navedeni gospodin zna raditi i radio je sve ??to ima veze s tijestom i ??to se peče u peći tako da mu nije problem naviknuti se na novi re?žim rada. Dal' je jednom paluabru problem naviknuti se na to da ne koristi Furuno VHF kad mu je na mostu Konsberg ili bilo ??to drugo. To su nijanse , profesionalac je profesionalac.

Hvala na savjetu ali ja mu nemogu predlo?žiti da ide raditi kao fotograf jer bi to bilo kao da Messiu ka?žem da ide raditi u Bauhausa. :)

U tijeku smo sastavljanja CV-a koji izgleda nadrealno nakon čega ćemo stupiti u kontakt s agencijama i kompanijama. Jedna od referenca biti će preporuka udruge hrvatskih stručnjaka u pekarstvu s napomenom da se radi o vjerovatno najboljem pekaru u zadnjih 20 tak godina na ovim prostorima..

Nadajmo se svi skupa da će ovo otvoriti jednu novu dimenziju u pomorstvu i da će hrvatski pomorci koji su već poznati kao dobri pomorci postati isto tako poznati kao najbolji pekari na kruzerima.. Mislim da se ne varam kad ka?žem da upravu o pekarima ( kojih imamo tko zna koliko visokoobučenih i talentriranih ) le?ži enorman potencijal koji mo?že probuditi pomalo zamrlo hrvatsko pomorstvo i postati kolut zama??njak povratu hrvatske posade na svjetska mora..

ovom prilikom zahvaljujem se svima na sada??njim i budućim informacijama , zahvaljujem se onima koji su stali uz svoju braću , onima koji se nisu predali i odjebali topic čim su vidjeli naziv , onima koji znaju da pekarstvo nije lagan ali da je srčan i s ljubavlju rađen posao.. mo?žete biti ponosni , a va??a djeca / obitelj / rodbina mo?že s ponosom govoriti o vama kao o jednome od zupčanika koji pokreću veliki stroj. Stroj koji vraća hrvatsku posadu na more , stroj koji otvara granice , stroj koji plovi tam gdje nijedan pekar do sada nije plovio.. Stroj prijateljstva , ljubavi , sloge.. Stroj svih nas.. Stroj Hrvatskog zajedni??tva..

Hvala vam draga braćo i puno sreće vam ?želim..

Postovani kolega ...bez uvrede ali prvo uz sve hvale sto si napisao za svog pekara prijatelja prvo ga hebu godine 50g je skoro penzija iako je on mag svog zanata i iskreno uz sav trud ..znanje i kreativnost nisam bas optimistican ..... ali hvale vrijedno je sve sto pises i sto se trudis ...
Ono dali bi barbi ponudio posao timunjera ili capu mozda i bi ako bi mu to bila zelja( ili nedaj boze potreba) jer u svatkom od nas mozda cuci neki skriveni talent ili zelja za necim novim ..evo ja kao capo da mi se ukaze prilika rado bi se okusao sa palubom ali nikako kao barba uostalom ako materijalno nije bitno niti jedan posao nije nevazan ili manje vrijedan ...
Uostalom reci mi molim te koji hotel na kopnu ima pekara ...ja znam da im kruh dostavljaju razne pekarske tvornice ..a kod nas na brodu-hotelu to rade pekari ali ne na nacin kao u klasicnoj pekari ..nesto drugacije gdje tvoj prijatelj nebi mogao u punoj mjeri i kao strucnjak -mag ni doci do izrazaja ..osjecam da bi se ubrzo razocarao ..moje skromno i dobronamjerno misljenje i savijet ...no ja mu zelim srecu da uspije .... ...

Postovani kolega ...bez uvrede ali prvo uz sve hvale sto si napisao za svog pekara prijatelja prvo ga hebu godine 50g je skoro penzija iako je on mag svog zanata i iskreno uz sav trud ..znanje i kreativnost nisam bas optimistican ..... ali hvale vrijedno je sve sto pises i sto se trudis ...
Ono dali bi barbi ponudio posao timunjera ili capu mozda i bi ako bi mu to bila zelja( ili nedaj boze potreba) jer u svatkom od nas mozda cuci neki skriveni talent ili zelja za necim novim ..evo ja kao capo da mi se ukaze prilika rado bi se okusao sa palubom ali nikako kao barba uostalom ako materijalno nije bitno niti jedan posao nije nevazan ili manje vrijedan ...
Uostalom reci mi molim te koji hotel na kopnu ima pekara ...ja znam da im kruh dostavljaju razne pekarske tvornice ..a kod nas na brodu-hotelu to rade pekari ali ne na nacin kao u klasicnoj pekari ..nesto drugacije gdje tvoj prijatelj nebi mogao u punoj mjeri i kao strucnjak -mag ni doci do izrazaja ..osjecam da bi se ubrzo razocarao ..moje skromno i dobronamjerno misljenje i savijet ...no ja mu zelim srecu da uspije .... ...

Dragi Kolega

Upravo i to se trudimo da promjenimo. Ljudi jedu ne zdravu hranu i nezdrav kruh. Vrijeme je da se stane na loptu i kaže ne. Kako jedna kompanija koja uzima goste preve klase te im krstarenje naplaćuje masno može posluživati kruh iz vrećice. Mislim da upravo u kruhu leži potencijal , budućnost koja nema je pred vratima. Iako lik ima 50 godina , za početi nikada nije kasno. Vidimo kako je Darko postao asistent s 46 godina te ne vidim ni malo razloga zašto jedna pekarska Manga ne bi mogla promjeniti svijet cruise brodova uvođenjem nečega što je odavno trebalo da bude tu.. na obostrano zadovoljstvo.. jel' upitajte bilo kojage gosta.. nema veze što se jede ali ako kruh doabr nije gost ode poslije ili prije.. jer kruh je taj što nas drži a ne sunce što mronare dok ricaju prži..

Jedan mag , jedna manga , jedan profesionalac kao što je navedeni gospodin sigurno može postati nešto što po čemu će se pamtiti Hrvatsko pomorstvo jer ako su Filipi naciji riže , čega smo mi nacija. Da , Kruva.

Pa nismo valjda Bugarski gmazovi da jedemo krumpire za doručak , večeru i ručak.. Kruh je taj što će ostati iza svih nas za sva vremena do smaka svita i opet kažem.. budućnost hrvatske posade leži u pekari.. U tome imamo eminentan broj stručnjaka koji mogu da pokažu tko smo , što smo. Koji mogu da kažu da znaju , koji mogu da uče druge..

Uostalom , bitno je probati. S obzirom na njegove sposobnsoti , ljubav prema proizvodima od brašna i činjenicu da je rođen za to što radi jedino što mu treba je prilika. Čim se počne širiti miris Bašina kruva iz brodske pekare svima će sve biti jasno.. A nikada nije kasno da se smaže nešto slasno , da se jede kruv iz peći , štruca pogača sve veći i veći.. nije kasno da se smeće iz vreće pali. Jer kruv ima potencijal da postane zaštitni znak bilo koje cruise kompanije koja ga primi pod svoje..

Svako iskustvo je dobro, naravno.

Tamo je pola stvari *frozen*, dolazi iz US, a oni podgriju...

Ako je odlucio da ide, nazdravlje mu, ali pazljivo sa aplikacijom da ga ne izvaljaju pa da ne bude *yellow scarf*, tj pomocnik svima u kujni.

Dragi moj prije će Frenkija staviti za Messmana nego ovoga za pomoćnika kad mu CV vide :kafa

A koja je Galina priča? ...kad se već on i Bašo spretno nadopunjavaju?

Gale je alkoholičar da se odmah razumjemo.

Ima problema s ženama i prvu ženu koja mu je došla pod ruku je i oženio. Dovoljno je reći da ga je ona pijana odvezla doma. Sad ništa ne radi jer Gali cvjeta biznis. Inače je poznat po burecima. Iako nije Albanac na njemu se vidi da je rođen za to što radi. Vjerovatno jedan od najvećih ako ne i najveći majstor na području Splita ( ne računajući Albance )..

U sate kasne kada glođete bureke masne sjetite se da bureci najbolji u Baše rađeni su po volji.. Znaš to s radio Splita ? Jesi kad čuo ?

Inače znaju se već dulji niz godina i jedan bez drugoga ne ide.

Dajmo čovjeku priliku da se domogne brašna i peći.. i ja garantiram da svijet cruise brodova nikada više isti biti neće...

A ja ću na sljedećem sastanku UPH kao punopravni član se založiti da jedna od točaka UPH bude i borba za stvaranje imena ''Hrvatskog brodskog pekara'' te borbe za brevet ''Brodskog pekara'' pri STCW-u kako ne bi neki gmazovi koji ne dišu pekaru bili pekari po brodvima..

Last edited:
Jedan mag , jedna manga , jedan profesionalac kao ??to je navedeni gospodin sigurno mo?že postati ne??to ??to po čemu će se pamtiti Hrvatsko pomorstvo jer ako su Filipi naciji ri?že , čega smo mi nacija. Da , Kruva.

Pa nismo valjda Bugarski ***** da jedemo krumpire za doručak , večeru i ručak.. Kruh je taj ??to će ostati iza svih nas za sva vremena do smaka svita i opet ka?žem.. budućnost hrvatske posade le?ži u pekari.. U tome imamo eminentan broj stručnjaka koji mogu da poka?žu tko smo , ??to smo. Koji mogu da ka?žu da znaju , koji mogu da uče druge..

?žaj mi je ??ta me nisi upozna sa Ba??on dok je bija lokalni igrač jer ovo ??ta je uobičajeno kod nas je strahota, stisne?? ??trucu kruva stane ti u ??aku cila koliko vlage ima u njoj, a o kemiji da ne govorin, nemo?? ga sedmicu dana osu??it za napravit topli sendvič u tosteru da valja... mogu mislit ??ta je na kruzerima sa tin iz kesice i fri?židera stvarčicama, ali ako Ba??o i Gale prenaglo budu uvodili kvalitetne novitete ne daj bo?že man-overboard-rescue-turna.... postavlja se pitanje kako spasiti samog sebe od uspjeha?

Dajmo čovjeku priliku da se domogne bra??na i peći.. i ja garantiram da svijet cruise brodova nikada vi??e isti biti neće...

A ja ću na sljedećem sastanku UPH kao punopravni član se zalo?žiti da jedna od točaka UPH bude i borba za stvaranje imena ''Hrvatskog brodskog pekara'' te borbe za brevet ''Brodskog pekara'' pri STCW-u kako ne bi neki gmazovi koji ne di??u pekaru bili pekari po brodvima..

Brodski pekar (HR V/1)
Bez vremenskog ograničenja

Uvjeti

Vi??e od 18 godina starosti
Zavr??eno srednjo??kolsko obrazovanje prehrambeno-tehnolo??kog smjera za pekara
36 mjeseci radnog iskustva u struci
Svjedod?žba iz Priloga D2 â?? Poseban program temeljne sigurnosti na brodu
Udovoljavanje zdravstvenim uvjetima

Last edited:
žaj mi je šta me nisi upozna sa Bašon dok je bija lokalni igrač jer ovo šta je uobičajeno kod nas je strahota, stisneš štrucu kruva stane ti u šaku cila koliko vlage ima u njoj, a o kemiji da ne govorin, nemoš ga sedmicu dana osušit za napravit topli sendvič u tosteru da valja... mogu mislit šta je na kruzerima sa tin iz kesice i frižidera stvarčicama, ali ako Bašo i Gale prenaglo budu uvodili kvalitetne novitete ne daj bože man-overboard-rescue-turna.... postavlja se pitanje kako spasiti samog sebe od uspjeha?

Sve je meni to jasno. Danas je proizvodnja kruva 'ko branje maslina. Svak misli da može to napraviti kako treba.

Evo još jedan jako zanimljiv podatak. Osoba koja je kupila pekaru još uvijek isplaćuje plaću na račun gospodina Baše kako bi ovaj nadzirao, obučavao i učio poslu njegove nove gneracije pekara. Ja mislim da to dovoljno govori o znanju i umjeću navedenoga gospodina.

Samo luda glava i ljubav prema Splitu ga je zadržala ovdje.

2006te Bimbo Bakeries USA mu je ponudio ugovor prema kojemu bi trebao biti predavač u jednoj od njihovih pekara te mlade naraštaju učiti kako se to zbilja radi.. pitate se kako je do ovoga došlo.. Jedan uvaženi član iz Zajednice hrvatskih pekarskih stručnjaka poslao je upravo Bašinu pogaču u Bimbo Bakeries USA te su ovi s oduševljenjem odmah isti dan nakon kušanja ponudili ugovor gospodinu Baši.. Na što je ovi odustao.. Riječ je o ugovoru koji se u pomorstvu ne može zamisliti ali ljubav prema vastitoj peći i zadovoljstvo kupaca te mentalitet ulice zadržali su ga tu di je..

Bimbo Bakeries USA je pokušao još u 2 navrata da realizira transfer ali im nije pošlo za rukom.

2007dme javlja se Nabisco koji mu nudi da postane jedan od 10 chief pekara u najvećoj pekari na svijetu 170 000 kvadrata je sama pekara i to upravo nakon što je osvojio nagradu za najbolji polubijeli te najbolju ''štrucu'' na području Republike Hrvatske. Isto tako u to vrijeme Bašo nije bio sklon ideji o napuštanju domovine te ostaje doma.

2008e Nabisco ima novi prijedlog. Otkup recepta za pogače na uzorku od 1000 pogača. Riječ je o tome da Bašo učini 1000 komada i da se uz njih izvadi srednja vrijednost utrošenoga materijala. Bašo prodaje recept ali Nabisco do dana današnjeg ne starta s proizvodnjom pogača iz nepoznatoga razloga. Vjerovatno je riječ o nemogućnosti pronalaženja pravoga kadra ili šta ja znam čega. Najava masovne proizvodnje je početak sljedeće godine.

2009te Putuje u London gdje biva 3ći u izboru za najbolji kruv Europe. Najbolji je ipak bio Yak Jelunovski iz St.Petersburga inače jedan od onih na kojima se vide da zrače kruvom.

Nakon što prodaje pekaru odlučuje se za životnu avanturu. Vjerovatno pod utjecajem mojih priča da na brodu jedemo kruh iz vreće i da Filipinci ne znaju kako se to radi u njemu se budi nova želja za uspijehom.. promjenio je živote mnogih ljudi na području Splita.. učionio sve što se učiniti moglo.. sad je spreman da donese nove ideje i nove proizvode.. tamo gdje nama baš i trebaju.. na brodove...

Svi skupa krenimo s realizacijom ovoga prijekta jer ukoliko krene na jednoj kreniti će i na svim kompanijama.. pa ćemo prije ili kasnje.. u gvardije kasnije glođati bureke masne :uzdravlje

Gospodo s Drill Shipova

Imate li vi pekare na brodu ? Bi li voljeli da imate pekare na brodu ?

San mi je da jednoga dana organiziramo prosvjed u kojemu će svi pomorci svjeta sudjelovati i na 2 sata zaustaviti svu trgovačku flotu na svijetu jer OĆEMO PEKARE NA BRODU ! IMAMO PRAVO NA KRUV ! :)

Last edited:
Dragi Kolega

Upravo i to se trudimo da promjenimo. Ljudi jedu ne zdravu hranu i nezdrav kruh. Vrijeme je da se stane na loptu i ka?že ne. Kako jedna kompanija koja uzima goste preve klase te im krstarenje naplaćuje masno mo?že poslu?živati kruh iz vrećice. Mislim da upravo u kruhu le?ži potencijal , budućnost koja nema je pred vratima. Iako lik ima 50 godina , za početi nikada nije kasno. Vidimo kako je Darko postao asistent s 46 godina te ne vidim ni malo razloga za??to jedna pekarska Manga ne bi mogla promjeniti svijet cruise brodova uvođenjem nečega ??to je odavno trebalo da bude tu.. na obostrano zadovoljstvo.. jel' upitajte bilo kojage gosta.. nema veze ??to se jede ali ako kruh doabr nije gost ode poslije ili prije.. jer kruh je taj ??to nas dr?ži a ne sunce ??to mronare dok ricaju pr?ži..

Jedan mag , jedna manga , jedan profesionalac kao ??to je navedeni gospodin sigurno mo?že postati ne??to ??to po čemu će se pamtiti Hrvatsko pomorstvo jer ako su Filipi naciji ri?že , čega smo mi nacija. Da , Kruva.

Pa nismo valjda Bugarski gmazovi da jedemo krumpire za doručak , večeru i ručak.. Kruh je taj ??to će ostati iza svih nas za sva vremena do smaka svita i opet ka?žem.. budućnost hrvatske posade le?ži u pekari.. U tome imamo eminentan broj stručnjaka koji mogu da poka?žu tko smo , ??to smo. Koji mogu da ka?žu da znaju , koji mogu da uče druge..

Uostalom , bitno je probati. S obzirom na njegove sposobnsoti , ljubav prema proizvodima od bra??na i činjenicu da je rođen za to ??to radi jedino ??to mu treba je prilika. Čim se počne ??iriti miris Ba??ina kruva iz brodske pekare svima će sve biti jasno.. A nikada nije kasno da se sma?že ne??to slasno , da se jede kruv iz peći , ??truca pogača sve veći i veći.. nije kasno da se smeće iz vreće pali. Jer kruv ima potencijal da postane za??titni znak bilo koje cruise kompanije koja ga primi pod svoje..

Dragi moj prije će Frenkija staviti za Messmana nego ovoga za pomoćnika kad mu CV vide :kafa

Gale je alkoholičar da se odmah razumjemo.

Ima problema s ?ženama i prvu ?ženu koja mu je do??la pod ruku je i o?ženio. Dovoljno je reći da ga je ona pijana odvezla doma. Sad ni??ta ne radi jer Gali cvjeta biznis. Inače je poznat po burecima. Iako nije Albanac na njemu se vidi da je rođen za to ??to radi. Vjerovatno jedan od najvećih ako ne i najveći majstor na području Splita ( ne računajući Albance )..

U sate kasne kada glođete bureke masne sjetite se da bureci najbolji u Ba??e rađeni su po volji.. Zna?? to s radio Splita ? Jesi kad čuo ?

Inače znaju se već dulji niz godina i jedan bez drugoga ne ide.

Dajmo čovjeku priliku da se domogne bra??na i peći.. i ja garantiram da svijet cruise brodova nikada vi??e isti biti neće...

A ja ću na sljedećem sastanku UPH kao punopravni član se zalo?žiti da jedna od točaka UPH bude i borba za stvaranje imena ''Hrvatskog brodskog pekara'' te borbe za brevet ''Brodskog pekara'' pri STCW-u kako ne bi neki gmazovi koji ne di??u pekaru bili pekari po brodvima..

da se razumijemo ..limit za ukrcaj po bilo kojoj osnovi je max 40gili bolje receno 35-40g sve ostalo je starudija ..sto se tice carnivala ..ono o gostima i sto jedu necu komentirati jer ako im ne valja kruh imaju zato kolaca u izobilju i hrane koja i bez kruha prolazi ....cinjenica je da ja svaki dan kad sam na brodu jedem svjeze i tople croasane i peciva svih vrsta ..oblika i da takve mogu jedino jesti na brodu nebitno po kojoj su tehnologiji dobiveni ...kruh ne konzumiram pa nemogu o njemu pisati...

da se razumijemo ..limit za ukrcaj po bilo kojoj osnovi je max 40gili bolje receno 35-40g sve ostalo je starudija ..sto se tice carnivala ..ono o gostima i sto jedu necu komentirati jer ako im ne valja kruh imaju zato kolaca u izobilju i hrane koja i bez kruha prolazi ....cinjenica je da ja svaki dan kad sam na brodu jedem svjeze i tople croasane i peciva svih vrsta ..oblika i da takve mogu jedino jesti na brodu nebitno po kojoj su tehnologiji dobiveni ...kruh ne konzumiram pa nemogu o njemu pisati...

Hm.. 40 godina limit..
Nema veze , stavit ćemo Carnivala na spisak i nadati se najboljeme.. samo je pitanje kako CV da napišemo na manje od 10 stranica..

Činjenica je da se kruh ne konzumira jer ne valja. Da imaš svako jutro svježu štrucu s 2 reze preko ''stomaka'' mislim da se ne bi dvoumio bi li zagrizao ili ne :)

UPH se mora ozbiljno založiti za ovo i nadam se da ćemo upravo iz ove teme postići nešto konkretno. Imamo čovjeka , imamo znanje na nama je da ga proguramo. Jer ako jedna kompanija nudi pravi kruv nudit će i druge u roku keks :)

Last edited:
2008e Nabisco ima novi prijedlog. Otkup recepta za pogače na uzorku od 1000 pogača. Riječ je o tome da Bašo učini 1000 komada i da se uz njih izvadi srednja vrijednost utrošenoga materijala. Bašo prodaje recept ali Nabisco do dana današnjeg ne starta s proizvodnjom pogača iz nepoznatoga razloga. Vjerovatno je riječ o nemogućnosti pronalaženja pravoga kadra ili šta ja znam čega. Najava masovne proizvodnje je početak sljedeće godine.

Spremili su gadovi u škafetin eto šta je bilo. Evo meni je jedan od prika strojara zaposlen u Italiji, evo konkretno i bez zajebancije u industriji čačkalica. Prije desetak godina se pojavija patent koji je drastično mijenjao proizvodnu tehnologiju sektora štikadenti, a stara još nije bila do kraja isplaćena. Skupilo se 14 pravih igrača i svatko prema svom udjelu na tržištu su zajednički otkupili patent i spremili ga u škafetin za buduća vrimena. E tako ti je i sa Bašinom pogačom, još uzmi da je to bilo predrecesijsko vrime kad su veliki industrijski divovi odgodili plasiranje novih proizvoda radi očekivanog pada potrošnje...

Spremili su gadovi u škafetin eto šta je bilo. Evo meni je jedan od prika strojara zaposlen u Italiji, evo konkretno i bez zajebancije u industriji čačkalica. Prije desetak godina se pojavija patent koji je drastično mijenjao proizvodnu tehnologiju sektora štikadenti, a stara još nije bila do kraja isplaćena. Skupilo se 14 pravih igrača i svatko prema svom udjelu na tržištu su zajednički otkupili patent i spremili ga u škafetin za buduća vrimena. E tako ti je i sa Bašinom pogačom, još uzmi da je to bilo predrecesijsko vrime kad su veliki industrijski divovi odgodili plasiranje novih proizvoda radi očekivanog pada potrošnje...

Moguće. Tako nešto sam i ja pomislio jer ipak u vremenu recesije se uzima štruca od 6 a ne pogača od 10 kuna.. Bez obzira na kvalitetu u ovim vremenima kvantiteta je bitna.. Znaš i sam da je Coca Cola ovu nesretnu Zero napravila 87dme ali je čekala pravi trenutak i mogućnost dobroga marketinga kako bi je progurala jer sama po sebi donosi više zarade ( manje sastojaka ) od obične Coca Cole uz istu cijenu...

P.S Uvijek sa pitao Baše , pa dobro zašto baš pekar. Zašto ? Zašto ? Zašto ? I jednu večer taman nakon što je izvukao štruce iz peći , uzme bjeli ronhill , zapali... noga na nozi i reče.. slušaj..
93ća je bila zajebana godina.. do tada sam sam sebi jebavo majku zašto baš u pekaru, šta je meni to tribalo da se kuvam na +50 i mišam pogače dok normalan narod spava.. te sam godine našao se u čudnoj situaciji.. naime gospodinu je pala topovska granata 10 metara od njega.. u trenutu dok je bez nesvijesti ležao na podu zaputio se prema bjeloj svjetlosti.. ali iz krivine izlazi lik s bradom i kaže mu.. NE.. tvoje nije da umireš.. tvoje je da ljude obraduješ svako jutro.. tvoj život je kruv.. idi sada nazad i mišaj ka šta nikad miša nisi..

Od tada uzme samo 3 dana godišnje za odmor.. sve ostalo je u kruvu..

Last edited:
Samo da napomenem da je ovaj Mag opjevan u jednoj pjesmi..

Jer neki ljudi očito ne shvaćaju da se ovdje radi o najvećem sinu Hrvatske pekarske industrije..

Jesi čuo ?

Bureci su najbolji u ovoj kući
jedi lakše čovječe želudac će ti pući
a ti frajeru gledaj i uči
jesti burek tehnika je prava
da jedeš ne treba ti nijedna sprava
zavrni rukave brato jer to trebaš tako
nije baš kako izgleda lako
da ima više masti sigurno bi plako
daj vamo još jogurta da nastavim polako
hej curo jesi čula ti u baše bureci su pravi
idemo u baše a ti sidi na kavi
u tepsiji burek do bureka
kora mu sočna brate a na dnu je meka
bolje ovi bureci od mamina graha
jedi s nama nema boljega meraka
ovaj burek masan koda ga 3 ima
jedan drugog okriće ko klima
u stomaku mjesta za vazduha nema
prejeo se ko krme pa mi se sad drijema
u čašu jogurt sipam
po majci ga prosipam
čačkalice lomim dok u ustima drobim
nekontrolirano sad se zbog bureka tovim
dođi i ti mala u baše da žderemo skupa
trpat ćemo dok pod nama ne polomi se klupa
za ovaj burek osjećaj mi dobro sluti
vratna žila koči pred očima mi se muti
ako mi tlak skoči jebe me se neka
herojski sam umro od bašina bureka

isto tako navedeni je pokrenio i poznatu akciju ''Uzmi burek baci dop'' a o tome ću drugom prilikom..

Last edited:
Hm.. 40 godina limit..
Nema veze , stavit ćemo Carnivala na spisak i nadati se najboljeme.. samo je pitanje kako CV da napi??emo na manje od 10 stranica..

Činjenica je da se kruh ne konzumira jer ne valja. Da ima?? svako jutro svje?žu ??trucu s 2 reze preko ''stomaka'' mislim da se ne bi dvoumio bi li zagrizao ili ne :)

UPH se mora ozbiljno zalo?žiti za ovo i nadam se da ćemo upravo iz ove teme postići ne??to konkretno. Imamo čovjeka , imamo znanje na nama je da ga proguramo. Jer ako jedna kompanija nudi pravi kruv nudit će i druge u roku keks :)

ma nisu ti ameri od kruha ..vise vole peciva ..ali ponekad se zalomi i koja feta kruha ...i to frisko pecenog mada iz dubokog ali digne se i mirisi kao da je doma pecen...
samo nek napise da je mag i mestar od zanata i to na englesko-talijanskom oni u companiji mozda ga i prime sa 50 godina ....eto mozda da se javi kao slasticar tu bi prije usao ..a i srodno je ...

Znam bar-boya od 51 godinu, prvi put na brodu....

nisu sve companije istih kriterija ja sam napisao za onu koju znam :o

Last edited:
ma nisu ti ameri od kruha ..vise vole peciva ..ali ponekad se zalomi i koja feta kruha ...i to frisko pecenog mada iz dubokog ali digne se i mirisi kao da je doma pecen...
samo nek napise da je mag i mestar od zanata i to na englesko-talijanskom oni u companiji mozda ga i prime sa 50 godina ....eto mozda da se javi kao slasticar tu bi prije usao ..a i srodno je ...

nisu sve companije istih kriterija ja sam napisao za onu koju znam :o

Razumjem.
Vidit ćemo kad stigne CV. Ljude s ovakvim CV-om tko ne primi neka ??alje brodove u Tursku u rezali??te.. Ma mo?že i bez plaće jer nije cilj u lovi , cilje je u zadovolj??tini..

2011g je europska godina volontiranja ..pa ako ameri to prihvate mozda ga i prime ..ne mozda sigurno i nece pitati ni za godine :uzdravlje

2011g je europska godina volontiranja ..pa ako ameri to prihvate mozda ga i prime ..ne mozda sigurno i nece pitati ni za godine :uzdravlje

Njemu dali 1000$ ili ni??ta isti mu je đava. Koliko su mu love nudili da pređe u Ameriku obučavati ljude pa ni??ta.. Nego eto zagrizao je da promjeni to i uvede ne??to novo..

Back