Otkazi i redundancy proces zbog niske cijene nafte

Je..I ja sam na sealion.
Explorer. .
Ako je total u pitanju. .onda si ti na defiant?
Lose je..al nada je kurva..I nadam se da cu ostat

Je je.

Evo sam im osta 3 tjedna priko ugovora da odvedemo brod u Port Elizabeth kao trazili su da izademo firmi u susret....
Sad cemo viditi dali ce oni nama izaci u susret mada cisto sumljam.

E ovo san cita...ali jednostavno petrobraz smanjuje stranu flotu u brazilu...pa cak i sto su neke firme poslale lipe brojke za charter to po njihovom odgovoru je jednostavno novi 'polici'

Po mom osobnom misljenju a u kontaktu sam sa desetke ljudi svaki dan u ovom businessu jedino mogu opstat dok se ne vrati cijena nafte (bar priko 60$) u offshore businessu firme koje su nacionalne i rade za drzavu firme cije su. NPR: Norveske,Brazilske,Africke firme a sve drugo je nestabilno kao kula od karata.

Dabogda da se varam ali ovo je toliko otislo daleko da je ovo neka druga industrija milim da bi cili svit povlcacia da se vrati u normalu. Jednostavno ovo sta se desava ce se osjetiti (i vec osjeti) na ekonomiji cijelog svita.

Ode Vantage u kurac, kako je doso tako ce i otici...biTi ce toga jos, Hercules je bio prvi, sada ovi vrlo vjerovatno, samo ja mislim da ce ih netko kupiti i to je to...

u SSM-a nema krize :)

OFFSHORE - URGENTLY LOOKING FOR:
Chief officers / Full DPO, 2nd Officers / Full DPO, Deck Foreman, Carousel/Tensioner Operator, AB, Rigger/ Rigger foreman, Crane Operator, Chief Engineer, 2nd Engineer, 3rd Engineer, Electricians
Nationality: EU nationality
Experience: Officers, deck foreman, engineers has to have experience with MPSV, DSV, SSV, DSV, Cable Layer, Flexible fall pipe, Pipe Layers/ Pipe Burying, Stone dumpers, Jack-Up’s etc.

Company news - Split Ship Management - Full ShipManagement, Crew Management, Chartering, Brokering, Maritime training, New Build Supervision, Consultancy, Tickets and Travel - SSM, Split Croatia

Po mom osobnom misljenju a u kontaktu sam sa desetke ljudi svaki dan u ovom businessu jedino mogu opstat dok se ne vrati cijena nafte (bar priko 60$) u offshore businessu firme koje su nacionalne i rade za drzavu firme cije su. NPR: Norveske,Brazilske,Africke firme a sve drugo je nestabilno kao kula od karata.

Dabogda da se varam ali ovo je toliko otislo daleko da je ovo neka druga industrija milim da bi cili svit povlcacia da se vrati u normalu. Jednostavno ovo sta se desava ce se osjetiti (i vec osjeti) na ekonomiji cijelog svita.

I onda meni od svih ovih godina kad je u drillingu bilo dobro sad uleti, i to za losije uvjete, nego na LNG-u di sam dosad bio (osim onog 28/28 sto je bolje sad). Tako se razmisljam svakodnevno jesam li falio vrijeme za prebacit se... :udriglavom

BTW, Saudi Saipem uzima ljude konstantno, jest onshore u pitanju ali svejedno. Cak im Ameri dolaze radit za puno puno manje place nego su imali, onda mogu mislit kakva je tamo situacija.

A tomi moj prepostavljam da si na saipema je tamo losa placa ali odskocna je daska..tako mislin da si dobro izabra.

u SSM-a nema krize :)

OFFSHORE - URGENTLY LOOKING FOR:
Chief officers / Full DPO, 2nd Officers / Full DPO, Deck Foreman, Carousel/Tensioner Operator, AB, Rigger/ Rigger foreman, Crane Operator, Chief Engineer, 2nd Engineer, 3rd Engineer, Electricians
Nationality: EU nationality
Experience: Officers, deck foreman, engineers has to have experience with MPSV, DSV, SSV, DSV, Cable Layer, Flexible fall pipe, Pipe Layers/ Pipe Burying, Stone dumpers, Jack-Up’s etc.

Company news - Split Ship Management - Full ShipManagement, Crew Management, Chartering, Brokering, Maritime training, New Build Supervision, Consultancy, Tickets and Travel - SSM, Split Croatia

Cuja sam da se SSM pocea bavit i standovima na pijaci. :hihiT ako da sad i par kumica radi za njih na standovima peskarije prodaju frisku ribu sa ribacica koje drzi SSM. :) A da uskoro izlazi newbuild od SSM-a koji ce drzat kosnice. Navigat ce samo ukrug i na sidru a manji suplajeri ce dolazit po med. Covice nema im kraja

Pozdrav svima,

Saipem je nedavno otpustio neke nase ljude koji su na firmi bili desetak godina i vise.
Sa kojega projekta ne znam.
Uglavnom cijena nafte pada a samim time i njena exploatacija ali osobno mislim da joj realna cijena jos treba biti niza, 30-40$ ,ne vise.

mene su kontaktirali iz ssm.......kao neznamo kakva je situacija u "mojoj" firmi i bez ikakvog infa osim da im treba 3rd eng te da im posaljem cv...placa, ugovor, firma, itd su mi i dalje nepoznanica nakon pristojnog odgovora i upita za navedeno.....

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Ode se bas cini suprotno,svi brodi rade.Ispred Aberdeena ostalo je svega 4 broda na spot marketu.Je da su nekima poslovi privremeni al i male stvari raduju u ovakvoj situvaciji.

Strojar na kojen si brodu?

A brate mozda i rade NEKI koji se nisu vezali negdi u fjordovima...a ti neki rade za 3000-7000$dan...ovisi o charetru....isprid aberdena zna bit 4broda 4dana ali vise je da ih je 20po 20dana na sidru.

Back