Oteti pomorac / Akcija za Udrugu

Status
Not open for further replies.
Moze PB bit ovde i niko mu nikad nije brania ali ne mora se tako bahato ponasat i pisat takvim rjecnikom i normalno je da dolaze reakcije od svih i normalno je da se reagira na takve postove, a ne da se sad tribamo suzdrzavat i nesto kulturno podvijat rep. Ako je SPH uz pomorce onda bi trebali sist za stol sa UPH i nac dogovor i nacin kako da se ide naprid i napravi nesto pametno. Ali meni se nekako cini da SPH nije bas spreman za tu opciju.

@pbrazzoduro
A sto se tice količine gluposti koju izlijevam/o na ovim stranicama, i blata u koje uvaljujem/o ljude i organizacije a da ne znam/o ??to u stvari radim/o i koliko. Za va??e ravnanje navodim slijedeće:Izjavu oca otetog pomorca objavljenu u jutarnjem listu
"Potvrdio nam je to i zabrinuti otac mladića, no smatra da u ovoj situaciji pojedinačna sudbina bilo koga od članova posade ovisi isključivo o aktivnostima kompanije, nada se brzom oslobađanju broda i ne ?želi na bilo koji način ugroziti napore talijanskih vlasti i vlasnika broda. "Talijanski sto?žer za krizne situacije također a?žurno izvje??tava na??e veleposlanstvo u Rimu o događajima vezanim uz otmicu, ka?žu nam u MVPEI-ju.
Nigdje nase veleposlanstvo ili MVPEI nije spomenuto u kontekstu pomoci osim da su oni azurno izvjesceni.Sva sreca da se i sama obitelj nikakvoj pomoci ne nada od strane nasih institucija jer zna da je ni nece dobit.
I dalje stojim iza onoga da objavljivanjem imena nikakva sigurnost pomorca i njegove obitelji ne bi bila ugrozena osim sta bi novinari mogli pocet salijetat obitelj.
Evo sad cekam da se javi nas prvi specijalac za sigurnost i pregovarac za krizne situacije i otmice.

Last edited:
Svak se srbi tamo di ga cese.
Ja vjerujem da ima ljudi kojima je PB pomoga, ali isto tako vjerujem da nam je i odmoga sa ovon nasom popularnom reformom. Zaspa je onda kad je mora ostat budan i danas, nazalost, to ne placa on nego mi pomorci.

Tek sam se sad ukljucia na thread i koliko znam PB je izjavio da nas nece vise posjecivat... Iskreno, ja sam se nadao, da ce nas SPH podrzat u prosvjedu 01.07., barem presutno, jer to je ipak prosvjed SVIH pomoraca, a ne samo ovoga Foruma, al nakon ovakvih istupa njihovog dopredsjednika, ne znam sto bi mislio o Sindikatu i ljudima koji ga vode. Gospodine Brazzaduro, na Forumu zaista svak moze pisat i svasta moze pisat, al ako citate pazljivo ima ode i pametnog i ucenog i iskusnog pomorackog svita. Ja najmanje vidim tih "djecjih" postova o kojima vi govorite. Zalosan je nacin o kojem pisete na racun skolske spreme i nacionalnosti pojeidnaca i tu mi "smrdite" na ove "rodijake" iz politike koji nas tako i na racun tih prica zaglupljuju vec 20 godina... Naime vecina ljudi ode je vec odavno na Zapadu i u Europi, tamo di nasi politicari, a ocito i sindikalisti tek trebaju doc. Ja sam u ovom trenutku na brodu sa 10 razlicitih nacija i 4 vjere i zamislite da mi je mentalni sklop "na balkanu", kako bih uspjesan bio u poslu? A tek mi je 28... I po brevetu isto mogu pisat da sam Kap. Zamislite?
Ako zelite dobro hrvatskim pomorcima onda podrzite ovu nasu Udrugu, jer to je Udruga ljudi od struke, pomoraca i nije napravljena da bi bila konkurencija Sindikatu, jer realno vi ste clan ITF-a i organizacijski mi trebamo puno kruha papat da bi vas dostigli, al namjere su nam postene i vi sad imate priliku pokazat jeste li uistinu uz hrvatske pomorce ili je to samo prica za malu djecu.
Po vasem postu, ja ne vidim spremnost za suradnju i razgovor, a slozna braca kucu grade... Forum je jedna stvar, a stvarni zivot druga i zasto hrvatski pomorci ne bi stali pod istu zastavu u interesu svih zajedno? Ajde odgovorite suvislo kako vam i prilici, a ne samo napad...

Zahvaljujem

Cini mi se da mi je obrisan post odgovor,pa bi molija moderatore da ga vrate. jer cu ubuduce svaki post sevat.Pogotovo postove odgovore jer sad ispadam ovca i moram ponovno razmisljat sta sam napisa.Ako je netko bio uvredljiv to je P.Brazzoduro,a na svoju srednju skolu,podrijetlo i ostalo sam mu sve napose rasclanio i dao objasnjenje.

Last edited:
@pbrazzoduro
A sto se tice količine gluposti koju izlijevam/o na ovim stranicama, i blata u koje uvaljujem/o ljude i organizacije a da ne znam/o što u stvari radim/o i koliko. Za vaše ravnanje navodim slijedeće:Izjavu oca otetog pomorca objavljenu u jutarnjem listu
"Potvrdio nam je to i zabrinuti otac mladića, no smatra da u ovoj situaciji pojedinačna sudbina bilo koga od članova posade ovisi isključivo o aktivnostima kompanije, nada se brzom oslobađanju broda i ne želi na bilo koji način ugroziti napore talijanskih vlasti i vlasnika broda. "Talijanski stožer za krizne situacije također ažurno izvještava naše veleposlanstvo u Rimu o događajima vezanim uz otmicu, kažu nam u MVPEI-ju.
Nigdje nase veleposlanstvo ili MVPEI nije spomenuto u kontekstu pomoci osim da su oni azurno izvjesceni.Sva sreca da se i sama obitelj nikakvoj pomoci ne nada od strane nasih institucija jer zna da je ni nece dobit.
I dalje stojim iza onoga da objavljivanjem imena nikakva sigurnost pomorca i njegove obitelji ne bi bila ugrozena osim sta bi novinari mogli pocet salijetat obitelj.
Evo sad cekam da se javi nas prvi specijalac za sigurnost i pregovarac za krizne situacije i otmice.

@Frankie

:D

Vidim užestio te je Brazzoduro, pa ne mogu odoljeti da još jednom postam, pročitavši ovu tvoju repliku pomenutom gospodinu..,

Spominje nam P.B. neke institucije koje smo uvrijedili. Jesus Christ! kako poludim čim čujem riječ "institucija", a posebno ako joj prethode atributi koji označavaju da se govori o nekoj instituciji hrvatske države.., odmah bacim pivu o zid!

Mogao bih redati ovdje te "uvažene" institucije do jutra i primjere iz zbilje kako obavljaju svoj posao. Spomenuo sam u prethodnom postu Sol Trader - da li imaju institucije u Hrvatskoj kojih se to tiče na bilo koji način. Uzmimo dalje Ministarstvo Vanjskih Poslova (MVP RH). Da li su ikada barem diskretno zamolili kolege u Sloveniji da svojim glupanima, graničnim službama prišapnu - da ostave nas obične ljude Hrvate na miru pri prelasku granice. Osobno sam dva puta bio maltretiran na slovenskoj granici. Zadnji put na putu izmedju Poreča i Trsta. Nedavno sam čitao da su nekom našem pokidali putovnicu slovenski granični policajci zbog tih njihovih čarki na "visokom" državnom nivou. Onda ovi sitni seljačići na granici se pomame.

Evo dalje MVP RH - ako se netko ukrcavao u Australiji zadnjih godina zna da je morao ispunjati neke formulare o tome gdje je bio u ratu i što je radio, zatim ime jedinice, zapovjednike i ostale gluposti. To mora biti ovjereno od vojnog odsjeka a služi za australsku vizu. Ja se svaki put moram uvjeravati u vojnom odsjeku, i na kraju kada ih moderiram onda mi kažu - "pa nemaju oni to pravo tražiti". Još će me na kraju optužiti za odavanje državnih i vojnih tajni. Izvolite @INSTITUCIJE - valjda znate gdje je Aussie ambasada u Zagrebu! Pitajte da li je ovo točno što tvrdim. Mogu Vam dati i broj telefona od one plavušice što radi tamo - pa to riješite "bilateralno".

Evo kako radi institucija Italije - bio sam na brodu talijanska zastava prije pet šest godina. Trebao sam napraviti nešto kao "endorsement" naših breveta. Znači otići u predstavništvo te države da gospodin koji poznaje hrvatsko i talijansko ocijeni i potpiše da moj hrvatski brevet odgovara nekom talijanskom. Podjem pitati u konzulat u Split, gospodja mi sve objasni, ali to se moralo obaviti u talijanskoj ambasadi u Zagrebu jer je nadležnost ambasade i čak mi zakazala termin. Dodjem točno u zakazano vrijeme u ambasadu Italije u Zagrebu - portir me pozdravi i upita - Lei ?¨ signor Gavran, vero!? Ovo ja zovem institucijom!

!

Last edited:
Druze Brazzoduro,
S obzirom da ste kvotirali moj post osjecam se prozvanim da vam odgovorim jos jednom jer mi je prethodni post obrisan iz nepoznatih razloga.Ne znam zasto ste se nasli prozvani u mom postu ali kad vec jeste da rasclanimo ovo sta ste napisali.Sto se tice moje strucne spreme ona je nesto visa od srednje i imam skole dovoljno za sebe , i da takodjer na stranim institucijama kojima se Vi toliko dicite.Sto se tice breveta imam nekih za koje Vi vjerovatno ni ne znate da postoje.Sto se tice godina 35-ta mi je.Sto se tice frustracija nemam ih uopce vise mi se cini da ih imate Vi ako se nalazite u mojim postovima.U jednom ste pogodili 90% a to je podrijetlo.Da Cigan sam i ponosim se time.Ali mi je nepojmljivo da mi podrijetlo nabija na nos netko tko se zove Predrag Brazzaduro.Nije mi jasno da Vi kao lokalni "precjednik" jedne svjetske udruge(ITF)te nacionalne (SPH) javno diskriminirate ljude s obzirom na stupanj obrazovanja i porrijeklo.To bi trebao biti veliki pec,pec po prstima druze Brazzoduro.S jedne strane se stavljate u ulogu Mesije koji ce spasit sve Rvatske pomorce ,a s druge strane vidim da ste u dubini duse ksenofob te da nemate respekta prema ljudima koji nisu imali priliku u zivotu zavrsit skole koje su Vama omogucene.Ovo mi slici na ono kao kad se sirotinja obogati onda sa gadjenjem gleda na preostalu sirotinju.
Razumijem da Vam je ovaj forum trn u oku jer su po prvi puta na stranicama ovog foruma ljudi odlucili da nece bit stoka za klanje a sto se kosi sa onom Vasom ne talasaj makar do penzije.I poslije Tita Tito.
Sto se tice ostalog dijela Vaseg posta ovo nije prvi put da izvucete neku melodramaticnu pricu kojom bi sebi dali na vaznosti te elegantno izbjegli diskusiju sa "balavcima".Nemojte mislit da ne suosjecam sa zivotnim sudbinama ljudi sa Sol Tradera,ali mi nikad nisu bile jasne price kao placa je mala ali redovno stize.Pa fala Bogu da ocekujem da me se plati za rad koji sam odradija,zelim da me se plati obilato i da ne patim.I da ako mi placa nije sila na racun do 25-og tekuceg mjeseca ja odo iz ovih stopa zato sto sam profesionalac i radim ovaj posal za pare.Ne radim ga iz ljubavi.
Sto se tice zadnjeg dijela vaseg posta vidim da su Vam te metodologije jako dobro poznate i da jako cesto provirujete iz svoje misje rupe na ovaj forum unatoc tome sto ovdje pisu frustrirani srednjoskolci stranog porijekla .Na moju zalost ili srecu ja sam premlad da bi se druzija sa mentorima kalibra kojeg ste naveli.
S obzirom da mi je prethodni post obrisan editirat cu ovaj kako mi inspiracija bude dolazila.Moguce je da sam propustija nesto sto sam prethodno napisa.
Vozdra
Frankie

Last edited:
Sla?žem se sa svime osim da SPH nije učinio ni??ta,ako posjeti?? njihovu stranicu vidjeti če?? da su objavili vijest o na??em otetom pomorcu:udriglavom,oni kao da su dnevna ??tampa pa samo izvje??tavaju o događaju koji su vjerovatno negdje prepisali,a akcija drugovi ?gdje je akcija????????[/QUOT

:o
SPh je prvi imao vijest, prvi je objavio ime broda, pa i ime pomorca (ali ga u skladu sa svojim pravilima nije objavilo)...

Ako znaju da je električar,i da je na PF u Rijeci,znači i da znaju kako se zove.Da li netko zna ako su talijani objavili imena svojih pomoraca sa toga broda?

I dupini protiv pirata..............

I dupini protiv pirata..............

Tisuću dupina obranilo brod od napada somalskih pirata
15.04.2009.

Trgovački brod plovio je uz pratnju kineske flote koja ga je trebala čuvati od napada. No, kada su uplovili Adenski zaljev naletjeli su na piratsku stupicu. Tada su dupini preuzeli ulogu obrane i počeli iskakati iz vode, a pirati su odustali od napada. Kineske medijske agencije tvrde da su pirati mogli samo jadikovati jer ih je premalo za razliku od gomile delfina, pi??e Daily Mail.

Izvje??će o ovom neobičnom slučaju stiglo je jutros, a jo?? je nejasno kada su točno delfini spasili teretni brod. Sinoć je i američki brod Liberty Sun koji prevozi hranu, ali bez pomoći delfina, uspio izbjeći napad gusara neo??tećen, a nitko od članova posade nije ozlijeđen. Smatra se da su pirati napali američki brod kako bi osvetili kolege koje su u oslobađanju drugog borda prije nekoliko dana ubili američki snajperisti.

a ludi Talijani kad oni nemaju ovakve strucnjake i pregovarace za otmice zato su i objavili.A kako ce im se to razbit o glavu.

Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija od početka krize je u stalnoj vezi s talijanskim ministarstvom vanjskih poslova koje nastoji osloboditi posadu i brod.

"U stalnoj smo vezi s kriznim stožerom u talijanskom ministarstvu vanjskih poslova koji se bavi tim slučajem", rekao je u četvrtak za Hinu glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Mario Dragun.

Evo nase ministarstvo "novinarstva" je u stalnoj vezi sa onima koji se bave tim slucajem jer njihova uloga je uloga novinara,a to je prenjeti informaciju.Pa ovim se mogla i HINA bavit na ovi nacin pa da ne placamo ove mlatimudane za nista.

Mislim da je ovo vrlo dobro ??ta je PB napisao,jer smo sad dobili jasnu sliku
kakav je SPH.PB sebe vjerovatno smatra intelektualcem,ali po ovome je daleko od toga.Intelektualac se ne postaje dobivanjem diplome,nekoga fakulteta,ali to PB ne mo?že shvatiti,jer nije dovoljno inteligentan.

Evo pokusao sam maximalno ignorirati ovaj thread i sve izneseno jer jedino sta mogu reci je to da se stvari odvijaju OBRNUTO PROPORCIJONALNO....tj. sto Udruga postaje jaca i organiziranija tada i doticni clanovi SPH postaju arogantniji i bezobrazniji. Sto se tice naseg MVP i njihovog rada tu je suvisno trositi bilo kakve rijeci jer IZ OSOBNOG ISKUSTVA znam kako oni (NE)RADE!!! Nisam bio zarobljen od pirata ili nesto slicno ali sam u pocetku Zaljevskog rata boravio na tom "kriznom podrucju" i da nije bilo Engleske vlade mozda bi jos bio tamo zahvaljujuci nasem MVP......najvise me razestilo sto sam na internetu pronasao njihovu izjavu kako su iz kriznog podrucja povuceni svi hrvatski drzavljani a nas evakuiralo par dana nakon toga i onda kad sam im 2 puta poslao mail da kako mogu davati "neprovjerene informacije" da su svi hrvatski gradani evakuirani iz tog podrucja, ODGOVORA NIKAD NISAM DOBIO!!! Cak su i slike americkog nosaca aviona kojeg sam slikao tada izasle u hrvatskim medijima PA NEKA SE ZNA....tko zna mozda jednog dana zatrazim penziju da sam sudjelovao u Zaljevskom ratu!!! Pozdrav

Dobro si to reka Pancho,
Ja stvarno neznam zasto si mi uzbudjujemo oko sitne ribice kakva je Bradanazurro.
Nastavimo mi po svoju a on nek nastavi po svoju, izgleda da ga zasvrbilo pa se cese.

LJudi samo cu reci gledamo mi svoja posla i radimo svoj posao casno i odgovorno ka na brodu. A zbog toga je UPH toliko prasine i digaop jer se radi na postenje i nema privara. Svi ce oni bojati se jakosti UPH jer ce to biti glas ljudi koji su profesionalcii koji su svojim radom pokazali da su zasluzili sve sta imaju.
Ponavljam zanemarimo sta nam drugi govore budimo u UPH profesionalni koliko smo i u poslu i straja nema a tek smo poceli pa nas je zato malo

Novi list,20.04.2009. OTETOM RIJEČANINU SOMALCI PRIJETE SUDOM
Predsjednik SPH V.Svalina upozorava da situacija ne može biti kompliciranija nego što jest.Oteti pomorci s tegljača Buccaneera nalaze se u dvostruko težem položaju i tu se međunarodna zajednica i diplomacija moraju aktivirati kako bi se cijeli slučaj čim prije riješio poručuje Svalina
Vlastodršci te samoproglašene pokrajine najavili su da za otete pomorce neće biti zatražena otkupnina.Utvrđeno je da su na tegljaču 2 kontejnera s otrovnim otpadom koje su namjeravali baciti u njhove vode.Takva izjava daje naslutiti da bi mogli ići pred lokalni sud ili se špekulira sa puno većom otkupninom, budući da Vlada Somalije pregovara za oslobođenjem broda,ili će posada biti osuđena zbog ilegalnih aktivnosti.U SPH su mišljenja da treba utvrditi što je istina te su potrebne maksimalne aktivnosti.IzHR. Ministarstva vanj.pos.i eu.int.poručuju kako nemaju puno saznanja o slučaju broda Buccaneera, a u talij.tvrtki Micoperi maritime constructions kažu da imaju kontakt s otmičarima i da su se članovi posade uspjeli javiti obiteljima.
Također su Pontlandske vlasti optužile za ilegalne aktivnosti i posade 2 egipatska ribarska broda,koji su oteti kad i talijanski tegljač,te i njma prijeti sud.
U tekstu se također navodi da službena Manila zabranjuje filipinskim pomorcima zapošljavanje na brodovima koji plove međun.vodama u kojima su u zadnje vrijeme česti napadi gusara,osobito obalom Somalije.
Glasnogovornik NATO-a izjavio je da su saveznički ratni brodovi i helikopteri uspijeli spriječiti napad som. gusara na norveški tanker u Adenskom zaljevu,TAKO DA SU IH RAZORUŽALI,ISPITALI I PUSTILI-.Gusari su pokušali oteti i brod Front Ardenne, ali su ih spriječili ratni brodovi i helikopteri goneći ih nekoliko sati ,te nakon upozorenja da će na njih pucati ,gusari su se predali ,a prije toga su bacili oružje u more.
Iz priloga sa TV komentirano je da ti ratni brodovi moraju se pridržavati zakona svojih država što znaći da su gusari zaštičeni na svom teritoriju.
ps ovo je skraćena verzija teksta iz N.lista

Fala bogu da se javio sveti Svalina. A pitao bi ja njega di je bio do sad jer sve sta se desava u HR pomorsvtu zadnjih godina je u najmanju ruku zalosno.

Nautilus UK

Nautilus UK

Samo jedan primjer djelovanja sindikata po pitanju piratstva!!!

ACTION
Nautilus is constantly lobbying governments to provide proper protection for shipping, including the deployment of multinational naval forces in high-risk areas. The Union also works within the industry to persuade shipping companies to provide better security equipment for ships, and to increase crew levels to cope with the additional watches and patrols required in dangerous zones.

Nautilus is also working to secure improved mechanisms for negotiating 'war risk' agreements with shipowners, to ensure that the risks of piracy 'hotspots' are taken seriously and additional safeguards can be provided to seafarers in terms of insurance and contractual rights.

Status
Not open for further replies.
Back