Osnivanje udruge-stranke pomoraca

Dobro jutro,
bas mi je nesto palo napamet,mi imamo sta oni oce,a oni imaju sta mi
ocemo.
Mi imamo lovu a oni pisu pravila.
Bili bi jedina udruga koja ne pita lovu nego je nudi.
Ekonomska snaga udruzenih pomoraca je veca i od keruma i od todorica i od...
Omogucite nam da ulazemo u projekte a banku koja bi pratila udrugu koja svaki misec u banku donosi hrpe zive love bi lako nasli.
Kako su se ljudi koji su bili bez gaca obogatili.Kupovali sve bez kesa.
Jos je ostalo hotela, odmaralista a i drugih projekata za zaposlit ljude
Drzava bi dobila radna mjesta,mi bi za lovu koju ulazemo trebali dobiti maximalno pojednostavljene procedure i poseban ured pri ministarstvu pomorstva koji bi sredjiva sve papire sa drugim ministarstvima.
Normalno da bi sve to radili ljudi koji su skolovani za to, a svaki pojedinac
bi imao iz svih tih poslova udjele zarade razmjerne koliko je ulozio fond pomoraca osnovan pri banci.Zamislite 500 ili 1000 pomoraca sa po 10,20,30,40,100,200 iljada eura koliko je to potencjalnih radnih mista,a koliko potencjalne love drzavi,a i nama zarade na nas kapital.
Drzava bi dobila gomilu love od poreza a ne da nas ovako sitno dzepare,ko mali misevi i ostanu bez svega.
Mi kao populacija pomoraca raspolazemo kapitalom a neka nam oni omoguce da ga ulozimo na dobrobit svih.
Evo mi im imamo sta ponudit,a ne da trazu lovu za nista.
U boljoj smo poziciji od njih,i imamo sta ponudit u zamjenu za rjesavanje
nasih problema.

pa postoje fondovi vec, a prosle godine su gadno izgubili svi. zasto bi se taj fond razlikova od nekog drugog. novac je novac ciji bija da bija.

I da mi imamo saborskog zastupnika, brzo bi taj pokleka pred ponudom "koju nije moga odbit" i ode sve u k....

Dobro si primijetio, sve i da ga imamo... Pitanje je tko bi glasao za nasu stranku. Mi "izjednaceni" gradjani koji u vecini necemo imati mogucnost glasovanja jer cemo biti na brodu ili nase obitelji, koje, kad odbijes maloljetnu djecu bez prava glasa, cine eventualno zene i eventualno jos koji clan obitelji. Mislim da je stvarno iluzorno ocekivati da bi mi unatoc velikoj brojci tu ikoga mogli ugurati u sabor. Cisto sumnjam da bi siroj populaciji nas program koji bi se bazirao na iskljucivo nasim problemima kao takav bio zanimljiv. Bili bi marginalna stranka kao npr.regionalne stranke ili stranka umirovljenika. Ne kazem da je ideja kao takva losa ali tesko je provediva.
Opcenito mislim da vise mozemo napraviti kroz Udrugu i kroz eventualno prikljucivanje i podrsku nekoj politickoj opciji koja ima siri program ali obuhvaca i nase probleme.

Mislim da isto malo LETIMO PRED RUDU sa ovim STRANACKIM IDEJAMA jer to je u nasem slucaju najmanje u ovoj fazi skoro NEIZVEDIVO, da sada ne ulazim u sve detalje jer dosta toga se vec navelo.Svakako u ovoj fazi nama je potrebna JAKA Udruga i to je ono sto ce zadovoljiti nase apetite, nase ideje,prohtjeve,prijedloge i sve ostalo sto zelimo sprovesti u djelo.Ocito ovo predizborno vrijeme ima dosta jak ucinak i na nas same pa nam onda padaju i ovakve ideje na pamet ali sve je to za ljude.Da mogu birati izmedu jake Udruge i neke "prolazne" ili strc-brc stranke UVIK BI IZABRAO UDRUGU!!!!! Zivili

Last edited:
Ja san definitivno za !

Ne da se pocnemo bavit politikom toliko al da utjecemo na izbore i da nam niko ne zeli stat na zulj.

Da dobijemo covika u saboru i gledamo da nam sta bolje zive familije a druge ko j...
Al pomalo naravno kad ojaca udruga,ima do izbora iducih..

Ionako su se svi urotili protiv nas, od politicara do 'stekatara' koji kazu da nas triba oderat..

Evo tek dosa s broda,pozdrav svima.......

Da dobijemo covika u saboru i gledamo da nam sta bolje zive familije a druge ko j....

Ostalo ne zvuči lo??e, ali ta rečenica mi se nesviđa, jer i ovi sada??nji se upravo tako pona??aju, a mi se nebi trebali spustiti na taj nivo. Treba činiti dobro svojim, ali također i ostalim familijama, tko se toga nemo?že dr?žati nebi trebao biti na takvim funkcijama, jer radi takvih i ide sve kako ide.

Ajmo mi prvo sist i razmislit sto dalje, postavit i pokusat ostvarit realne ciljeve. Nemojmo se ponasat kao SPH pa da od sume ne vidimo drva. Drugo, politika je sporka i posten covik moze uc sa najcasnijim namjerama ali zbog "visih ciljeva" moze uc u kompromise koji mu posli trgnu na nos i onda eto zacaranog kruga ucjene i sporkice. Trece, svaki od nas ima razlicitih politickih stavova i ideja i ko bi nas pomirio takve. Pogledajte penzice, usli su politiku da ostvare svoje ciljeve, za dobrobit clanstva potpisali pakt sa vragom pa ih se danas pola clanstva odrice. Ja osobno nebi volio da se ovako nesto sto se desilo izmedju nas na forumu i udruzi pokvari radi takvih pizdarija. Budimo mi njima glas savjesti i radimo na dobrobit hrvatskog pomorstva. Prosvjed je pokazao da to mozemo. A ako se nadje neki politicar koji ide u nasem smjeru mozemo ga podrzati dok je na pravom kursu.
:uzdravlje

Bravo Belboy, sla?žem se sa takvim mi??ljenjem, ali u svakom slučaju i da dođe do osnivanja stranke onda bi se trebalo postaviti po??teno, ali ne samo za svoju familiju nego za svih, i naravno bez paktova:mad::hihi.
:uzdravlje.

Ostalo ne zvuči lo??e, ali ta rečenica mi se nesviđa, jer i ovi sada??nji se upravo tako pona??aju, a mi se nebi trebali spustiti na taj nivo. Treba činiti dobro svojim, ali također i ostalim familijama, tko se toga nemo?že dr?žati nebi trebao biti na takvim funkcijama, jer radi takvih i ide sve kako ide.

Apsolutno se slazem sa ovim. Jednostavno kako se ja mogu radovat za praznike,dogadjanja sa svojim prijateljima ako je jedino meni dobro a svi oko mene u qrcu. Kako ce se ti ljudi radovat zejdno s menom kad ih pritisce 100 briga i problema.

Gospodo ideje su nelose. Ali vizija UPH je jasna. NEMA STRANKI u nasoj buizi. ISto tako sve planove pisite u Kancelariji jer uvik ima spijuna za koje san provjeria i ima ih pun kufer. Stoga sve o planovima pisite u kancelariji

Gospodo ideje su nelose. Ali vizija UPH je jasna. NEMA STRANKI u nasoj buizi. ISto tako sve planove pisite u Kancelariji jer uvik ima spijuna za koje san provjeria i ima ih pun kufer. Stoga sve o planovima pisite u kancelariji

Slazen se dragi kolega, "necu politiku u svoju butigu". A konkretne ideje sakrijite od spijuna!

Back