Orion Bulkers

RebatajicaDU

New member
Nisam naisao nigdje do sada na ovu temu, pa zasto je ne pokrenuti, vjerojatno ce nekome pomoci u ova teska vremena. Radi se o njemackoj firmi iz Hamburga, bulk carrieri, sa 30ak brodova. Ja sam sasvim slucajno naletio na nju, dobio sam 10-15 adresa sa kontaktima uglavnom njemackih bulk firmi, medu njima i Orion. Krenuo slati svima mail, cover letter i Cv, i nakon uru vremena primim odgovor od Oriona, da su zainteresirani da bi volili odraditi intervju.. zasto ne! Dogovorili intervju za nekoliko dana i sve super, primljen, oni zadovoljni a jos zadovoljniji. Ukrcaj trebao biti vec za 20ak dana ali zbog situacije sa koronom to se oduzilo na dva mjeseca i promjenili planirani brod jer na taj nije bilo moguce napravit smjenu radi korone. Uglavnom, recem dvojici prijatelja za tu firmu da su me kontaktirali i kako je sve to islo, oni posalju mail, jave se i njih odma kontaktiraju nazad i dogovaraju intervju. Oba dvojica prijatelja su sa putnicih brodova, jedan strojar jedan nautika, takoder prosli intervju koji vise generalan i nije previse detaljan. Oboje su odbili ukrcaj jer jedan ceka putnicke da krenu pa ne zeli to propustit a drugi ima bolju bulk kompaniju za ukrcat se, ali svakako se javili da vide sto nude. U hrv nema agencije koja radi sa njima, direktno na mail od firme se javlja. Mail je:
kerstin.michels@orionbulkers.com
crewing@orionbulkers.com
Posada je mijesana, oficiri su poljaci, ukrajinci, rumunji, kazu ja prvi hrvat koliko zanju.. niza posada filipinci.
Ja sam prihvatio ponudu i na brodu sam vec mjesec dana.
Nadam se da ce nekome pomoci ovaj post! Mozete me kontaktirat porukom ako vas sto vise zanima ali ne provjeravam poruke svaki dan ovdje pa mozda ne odgovorim odma. Sretno i mirno more!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dobar post, nije lak pocetak kad si nova nacionalnost koja dolazi na neku firmu, vjerujem da ces dobro probiti led mnogim nasima kojima treba.

• Like
Reactions: Ico
Koliki su ugovori,placa,paluba,makina?

Juniori 5 mj, senior 4 mj, ali se da dogovoriti isto, ja sam kao junior trazio 4 mj i Kerstin je na prvu rekla da moze..
placa za 2/o je pocetna 3850 usd, 3 levela ima, najvisi 4200 usd, povecava se svakih 7 mj na brodu.. vjer se i o tome da pregovarat, nisam probao, vazniji mi je bio kraci ugovor.. u nas nema agencije za ukrcaj pa tako su i vece place od drugih sto su preko agencije ukrcani.. npr 3 eng, u ranku 2/o ima pocetnu 3500 a max je 3850. Za druge rankove nisam siguran kolika je tocno placa, kad nadem listu pa mogu objavit

Sent from my iPhone using Tapatalk

Back