Oriental Ship Management - Osm

prije par godina sam bia na intervju za k-line lng, sve super japanac lik zadovoljan pita kad sam spreman za brod itd.......brod sam ceka neko vrime ali nisam doceka pa sam isa drugdi a osm me zva posli jedno godinu dana od intervjua pa sad ti vidi

Po meni sa zavrsenom skolom za nauticara ici za mornara je glupost osim ako si u bezizlaznoj situaciji sa lovom i nemozes nista drugo naci. :uzdravlje

Po meni sa zavrsenom skolom za nauticara ici za mornara je glupost osim ako si u bezizlaznoj situaciji sa lovom i nemozes nista drugo naci. :uzdravlje

Je i ja se slazem s tim,mladi kadar se triba krcat za kadeta i radit 4-4,a ne za mornara pa radit 8 uri na kuverti pa u slobodno vrime na most ucit,a obicno ne bude od toga nista,ima firmi koje ne krcaju kadete,nego mornare a pisu im kadeturu,opet neposteno, a sve to da se ustedi placa kadeta,pita bi ja tu firmu koga bi oni ukrcali za terca sutra,a posli za prvoga ili komadanta!

prije par godina sam bia na intervju za k-line lng, sve super japanac lik zadovoljan pita kad sam spreman za brod itd.......brod sam ceka neko vrime ali nisam doceka pa sam isa drugdi a osm me zva posli jedno godinu dana od intervjua pa sad ti vidi

Bravo momak,hvala na postu,neka ljudi vide sta se radi,nego obicno nece niko da pise lose stvari,ljudi nadu drugi posal,pa ih nije briga,ali u stvarnosti to je istina i tako!

A vidim pises na nekoliko threadova da triba veza. I sta je tu cudno normalno da triba veza pa koga bi ti ukrca da imas priliku.Nekoga svoga ali nekoga Muju za kojega nikad nisi cuja????
Ja ako mogu uvik nastojim gurnit nekog svog.

Ma je,slazem se s Vama,ali veza znaci ukrcat nekoga koji ne zadovoljava kriterije zaposlenja,a oni koji to imaju obicno izvise!

Vi kazete za primjer 2 covika s istom skolom i papirima,normalno da cete ukrcati svoga u tom slucaju.

Pozdrav

Last edited:
OSM - terco

OSM - terco

Evo napokon dobio san ponudu iz splita za tankera na crude kao terco tj. 4 palube jer su dva terca tamo, ugovor 4 mjeseca, placa 2800 Eur samo na brodu,ukrcaj za 10 dana ako pristanem. Molio bih nekoga ko poznaje ovu firmu OSM da mi rec par rici od njima i kakvi su uvjeti na brodu. Hvala, pozdrav

Oriental Ship Management

Oriental Ship Management

Znam da imaju agenciju u Splitu, a koju vodi Capt. Mlikota medjutim, na trazilici osim par postova nema nista, a kako nista drugo ne znam o njima, volio bih cuti koji detalje vise od kolega koji su se preko iste ukrcali. Gdje sve krcaju, kakvi su uvjeti itd.

Zahvaljujem :uzdravlje ---

Bas nitko od kolega sa foruma nije sa njima imao iskustva? :(

Ja nisan bia al mi je kum tamo otuka par godina...
Ukratko, on je bia zadovoljan. bia je na neke tankere,ugovor mu je bia 4 miseca i placen samo na brodu al mu je bilo OK....
Imaju oni jos nesto (ako se nevaran i neki offshore),al sta to jos imaju ne bi zna 100%.

Ured in je u bivsoj Prvoboraca (Zvonimirova),tamo do onog novog hotela (bivsa mastiona), povise biskupske palace...
Pa nazovi i pitaj sta imaju....
Ja ti nikad nisan cuja nesto lose o ton Mlikoti i firmi mu....

Hvala na odgovorima :uzdravlje. Veliki korak naprijed u odnosu na saznanja od pred koji sat :D ...

Na korporativnoj OSM stranici nisam uspio shvatiti na koje sve firme krcaju ali vidim sad da je i na offshore izmedju ostalog. To je pretpostavljam odvojeno od E.R. Schiffahrt na kojeg krca Iva Shipping.
Situacija je takva da se ne pita previse "sto i kako" ali neke stvari ipak treba pitati, odnosno znati, a kao sto napisah, o ovoj agenciji nema bas puno informacija.

Ako netko zna jos koju informaciju, nek' napise :) ...

Hvala na informaciji.
Cuo sam da ima dosta nasih na Lundqvistu kao i da je, kao sto je spomenuto, placa neki prosjek a posla ne manjka. A opet, meni to i nije lose jer se stvara iskustvo tako. Bolje nego provesti cijeli ugovor laid up :).

Inace, ima u tome istine :hihi. Bas sam nedavno cuo neke "tipicno hrvatske" price o nasim "poznatijim" agencijama ...

A vidim da si iz Opatije,a to je meni van ruke sto je cudno s obzirom koliko sam gore investirao bi li mi moga rec onako iz prve ruke kako mi gradonacelnik Dujmic?? Je li ga pere stres jer vidim da mi je cesto u novinama u zadnje vrime??? Ja se nadam da cemo uskoro sjest zajedno za stol i dogovorit se ka ljudi.

Znam da imaju agenciju u Splitu, a koju vodi Capt. Mlikota..,

Jednom sam trebao ići na brod preko njih, i dva dana prije ukrcaja izleti mi puno bolja ponuda u novčanom smislu. Odem kod Mlikote i kažem.., "bemti, ne bi bilo profesionalno da tek tako idem na bolju ponudu, možeÅ¡ li naći drugog čovjeka umjesto mene..."

Kaže Mlikota - "budi bez brige, idi sad tu gdje je bolji šolad.., i kada ti god zatreba posao javi se bez problema".

Skroz fer odgovor.

:kafa

Je istina, stvarno odgovor na mjestu. Vrlo fer :uzdravlje. Ta situacija je i sama po sebi dobra referenca za Capt. Mlikotu ...

Inace, nas vrli gradonacelnik je dobro. Kakako je u novinama tako, pa jos malo gore je inace. Ima u gradu svakakvih problema, briga ne manjka, a jos i ona situacija sa "skalinama". Sve u svemu, ima jos da se dokaze ali za sada mi je i dalje, bez obzira na sve, bolji od vrlog mu predhodnika.

Ne znam o kakvim se investicijama radi, ali ako treba dogovor s gradonacelnikom radi njih, nadam se da ce sve dobro zavrsiti - za obje strane :D ...

Ovu za Lundqvist sam kasnije nasao (ali ona je vezana za sam Lundqvist, a ne OSM, a u pocetku nisam znao na koga OSM krca i shodno tome ta mi tema nije bila u doticnom momenut od interesa), ali temu o OSM-u nisam nasao, iako sam u par navrata koristio trazilicu prije pisanja teme (kao sto sam napomenuo u prvom postu).

Ako je moguce, dajte maknite onaj minimum od 4 slova koje trazilica zahtjeva jer veliki broj firmi koristi incijale i u tom slucaju je lakse naci OSM, NYK, MSC i slicno. Na jednom forumu gdje sam bio moderator su to uspjeli rijesiti (ne sjecam se vise je li bio Vbulletin ili PHP, moguce da ima razlike) :) ...

Last edited:
Moze li mi netko tko je na Lundqvistu objasniti njihov sustav unapredivanja, odnosno kako se napreduje?
Da li npr. nakon godine nav. kao 3. napreduje u 2. ili je npr. kao na Steni min. odredeni broj ugovora (4 ako se ne varam) za moci biti uzeti u obzir?

Pitam informativno da vidim razlike izmedju par kompanija i po tom pitanju...

Sent from my GT-I9100

Back