Ono doba godine - DPOM i karantena

Postovani kolege,

Pisem ovdije jer mozda netko ima istu situaciju kao i ja.
Naime, posto sam ja uzoran gradjanin RH i igram po pravilima (citaj glup), navigaciju u 2020. sam prijavljivao posebno.. a karantenu posebno. Nisam zaposlen preko agencije tako da prijave/odjave navigacije radim sam pa sam tako i prethodne godine uz ispunjeni formular za prijavu ukrcaja/iskrcaja prilagao avionske karte, ugovor i sve sto treba za uspjesnu prijavu. Nastavno shitstormu povodom pandemije, uvedena mi je obavezna karantena prije ukrcaja od 14 dana u 5. mjesecu 2020. godine i 10 dana prilikom sljedeceg ukrcaja u 9. mjesecu 2020. godine. Te sam karantene prijavljivao posebno uz prilozenu potvrdu od kompanije/agenta o obveznoj karanteni pred ukrcaj. Iz LK mi je oba puta potvrdjeno da su dani karantene uzeti u obzir (imam e mailove kao dokaz).

Fast forward do jucer, dolazi DPOM doma, zena slika, salje sliku i navedene su navigacije:
- 1.1.2020. - 9.1.2020. -- 9 dana navigacije plus 4 dana putovanja
- 5.2.2020. - 13.3.2020. -- 38 dana navigacije plus 8 dana putovanja
(pocetak je godine, smrtonosni virus se jos ne shvaca ozbiljno, nema karantene no od sljedeceg ukrcaja je karantena obvezna)
- 2.6.2020. - 30.7.2020. -- 59 dana navigacije plus 18 dana putovanja - Tu je prijavljena karantena od 14 dana, putovao sam u zemlju/grad ukrcaja 18.5.2020. sto potvrdjuju i avionske karte.
- 24.9.2020. - 20.11.2020. -- 58 dana navigacije plus 8 dana putovanja - Tu je prijavljena karantena od 10 dana, putovao sam u zemlju/grad ukrcaja 14.9.2020. sto potvrdjuju i avionske karte.

Men nakon ovoga sto upitnika udara u glavu.
Put je put, van HR je 4 dana tamo, 4 vamo.. te bi po tome treba za 2020 godinu imati 28 dana putovanja.
Po "MMPI Uputa za provedbu odredbi PZ u svrhu utvrdivanja 183 dana OSL-PL-PDV COVID-19 24-4_20.pdf" karantena je skroz nesto drugo, te je objasnjeno ovako:
karantena.JPG - Click image for larger version  Name:	karantena.JPG Views:	0 Size:	164.3 KB ID:	399745

Meni pod stupcem 2.3 LIJECENJE ne stoji nista.. pa iz svega zakljucujem da su oni dali prstohvat dana u 5. mjesec a ovo ostalo bacili preko ramena.. sad umjesto 33 dana sto sam trebao prenjeti u 2021. po njima prenosim 19.

Ko tu koga, ko je u pravu i da li imam osnove zalit se na ovo?

Hvala!

Postovani kolege,

Pisem ovdije jer mozda netko ima istu situaciju kao i ja.
Naime, posto sam ja uzoran gradjanin RH i igram po pravilima (citaj glup), navigaciju u 2020. sam prijavljivao posebno.. a karantenu posebno. Nisam zaposlen preko agencije tako da prijave/odjave navigacije radim sam pa sam tako i prethodne godine uz ispunjeni formular za prijavu ukrcaja/iskrcaja prilagao avionske karte, ugovor i sve sto treba za uspjesnu prijavu. Nastavno shitstormu povodom pandemije, uvedena mi je obavezna karantena prije ukrcaja od 14 dana u 5. mjesecu 2020. godine i 10 dana prilikom sljedeceg ukrcaja u 9. mjesecu 2020. godine. Te sam karantene prijavljivao posebno uz prilozenu potvrdu od kompanije/agenta o obveznoj karanteni pred ukrcaj. Iz LK mi je oba puta potvrdjeno da su dani karantene uzeti u obzir (imam e mailove kao dokaz).

Fast forward do jucer, dolazi DPOM doma, zena slika, salje sliku i navedene su navigacije:
- 1.1.2020. - 9.1.2020. -- 9 dana navigacije plus 4 dana putovanja
- 5.2.2020. - 13.3.2020. -- 38 dana navigacije plus 8 dana putovanja
(pocetak je godine, smrtonosni virus se jos ne shvaca ozbiljno, nema karantene no od sljedeceg ukrcaja je karantena obvezna)
- 2.6.2020. - 30.7.2020. -- 59 dana navigacije plus 18 dana putovanja - Tu je prijavljena karantena od 14 dana, putovao sam u zemlju/grad ukrcaja 18.5.2020. sto potvrdjuju i avionske karte.
- 24.9.2020. - 20.11.2020. -- 58 dana navigacije plus 8 dana putovanja - Tu je prijavljena karantena od 10 dana, putovao sam u zemlju/grad ukrcaja 14.9.2020. sto potvrdjuju i avionske karte.

Men nakon ovoga sto upitnika udara u glavu.
Put je put, van HR je 4 dana tamo, 4 vamo.. te bi po tome treba za 2020 godinu imati 28 dana putovanja.
Po "MMPI Uputa za provedbu odredbi PZ u svrhu utvrdivanja 183 dana OSL-PL-PDV COVID-19 24-4_20.pdf" karantena je skroz nesto drugo, te je objasnjeno ovako:

Meni pod stupcem 2.3 LIJECENJE ne stoji nista.. pa iz svega zakljucujem da su oni dali prstohvat dana u 5. mjesec a ovo ostalo bacili preko ramena.. sad umjesto 33 dana sto sam trebao prenjeti u 2021. po njima prenosim 19.

Ko tu koga, ko je u pravu i da li imam osnove zalit se na ovo?

Hvala!

a i ti si naivan covik

lipo udri pecat cim dodzes u drugi drzavu i drugi pecat kad odlazis dan prije,nemoram ti crtati

kakve karantene i ludosti

tj nasima objasnjavati da su karantene da sam zapeo da nemogu iz drzave u drzavu jer je rio zatvoren od sao paula
da tribam 7 tj 14 dana karantene ali je jedan ima kovid pa mi je dvi tri sedimice diglo jos cc 7 dana i dva dodatna testa

ili d anema letova i da moram imat test prije puta doma i da ga napravim ali nema leta pa za dva dana opet pa mi put doma ispadne 5 dana

ma ko ce kome to objasnjavati i cinit procesiju

pecat stavi gdje ti odgovara u datom trenutku i to prilozi...

da je iti malo pameti ostavili bi se dana i svega i molili boga da ljudi gredu radit i nose bokun deviza doma

a te bedastoce od njih jos dok je oni mali od balota Butkovic ministar bolje necitati....

a i ti si naivan covik

lipo udri pecat cim dodzes u drugi drzavu i drugi pecat kad odlazis dan prije,nemoram ti crtati

kakve karantene i ludosti

tj nasima objasnjavati da su karantene da sam zapeo da nemogu iz drzave u drzavu jer je rio zatvoren od sao paula
da tribam 7 tj 14 dana karantene ali je jedan ima kovid pa mi je dvi tri sedimice diglo jos cc 7 dana i dva dodatna testa

ili d anema letova i da moram imat test prije puta doma i da ga napravim ali nema leta pa za dva dana opet pa mi put doma ispadne 5 dana

ma ko ce kome to objasnjavati i cinit procesiju

pecat stavi gdje ti odgovara u datom trenutku i to prilozi...

da je iti malo pameti ostavili bi se dana i svega i molili boga da ljudi gredu radit i nose bokun deviza doma

a te bedastoce od njih jos dok je oni mali od balota Butkovic ministar bolje necitati....

Pa normalno, treba biti kreativan i ako je ikako moguće zaobić bilo kakve potencijalne probleme sa našom aristokracijom jer oni su "neobični" ljudi a "obične" ko jebe njima dati Astra Zenecu.

Pozdrav ekipa
zna li se sto oce li i ove godine biti ko prosle za dane u Coroni, tj oce li opet uzimati prosjek dana navigacije prije corone?

Tko zna...
Evo vidim po vijestima da će početi ganjati paušalce koji rade u Hrvatskoj.
S obzirom da država nema novca, moguće da će početi češljati i ostale i zagorčati život široj populaciji.
Naravno, treba namaknuti novac i može se očekivati svašta.

​​​​

Penzija pomorca je ***** (Bolje da ne govorim, kad odem/odete za mirovinu u mirovinsko, spremit puno vazelina i normabela da se nadje!). Kako znam, evo teta u mirovinskom mi rekla kako racunat: 15 g. x 15/12 (beneficirani od 2011), u prosjeku je 18 g. x 71.5 kn, je 1287 kn plus ono jada iz drugog stupa sta ukupno daje neku mizeriju od toliko i toliko kuna! Razlika od timunjera do kapetana je samo iz drugog sptupa 100 kuna jer je koeficijent nikakav, dakle ide se po minimalnij godini koja je sad 71.5!!!! Zasto je keficijent nikakav, jer je osnovica svima manja od prosjecne BRUTO place u hrvatskoj, koja je sad nekih 110.000 ili tako sta kuna. Zeznuli su nas sa keficijentima i jos ce! dakle, ispod praga siromastva. Ne kazem za one sta su otisli prije, nego za nas nove. Tako da nam je drzava prodala muda za bubrige, uzela za zivota 100000 - 120000 E i vise onima koji placaju stalno (valjda njima duplo, aj dobit ce vise) i rukovala se s nama kulturno i "Licki". Sve u svemu Beneficirani K.****. . Good luck Boyz!

Dosli su mi dani plovidbe za '21, Suma kaze 217 dana, za prenos u 2022. 6.
Racunajuci shvatio sam da preneseni dane iz 2020, njih 28 ne ulaze u racunicu.

Zna li netko zasto? Je li mozda, nisam siguran kako su odlucili ali laicki receno da se 2020 zbog pandemije ne racuna.

Pa nikad se dani iz prethodne godine (npr iz 2020) nisu mogli prenosit u sljedecu godinu(npr u 2022). Dani iz 2020 ti vrijede za 2021, ali ne idu u prijenos za 2022.
Za prijenos u 2022 ti ide plovidba i dani putovanja(skolovanja lijecenja itd) u 2021.Nekad davno su se samo dani plovidbe prenosili, sad se mogu i ovi drugi.

Saznao sam sto je problem, krivo su izracunali. Javite se u LK da korigiraju.

Kolega niste u pravu, matematika zadnjeg stupca je:

(Preneseno iz prosle+ apsolutno svi dani godine koju prijavljujes)-183=dane koji idu u iducu

Dakle, gledajući zadnji stupac, imam 107 dana iz 2020, 156 dana iz 2021, što je ukupno 263 dana, ali dani za prijenos u 2022 su 0.
Pričaš o takvoj situaciji?

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Dosli su mi dani plovidbe za '21, Suma kaze 217 dana, za prenos u 2022. 6.
Racunajuci shvatio sam da preneseni dane iz 2020, njih 28 ne ulaze u racunicu.

Zna li netko zasto? Je li mozda, nisam siguran kako su odlucili ali laicki receno da se 2020 zbog pandemije ne racuna.

Samo ide godina za godinu.Visak iz 2020. ti vridi samo za 2021. isto tako visak iz 2021. ti ide u 2022.

Dakle, gledajući zadnji stupac, imam 107 dana iz 2020, 156 dana iz 2021, što je ukupno 263 dana, ali dani za prijenos u 2022 su 0.
Pričaš o takvoj situaciji?

Da covik, upravo!!
Javi se u LK da korigiraju i da ne pise vise 0 nego iznos koji matematika daje.

Ja sam išao tvojom logikom, pa je većina rekla da se ne računa tako. LK ti je to uspješno i bez njorganja korigirala?

Iako postoje dvije logike ovdje. Da se uzimaju dani od lani, nadodaju na ovu godinu, pa onda višak ide u sljedeću ili da se uzimaju dani od ove godine i nadodaju samo dani od lani potrebni da skupis 183 dana, a sve sto je višak se odbacuje i ne id u sljedeću godinu. Ne znam što zakon kaže.

Ja sam išao tvojom logikom, pa je većina rekla da se ne računa tako. LK ti je to uspješno i bez njorganja korigirala?

Iako postoje dvije logike ovdje. Da se uzimaju dani od lani, nadodaju na ovu godinu, pa onda višak ide u sljedeću ili da se uzimaju dani od ove godine i nadodaju samo dani od lani potrebni da skupis 183 dana, a sve sto je višak se odbacuje i ne id u sljedeću godinu. Ne znam što zakon kaže.

Kolega provjerite pa vidite, sto da vam kazem. Ne treba ici agresivno prema LK.

Negdi sam nasa, pise sljedece:

stavka 10. razlika izmedju dan pod 5 u stupcu 10 i brojke 183.
​​​​​​
​​​​​​Istrazim vise pa napisem.
​​​​

​​​​​

Last edited:
Saznao sam sto je problem, krivo su izracunali. Javite se u LK da korigiraju.

Kolega niste u pravu, matematika zadnjeg stupca je:

(Preneseno iz prosle+ apsolutno svi dani godine koju prijavljujes)-183=dane koji idu u iducu

Meni nikad nisu tako racunali - evo gledam za npr. 2020 imao sam ukupno 222 dana, donos iz 2019 je tu bio 50 dana, i nista nisam imao za prijenos - evo slika:

Attachments

• photo5275.png
    photo5275.png
    66.5 KB · Views: 0
U ministarstvu su zayebali DPOM za 2.600 pomoraca, a vade se na računalnu pogrešku.
Možda su ih hakirali !?

U ministarstvu su zayebali DPOM za 2.600 pomoraca, a vade se na računalnu pogrešku.
Možda su ih hakirali !?

I kakva je sada procedura jel možda znaš??? Zva sam lučku oni me poslali na ministarstvo, dali mi mail, posla upit i nema odgovora već danima

I kakva je sada procedura jel možda znaš??? Zva sam lučku oni me poslali na ministarstvo, dali mi mail, posla upit i nema odgovora već danima

Stati i cekati. Nema druge.
Mozda matematika mi nije bila tocna, ali brojevi ne stimaju :o

Back