Offshore Industry

taj poslic tezi jedno 300 kila na godinu. Toolpusher jedno 200-260 kako di i ovisno je li senior ili junior toopusher.

onda san ja nesto zajeba , mislija san na najmanju kariku u drilingu
samo ric tool pusher mi je govorila da da taj nesto gura pa sam mislija na fizicki
rad onih ljudi ispod busilice , sta fizicki 12h rade po svim uvjetima , stezu , pogadaju rupe :hihi evo i ja san se nasmija :D :uzdravlje a mislija san da nesto znan a u kura# :D fala na informaciji :uzdravlje

ela momci

ne zelin otvarat novi treat u vezi beluge-hochtief,pretrazija san po ovoga foruma nikako da naden,jeli more pomoc,a ako nema treada jeli ko more dat koju informaciju u vezi njih,jel se isplati radit interviu?
pozz svima pogotovo frankiu

Vecer

Vecer

Evala ljudi, ima li tko odi da je na pasata ? ... zanima me kolika je lova za motoristu i imaju li oni nostrome makinje ka na brodospasa....hvala....

ela momci

ne zelin otvarat novi treat u vezi beluge-hochtief,pretrazija san po ovoga foruma nikako da naden,jeli more pomoc,a ako nema treada jeli ko more dat koju informaciju u vezi njih,jel se isplati radit interviu?
pozz svima pogotovo frankiu

Iz prve ruke ti mogu reci da sam s Belugom imao intervju u 5 misecu i dobio posao za prvog makine na novogradnji. Placa je bila 80K Eura na godinu ugovor 4-4 tjedna. NIsam pristao jer ode iman vise. AKo te jos sta zanima javi se

2nd Officer DPO - Mexico, Genesis Personnel
Our client urgently seeks a 2nd Officer/DPO for their vessel based in Mexico. Candidates are required to hold an unlimited 2nd Officer COC and DP Certificate. Only candidates who are IMMEDIATELY AVAILABLE would be considered. Day rate is $450 USD per day. Rotation: 8 weeks on/off Duration: TBA - Temporary

Job Type: Contract
Job Ref.: J540030
To Apply: OilCareers - 2nd Officer DPO - Mexico - Genesis Personnel

Evo rezultat za 3 drill shipa od Pacifica sta su izasli iz skvera. Pacific Bora u Nigeriji buzanje pocelo prije 7 dana.Pacific scirocco u Cape townu 6 radilica sjebano motori imaju manje od 1500 sati.Kad su izmirili ovalnost na poziciji crank pina oko rupa za podmazivanje ovalnost je preko maximalne dozvoljene tako da im se raspadaju big end bearingsi 5-6 miseci van pogona najvjerojatnije ce ostat bez ugovora od Petrobrasa.Kako cujem ima bit da ce morat prominit i conrodove.
Pacific Mistral navodno u teglju za Singapur evo cekam neke informacije da im se razletija motor.Taman jucer objavili ugovor za Petrobras.Sve u svemu ova bi firma mogla potonit. Od 4 broda 3 isporucena jos ni jedan ne buza,a za ne falit narucena jos 2+2.Ajme,ajme.

Imao sam ugovor u rukama od Pacifica (Mistral), ali sam ih odbio zbog male place.One uvjete koje su mi ponudili bili su ispod marketa sto se tice novih unita.Jako puno ljudi je preslo sa Transoceana i Pridea tamo za nesto malo vecu lovu.

Frankie, zaboravih te pitati...koje motore imaju?STX MAN?

Last edited:
Scirocco MAN STX 16V 32/40(to ti je ova slika u prilogu nakon nekih 1000 uri rada),a Mistral Wartsillu. Izgleda da je tvornicka greska na radilicama.Sto se tice ugovora ne znaci nuzno da si napravija dobru stvar. Naime ako ovo krene po zlu,a sve govori da hoce onda je Pacific dobitna kombinacija jer ce preko noci postat Seadrill.

Ma jebes Seadrill...ono sto su meni nudili za UK je bilo smijesno.

Scirocco MAN STX 16V 32/40(to ti je ova slika u prilogu nakon nekih 1000 uri rada),a Mistral Wartsillu. Izgleda da je tvornicka greska na radilicama.Sto se tice ugovora ne znaci nuzno da si napravija dobru stvar. Naime ako ovo krene po zlu,a sve govori da hoce onda je Pacific dobitna kombinacija jer ce preko noci postat Seadrill.

nikako shvatit filozofiju drilling firmi i kupovanje micky mouse makinja
CAT ili STX (ne grisimo dusu i ne zovimo ga MAN, Augsburg)

jos na svim novim jedinicam rade do 50% load, mahom na 35-40% zbog DP
i opet ludilo problemi:confused:

JDN ima MAN Augsburg power plant
motori rade preko 100% load doslovno ih se unistava
modeli 32/40 i 48/60 i nikad ali bas nikad takvih problema pogotovo ne u startu
a da ti motori rade na load od DP trajali bi vjecno i jos ih koriste na tesko gorivo

jedino Stena koja stavlja Wartsila Finland ali to je neka druga prica:rolleyes:

moji uzimaju 4komada s STX i na njih idu strucnjaci s ALKO, EMD i slicnih gluposti(plava putovnica) :rolleyes:

nikako shvatit filozofiju drilling firmi i kupovanje micky mouse makinja
CAT ili STX (ne grisimo dusu i ne zovimo ga MAN, Augsburg)

jos na svim novim jedinicam rade do 50% load, mahom na 35-40% zbog DP
i opet ludilo problemi:confused:

JDN ima MAN Augsburg power plant
motori rade preko 100% load doslovno ih se unistava
modeli 32/40 i 48/60 i nikad ali bas nikad takvih problema pogotovo ne u startu
a da ti motori rade na load od DP trajali bi vjecno i jos ih koriste na tesko gorivo

jedino Stena koja stavlja Wartsila Finland ali to je neka druga prica:rolleyes:

moji uzimaju 4komada s STX i na njih idu strucnjaci s ALKO, EMD i slicnih gluposti(plava putovnica) :rolleyes:

Ne bira drilling firma motore koje zeli vec se motori dobiju od skvera koji u ovom slucaju dobavlja ili ima ugovor sa proizvodjacima.
Sve firme bi htjele Wartsila motore i thrustere...gdje ce ih proizvesti toliko?
EMD I Cat su jedni od jeftinijih motora,dok su im rezervni dijelovi skupi za poludit.
Za mene smece od motora i jedan i drugi.

Last edited:
Evo da se nadovoezem i kazem da se slazem za Wartsilu jer je stvarno prst u uvo. Imao sam je na teretnim brodima u proslosti a evo sad je iman i na drillu. Wartsila 18V32 i tu problema nema a load je kako je gori rekao srelec 35 posto hehe jer smo na maloj dubini pa smo na DP3. Sta se tice propulzije i tu smo stvarno ok jer je i tu rolls royce pa i oni rade ko urice. :D Eto toliko i od ''mojih'' drillera tj OR-a.

Sve u svemu svaka cast Wartsili i rolls roycu na proizvodima koje su proizveli za razliku od gore spomenutih firmi sa kojima isto iman iskustvo ali nebi sad o tome,

Na koji DP prebacite kad ste na vecoj dubini? Je li idete na 4,5 ili na 6. Evo mi smo sada na 2500 metara i jos uvik nam DP 3 drzi.
Na pacific Mistralu je doslo do crankcase overpressure i izbilo je sve portele od crankcasea.Ulje na sve strane.Ajme koja lipota da mi ej to bilo vidit.Oni imaju ja mislim V32 Wartsillu.Ovakvih slucajeva ima dosta na ovom tipu motora koji su radjeni u zadnje 3-4 godine.
:confused::udriglavom

Rekao sam koji je DP i dubinu zato sta nam je na proslom wellu bilo 960 metara dubine i radila su samo 2 motora i load je bia veci a sad smo na manjoj dubini i rade 4 motora i load je manji. To sam samo nadodao na ono sta je Srelec rekao o loadu i radu motora na malim load-ovima.

Stoga firma trazi da se na manjoj dubini drzi DP3 a na vecoj kako sam i rekao moze i manji DP. Stoga jer koliko sam ih skuzio ako se brod makne tj kut bude 9 stupnjeva (max) mora doci do odspajanja od cijevi a naravno da brodu triba manje da se makne (metara mislim) da bi dosao do 9 stupnjeva ako je na manjoj dubini. Stoga to je razlog zasto sam naveo dubinu i DP mode. Mozda nije tako na drugim firmama ili na drugim lokacijama ali na Greenlandu je tako.

Ali naravno ocekujem da mi sad i to obajsnis ako su mi ovi moji Norvezini i to krivo rekli jer reka sam im ja di postoji poklopac za sve tece u pomorstvu. :p

BTW mene nije sram pitat mene bi bilo sram da glumim da znam a neznam. Stoga ja pitam te pojedinosti jer u mojih 15 godina navigacije nisam bas bio previse opterecen da li je DP 1,2 ili 3 tako da samo zelim pribliziti ljudima o cemu se radi.

Ili u Drillu mozda motori rade drukcije nego na tankeru :hihi

Last edited:
na stx sam bia kratko
s wartsilama sam radia na kontenjeru (stariji modeli)

ali sa Man (Augsburg)sam doslovno spava ka i puno mojih kolega
motori su bili 48/60 i 32/40
ko nije vidia jaruzala (ala koja lipa ric) taj doslovno nije dozivia sta su sve tim motorima radili:confused:

governor je bia nastelovan ka trkaci motor on u par sekundi digne rucke goriva na 100% ,na po loda dobije jet assist tj extra zrak za turbo, varijabilna pumpa da ovisno o load podmazuje kosuljice(4takata) blow out bajpasiran u iskrcaju,program (bajpas overloda turba)
doslovno su bili gazeni, po istoj zapremini cilindra motori su davali 15-20% vise snage nego je wartsila tila isporucit u tom trenutku
tj rekli su jdn da su ludi

i niko ali bas niko ne uzima te motore

ekipa koja je na jdn i sama ce potvrdit sta cine tim makinjama

kod mene su pielstick 5,8mw
rade suskaju sva srica da je 35% force kad dode na 60% load testiram sve alarm nije potriba radit PM

Mislim da ga je spojit na dredge pumpu raspa bi se na po iskrcaja

Back