Odlazak

Prtljaga ti mora biti chekirana do krajnjeg odredišta.
Prilikom predsjedanja ako moraš ponovo chekirati prtljagu, moraš proći granicu da bi mogao podići prtljagu pa sve ponovo, tj. ponovo checkin te granica (pasoška kontrola) i security check...
Jednom su mi tako organizirali let za Namibiju preko Johannesburga i morao sam odbiti jer nisu dali da chekiram prtljagu do krajnjeg odredišta.
U Johannesburgu bi morao imati vizu za Južnoafričku republiku da bih mogao uopće podići prtljagu i ponovo chekirati za idući let...
Na stranu da je živa tlaka prelaziti granicu u Johannesburgu jer se čeka minimalno 2 sata na pasoškoj kontroli...
Tada sam nazvao agenta s aerodroma (kad mi nisu mogli chekirati prtljagu do krajnjeg odredišta) i javio mu da se ne mogu ukrcati u avion zbog toga.

Još mi se jednom to desilo kad sam trebao putovati preko Istambula, gdje bih morao prijeći granicu radi prtljage (dakle, barem 3-4 sata zafrkancije na aerodromu); lijepo sam se javio agentu da mi sredi prijevoz kako spada...:hihi

Ponekad se desi da ne možeš napraviti boarding pass za slijedeći let, ali obično s prtljagom nema problema.
Tada se za idući let radi boarding pass na transit šalteru i ne gubi se puno vremena za to (niti treba prolaziti pasošku kontrolu), prtljaga treba uvijek biti checkirana do krajnjeg odredišta.
Ako ti uvjetuju putovanje tako da moraš tokom puta pokupiti prtljagu i ponovo delat checkin, moraš imati onda barem 3 sata vremena za to i važeću vizu za tu zemlju na čijem aerodromu moraš to odraditi. Ako je riječ o nekom većem aerodromu, npr. Istambul ili još gore Johannesburg, treba imati barem 5 sati vremena za to. U ovom slučaju svakako treba sačuvati račun za vizu ako je moraš platiti te tražiti povrat novca.

Sve nejasnoće riješene, hvala.

Gore ti je kolega dobro napisa iskustva sto se tice split ticketa. Za napravit manevar sa split ticket ti moras imat dosta vremena izmedu letova...

Nacelno da, sa split ticket ti moras skupit svoju prtljagu i onda je opet chekirat. Ali moguce je i da uspijes chekirati svoju prtljagu do finalne destinacije unatoc tome sto imas split ticket. To vidis kada radis online check in ili kada se chekiras na salteru.

E i slikaj kufer, ako se slucajno izgubi pomoc ce u indetifikaciji. Let preko Rima je 1.05 da ti gube prtljagu :-)
e i nikad dokumente i certifikate ne salji s kuferom to ide s tebom u kabinu...(znam par heroja sta su to uradili i prtljaga se izgubila) ccc

Hvala još jednom. Zaista opsežni odgovori Vas i kolege poviše.

Back