O nasim pomorcima

Dobrodo??lica

Dobrodo??lica

Evo ja novi ... i forum mi je skroz OK..
Aj pozdrav svima i mirno mora nama na lati..

Dobro nam do??o u obitelj Pomoraca.
Za razliku od Jadranbrod foruma:mad:, koliko sam primjetio, profil ljudi je daleko daleko bolji. Ba?? zato i ja sam se nedavno prikljucio ovoj maloj obitelji. Atmosfera i ekipa dosta le?žernija i jednostavnija (nema svađa,ni prepucavanja, te??kih riječi, optu?živanja, la?ži...a i ukoliko uleti ne??to slicno Admin i ekipa smire tenzije). A na?? Sonny (glavni i odgovorni) ukoliko "prekoraci?? brzinu" vadi ?žuti karton kao upozorenje pred iskljucenje.;)
Pa okupili smo se ovdije da se dru?žimo, izmjenimo informacije, pokoje iskustvo, udjelimo dobar savijet, dobru adresu koje kompanije, zabavimo se, kockamo legalno, te nastojimo nenapraviti Jadranbrod forum od ovoga ovdje...:uzdravlje

Welcome

Welcome

Dobro dosao i nadam se da ces uzivati, ali kao moderator odma da dam opasku da ima rubrika za predstavljanje pa stoga pazi u buduce.

Inace za prvi put sve oprosteno.....Uzivaj u nasoj maloj sredini. :uzdravlje

P.S

kakav je zivot u Georgii?

Last edited:
fala na dobrodoslici !:)
Ma nisan ja u Georgiji (Gruziji) nego na brodu samo nam net ide priko ko zna kojeg servera !
Inace radim u offshoreu 8 godina i tako...
A ne snalazin se bas po ovim forumima tako da nisan ni vidija da ima rubrika za predstavljanje :)

fala na dobrodoslici !:)
Ma nisan ja u Georgiji (Gruziji) nego na brodu samo nam net ide priko ko zna kojeg servera !
Inace radim u offshoreu 8 godina i tako...
A ne snalazin se bas po ovim forumima tako da nisan ni vidija da ima rubrika za predstavljanje :)

Sve 5 :uzdravlje Uzivaj i dalje na nasem forumu . :cool: i ako imas koju zanimljivost napisi tamo pod off shore rubriku jer ima nas dostakoji neznamo o tome puno a tili bi znati i akko se tamo kruv zaraduje te kako stojimo s ugovorima i placama i slicne pomorske price

Evo sada je kasna ura ali zanima me da li netko ima informaciju o tome kako kadet mo?že doći doma i da li mu kapetan ili drugi treći oficir mora potpisati dnevnik. Sa ovog broda su se već iskrcala ??estorica u 3 miseca i 10 dana. Tija bi ići doma a on mi ne da. Radimo po 17 sati dnevno a spavamo 3-6 sati (vi??e 3 nego 6). Ovo mi je prvi put na brodu i nisam puka, a i neću, ali ako netko zna kako da budem 7 koji će se iskrcat neka mi se javi.

Fala ljudi, ne vidim ali mi se čini da ste svi prava ekipa.

:(:udriglavom:(

Shore assistance...

Shore assistance...

Kado, :o
nebih smio kadete učit krivo odmah ispočetka...ali da ti nebi filozofiro i dr?žo moralna predavanja postoji ti par mogućnosti (?!);

- u sljedećoj luci pođi u doktora, ka?ži mu da si psihički nestabilan (ili ne??to u tom stilu), reci mu kako nepava??, da slabo jede??, koncentracija nula...da si fizički iscrpljen...(vecer prije malo izgrizi nokte , probaj nespavat da slika podočnjaka bude uvjerljivija, reci ??ta ima??...) i ono naj bitnije ako ti doktor/psiho nakon tvog tetralnog nastupa ne ponudi "kartu za doma" jednostavno mu reci da ?želi?? doma po svaku cijenu.
- doktori su ti večinom ko i na??i političari (ljudi od krvi i mesa koje ako nepodma?že?? neide??;)) ??to znaći osim europe gdje će ti trebat 100â?? za ostatak svijeta pripremi 100$ kao malo hvala ako teatralna predstava nebude urodila plodom.
- U pravilu bi te kapetan u dogovoru sa kompanijom nakon tvog inzistiranja trebao poslati doma, s tim ??to će?? morati platiti avio kartu sebi i onom koji dolazi (ako dolazi).
- Mo?že?? probat direktno zvati kadrovskog i inzistirat na tome da te ??alje doma iz prvog porta i bez smjene (jer za vas kadete smjena netreba)
- Ako i to neide reci barbi da iz sljedećeg porta ti ide?? doma sa njegovim odobrenjem ili ne (nastoj da to bude u evropi, jer tada praktićki za malo novaca mo?že?? i sam o svom tro??ku uz pomoć agenta stići doma), pripremi kufer i čekaj agenta.
- Zvat ITF ti nebi preporučio (jer ti mo?že zapečatiti karijeru za cio ?život)

Dnevnik ti treba potpisat prvi ili barba. Ako neće nitko od njih uzme?? pećat iz čifove ladice (to ti nebi trebo biti problem) pečatira?? stranice koje treba?? u dnevniku i otprilike se potpi??e?? kao barba ili prvi (oli oni u kapetaniji znaju kakav je čiji potpis, bitan ti je ionako pečat), a i navigacija ti se ionako gleda preko matrikule.

Sretno i pamet u glavu.:rolleyes:

Last edited:
Lise ti je sve objasnija a jedino ako te nakon toga isto ne iskrcaju onda care udri nekoga i ides doma sigurno jer tuca nije dozvoljena ni u kojem slucaju, Ali prvo poslusaj savjet od Lise. Zelim ti sritan povratak doma ali znaj da je prvi brod uvik najgori. Moga si i navest na kojoj si firmi da se nebi jos ko zajeba i isa tamo. :kafa:udriglavom

ajme jeste ga svitovali za poludit? ili da ispadne lud ili problematičan pa ga nakon toga niko neće tit ukrcat. daj nam postaj svoj ugovor pa ćemo vidit ima li kakva kvaka za brzi iskrcaj, ako ni??ta drugo nemoj radit 17 sati nego osam jer ti to biće i pi??e u ugovoru. ako nisu zadovoljni poslat će te doma zbog neizvr??avanja du?žnosti (general inefficiency) a ne radi problema. nedaj da te isprovociraju

Info te savjetuje kako bi i trebalo bit, sla?žem se ...ali ko po starom dobrom običaju kadet je tu zadnja rupa na svirali te se zavlaći, "iskori??tava" i pričaju mu se priče ne bi li odradio ??to vi??e na brodu i u??tedilo se na karti do prvog najrentabilnijeg porta (ako je već do??lo do te situacije o smjeni).
Evo dobio si par info, svi imamo svoje viđenje rije??enja iz na??e perspektive ili iskustva, pravo stanje stvari zna?? ti, odluka je ionako na tebi (nemoj se mlatit).
Probaj naravno normalnim putem, a ako neide...idemo dalje.;)

Kadet...nije tema za offshore,ali...nema te nitko pravo iskoristavati..ti si tu dosao (na brod) odraditi svoj posao, nesto nauciti...to ako je netko iskompleksirana budala, onda stvarno nemas srecu..ali, sto mozes uciniti je pokupit se i otic kuci...jer, bnitnije je tvoje zdravlje nego to da ti odradis kadeturu...ako treba koji savjet, posalji pm...pozdrav i drz' se...

A ovi moderator-engineer bi se samo mlatija.......e moj inzinjeru,odi tamo udri Mareka ili Zeljka u glavu,bit ce ti lakse...

Ma ja san mu reka da to napravi samo u slucaju ako ga stvarno nece nikako posalju doma. Ma nisan mislija da se ujutro digne i mlatne barbu. :D Ali ima i ta opcija mislin ako nnavodimo opcije budimo temeljni mada mu je Info da odlican savjet samo me interesira di ceon na brodu dobit skener ako mu nedaju nista? Ali drzi se kadonja i javi kako je? A ti High Voltage znas i sam da je nekad situacija takva da moras i poludit znas kakvi ljudi iima a pogotovo kakvih stekera (citaj ulizica) ode ima.

Svaka cast svima, ode. Na jadranbrodu sami experti blate jedan drugoga i prepucavaju se dali je neko cif na royala, ili je expert za lng...Meni sama pomisao da se netko naziva expertom za nesto stvara mucninu. Ka da gledan zvijezdane staze. Ljudi ima puno puno pametnih tema za razgovor. Nadam se da cemo ode razmijeniti sta vise informacija.

Povratak u ?život

Povratak u ?život

Odlučio sam ostati do kraja. Fala na podr??ci.

Sada kadet vi??e nikad kadet!!!!:)

Bravo pomorac znali smo da ti to mozes. Izdrzi do kraja i izadi kako pobjednik. ;)

A ti Moki dobro dosao na nas forum :uzdravlje

Odlučio sam ostati do kraja. Fala na podr??ci.

Sada kadet vi??e nikad kadet!!!!:)

Dobra odluka Kado,

Uspona i padova imat će?? kako u ?životu tako i u svom budućem zvanju. Svaki početak je te?žak, a ono ??to te ne slomije ojačat će te.

Sretno i svako dobro.:uzdravlje

Bravo Kado!

Bravo Kado!

Ne daj se i izdrzi! ;)
Svi smo mi vise ili manje popusili dok smo bili kadeti i asistenti. Ja na prvom vijadju od Paname do Kobea nisan izlazija iz pasarele izmedju bokaporti pa nebi zna ni kakvo je vanka vrime a uspija san slomit i par martelini dok mi nisu napravili jednu s tondinon..Al' isto mi je to bija najbolji dio staza..:uzdravlje

Back