Novi sindikat

• Thread starter Thread starter edward
  • Start date Start date
Svi Vi koji imate iskaznice od tog sindikata!
Zahtjevajte da se odrzi hitni sastanak i da se smijeni taj SVALINA!!! I ne samo on!!
Trazite da se glasovi pomoraca koji su trenutno na brodu uvaze.
Pomorci koji su clanovi sindikata,a trenutno su na brodu,oni mogu poslati svoj glas putem fax.Taj fax moze ovjeriti kapetan broda.
Sindikat mora prihvatiti te potpise pomoraca!

Moj mu?ž nije član toga sindikata, on stalno govori da su to l....i koji pobiraju soldi na lahko.:kafa
Ne samo da su jin ograničili broj dana na ??kolovanju.
Ma ??to bi bilo da neki pomorac odluči zet porodiljno mesto ?žene, ki bi mu to platil? A to pravo imaju drugi Hrvati.
Ili se provaj naručit kakovm specijalisti, pa te naruče za ki zna kad, pa kad dojde?? na red, ode ti na brod.Ali ti si u međuvremenu pljucnul za privatni pregled.A ki će to refundirat?
A penzija, a ki će ju dočekat?Nema prijevremene.
Glavno da saborski zastuonici imaju dobro debele.
A dali se u ovom na??en s....u plaćaju porezi na zaradu od dionica, upravnih odbora?To su soldi zaslu?ženi u Hrvatskoj.
A di su sporta??i i oni famozno transferi?
Je, istina, ljuta san, ujidan!:hihi:hihi:hihi

Ne triba mene nitko za nista,al' mi zene,tribamo VAS pomorce!!!
Vi ste ti koji mogu i moraju odlucivati!
Vi morate inzistirati na tom hitnom sastanku i Vi morate dati glas za smjenu onima koji NE RADE NISTA!!!!

Postavite NOVE ljude.Pa vasa CLANSKA prava Vam to omogocavaju....ISKORISTITE IH!

Članstvo u SPH prestaje u ovim slučajevima: !!!!!
# dobrovoljnim istupanjem člana/članice uz napismenu izjavu i podmirenje svih obveza koje je u njegovo/njezono ime preuzeo SPH,
# neplaćanjem članarine više od 12 mjeseci,
# odbijanjem sudjelovanja u štrajku, ako je odluka o strajku donijeta većinom glasova članova SPH, a ne postoje opravdani razlozi koji bi spriječili člana/članicu Sindikata da pristupi štrajku, i
# isključenjem zbog djelovanja koja su u suprotnosti s odredbama ovog Statuta i programom SPH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Evo još jednog pomorca koji se priključuje ovoj akciji.
Sa Brazzadurom se slažem u konstantaciji da je Šuker šarlatan.

Last edited:
neznam sta bi vam reka,jos mi je muka od prije par dana.Tribalo bi vidit sa sindikatom netko ko je dobar s njima ,to je prvi korak..a dalje..neznam,vjerojatno tuzba.. Nemogu vjerovat koja stoka nas vodi.Kao da drzavu vodi netko ko ima zadatak sjebat sve sta je vridilo,drzavu bacit na kolina i sve prodat a sebe obogatit.Ove su odluke drzavnih cinovnika punih mrznje.. "amo im jebat mater pomorsku.." ali ,neka,nek ide ovako ,i nadalje ce ici kao dosada to znaci uzasno i jednog dana ce puknit a tada jadna im majka.

Novi Sindikat

Novi Sindikat

Pozdrav svima.Duze vrijeme gledam postove ali se nisam ukljuciva u rasprave sve do ove inicijative .Sve pohvale,imate i moj glas ZA!!

U srijedu HTV "Hrvatska uzivo"
Navodno da ce u toj emisiji biti P.Brazzoduro.
Zivi bili...i pogledali.
U svakom sljucaju triba izlaziti u javnost.Vlada itekako vjesto koristi cinjenicu da velikog broja pomorac u Hrvatskoj trenutno nema.
.....Idemo dalje i ovako i onako:)

Bravo svaka cast!! Svitu moj ima jos jedan argument na nasoj strani! Drzava nesmi oporezivat nase place, jer su one vec porezno legulirane u drzavama odakle nam stize ta placa! Problem je ca se nasa Vlada ne pridrzaje medjudrzavnih zakona o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, a tu ukljucuje i sve place ili penzije koje dolazu iz inozemstva bilo koje skupine gradjana.

Pozdrav i tebi.
Drago mi je da nas je vise i da se pomalo sami pomorci okupljaju.
Nemojte se uvriditi al' ovo sto cu napisati pisem iz vlastitog iskustva jer zivim s pomorcem vec 15 godina.
Vi ste itekako "aljkavi" sto se tice inace papira ili ikakvih Hrvatskih zakona.
Vi veci dio godine provedete vani po svitu,a kad vam mi zene tupimo neke novonastale situacije ili opcenito problema u Hrvatskoj......Ne mogu reci da ste inace zainteresirani(bar vecina)
Zbog toga mi je drago kad vidim da se i vi sami pomorci u sto vecem broju javljate.
Sad je i Vas(nas) Hrvatska uzela na zub i sad nazalost na svojoj kozi osjetite kako je to kad vas mulja Vladin mlin.
Nemojte mi se sad uvriditi ili me pak nekako lose shvatiti.
Krenulo je nesto,eto sad cete imati priliku u srijedu uzivo i cuti sto Predrag iz sindikata misli ili kako je sve to islo.Pogledajte

Last edited:
Bravo svaka cast!! Svitu moj ima jos jedan argument na nasoj strani! Drzava nesmi oporezivat nase place, jer su one vec porezno legulirane u drzavama odakle nam stize ta placa! Problem je ca se nasa Vlada ne pridrzaje medjudrzavnih zakona o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, a tu ukljucuje i sve place ili penzije koje dolazu iz inozemstva bilo koje skupine gradjana.

Mom suprugu na primjer nitko ne operezuje placu.
Ne znam sad ni sama al' laicki smatram da se porez negdje mora platiti.Medjutim sluaju da niste doma vise od 183 dana,samo tada nista ne placate.
Drugo, u slucaju da vam firma sve laca,onda ce vam Vlada priznati te potvrde.Bar bi trebala.
E sad,ne znam dal' se to odnosi samo na zdr. i mir. ili i na porez na dohodak.

Kod poreza je najgore to sto su vecini pomoraca dosta velike placa pa skoro svi upadaju i u onu najvisu os 45%.

Za ovo oko izbjegavanja dvostrukog poreza...Ne znam,ne drzi me za ric al' mislim kako Vlada to postiva.

Moj glas ZA imate od prvo.
Danas san govorila s par pomoraca, moarn priznat da njih puno neznan da mora prikazar dohodak, i onad ostanu malo IZNENAĐENI kad čuju takvo ??to, pa čak i ne veruju.Zato, treba ljude obavjestit, pa će nas bit vi??e.

Pozdrav svim pomorcima i njihovim obiteljima!
Podrzavam svaku inicijativu koja vodi nabolje. Nadam se da nas ovo nece jos vise podjeliti i iskomadati, pa da jos lakse "vladaju" nad nama.
Zivjeli!

Back