Novi sindikat

• Thread starter Thread starter edward
  • Start date Start date
Za vasu informaciju - 2000g bia sam mornar na jednom od brodova Splitske Plovidbe,to je bilo onda ako se sjecate kad su svi brodovi splitske stali radi neisplate placa za 9 mjeseci,nas famozni sindikat je dosao na brod i poceo braniti interese firme????? Nakon par minuta rasprave,normalno bili su potirani s broda od strane nas-posade.Na kraju se sve svelo na to da sam splitskoj dao jednu placu da bi dobia ostalih 8 odmah koje sam prijeko trebao za porucnicki.Toliko o nasem "sindikatu" i "gospodinu" Branku B.

Evo jo?? jedan glas od mene.
Inače obično samo isčitavam forume ali za ovu svrhu ću se registrirati.Ideja vam je odlična.Prije par godina imao sam poziv iz lokalnog ureda sindikata u Zadru,zamislite "u vezi ukrcaja na brod".Oti??o sam u grad na kavu pa govorim idem viditi o čemu se radi.Lipo meni nudi čovik(glavni sindikalist u gradu)ukrcaj na brod za čifa na neku livu kompaniju.Pitam ja njega ako on već mene krca na brod i vjerovatno prima neku naknadu od te kompanije,pa ako ta kompanija mene zajebe kako bi on mene za??titio.A on će meni: "pa moramo i mi ?živjeti".Inače jedan drugi sindikalista u Zadru ima kancelariju u zgradi tankerske-tako je bli?že pomorcima koje mora ??tititi i vjerovatno prima plaću od te iste firme.Malo poslije toga sam prestao plaćati članarinu.
Isto tako ova lopovska ??ema u vezi zdravstvenog osiguranja.Svi pomorci na brodu za vrijeme trajanja ugovora su osigurani preko osiguranje odgovornosti brodara - P&I club.A ovi na??i mafija??i htili bi da im se zdravstveno plaća dok si na brodu a doma po slobodnoj volji,ma zamisli ??eme.Na primjer ako se razboli?? na brodu i zavr??i?? u bolnici u npr.Brazilu,ko to plaća bolničke tro??kove?Hrvatsko zdravstvo?Ne plaća kompanija preko osiguranja(P&I cluba).A ovi na??i bi da inkasiraju lovu za ne??to ??to je već osigurano-čista lova u proračun.U biv??oj Jugi pomorci(na stranca) bi odjavljivali zdravstveno kad bi i??li na brod a prijavljivali po dolasku a u na??oj dičnoj hrvatskoj obrnuto.Na?? postojeći sindikat ovo jako dobro zna a ne radi ni??ta,tj.radi za brodare i vladu.Mislim da su isto tako sami sebe izabrali na rukovodeće funkcije u "sindikatu"-ustoličeni do?životno.

RE: Novi Sindikat

RE: Novi Sindikat

Koliko sam puta citao postove na ovu temu sve sam
mislio da sam vec dao svoj glas. A jebi ga pamet ne radi :D:D,
uglavnom i ja sam ZA...

Evo Gospodo,

Evo Gospodo,

Edwardo care ako malo cirnes po forumu vidices da o tome razmisljamo da probamo ode nesto organizirat. Svi znamo da je zakon totalno rasulo. Oni nama nenude nista a jos su prema zakonu nam ogranicili kretanje. O cemu govorim. Po novom zakonu nakon iskrcaja se moras u roku od 10 dana javiti u lucku kapetaniju. E to nema nigdi. Sta recimo ja se iskrcan 10.10 2008 i recimo imam curu koja zivi u Njemackoj i odem s broda kod nje i ostanem tamo 20 dana. Kad dodes u kapetaniju on te pita zasto se nisi prijavia u roku 10 dana jer vidi u matrikuli datum iskrcaja. Koja sramota tesko sranje. A sta nam nenude ni mogucnost kupovine auta ili povlasticu ili slicno. Ja znan provjereno da su s tim u vladi upoznati i da su rekli da ce ponovo minjati zakon o pomorstvu. Stoga dok oni nas pljackaju mi smo nezasticeni. Ali jos jednom kazem. Organizirat cmo sindikat samo naas jos fali a i vidicemo od vas ode koliko vas je spremno se uclaniti i kreniti u tu borbu koja ce biti jako teska ali nadam se isplativa za sve nas. Jer glas 658 ljudi ( koliko nas je na forumu zasad) i to pretezno ljudi vezanih za pomorstvo nije mala stvar.

Predlazem da se mi organiziramo i napravimo mali prosvjed po gradovima, ili u jednom gradu ali u sto vecem broju. Svima nam je jasno da mi sindikat uopce nemamo. Cinjenica u prilog tome je, jos nisu donili zakon na koji nacin ce se naplacivati porez u slucaju da niste na brodu proveli 183 dana ili vise, a sindikat to niti ne interesira. Jer naravno taj porez cemo platit mi i to nasim novcem!

Pozdrav Gospodo,

Pozdrav Gospodo,

Ja sam isto za! Svima nam je jasno da mi sindikat nemamo, i da smo prepusteni sami sebi.

Malo kasnim, ali evo i moj glas za. Svaki trud i pokusaj da se unaprijedi polozaj pomorca u ovoj korumpiranoj drzavi je pohvalan.

Zivili!!:uzdravlje

Lose organiziran topic - ne bi ni zna za njega da me prijatelj, takodjer pomorac, ali dosta kasnije registriran ovdje nakon mene, nije upozorija na njega.

Imate i moj glas.

Samo - moze li se urediti da se SVIM korisnicima posalje jedan cirkularni mail, istog sadrzaja u kojem bi ih se obavijestilo o ovoj hvalevrijednoj inicijativi koju pokusavate izgurat?

Mislim da bi vam to bilo dobro...

Tipkamo se.

Evo jos jedan ZA!

Tek sam "stigao" i nasao jako zanimljive stvari ovdi. Svaka cast za ovo. Predlazem da odredimo kakav datum i misto od Istre do Dubrovnika svakog u misecu di bi se mogli naci na kavici i procakulati..

Slazen se s tobom dalmatinac2007,samo mislim da bi to tribalo organizirat na nacin da je malo masovnije s konkretnim prijedlozima pa da se zna tematika.Misto takoder nije vazno,Dalmatinom si za par sati ili u RI ili u DU ili u ST.Vazno je da se cuje nas glas i da odgovornima u foteljama u ZG kao i sadasnjem sindikatu das povod, da shvate da je ovo ozbiljan problem kojeg treba hitno rjesavat.Mislim da smo svi punoljetni,a svaki pomrac zna sta je odgovornost pa tako i ovome treba pristupit.
POZDRAV

Back