Ako bi mi netko moga pojasnit razliku jer su me u Diversa riješili u sekund.
Iz kompanije mi traže ovaj novi brevet, citiram "In order to be in line with the new requirements as from now on all seafarers joining our vessels should be in possession of a certificate
with Standard of competence for Designated Security Duties - STCW section A-VI/6 parag 6-8 or a certificate that combines both Designated
security duties and security awareness training - paragraphs 4,6,7 & 8. "
Ako sam skuzia s foruma D42 je za nas koji nemamo punih 12 mjeseci navigacije? D43 bi bio sa + 12 mjeseci navigacije?
Jer se spominjala i cijena D43 od 1200 kn, a D42 oko 3500kn.
D43 POSEBNI PROGRAM SIGURNOSNE ZAŠTITE ZA POMORCE IMENOVANE ZA SIGURNOSNE DUŽNOSTI STCW VI/6-2
D42 OSNOVNI PROGRAM SIGURNOSNE ZAÅ TITE STCW VI/6-1
odakle ove informacije? di se moze to polagati?? na pomorskom fakultetu samo???
di ima cjenik ta 4 nova breveta koja trebaju za pristupiti porucnickom?
EDIT:
evo dobio sam odgovor od diversa
Da ce organizirati tecajeve cim dobiju koncesiju za tecajeve.
Eto dragi kolege mladi pomorci, spremite jos 11200 kn za tecajeve +200x5 kn za ispite valjda i jos ko zna koliko za usputne troskve....
pa onda jos porucnicki....hmm
mozda su nam onda stvarno trebali i produziti kadeturu na 24 mjeseca kako bi zaradili za sve to poplacati ...![]()
[/QU
Tecaj D46 - Cijena 3500,00 trajanje 3 dana D47A- cijena 2500,00 trajanje 3 dana. Informacija iz SSM-a Split
Upravo formiraju grupu za nevedene tečajeve!
I jos nesto, danas su mi u Rijeci u LK rekli da se ovi brevet Sprecavanje oneciscenja morskog okolisa nece moc podignut prje nove godine, bez obzira imate li uvjete ili ne...![]()
security awareness tj D42 cijena 1000 kn odrzava se ima tjedan dana , nas bilo vrlo velik broj koji smo sad to polagali
zovi diverso u splitu i dogovori se sa njima. 1000kn tecaj + 200 ispit. predavanje traje par sati.![]()
sto triba za taj brevet?
Ako je netko dobro napisao, treba imat navigacije 6mj cini mi se do 2016.
odakle ove informacije? di se moze to polagati?? na pomorskom fakultetu samo???
di ima cjenik ta 4 nova breveta koja trebaju za pristupiti porucnickom?
EDIT:
evo dobio sam odgovor od diversa
Da ce organizirati tecajeve cim dobiju koncesiju za tecajeve.
Eto dragi kolege mladi pomorci, spremite jos 11200 kn za tecajeve +200x5 kn za ispite valjda i jos ko zna koliko za usputne troskve....
pa onda jos porucnicki....hmm
mozda su nam onda stvarno trebali i produziti kadeturu na 24 mjeseca kako bi zaradili za sve to poplacati ...![]()
[/QU
Tecaj D46 - Cijena 3500,00 trajanje 3 dana D47A- cijena 2500,00 trajanje 3 dana. Informacija iz SSM-a Split
Upravo formiraju grupu za nevedene tečajeve!
nema ispita za ove brevete![]()
aha.znaci s navigacijom se mozete dobit ta Zastita Okolisa. dobije se ka potvrda ili?