• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Novi Pravilnik o zvanjima pomoraca

Onaj ko ima navigaciju do 2012 taj brevet za ship security awareness netriba polagat nego samo podignit. Sta se tice drugih breveta mislim da su uz gore navedeni jos adv.fire fight,basic safety.

Ako bi mi netko moga pojasnit razliku jer su me u Diversa riješili u sekund.

Iz kompanije mi traže ovaj novi brevet, citiram "In order to be in line with the new requirements as from now on all seafarers joining our vessels should be in possession of a certificate
with Standard of competence for Designated Security Duties - STCW section A-VI/6 parag 6-8 or a certificate that combines both Designated
security duties and security awareness training - paragraphs 4,6,7 & 8. "

Ako sam skuzia s foruma D42 je za nas koji nemamo punih 12 mjeseci navigacije? D43 bi bio sa + 12 mjeseci navigacije?
Jer se spominjala i cijena D43 od 1200 kn, a D42 oko 3500kn.

D43 POSEBNI PROGRAM SIGURNOSNE ZAŠTITE ZA POMORCE IMENOVANE ZA SIGURNOSNE DUŽNOSTI STCW VI/6-2

D42 OSNOVNI PROGRAM SIGURNOSNE ZAÅ TITE STCW VI/6-1

Ako bi mi netko moga pojasnit razliku jer su me u Diversa riješili u sekund.

Iz kompanije mi traže ovaj novi brevet, citiram "In order to be in line with the new requirements as from now on all seafarers joining our vessels should be in possession of a certificate
with Standard of competence for Designated Security Duties - STCW section A-VI/6 parag 6-8 or a certificate that combines both Designated
security duties and security awareness training - paragraphs 4,6,7 & 8. "

Ako sam skuzia s foruma D42 je za nas koji nemamo punih 12 mjeseci navigacije? D43 bi bio sa + 12 mjeseci navigacije?
Jer se spominjala i cijena D43 od 1200 kn, a D42 oko 3500kn.

D43 POSEBNI PROGRAM SIGURNOSNE ZAŠTITE ZA POMORCE IMENOVANE ZA SIGURNOSNE DUŽNOSTI STCW VI/6-2

oba dobiješ ako imaš 6mj navigacije prije 2012 ili ako imas polozen SSO. Triba samo odnit 2 slike,70kn takse i 20kn za svjedodžbu.
6-1 Je kao za posadu,a 6-2 za oficire iako možes skupit oba ako si kao časnik plovio prije 2012.
to tamo su ocito lupeži jer je SSO max 1800kn(ovisno di polazes) a čim njega dobijeÅ¡ imaÅ¡ pravo dignut i ova dva samo na račun njega.

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk

Ja iman polozen SSO ali neman navigacije do 2012 , a na osnovu SSO u kapetaniji mi je reka da nemogu dignut ta dva?

Sent from my GT-I9105P using Tapatalk

Znači da mi je bolje položit SSO i skupit ova 2 breveta...
Nemam navigacije do 2012. godine , a sad imam malo manje od godinu dana. Sutra cu nazvat LK.

"If a crewmember has a valid STCW SSO (Ship Security Officer) certificate on hands, its not mandatory to have additional DSD certificate.
The SSO is a proficiency certificate and the training is covering all the requirements of DSD. "

Ovo su mi i poslali iz kompanije tako da cu rijesit SSO, dovoljno mi je 6 mjeseci navigacije za sso?

odakle ove informacije? di se moze to polagati?? na pomorskom fakultetu samo???
di ima cjenik ta 4 nova breveta koja trebaju za pristupiti porucnickom?

EDIT:
evo dobio sam odgovor od diversa

Da ce organizirati tecajeve cim dobiju koncesiju za tecajeve.

Eto dragi kolege mladi pomorci, spremite jos 11200 kn za tecajeve +200x5 kn za ispite valjda i jos ko zna koliko za usputne troskve....
pa onda jos porucnicki....hmm
mozda su nam onda stvarno trebali i produziti kadeturu na 24 mjeseca kako bi zaradili za sve to poplacati ...:udriglavom:udriglavom :udriglavom[/QU

Tecaj D46 - Cijena 3500,00 trajanje 3 dana D47A- cijena 2500,00 trajanje 3 dana. Informacija iz SSM-a Split
Upravo formiraju grupu za nevedene tečajeve!

Last edited:
Tko je naprvio bilo koji brevet u zadnja dva mjeseca za sljedeci brevet koji radi ne treba mu slika jer sad su digitalne tehnologije. Eto jos jedan info.

I jos nesto, danas su mi u Rijeci u LK rekli da se ovi brevet Sprecavanje oneciscenja morskog okolisa nece moc podignut prje nove godine, bez obzira imate li uvjete ili ne... :rolleyes:

Mi moze netko reci kamo se moze odslusat tecaj za ovo:

koliko citam jos nigdje ne drze tecajeve a razumio sam da se bez toga poslije nove godine nemoze na brod i sta sad sa onima koji nemaju uvjete da to dobiju na racun prijasnje navigacije a moraju na brod uskoro, sta bi trebali cekat da se oni sjete napravit tecajeve , nije mi jasno ko tu koga jebe

security awareness tj D42 cijena 1000 kn odrzava se ima tjedan dana , nas bilo vrlo velik broj koji smo sad to polagali
zovi diverso u splitu i dogovori se sa njima. 1000kn tecaj + 200 ispit. predavanje traje par sati. :uzdravlje

Pozz

Za ukrcaj na brod prvi put osim d2 treba i d42 ako sam dobro shvatio?
Dali teba još i d43 ili koji drugi ili ne?

Hvala

security awareness tj D42 cijena 1000 kn odrzava se ima tjedan dana , nas bilo vrlo velik broj koji smo sad to polagali
zovi diverso u splitu i dogovori se sa njima. 1000kn tecaj + 200 ispit. predavanje traje par sati. :uzdravlje

Hvala ! :uzdravlje

odakle ove informacije? di se moze to polagati?? na pomorskom fakultetu samo???
di ima cjenik ta 4 nova breveta koja trebaju za pristupiti porucnickom?

EDIT:
evo dobio sam odgovor od diversa

Da ce organizirati tecajeve cim dobiju koncesiju za tecajeve.

Eto dragi kolege mladi pomorci, spremite jos 11200 kn za tecajeve +200x5 kn za ispite valjda i jos ko zna koliko za usputne troskve....
pa onda jos porucnicki....hmm
mozda su nam onda stvarno trebali i produziti kadeturu na 24 mjeseca kako bi zaradili za sve to poplacati ...:udriglavom:udriglavom :udriglavom[/QU

Tecaj D46 - Cijena 3500,00 trajanje 3 dana D47A- cijena 2500,00 trajanje 3 dana. Informacija iz SSM-a Split
Upravo formiraju grupu za nevedene tečajeve!

nema ispita za ove brevete ;)

Back