Nisam rekao da je matematika glupost, nit skroz ne potrebna u zivotu, samo da ne treba pilat sa ne potrebnim sto neces primjenjivat u poslu, i s tim pilat recimo u pomorskoj skoli, tako da je to najbitniji i najtezi predmet, pa mnogi odustaju od skole, padaju i sto ja znam sto zbog isfrustriranih pojedinaca (za fiziku se slazem da je bitna), a sto je s strukom? A to ako ces se produhovit matematikom i na taj nacin otvorit si vidike tvoja stvar, to sam mozes otrikavat i ucit. Nemaju svi isti kapacitet, nit interese. Umjetnost se isto tako smatra jakom duhovnom inteligencijom, netko se produhovljuje slikanjem, pjevanjem, netko kako ti kazes dogmama, netko marksizmom (koji je bio nametnut i obavezan, a ne kao vjeronauk izboran), ne bitna stvar. Gavro je prvi poceo o tome, kao i u svakoj temi, prvo spominjanjem neceg iz bivseg sistema, kako je to bilo super, pa preko hdz mladezi, i vjere, totalno ne potrebne stvari u ovoj temi, a tako nam je i u drzavi jer se zbog takvih likova uvjek vracamo na ustase/partizane, svecenika, vjere...pa daj prestanite pricat o tome i gledaj te kako ic naprijed...moje misljenje, treba nas mjenjat iz korijena, znaci od pocetka odgoja djece i skolstva, za to sam vam vec dao primjer skandinavaca, znaci samo kopiraj nesto sto je dokazano od onih koji su nas pregazili u svakom pogledu. I da slazem se da su profesori lose placeni, trebaju imat medu najboljim placama, ali isto tako treba napravit dobru psiholosku procjenu onih kojima se daje taj posao, jel kod nas svaki bolesnik moze postat profesor ili ucitelj.
da se vratim na temu, evo ti kopija predmeta od engleza za Nautic HNC, znaci poslje toga i odredenog staza nastavis kurs za chief mate :
This course comprises the following units of study:
- Naval Architecture: Ship Construction
- Marine Meteorology: An Introduction
- Navigational Maths and Science
- Marine Emergency Response and Communications
- Marine Cargo Operations
- Marine Law and Management
- Bridge Watchkeeping
- Celestial Navigation
- Chartwork and Tides
- Ship Stability: An Introduction
- HNC Nautical Science Graded Unit 1
With regards to assessment, you will need to prove competency in all the above units before you can attempt a pre-College test. Only when you have received Proceed to College feedback on your pre-College test will we arrange for you to sit your final College assessment.
I to mozes pola online odradit, distance learning....znaci sta su englezi blesavi? pa oni su izmislili standarde u pomorstvu, a ne hrvati!