Novi obracun zdravstvenog/mirovinskog osiguranja

samo za info.......davanja za zdravstveno je islo od 1.5.2012 navodno sa 15 posto na 13 posto......nisam siguran a ni oni nisu pa sad cekam rješenje.......navodno su svima u RH tako a za pomorce nisu sigurni tako da nisam uplatio unaprijed..

koja je tebe zbunjoza spopala, ma koji kurac ne procitas postove bar s malo razumjevanja, samo maloooooo, nista puno..odnija java i tehniku kad je dostupna svakoj zbunjozi.........

koja je tebe zbunjoza spopala, ma koji qurac ne procitas postove bar s malo razumjevanja, samo maloooooo, nista puno..odnija java i tehniku kad je dostupna svakoj zbunjozi.........[/QUOTE

hm ..da sad sam vidjeo...:o
Oprostite cijenjeni gospodine

Last edited by a moderator:
Zdrastvujte,

Evo, ovaj post, čisto da vidite u kakvom sistemu živimo,

Zadnji put kada sam odlazio iz doma, desilo mi se da sam greÅ¡kom uzeo staru matrikulu umjesto nove, obnovljene. I tako, imao sam sreću da nitko nije to zapazio, odradio sam ugovor, i prije neki dan, iskrcao se i tek kada mi je zapovjednik dao matrikulu skužio sam da mi je nova matrikula ostala doma, a ukrcaj upisan u staru koje je istekla.

Dolaskom doma, mislio sam, valjda može agencija poslati neko objaÅ¡njenje vezano s tim, kontam to nije neki problem, no maloprije me zove Lučka Kapetanija i pitaju "Å¡to je ovo" i kaže - "mi bi sad vas trebali tužiti, ne možete vi tako upisivati u staru matrikulu" itd.

Pa, yebenti Isusa i sve Gospe, koja je ovo idiotska država, debilni sistem.., Država u kojoj su svi bivÅ¡i ministri po sudovima, osumnjičeni kriminalci, pederčine i nema tog zla kojeg nisu napravili i nitko im niÅ¡ta ne može - ali mene će tužiti zato jer sam u žurbi uzeo staru matrikulu.., ma Å¡to mi ovo treba, yebenti..,

Da li je netko imao isti problem?!

:mad:

Last edited:
Zdrastvujte,

Evo, ovaj post, čisto da vidite u kakvom sistemu živimo,

Zadnji put kada sam odlazio iz doma, desilo mi se da sam greÅ¡kom uzeo staru matrikulu umjesto nove, obnovljene. I tako, imao sam sreću da nitko nije to zapazio, odradio sam ugovor, i prije neki dan, iskrcao se i tek kada mi je zapovjednik dao matrikulu skužio sam da mi je nova matrikula ostala doma, a ukrcaj upisan u staru koje je istekla.

Dolaskom doma, mislio sam, valjda može agencija poslati neko objaÅ¡njenje vezano s tim, kontam to nije neki problem, no maloprije me zove Lučka Kapetanija i pitaju "Å¡to je ovo" i kaže - "mi bi sad vas trebali tužiti, ne možete vi tako upisivati u staru matrikulu" itd.

Pa, yebenti Isusa i sve Gospe, koja je ovo idiotska država, debilni sistem.., Država u kojoj su svi bivÅ¡i ministri po sudovima, osumnjičeni kriminalci, pederčine i nema tog zla kojeg nisu napravili i nitko im niÅ¡ta ne može - ali mene će tužiti zato jer sam u žurbi uzeo staru matrikulu.., ma Å¡to mi ovo treba, yebenti..,

Da li je netko imao isti problem?!

:mad:

Zakon vrijedi samo za male (citaj nevazne ljude);moj savjet je naci nekoga u kapetaniji,po seljački vezu, da to sredi,jer kod nas sve tako funkcionira,mozda prijetelj tvog prijetelja ima nekog u kapetaniji.Nema smisla plivat protiv struje,trebat ce 1 000 000 godina da evoluiramo na razinu jedne NorveÅ¡ke;Å vedske stoga boreci se protiv ovakvih covjek ispada smjesan!
Uostalom ne vidim tu problem jer postoje platne liste,nekakav ugovor kojim se moze dokazat boravak na brodu.

A moj profesore Mile

E stvarno si dobro napisa. Ono covik je zabunom uzea krivu matrikulu i jos su mu sve upisali u staru i ima dokaz da je bia na brodu i nevidim razlog zasto sad seru debili iz kapetanije. To bi u svim drugim drzavama svi priznali i rekli aj ''rodo''pripazi drugi put i bog te veselia. Ali ne nego tebe debili jos zovu i govore ti gluposti. Ma stiraj sve u PM ka sta si i sam reka. Aj pozdrav care i dobro dosa kuci :uzdravlje

Ma stiraj sve u PM ka sta si i sam reka.

Živio Dalmoš,

Zbilja, da znaÅ¡ kako su mi digli tlak?! Nisam ja osobno nosio matrikulu, nego im je dostavila agencija. Ovima sam rekao Å¡to se desilo i zamolio da rijeÅ¡e to na neki način, npr. da prilože objaÅ¡njenje Å¡to sam in dao i tako. Stvarno je bilo tako da sam uzeo staru umjesto nove i imao sam sreću da nitko na brodu nije zapazio. Inače bio sam ranije na nekim kompanijama gdje ti naÅ¡a matrikula uopće ne treba na brodu, nitko ti je ne traži.

I sad, ta koza iz lučke počela mi držati govor, spominjati tužbu, a toliko je glupa da vjerovatno nikada nije bila na sudu niti zna Å¡to znači tužba. A svratiti ću u ponedjeljak tamo, pa ću je pitati da li je napisala tužbu, kako bih mogao na vrijeme pronaći najboljeg odvjetnika..,

I to sve doživljavaÅ¡ u državi u kojoj su mahom svi ministri yebivjetri, hohÅ¡tapleri, i neki su već osuđeni kao kriminalci. Nisu bili toliko precizni kada im je Sanader i kompanija HDZ-ejaca krali Å¡olde i kupovali BMW-ejce od pola miliona eura, yahte i ostalo.

I joÅ¡ ova koza spominje neÅ¡to lučkog kapetana.., i to takvim tonom iz kojeg se da zaključiti da im je on neki poseban meritus koji merita divljenje i nas pomoraca.., stoga mu ovdje javno poručujem:

e lučki kapetane, naÅ¡, p*** qurac.., toliko si važan u mojim očima!

Last edited by a moderator:
profesore greske se dogadjaju od kad je svijeta i vijeka i dogadjat ce se.problem je sto se izgubila ona vazna nit da su kapetanije servis pomoraca i da im u takvim i slicnim situacijama izadju u susret i pokusaju na sve nacine rijesiti problem a ne da ti se tresu gace kad prelazis preko njihovog praga.tu bi trebala biti mogucnost prijepisa pogotovo sto postoji sva potrebna dokumentacija.lako se na nekome istresat a nije lako covjeku pomoc pogotovo od onog od koga zive i za sto postoje.

Back