Ncl

Dali itko zna za Briana Pereza i kakva je on faca, pri misec dana me tra?žia da mu po??aljem papire i i??a bi ka kadet na NCL i onda bi me avancalo nakon 2 miseca, posla sam njemu i SSM-u i ni??ta, odjedanput se sti??alo i niko nema pojma ??ta se dogodilo. U ssm-a su rekli da moram cekat a taj Perez je na putu

Dali itko zna za Briana Pereza i kakva je on faca, pri misec dana me tra?žia da mu po??aljem papire i i??a bi ka kadet na NCL i onda bi me avancalo nakon 2 miseca, posla sam njemu i SSM-u i ni??ta, odjedanput se sti??alo i niko nema pojma ??ta se dogodilo. U ssm-a su rekli da moram cekat a taj Perez je na putu

Brian je samo jedan od ljudi koji srediva karte za ukrcaj. Jedino ako nije avanca za recruitment agenta. Meni je do sad samo slao karte ali u NCL officu otkazi se dobivaju ka u Hrvatskoj racuni tako da nista ne cudi.

Brian je samo jedan od ljudi koji srediva karte za ukrcaj. Jedino ako nije avanca za recruitment agenta. Meni je do sad samo slao karte ali u NCL officu otkazi se dobivaju ka u Hrvatskoj racuni tako da nista ne cudi.

Evo sam pogleda njegov mail, je lik je posta recr. agent.
Nego ??ta me zanima, da li je uobičajena praksa da im po??alje?? sve papire i onda čeka??, niti ti se itko javi ni ni??ta, a do tada sve o.k.

Perez me triba nazvat i napraavit interview nakon ??ta mu po??aljem papire, a u SSM-a su mi rekli da je ukrcaj za 10-15 dana i nakon toga ni??ta, Perez ne zove, a u SSM-a su rekli da su oni prosljedili u Miami i da se ćeka odgovor, od toga ima skoro misec dana

NAzovi Pereza i vidi sta se desava ali kazem ti moguce da je dobia otkaz ako se nejavlja. Imas u mailu njegov broj pa probaj nemas sta izgubiti a SSM je i tako teklic koji nema pojma sta se desava

Problem je sta nema broja u mailu, a moga bi bit problem sta sam ja ssm kontaktira posebno, tj . Perez nezna da sam se javia ssm-u.Sta mislis

Stari pa sta si se uopce jaljao SSM-u? Nikako mi to neide u glavu. ( bice si bija nestrpljiv) e sad evo ti broj( na PM) pa nazovi i pitaj da ti daju Briana Pereza i nazovi SSM i reci da neces ici na NCL. Jer ce te oni oma u poreznu isa ti ili ne.

Last edited:
Ej!
Isti sam slucaj i ja imao.
Poslao mi je mail u kojem je trazio sve podatke i skenirane papire.
Ja mu poslao, i nista.
Poslao sam mu 2 put i onda sa,m dobio automatski email koji kaze da je van officea do negdje ako se ne varam 27.
booooo?
E....vise ne znam sta radit...
Ima tko kakve ideje?:udriglavom
hehehe

Jučer mi je odgovoria da će me zvat na telefon idući tjedan i ka napravit neki interview

Neznam koliko ti je on jak, jer koliko znam on je bio za samo jedan brod za ukrcaj i contact osoba i zadnje je bilo za NCLA, inace znam tipa preko telefona i dvaput me je guznuo tako dobro da sam se jednom trebo ukrcat(prije vremena) i drugi put za trening, a uopce me nije kontaktiro i onda odjednom mail kako me nema....prilicno neozbiljan!
Sto se tice razgovora preko telefona....jako,jako dug razgovor, a pita sve osim posla...uglavnom te testira da vidi kako dises! Moram ti rec da sa iznenadjen sto te uzimaju po tom sistemu, jer koliko znam do sad nije bio obicaj....., svakako provat vidit kako ti odgovara, bilo bi bolje kad bi iso za prvog, jer za avancat se ceka dugo, jer znam dosta filipa koji jako dugo cekaju promotion, a NCL je firma koja ne gleda na nacionalnost (bar moje vidjenje)...
Ajd zivio i sretno.....

Kako mislis za prvoga, imam samo dva broda ka treci i to na bulka i kontejnera i nemam visu pomorsku

Nemoj me krivo shvatit, ali NCL onda definitivno nije firma za tebe! Sto se mene tice ja preferiram nase ljude i bilo bi mi te drago srest na mom brodu(pa taman za popit fantu u Crew Baru), jer kad te zovnem na most da ti ne moram tri put ponavljat, nego kad zovnem filipa i onda mi on rece da moram pricat sa prvim jer on ne razumije...slomio bih mu onaj tel. od glavu najradje, ali jbg.
Opa, pobjego sam sa teme......naime....koliko znam placa je jadika za sekonde, nesto oko 2500 US$, a ako nemas visu nemas ni brevet i nemos vancat, pa ces se sutra grist.....NCL je firma koja ima razumijevanja kad je skola u pitanju, tj. cak te i fininaciraju ali pod uvijetom da ostanes na firmi neko vrijeme, a ako ne mislis u skolu dobro baci na papir i zbroji sve pozitive i negative.....
Ako te sto inetersira..samo udri.....stojim na raspolaganju...
Zivio......

Cuj ti ScapRI najprije si malo pocisti mailbox jer kad god ti saljem mail daje mi da ti je inbox full. I......mogao bi se javiti ponekad,lamarinka jos uvijek tuguje....he,he.

Inace po pitanju ovog debila BPereza,ja sam kao i Mikaya imao neugodno iskustvo sa njime,dobio sam avancamenat i isao ranije na brod. Najprije su mi se kulturno izvinuli "jer mi prekidaju godisnji ( bas mi je tesko palo pored avancamenta) da bi mi nakon par dana 'skinuli jos jedan tjedan godisnjeg 'jer moram jos ranije na brod',ajde...sve to stima.
A onda mi je doticni debil poslao mail u kojem stoji da na brod ne idem u subotu kao je dogovoreno nego u petak,dakle jos jedan dan ranije.I sve bi to jos kako-tako proslo da mi on taj mail nije poslao u CETVRTAK i to samo minutu prije nego je napustio office,posto sam ja nesto trabunjao po internetu do kasno,ja sam taj mail vidio u 01 ujutro i shvatio da se moram spremati momentalno jer krecem ujutro u 8 za Zagreb.Probao sam ga nazvati ali.....nema njega,na kraju sam se cuo sa kapom na brodu i javio im da cu mozda zakasniti.
Ujutro letim ko' kreten za ZG. Mozete si zamisliti guzvicu u prometu u 8 mjesecu...?
Dosao sam na aerodrom ravno 14 minuta prije polijetanja aviona,ali su me zaustavili jer je let otkazan zbog kvara i dobijem isti let sutradan (ja jos uvijek stizem na vrijeme na brod). I onda me doticni glupan zove na mobitel (po prvi puta u zivotu) i bezobrazno povisenim tonom mi govori : Mozes li mi objasniti zasto ti sad nisi u avionu?
Sve sam mu odgovorio krasnim svojim bezobraznim tonom i rekao sam mu da drugi put kad bude slao nekome e-mail u Europu,neka se sjeti kako svijet funkcionira i da zbog necega postoje vremenske zone,pa neka razmisli koliko je sati kod mene doma.

Jesam malo udavio ali.....dosadno mije,shvatite me,ha,ha....

Reci mi molin te kako su stupili u kontakt sa tebon???
Direktno te nazvali ili priko nekoga na??ega??
? ta pitaju...
Općenito kako idu stvari??
Fala

stvari ti idu da ti se javi mailom pa dogovori tel. interviu s tobom, pita te opcenito neke gluposti kao di si bio, sto si radio, imas vizu i on ti prica pricu o kompaniji od jedno 15 min ti samo govoris aha aha, yes yes a prije ovog ti je samo komunikacija mailom javit ce se on vec

Samo da pitan koja je razlika kad ides priko ssm-a i direktno. i jel se moze ic uopce direktno.

fala

SSM te oma prijavi u Lucku Kapetaniju i oni ti salju na intervjue one ko se njima svida a kad ides direkt nema nikog ko bira onoga kome je Bozic rodak.

Znam provjereno jer je jednom pomorcu bilo obecano da ide na brod i sve se covik spremia a onda mu je receno da je Bozic uzeja tj ukrca svog tipa i rekla je kadrovitka ovom momku zao mi je ali to je tako. On mi je sef. Eto to je razlika

sve se moze

sve se moze

ukoliko tvoj profil odgovara a firmi treba uzece te bez problema. ne vidim razloga zasto ti ne odgovara za treceg na tankerskoj, koje je tvoje dosadasnje iskustvo casnika palube? ili kadeta?

Ljudi moji, ja bih vrlo rado na putničke brode za oficira kuverte, ali nemam iskustva, pa mi niko ne odgovara na e-mailove, zato sad iden na Tankersku na bulka, na ?žalost. Onom Marianu Celano san posla sve dokumente jo?? početkom trećeg miseca, ali mi je reka da trenutno nima mesta.

Dalje, ista priča za jahte. Kontaktira san tri četiri agencije po francuskoj, i sve oće iskustvo. Sve bi to bilo ok da ja ne znam bar 10 ljudi koji su tamo do??li i bez iskustva i fakulteta, niti srednje pomorske, nego preko veze. Jednostavno nema segmenta na ovomu svitu ki nije korumpiran, na ?žalost.

Isto je na Tankerskoj Plovidbi, ukrcaju nekog samo sa srednjom za časnika palube, a onoga sa vi??om pomorskom samo maknu sa pozicije jer nema veze u upravi. Da se razumijemo, ja ?želim da se ukrcaju i oni koji imaju samo srednju pomorsku, ali oću istaknuti kako su veza i poznanstva vi??e od fakulteta.

Zato vi meni recite je li moguće doći tamo bez veze ili ne?

Ja san upao na cruisere 2003 godine bez ikakve veze i iskusvtva i bez vise skole. Do tada san bia na cargo brodima i smao san bia uporan i slao mailove. Na NCL san slao mailove godinu i 3 miseca prije nego me zvalo.

Eto to je moja prica

SSM ,e jesu sve agencije u Splitu smece....
Ma skoro sve,a taj SSM ,i meni se dogodilo isto na interview za NCL,ko sve sam prosao,ja dao skoro otkaz na drugoj firmi ,a oni ne zovu za NCL,ja zovem sta je,doticna osoba mi u povjerenju kaze da je gazda (mladi papak) tako odlicio,a najbolje od svega
je sta sam upao na drugu firmu ,mislim da je i bolja...
A isto mi se dogodilo i prijatelju koji se s Carnivala htio ukrcat na NCL,isto prosao intervies,sve OK a oni ne zovu opet,mada je vec ima dogovoren ukrcaj.
Ekipa iz SSM a poslala lijecnicki od covijeka koji je bio bolestan ,uz C/V mog kolega,nekakva zbrka,onda su ovi iz NCL a rekli da ne zele nikoga ko ima isto ime ko i ovaj sta je bio bolestan i tocka....Istina 100%
Big boss u SSM a je bio poduzetan kadar u JAdroplova....napravio dobar posao...
Jadan onaj ko mora ici na brod preko njih ....
Sve iz osobnog iskustva
Sve najbolje svima,ja doma za 7 dana

Pozdrav

Evo zavrsila Gvardija i sad na kompjuteru. A stas neradi se fizicki nista a da nema neta isa bi ja davno na Crystal di me zvalo vec dvaput. Ili bi trazia RCCL-a. MA dobro je na cruiserima a pogotovo senior oficirima jer oni imaju i misecno par stoja dolara za poist i popit ali o tome cemo u drugom threadu jer nebi zelia ovi sporkavat kako je reka Cruise line.

Dalmos,
ma bija san ja na crystala,
nije ti tamo cvice, minjaju ljudi vise nego NCL a imaju samo 2 broda,
malo in je lova bila boja ali nista specijalno osim sta se more lokat ka u prici,
a za royal nisan cuja nista lipo,
dosta je ljudi prislo na NCL s royala......

zivjeli, uvijek zivjeli

Sve ovo su price kako ko sta dozivi,ovde je bolje za pit,ovde za zivot,ovde ugovor,ma sve je to ekipa li-la ako cemo bit iskreni,di bolje tu duze,bia sam na Carnivala,sad na Royala 2 i po godine,Royal je dobra firma,ma sta ko govoria,mislim da su nam barem brodovi najbolji ,a ko ima najvece brodove na svitu,a sad izlaze Oasis pa Allure,hehehe moram malo nahvaliti ruku koja me hrani,onda u ova turbulentna vrimena ,place dolaze,nisu lose,ako ne i najvece u Cruise industriji,
ma sve je to ista pusiona,
ali da se ekipa sa cargo brodova ne uvridi,ipak je cruiser cruiser, a mozes malo u Windjammera,malo u Portofino,malo u Chops Grill,mislim svako toliko u koji restorancic,a onda na ovom mom brodu je dobra ekipa,svako malo se pece riba i skampi
A sta mozes vise ocekivat,nijedna firma nije socijalna,triba nesto radit.
E ijos nesto ,niko bas ne daje otkaze vec neko vrime....mislim na oficire....
aj pozdrav od doma
samo sam se malo ubacija,svako malo neko oce rec da je njegova firma najbolja,ma sve su to nijanse
aj bog

Back