Ncl

Da ustanovimo tj ponovimo za sve koji jos uvik ne kuze kako je to na NCL-u

PALUBA

half stripe (3rd officer ili kadet) ugovor 6 miseci
1 stripe (2nd officer ili junior watchkeeper) ugovor 6 miseci
2 stripe (1st officer ili senior watchkeeper ali junior officer) ugovor12 tjedana
3 stripe (chief officer tj senior officer) ugovor 12 tjedana
4 stripe ( staff captain tj senior officer) ugovor 12 tjedana
5 stripe ( captain tj senior officer) ugovor 12 tjedana

MAKINA

Half stripe (asistent tj eng kadet) ugovor 6 miseci
1 stripe (third eng tj junior watchkeeper) ugovor 6 miseci
2 stripe (second eng tj senior watchkeeper ali junior officer)ugovor 12tjedana
3 stripe (first eng tj senior officer) ugovor 12 tjedana
3 and half stripe (staff chief eng tj senior off)ugovor 10 tjedana
4 stripe ( chief engineer tj senior officer) ugovor 10 tjedana

Evo nadam se da je sad svima jasno da na NCL-u dobro kotiraju SAMO 2 stripe i povise sta se tice place i ugovora.

Nadam se da se necete uvrijedit direktore,naime.....ispravak netocnog navoda sto se tice palube i njihovih 4 i 5 stripe-ova....ugovor je 10 sedmica,kaj ne ?I naravno,moram primjetiti da kao i svi drugi strojari ovoga svijeta,ocito pod makinu ne smatrate elektricare,pa vas u ime njih,srdacno pozdravljam :p:p:p:p:p

...I naravno,moram primjetiti da kao i svi drugi strojari ovoga svijeta,ocito pod makinu ne smatrate elektricare,pa vas u ime njih,srdacno pozdravljam :p:p:p:p:p

Nemoj generalizirat. Izjava bi trebala ici kao i neki strojari nikako svi. Znaci pazljivije biraj ljude s kojima radis.

To ti je zato sta su na tim ugovorima i placama pretezno (citaj 80% filipinci) jer oni tesko idu za 1st officera(2 stripe) tj sekonda palube(1 stripe officer) po nasem ranku. Dakle ovaj 2nd officer(1 stripe) ti je ustvari 3rd officer na teretnjaku. Ode na NCL-u ti je sve drugacije jer to je samo prolazna faza za kadate koji su odradili kadeturu na NCL-u i onda idu za sekonda palube(1 stripe) a to je ustvari 3rd off kako sam i naveo. A kad se dokopas 1st officera (2stripe) to ti je ustvari rank pravog sekonda i isti ti je to dir ko da si 2nd engineer(2 stripe) ( ne prvi makine nego sekondo) imas onda ugovor 12-12 tjedana i pocetnu placu od 7600$ plus svake godine povecanje place. Tako da kao 1st officer(2 stripe) nakon 5 godina mozes doci do place od 9450$ a to je sve jos jednom ponavljam 2 stripe officer i on je senior watchkeeper ali junior officer.

Eto sad se nadam da sam ti objasnia zasto je to tako
Fala na brzom i detaljnom odgovoru. Uglavnom skroz je drugčiji ustroj nego na ove kargo brode a i posal pretpostavljam

Nemoj generalizirat. Izjava bi trebala ici kao i neki strojari nikako svi. Znaci pazljivije biraj ljude s kojima radis.

Gaddemet Frankie,opet si u pravu:udriglavom ... Nisam bio nikad u poziciji da mogu birati ljude s kojima radim,uglavno smo svi jedni drugima nametnuti,pa sad koga sta dopadne :hihi

Nadam se da se necete uvrijedit direktore,naime.....ispravak netocnog navoda sto se tice palube i njihovih 4 i 5 stripe-ova....ugovor je 10 sedmica,kaj ne ?I naravno,moram primjetiti da kao i svi drugi strojari ovoga svijeta,ocito pod makinu ne smatrate elektricare,pa vas u ime njih,srdacno pozdravljam :p:p:p:p:p

@ High voltage

Je u pravu si ugovor je 10 tjedana ali nekeko sam znao tj naslucivao da sam nesto zabucao jer dok sam pisao jucer taj post dobio sam 10 poziva na telefon pa sam ugovor samo copy-paste od 3 stripe.
Sta se tice struja nisam ih zaboravio jer kako znas ja koa 1st eng najvise radim s automation engineerom (a i sam si to) tako da bih prije rekao da je to bila liste makine i palube radi ovih novih kadeta a elec. department mozes ti navesti ode u novom postu tako da svi znaju kako je i to na NCL-u.

Ali isprika svim elektricarima sta ih nisam stavio pod makinu jer stvarno tako nemislim nego se desilo. :)

Engine Cadet

Engine Cadet

Evo da i ja sudjelujem sa pravom informacijom.

Engine Cadet on NCL, 6X2 , 1519$, ukrcaj u 7 mjesecu.

Aplicirajte na www.ncl.com

Sretno !

Last edited:
bas da ti se posrecilo i nije, al bolje ista nego nista :D

Cepo netriba biti sarkastican prema necemu sta nekoga raduje. JEr lako je biti ''sudac'' nakon meca. Po meni mislim da je mladom coviku biti sekondo na NCL-u jako dobar uspjeh jer nakon par ugovora ce imati dobar posao kao 1st officer ( citaj drugi palube) sa oko 9000$ misecnih primanja sta je jako dobro. A sad ako si ti to prosao i imas bolje na tome ti kapa doli ali shvati da nemozemo i necemo svi imati isto misljenje sta je dobro a sta lose. Po meni ako svak ima isto misljenje i isti ukus onda bi svi volili istu zenu, vozili isto auto, nosili istu majicu a to nebi bilo bas idealno.

Lip pozdrav

Cepo netriba biti sarkastican prema necemu sta nekoga raduje. JEr lako je biti ''sudac'' nakon meca. Po meni mislim da je mladom coviku biti sekondo na NCL-u jako dobar uspjeh jer nakon par ugovora ce imati dobar posao kao 1st officer ( citaj drugi palube) sa oko 9000$ misecnih primanja sta je jako dobro. A sad ako si ti to prosao i imas bolje na tome ti kapa doli ali shvati da nemozemo i necemo svi imati isto misljenje sta je dobro a sta lose. Po meni ako svak ima isto misljenje i isti ukus onda bi svi volili istu zenu, vozili isto auto, nosili istu majicu a to nebi bilo bas idealno.

Lip pozdrav
Ma sve ja to razumin zato sam i napisa bolje ista nego nista u danasnje vrime,a i ovo 9000 za prvoga je isto proslost na ncl-u.Bitno je negdi pocet.

Alooo Cepoooo :uzdravlje,a ljudi cepo je na Royala pa (a do tu ga je dogura NCL isto ko i mene) mu je sad sve malo nema vise ni mire ni granice ..... :udriglavom

Back