Ncl

A vidjet cemo jos sam na brodu trebam radit interview preko skypea kad dodjem doma a inace rekli su da u naredna 2 mjeseca nemaju otvaranje za E/E a i sve da prodje sve ok jos se mislim zbog place :D ipak je dosta manje nego sto tu imam :(
Nego sto mogu ocekivati na interviewu kakva pitanja?? :hihi

crni mile, pa koja je to crkavica na ncl kad i papa jebsen daje vi??e.. ja mislija da je on najveća cicija u norve??koj, kad ono.. :hihi

Dobar je jebsen nemoj zahebavat netjace da nije ne bi se ti tia vratit :hihi
A crkavica na ncl nije bitno kolika je bitno je s koliko je covik zadovoljan :uzdravlje

A vidjet cemo jos sam na brodu trebam radit interview preko skypea kad dodjem doma a inace rekli su da u naredna 2 mjeseca nemaju otvaranje za E/E a i sve da prodje sve ok jos se mislim zbog place :D ipak je dosta manje nego sto tu imam :(
Nego sto mogu ocekivati na interviewu kakva pitanja?? :hihi

To bi ti trebao odgovoriti od ''novije generacije'' ko je to pro??ao ;)

Ja sam napravia intervju prije dva tjedna za terca palube, jos uvik je 6 miseci,mislim nesto manje od 2000 dolara placa i obecavaju relativno lak avancamenat za sekonda. Cekaj,kazu..

Pozdrav. A je li primaju oni kadete palube (sa polozenim porucnickim) i ima li neko njihov direktan email kontakt? Unapred hvala!

Ja sam napravia intervju prije dva tjedna za terca palube, jos uvik je 6 miseci,mislim nesto manje od 2000 dolara placa i obecavaju relativno lak avancamenat za sekonda. Cekaj,kazu..

Je,je avamcamenat za sekonda se ne ceka puno ali to je iskljucivo zato sta je treci i sekondo isti k...c,samo sta treci ima 1900(2000 sa prikovrimenima:hihi) a sekondo ima 2300(2400 sa prikovrimenima :udriglavom) ,tako da su obe pozicije nikakve,ali prije neki dan sam prica sa jednim momkom sa Sky-a koji je tu dosta dugo sekondo (cepo to je tvoj prijatelj Israel) i reka mi je da su obecali uskoro prominit te uvjete i to na DOSTA bolje a sad oce to bit uja vuk magare vidit ce mo,ja se nadam da ce to prominit uskoro jer su i filipi poceli vise bizat od tih uvjeta,tako da sve u svemu dok se ne dokopas pozicije prvoga sve je to skupa nista ali s druge strane negdi se mora pocet pa da je i gore samo da se upise u matrtikulu da se navigalo na putnickima,a pogotovo je za to dobar NCL jer ako dolazis sa NCL-a imas velike sanse za upast dalje na bilo koju firmu,ko sta je meni bilo tako da medalja ima dvi strane.....:o

@Cepo
Pa sta je mislis li ti dolazit na Allure-a ili ne,pa sad kad je papir u ruci ima da te mole da se pridruzis RCCL korporaciji......:p

Je,je avamcamenat za sekonda se ne ceka puno ali to je iskljucivo zato sta je treci i sekondo isti k...c,samo sta treci ima 1900(2000 sa prikovrimenima:hihi) a sekondo ima 2300(2400 sa prikovrimenima :udriglavom) ,tako da su obe pozicije nikakve,ali prije neki dan sam prica sa jednim momkom sa Sky-a koji je tu dosta dugo sekondo (cepo to je tvoj prijatelj Israel) i reka mi je da su obecali uskoro prominit te uvjete i to na DOSTA bolje a sad oce to bit uja vuk magare vidit ce mo,ja se nadam da ce to prominit uskoro jer su i filipi poceli vise bizat od tih uvjeta,tako da sve u svemu dok se ne dokopas pozicije prvoga sve je to skupa nista ali s druge strane negdi se mora pocet pa da je i gore samo da se upise u matrtikulu da se navigalo na putnickima,a pogotovo je za to dobar NCL jer ako dolazis sa NCL-a imas velike sanse za upast dalje na bilo koju firmu,ko sta je meni bilo tako da medalja ima dvi strane.....:o

@Cepo
Pa sta je mislis li ti dolazit na Allure-a ili ne,pa sad kad je papir u ruci ima da te mole da se pridruzis RCCL korporaciji......:p

Nilsen je dobia moje papire sad se ceka tebe da me poguras :p A ovi s NCL-a i dalje zovu sad oce da im dodem za sekonda...

Upravo tako,da mogu di drugdi za bolju placu na kruzere, isa bi, a ovako,triba bit strpljiv :cool: Nadam se da me nece puno ostavit na cekanju za ukrcaj, niko se ne javlja sa konkretnim datumom.

odgovorili su mi da je ugovor 6 miseci na brodu 2 doma i placa 2168$. Na ovo mogu samo da se nasmejem :D:D

odgovorili su mi da je ugovor 6 miseci na brodu 2 doma i placa 2168$. Na ovo mogu samo da se nasmejem :D:D

Smejem se a place mi se.......ha,ha,ha,ha........:udriglavom

@DarioMate
A tako je,negdi triba startat pa di bilo da bilo vidis Cepo nece da ide a oni ga mole,znaju da je najjaci za tank inspekcije:cool:,to je jedini covik koji je ko kadet vodija tank inspection umisto cifa kuverte,tako da oni pripoznaju kvalitetu :D

Smejem se a place mi se.......ha,ha,ha,ha........:udriglavom

@DarioMate
A tako je,negdi triba startat pa di bilo da bilo vidis Cepo nece da ide a oni ga mole,znaju da je najjaci za tank inspekcije:cool:,to je jedini covik koji je ko kadet vodija tank inspection umisto cifa kuverte,tako da oni pripoznaju kvalitetu :D

culi su za moju kvalitetu i na Royala,idem za sekonda ukrcaj 20.5 u miamiu :D

Jel ima tko od palube da mu se Brian javia u zadnje vrijeme? Od kad sam napravia intervju s njim prije nesto vise od mjeseca, nema ga ni cut ni vidit..

nemogu virovat da ovakvo ne??to jo?? postoji. ja san mislija da je moja plaća za terca od 2264$ na tankeru, od prije 6 godina, dno dna. u međuvremenu je na toj firmi to i??lo na 3000 E ??ta je vrh u odnosu na 2168.
bijedni uvjeti i ugovori.

nemogu virovat da ovakvo nešto još postoji. ja san mislija da je moja plaća za terca od 2264$ na tankeru, od prije 6 godina, dno dna. u međuvremenu je na toj firmi to išlo na 3000 E šta je vrh u odnosu na 2168.
bijedni uvjeti i ugovori.

To ti je zato sta su na tim ugovorima i placama pretezno (citaj 80% filipinci) jer oni tesko idu za 1st officera(2 stripe) tj sekonda palube(1 stripe officer) po nasem ranku. Dakle ovaj 2nd officer(1 stripe) ti je ustvari 3rd officer na teretnjaku. Ode na NCL-u ti je sve drugacije jer to je samo prolazna faza za kadate koji su odradili kadeturu na NCL-u i onda idu za sekonda palube(1 stripe) a to je ustvari 3rd off kako sam i naveo. A kad se dokopas 1st officera (2stripe) to ti je ustvari rank pravog sekonda i isti ti je to dir ko da si 2nd engineer(2 stripe) ( ne prvi makine nego sekondo) imas onda ugovor 12-12 tjedana i pocetnu placu od 7600$ plus svake godine povecanje place. Tako da kao 1st officer(2 stripe) nakon 5 godina mozes doci do place od 9450$ a to je sve jos jednom ponavljam 2 stripe officer i on je senior watchkeeper ali junior officer.

Eto sad se nadam da sam ti objasnia zasto je to tako

Last edited:
Da ustanovimo tj ponovimo za sve koji jos uvik ne kuze kako je to na NCL-u

PALUBA

half stripe (3rd officer ili kadet) ugovor 6 miseci
1 stripe (2nd officer ili junior watchkeeper) ugovor 6 miseci
2 stripe (1st officer ili senior watchkeeper ali junior officer) ugovor12 tjedana
3 stripe (chief officer tj senior officer) ugovor 12 tjedana
4 stripe ( staff captain tj senior officer) ugovor 10 tjedana
5 stripe ( captain tj senior officer) ugovor 10 tjedana

MAKINA

Half stripe (asistent tj eng kadet) ugovor 6 miseci
1 stripe (third eng tj junior watchkeeper) ugovor 6 miseci
2 stripe (second eng tj senior watchkeeper ali junior officer)ugovor 12tjedana
3 stripe (first eng tj senior officer) ugovor 12 tjedana
3 and half stripe (staff chief eng tj senior off)ugovor 10 tjedana
4 stripe ( chief engineer tj senior officer) ugovor 10 tjedana

Evo nadam se da je sad svima jasno da na NCL-u dobro kotiraju SAMO 2 stripe i povise sta se tice place i ugovora.

Last edited:
Back