Ncl

Procitao sve ali toga ima tolika masa da nisam sve ni zapamtio, pa nemojte zamjerit ako postavim neko pitanje od prije.

Kakve su sanse za upast kao asistent elektronike?
Permament?? Sta bi to znacilo da placa dolazi i kad si doma ili??
Sta se tice Zorovica. Ako se ide preko njega, pretpostavljam da ne uzima nikakvu proviziju ili tako nesto, jer koliko sam skuzio tu se pokusava to izbjec.

Sad zavrsio faks, onaj prvostupnik sam i upravo polazem d2. Da se pripremim na jos neke tecajeve ili je d2 dovoljan?

Sanse neznam kakve su, treba probat pa vidit. Zovi,salji emailov-e pa ces saznat. Permament..Da to je i placa kod kuce, nemas sta o tome razmisljat sada, to toga se treba najest gova.. Ne uzima Zorovic proviziju, zavisi u kojem smislu.Bitno ti je ukrcat se sad kad si skolu zavrsio. D2 mislim da je dovoljan za pocetak, ali i ostali breveti nikada nisu na odmet..sve zavisi koliko ces cekat doma na prvi ukrcaj. Danasnje vrijeme, vecinom se sve vrti oko srece.

Kuzim da necu imat permament odmah na pocetku. Zanimalo me ako mislim na dobro ili ne. I pretpostavljam da cu se ko asistent nagutat govana.
A jel ncl dobar za asistenta? Osim slobodnog vremena i opustanja, necu rec da mi nije bitno, ali vise bi ustvari volio naucit ono sta cu radit. Znaci zanima me kao podloga za struku. Da ne budem vise sjedio i izmisljao toplu vodu, nego da ustvari nesto radim i ucim.

Pa mislio si ok.Nema problema.Ma naucit ces aj. Nego kako ti dati razliku,hoces li na NCL naucit vise ili na necemu drugom.Sve je to manje vise relativno. Sad je pitanje,zasto bas si nasao NCL,ili imas vec sreden ukrcaj ili sto? Kazem nije vrijeme biranja,a ako hoces naucit mores bilo di drugo isto.

A nisam bas zapeo za NCL moze i bilo sta drugo. Ali bi volio na cruisere. A pitam bas za NCL jer je tema o tome, sta ne? :)
Malo sale nikome ne skodi.
A poceo sam sad citat ove postove o putnickim brodovima i zasad sam samo procitao NCL pa pitam. A kako sam uspio skuzit nekako su glavne rasprave oko NCL-a i royala, pa eto.
A i zorovic mi je nekako dosta blizu a on je za NCL, pa bi prvo tu isao probat. A i svjestan sam da je tesko upast, nebi previse birao. Skoro pa bi uzeo bilo koji putnicki koji mi se ponudi.
Znam da nista neznam pa prihvacam sve savjete i preporuke. Tako da ako imas kakav savjet rado cu ga poslusat

Je istina tema je o tome. Ali ima tih kompanija jos,svatko ima svoj ukus kruzeri,tankeri,suplajeri i sl. Ja ti zelim da se odmah sutra ukrcas na kruzera. Moj savjet ti je,da odes kod zorovica,zoves svaki dan dosađuj ali prihvati sta ti se ponudi. Pogotovo sad kad ides prvi put,puno njih je sretno samo radi poziva od strane firme,agencije nakon godinu dana cekanja.Ja nisam nikad bio od kruzera,par puta sam imao priliku otic ali uvijek u krivo vrijeme,nisam nikad zalio za tim. Kruzer ili tanker,ja bi radije na tankera da mogu birat. Ali tko zna mozda jednog dana cu i ja na kruzera. Ali tebi je bitno pocet, kasnije ces lako se prebacit,mislim ne lako ali uz trud se moze. Ima moj jedan kolega,5 godina radio na kontenjerima ka struja,javio se na NCL bas prije par dana i uzeli ga u roku odmah. Kaze da mu je odlicno. Uglavnom idi gdje ti se ukaze prilika,ali opet to ne znaci da ides na brod di nema sta za jest,i di je svaki dan poneki fizicki obracun i konstanto verbalni a nema nitko da ti kaze jednu pametnu.

nitko nista?

A kakvi te uvjeti zanimaju ? Nije mi jasno,ako se već ukrcavaÅ¡,jesi li (a trebao si ) s nekim razgovarao o svom budućem poslu i uvjetima ???? I sad očekujeÅ¡ da ti se stvore ti neki uvjeti u roku od odmah na forumu... ImaÅ¡ milijardu stranica i postova pa čitaj,ovdje su ljudi hrpu toga napisali u proteklih par godina a vama nekima se to NEDA čitat nego ulet s padobranom,pa di puklo' .... Ne ide ti to tako moj Gogi.... :udriglavom

Kuzim da necu imat permament odmah na pocetku. Zanimalo me ako mislim na dobro ili ne. I pretpostavljam da cu se ko asistent nagutat govana.
A jel ncl dobar za asistenta? Osim slobodnog vremena i opustanja, necu rec da mi nije bitno, ali vise bi ustvari volio naucit ono sta cu radit. Znaci zanima me kao podloga za struku. Da ne budem vise sjedio i izmisljao toplu vodu, nego da ustvari nesto radim i ucim.

Permanent nećeÅ¡ imat odmah na početku a dok ga budeÅ¡ imao,proći će vremena,vjeruj mi. NCL za asistenta nije dobar,najprije,asistent elektronike ne postoji. ImaÅ¡ asistenta električara i to je ''rezervirano'' za filipince,desi se tu i tamo koja iznimka ali to onda nije najsretnija opcija jer su jebeni igrači,kažem iz onoga Å¡to sam vidio osobno na dva broda. Asistent električara,udara po žaruljama,utičnicama,prekidačima i asistira 2nd električarima kad rade po kužinama i tako to.... naučit posao na taj način,hmmmmm....mislim da nećeÅ¡ previÅ¡e,jedina olakotna okolnost je to da su viÅ¡e pozicije,poglavito po el.dept. naÅ¡i ljudi pa se tu da progurat neke stvari,ali,sve u svemu....nije najbolja opcija za učit. Jedino da imaÅ¡ prijaÅ¡njeg iskustva pa ti dodje kao odskočna daska,ali za paru koji asistenti rade,danaÅ¡nja zlatna hrvatska mladež se nebi niti probudila ujutro..... Good luck !

Ma ima tu jos necega. Mene bolio ku... kaki je brod kad sam isao prvi put. Znao sam koliko sam placen,ugovor i to je to. I to je bila jebena Transeuropa,brodovi raspad. Ovi sad se raspituju za NCL...kakvi su brodovi,kakvi mogu biti pa NCL je nije jebena transeuropa

Ma ima tu jos necega. Mene bolio ku... kaki je brod kad sam isao prvi put. Znao sam koliko sam placen,ugovor i to je to. I to je bila jebena Transeuropa,brodovi raspad. Ovi sad se raspituju za NCL...kakvi su brodovi,kakvi mogu biti pa NCL je nije jebena transeuropa

Transeuropa......hm,hm... čini mi se da se razumijemo,bio sam i ja kod njih,dva ugovora 1999/2000..... Primrose i kasnije ''luksuzni'' Larkspur... he,he....
Jbg,nema smisla,danas je neka druga priča,najbitnije je ima li interneta i ''Å¡to u slobodno vrijeme'' i treće je,je li permanent plaja,pa kako idu avancamenti.... Potpisujem gore napisano ! ;)

Ncl gem

Ncl gem

Ako ne znate, ili ne želite pomoć onda bolje ne pišite! Ne morate se odma pravit pametni, ja san se obratia da vidin ako neko ima iskustva da mi kaže malo šta mogu očekivat i kakvi su uvjeti, ako ne ništa svejedno hvala!! Pozdrav!

Last edited:
Permanent nećeÅ¡ imat odmah na početku a dok ga budeÅ¡ imao,proći će vremena,vjeruj mi. NCL za asistenta nije dobar,najprije,asistent elektronike ne postoji. ImaÅ¡ asistenta električara i to je ''rezervirano'' za filipince,desi se tu i tamo koja iznimka ali to onda nije najsretnija opcija jer su jebeni igrači,kažem iz onoga Å¡to sam vidio osobno na dva broda. Asistent električara,udara po žaruljama,utičnicama,prekidačima i asistira 2nd električarima kad rade po kužinama i tako to.... naučit posao na taj način,hmmmmm....mislim da nećeÅ¡ previÅ¡e,jedina olakotna okolnost je to da su viÅ¡e pozicije,poglavito po el.dept. naÅ¡i ljudi pa se tu da progurat neke stvari,ali,sve u svemu....nije najbolja opcija za učit. Jedino da imaÅ¡ prijaÅ¡njeg iskustva pa ti dodje kao odskočna daska,ali za paru koji asistenti rade,danaÅ¡nja zlatna hrvatska mladež se nebi niti probudila ujutro..... Good luck !

A sta inace kao asistent to neradim? Zarulje, uticnice i slicno??
Ja sam nekako u uvjerenju da kao asistent pocnem od nule. Znaci upravo te zarulje, uticnice pa polako prema kopliciranijim stvarima.
Neznam

Transeuropa......hm,hm... čini mi se da se razumijemo,bio sam i ja kod njih,dva ugovora 1999/2000..... Primrose i kasnije ''luksuzni'' Larkspur... he,he....
Jbg,nema smisla,danas je neka druga priča,najbitnije je ima li interneta i ''Å¡to u slobodno vrijeme'' i treće je,je li permanent plaja,pa kako idu avancamenti.... Potpisujem gore napisano ! ;)

Bio sam i ja..Larkspur,Primrose,Wisteria...vidio svasta,barem sto se tice ljudi,kakva razmisljana,ja sam samo sutio i radio.Samo mi jedan nostromo rekao,slusaj decko dok si jos normalan idi ca odavde. I poslusao sam ga.

@GogiRI

Slusaj gogi,idi radi i suti nema se sta raspravljat tu vise

kad vec tako nastupas, onda moras imat neke razloge... buduci da ne mozes znat, ja cu ti rec sam - procitao sam svih 30 stranica, informacije radi... odnosno, 31 stranicu vec...

sad kad smo to konstatirali, pa da jos jednu stvar konstatiramo - postovi su po par godina stari, mozda je se u medju vremenu nesto i promijenilo.. u jednom postu pise da je placa deck cadeta 1900 dolara, u drugom pak 545 dolara... ko je sad tu lud?

i trece, ton kojim si se ponio nije prikladan.. i ti si pocinjao i u pocetku htio saznat cim vise.. koliko ja ovaj forum citam, a citam ga duze vremena samo sto nisam bio registriran, skuzio sam da su svi ovdje, skupa sa mnom da pomognemo jedni drugima... naravno, ako mozemo...

NHF :uzdravlje

NHF naravno... S obzirom da si spomenuo Jewel-a,zvuči kao da tamo i ideÅ¡,a ako tamo ideÅ¡,imao si interview pa je za pretpostavit da si s nekime o nečemu i pričao,a sad..... ako nisi pitao za plaću,onda si u startu pogrijeÅ¡io.

Ja kad sam počinjao,onda interneta stari moj nije bilo,nego su se stvari drukčije radile i bilo je puno,puno teže,zato i moji odgovori na ovakve postove dolaze sa dozom cinizma,kao i kod nekih drugih članova na forumu,ali svejedno,nije to tako ni bitno,najbitnije je da ti postaviÅ¡ pitanje i odmah drugi dan piÅ¡eÅ¡ ''NITKO ???'' .... razmisli,možda si to trebao nekoga drugoga pitati. I da,koliko god ti glupo zvučalo,ja kad sam obavio interview sa NCL-om,ja sam im postavio pitanje i za ugovor i plaću,tada je doduÅ¡e bilo interneta ali nije bilo Pomorac.net pa nisam u udobnosti svoje fotelje mogao doznati sve Å¡to me zanima.

Uživaj ako ideÅ¡ ne Jewel-a,imaÅ¡ naÅ¡e ekipe i na kuverti ti je chief iz Rijeke i plaća ti je .... odlična !

zna di ide ali u biti ne zna... zna sta triba ispunit ali nije siguran

ovo je ka ono kad coknes u isto vrime viagru i apaurin

Ima žena pravo. Å ta čekaÅ¡ ti sa Å¡kolom? Reko sam i to svima mladima prije,mada nisam ni ja star. Idi čovječe Å¡kolu zavrÅ¡i, nema ti toga viÅ¡e sa srednjom. I ja imam srednju ali iduću godinu upisujem fakultet, ne upisujem fakultet zato Å¡to mi je to netko rekao, nego zato Å¡to to hoću i vidim da je to potrebno. Nemoj se frustirat ovdje nego budi pametan i ajde u Å¡kolu.

Back