Naredba o mjeseČnoj osnovici za obraČun doprinosa za obvezna osiguranja Člana posade

Lipo ste se ispisali.najbolje bi bilo sve izbrisat.
Cisto informativno.
Nadan se da ste me razumili ko je onda u pravu.

Send from my Super Kinez

Ne pisem ja gluposti sokole nego govorim onako kako radim ja i svi Hrvati na mojoj firmi.(nas oko 200)
Znaci placamo samo ono sta nam salju iz porezne za mirovinsko i zdravstveno u obliku uplatnica.To je vrijeme provedeno na brodu.
Vrijeme koje doma provodimo ne placamo,ali se moze i mislim da je nekih 500 kuna na mjesec dana.

Je u pravu si.Ako imas ugovor od dana do dana i potpisujes ga svaki puta onda to stoji,a kada si doma onda je ono "dobrovoljno" placanje tih parsto kuna.

Meni je tako receno na kompaniji, Regionalis Maritime odnosno firma kcer Globtika koja je izmisljena odnosno registrirana kada smo usli u EU odnosno firma koja krca na DJN a brodovi su pod Lux. zastavom pa onda mozda i to utjece na ukupni dojam.

Sto se tice uplatnica,ja svaki mjesec dobijem komplet uplatnica i svaki mjesec na puni iznos, odnosno dobijem uplatnica na nekih 2200-2300 kuna svaki mjesec.

Ako sam nekome i dao/napisao krivu informaciju,javno se ispricavam jer nije bilo namjerno.Po ovome sto se tu pise i radi,ocito samo pomorci sa Jan de Nula placaju svih 12 mjeseci.

Nebih se uopce cudio i da to nije nekakva patka i ovih nasih iz LK Rijeka,jer tu ipak vrijede "drukciji" zakoni.

Last edited:
Nisam potpuno upucen ali pomorci sa JDN preko gloptika se tretiraju kao da radimo u hrvatskoj a kao sve to je dogovoreno za nase dobro bez da se pomorce ista pitalo, ja odkad smo isli u EU nisan od porezne dobio nista, i kad sam pitao koliko san duzan rekli nemaju pojma,moj slucaj je poseban.Ali kako covik kaze mi moramo placat cilu godinu ali to mogu reci samo za JDN.

@strojar slazem se sa tobom. Ugovor me niko nikad nije upits da ga pokazem i zato ne mislim dat ni centa vise nego sta je minimum propisano

Poslano sa mog GT-I9301I koristeći Tapatalk

U tome i jest poanta,niko ne pita ugovor,nego ono sto agencija proslijedi tako se i placa,niko vise ne pita nas ugovor ni pomorsku.A moram placat da mi se ne nakupi dugovanja na kraj godine pa ko ce to onda namirit???

Bice se globtiku ne da stalno prijavljivat i odjavljivat na tako kratke ugovore pa su uvalili zaj.. ljudima sa JDN. Ne vidim drugi razlog

Bice se globtiku ne da stalno prijavljivat i odjavljivat na tako kratke ugovore pa su uvalili zaj.. ljudima sa JDN. Ne vidim drugi razlog

Stvarno nemam pojma dali je to u pitanju ili je ipak razlog sto su brodovi pod Luxembourg zastavom. Prije par godina bio sam na E.R. Schiffahrt i oni takodjer imaju par brodova pod Lux. zastavom i znam da je bio Circular Letter da ce na te brodove ici samo Ukrajinci i Rusi jer oni nisu u EU,a za ostale (Hrvatska,Estonija,Litva,..) odnosno clanice EU oni bi morali placati 12-13% na placu za doprinose a isto toliko i pomorac.Sto znaci da bi se placalo na punu placu 25% a ne ovo sto mi placamo kod nas.Tako da bi na moju placu od 5500 eura u tom trenutku ja placao 600-650 a kompanija jos dodatnih 600-650 eura pa su onda oni to tako napravili da prvenstveno sebi smanje troskove a onda i nama.
Zbog tog razloga i postoji Maritimae Regionalis da bi se izbjeglo placanje doprinosa u Luxemburgu.

Naravno,i zato su zajedno sa sindikatom potpisali sporazum i osnovali ovu regionalis a pomorci nek placaju iz svog djepa razliku il traze drugu firmu.

Pomorci na JDN placaju placaju cilu godinu ne zato sta su na permanent ugovoru nego jer su zaposleni u tvrtki koje su kolege spomenili,znaci hrvatskoj firmi..
niko ne baca bombe,samo puno se metaka ovdi ispali za nista..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Evo iz mog slučaja, ja sam na permanent ugovoru već viÅ¡e od 8 godina i plačam doprinose od kada je taj zakon krenio početkom 2008-e godine. Od tada i danas plačam doprinose samo za vrijeme provedeno na brodu, tako da one informacije o plačanju za cilu godinu ako si na permanent ugovoru ne drži vodu. Ako neko plača za cilu godinu trebalo bi ispitat po kojim uvjetima i po kojemu zakonu, jer nebi me baÅ¡ iznenadilo da ljudi plačaju nečiju aljkavost i/ili lopovluk.

Jel neko zna kako risit dug na uplatnicama...jer svaki put cim ti izdaju uplatincu na njima pise i dug 20-30kn po uplatnici?

Poslano sa mog SM-G355HN koristeći Tapatalk

Jel neko zna kako risit dug na uplatnicama...jer svaki put cim ti izdaju uplatincu na njima pise i dug 20-30kn po uplatnici?

zajebana je ta birokracija...kradu nas a nikad dosta pa ti odma opale kamate jer kasne poslati uplatnice...i tako masa pomoraca pa ti racunaj....ja mislim da je najbolje nista ne placati ako se ikako moze[emoji3]

Da,jedino rjesenje,meni jos nisu napravili rjesenje pa uplatnice uopce ne dolaze ali necu da mi se gomila pa placan sam preko internet bankarstva,ne moze bit jednostavnije.

Nije neka cifra ali par puta sam bio u zadarskoj poreznoj radi tog nekog duga,rekli da platim ono glavno a zaboravim ovo i dali nove uplatnice.

Sent from my SM-G920I using Tapatalk

Evo vam moj primjer. U prvom misecu ove godine sam dobio opomenu od porezne da imam nekih 1000kn duga. Sve platio i kad sam se iskrca ne budi tesko podjem da vidim stanje kad ono tesko nebuloza. U prvom sam bio duzan a u trecem u pretplati preko 10000 kn. Ludilo. Btw nikad od porezne nisam dobio niti jednu uplatnicu

Danas u poreznoj govori covik da nema vise cekanja iskrcaja pa placanja zaostataka..nego da se tolerira 10 dana od slanja uplatnica.

@Gavro

A ti njima mores donit sto oces...ali moj ugovor je odavno tamo kod njih..pise u njemu unlimited..ali isto placan kad san na brodu.

Ja san se neki dan u doktorice tija narucit za fizioterapeuta medutim treba cekat...ka i za magnetsku najmanje god dana...placas a nemas nista.do penzije ce se sve ukinit i poia vuk magare.

Back