• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Naknada za prolazak kroz HRA

username

New member
Postovanje,

pokusavao sam naci na netu koliko iznosi naknada za prolazak kroz HRA za hrvatske pomorce i kojim dokumentom je to regulirano. Trazio sam na stranici od SPH ali nisam mogao naci, ne znam da li je to rijeseno sa kolektivnim ugovorom ili kako? Od kompanije smo dobili za izracun za filipince kojima je to regulirano kolektivnim ugvorom koliko sam mogao razumiti. Ja sam trenutno pod NIS zastavom pa bih vas zamolio za pomoc ako znate nesto vezano za ovo.

Kod mene je to 50% basic day rate i vrijedi samo za tranzit. Ako smo na sidru, SPM ili drifting onda nema nista. Zastava je grcka ali isto je i na brodovima firme koji su pod drugim zastavama ...

Kod mene je to 50% basic day rate i vrijedi samo za tranzit. Ako smo na sidru, SPM ili drifting onda nema nista. Zastava je grcka ali isto je i na brodovima firme koji su pod drugim zastavama ...

Ok, ali mene zanima da li to pise u kolektivnom ugovoru SPH ili je tebi to odredila firma?
Npr. nama na brod su poslali kako raditi obracun bonusa za Filipince i Norvezane ali posto sam ja jedini Hrvat na brodu izgleda da su mene zaboravili. Njima je to naznaceno u kolektivnim ugovorima kao sta sam napisao prije.

POEA - Philipine Overseas Employment Administration
"Members will observe that the piracy risk compensation is equal to 100 % of 1/30 of total monthly wage for each day in transfer. The seafarer will in addition be entitled to his/her normal wage."

Norwegian Shipowners Association
"The seafarers will be entitled to a high risk bonus equal to one (1) day basic wage, inclusive seniority bonus, for each day the ship is transit."

Nema kod mene kolektivnog ugovora. Ja sam jediji hrvat na kompaniji i policy firme je ovaj koji sam predhodno spomenuo. Ako si jedini na brodu, a nema kolektivnog onda bi trebao imati kao i svi ostali "nefilipinci" valjda ...

Ja sam stalno po tim hra areama pa nema nikakvih dodataka.

Ima ali je to od firme do firme .

Nama je to nekako dosta zakomplicirano ali koliko kuzim da bi dobilI nesto morali bi biti minimum 5 dana u hra I morali bi biti napadnuti.

Kad bi to bilo tako bas, onda bi dobili nesto malo, tj basic dnevnicu dodatno.

Nije mi se dalo bas citati to jer nema kruha od tih dodataka.

Dobro je kad placa legne 17-tog u misecu za tekuci misec I nemamo se sto zaliti :-)

Ja sam stalno po tim hra areama pa nema nikakvih dodataka.

Ima ali je to od firme do firme .

Nama je to nekako dosta zakomplicirano ali koliko kuzim da bi dobilI nesto morali bi biti minimum 5 dana u hra I morali bi biti napadnuti.

Kad bi to bilo tako bas, onda bi dobili nesto malo, tj basic dnevnicu dodatno.

Nije mi se dalo bas citati to jer nema kruha od tih dodataka.

Dobro je kad placa legne 17-tog u misecu za tekuci misec I nemamo se sto zaliti :-)

Mislim da bi trebali uzeti svaki cent od firme koji nas sljeduje. Ja cu ovo doznati kad tad, poslat cu sluzbeni upit u firmu kad nam potvrde prolazak kroz HRA. Znam kad sam bio na brodu di su svi casnici bili nasi da smo dobili po 700USD za tri dana prolaska a niza posada Filipinci po gore navedenom obracunu. Kad dobijem tocnu potvrdu stavit cu je ovdje da svi znamo koja su nasa prava.

Kad dobijem tocnu potvrdu stavit cu je ovdje da svi znamo koja su nasa prava.

pricekaj da se mr.general secretary vrati sa sluzbenog puta iz bugarske pa se mozda smiluje otvoriti dokumente svima a ne samo njima...

Cekaj platnu listu pa se zali ako ne valja, ako je ozbiljna firma refundirat ce ti na iducoj placi,a ako nije onda ti ni sad razbijanje glave nece puno pomoci.

Nazalost dokumenti su i dalje zakljucani "Sadržaj stranice dostupan je samo za registrirane korisnike i osoblje"
ali evo besplatno Nacionalni kolektivni ugovor 2013-2015 za svih a ne samo njih.....

plovidba u ratnim podrucjima / visoko rizicnim podrucjima clanak 17.strana 10.

NKU

Back