MSC putnički brodovi!

VRKS

od mojih poznati niko nebi uzeo novce a pogotovo ne asistenu
prvo jer bi ga mi svi ispljucali a drugo jer je to ispod naseg dostojanstva

idi kreci se vani pitaj

nekome je otac brat na tom msc,neko ce te spojit s bogdanom,neko ce tio dat preporuku kod maresce
na neki nacin neko ce ucinit nesto za tebe i zauzeti se ali moras sam doc do tih osoba

ja nazalost neznam vise nikog ko je na msc ,svi koji su bilia bilo ih je puno puno su odavno otisli...

pitanje za znalce a da mali ode direktno u sorento pripremi se i pokuca na vrata?

nemoj se ogranicit na kruz jer naucit kao asistent neces nista ,moj savijet ti je ako zi zacrtao msc idi na kontenjera ttamo ce vec pucat iz svih oruzija
puno vise ces radit vidit i naucit..

Ma nisan zapea za msc moze bilo koja cruise companija nego san ode napisa jer je bila aktivna tema..znam da ima dobrih ljudi koji bi pomogli i bez novaca al stas moras nekako probat.iman ih par sta rade na brodu ali nisu jos na poziciji da mogu ubacit nekoga

onog trena kad udzes,obavezno se zahvalis coviku(u vidu skupo,ali skupo wiskija ,uzme smu veceru za njega i dragu u extra restaurant ili slicno
ali nemoj davat novce,nekog ce to urdidit
ako si po sing hong kong usa uzmi mu pravi sat odpar stoja usd ako bas ze zelis sutra cobvikuoduzit

kopaj rukama nogama nesto ce doc
zovi di saljes aplikacije i ndzi nekog ko ce rec ric dvi za tebe u uredu

mali je slow down svega trenutno i odma zakinu asistente svi tako rade..

Srelec sigurno da bi se oduzija ako ne novcima napravio bi to sta si ti predlozio zasigurno.

Srelec sigurno da bi se oduzija ako ne novcima napravio bi to sta si ti predlozio zasigurno.

Ma pusti u qrac takve sugestije - gadi mi se pomisliti na to - a kamoli da to radim.

A yeb'ga kopaj, kako ti je netko sugerirao - zovi, gnjavi i tako. Ja sam bija na tu odvratnu kompaniju par puta i ukrcavao se sam - a ne onaj gore Å¡ta radi za njih. Ako znaÅ¡ talijanski zovi doli nagovori ih da ti prihvate dokumente priko maila i čekaj - kada se ukaže prilika oni poÅ¡alju depeÅ¡u onom svom da te poÅ¡alje. A baÅ¡ sam prije neki dan pričao s prijateljem koji tamo radi - kaže da im treba ljudi i to posebno električara - jer im svi bježe ća!

Onaj tko govori talijanski - može se tamo ukrcati za čas - sam bez pomoći agenta!

To je moje osobno iskustvo s njima.

Ma pusti u qrac takve sugestije - gadi mi se pomisliti na to - a kamoli da to radim.

A yeb'ga kopaj, kako ti je netko sugerirao - zovi, gnjavi i tako. Ja sam bija na tu odvratnu kompaniju par puta i ukrcavao se sam - a ne onaj gore Å¡ta radi za njih. Ako znaÅ¡ talijanski zovi doli nagovori ih da ti prihvate dokumente priko maila i čekaj - kada se ukaže prilika oni poÅ¡alju depeÅ¡u onom svom da te poÅ¡alje. A baÅ¡ sam prije neki dan pričao s prijateljem koji tamo radi - kaže da im treba ljudi i to posebno električara - jer im svi bježe ća!

Onaj tko govori talijanski - može se tamo ukrcati za čas - sam bez pomoći agenta!

To je moje osobno iskustvo s njima.

gavro nisam reka da bas ocu na msc rekao sam na bilo koju cruise kompaniju to sam napisao ode jer sam vidio da je aktivna tema..jel mozda neko zna nekog kapetana na nekoj cruise kompaniji koji ima neki utjecaj da stupim s njim u kontakt?

Koliko sam informisan, asistetu struje prvih pola godine placa je 700$, nakon toga idete kao rifer za 1300-1500$, sledecih pola godine. Kada napunite godinu navigacije mozete polagati ETO, 2500$. Sa faxom PE moze se polagati nakon pola godine I to po nizoj cijeni. Nakon toga idu place elektricara 4000$ pa na gore. Mislim da imate onda mnogo veci izbor na MSC: kontener ili kruzer. A I na drugim kompanijama.

Koliko znam na njihovim kontenjerasima placa asistentu je 500 dolara jer mi je prijatelj bija u njih...al ja spominjem kruzer ... naprimjer na carnivalu daju asistentu 1800dolara..i fax nije uopce bitan za eto ispit jer nakon 6miseci asistenture ja mogu polagat eto brevet i sa cetverogodisnjom skolom.

Ne znam kako je u HR, u CG ako imate IV stepen obrazovanja, treba vam godina navigacije i 2500 e za pohadjanje nastave i polaganje breveta ETO. Ako ste zavrsili fax manje novca za polaganje breveta jer ne idete i ne pohadjate predavanja koja su ''obavezna'' :), jer polazete predmete Brodska Automatika, Brodska Elektrotehnika, Brodsko Strojarstvo koje niste ucili u srednjoj shkoli, makar ne pod tim imenom :).
Dalje: ukoliko imate mogucnosti da birate, drago mi je zbog vas, i zelim vam da se ukrcate na najboljoj mogucoj pocetnoj poziciji.

Sa faxom PE moze se polagati nakon pola godine I to po nizoj cijeni.

Slušaj Saša..,

ImaÅ¡ li neki kontakt broj od tih Å¡to su nadležni za polaganje ETO - zanima me mogu li ja polagati dolje u toj vaÅ¡oj tamnici naroda - i koliko bi me koÅ¡talo. Ono, čisto da imam papir STCW. Spomenija si nižu cijenu - a naiÅ¡ao sam bio na Internetu na neki forum gdje sam vidio da je u CG isti kurac Å¡ta se tiče cijena.

Evo, npr. ja sam dva puta polagao automatizaciju - i to malo na većem nivou nego Å¡to su ove skripte Libar & Atlantis. Yebo'te uopće nisu spomenuli Bodeove dijagrame, stabilnost sistema, prijenosne funkcije itd. A da su i spomenuli - Å¡ta može neka bižuterija razumit oko toga ako se nije proÅ¡la viÅ¡a matematika - infinitezimalni račun, diferencijalne jednadžbe i take stvari?!

Može jedino buljiti u to, ko' tele u šarena vrata!

ma gavro plati pdv i daj 10tk
kad budes tia ja zamolim da ti daju popust kao istaknutom clanu pomorac net
zamoilit ce mo gazdu
dusevan je covik ima veze svugdi

Last edited:
Slušaj Saša..,

ImaÅ¡ li neki kontakt broj od tih Å¡to su nadležni za polaganje ETO - zanima me mogu li ja polagati dolje u toj vaÅ¡oj tamnici naroda - i koliko bi me koÅ¡talo. Ono, čisto da imam papir STCW. Spomenija si nižu cijenu - a naiÅ¡ao sam bio na Internetu na neki forum gdje sam vidio da je u CG isti kurac Å¡ta se tiče cijena.

Evo, npr. ja sam dva puta polagao automatizaciju - i to malo na većem nivou nego Å¡to su ove skripte Libar & Atlantis. Yebo'te uopće nisu spomenuli Bodeove dijagrame, stabilnost sistema, prijenosne funkcije itd. A da su i spomenuli - Å¡ta može neka bižuterija razumit oko toga ako se nije proÅ¡la viÅ¡a matematika - infinitezimalni račun, diferencijalne jednadžbe i take stvari?!

Može jedino buljiti u to, ko' tele u šarena vrata!

Dobro ti govori @srelec, samo trazi da ti izdaju racun.

ma gavro plati pdv i daj 10tk

ZnaÅ¡ Å¡ta.., ne bi im dao niti 100 kuna - da koÅ¡ta! A jeba im bok mater pokvarenu - to im dajem! Koja je to banda pokvarena, sarkastična, faÅ¡istička.., ajme! Meni firma ne inzistira na tom govnu od breveta - ako bude nužno da ga izvadim - radije ću ići u Indiju ili Englesku da ga napravim - nego ovoj domaćoj Å¡ugi plaćati bilo Å¡ta!

Mamu jeben onom tko je pravilnik osmislio - ma zamisli - to je vrhunac pokvarenosti i korumpiranosti.

Mi poÅ¡tena broda nemamo - imamo viÅ¡e tih pučkih učiliÅ¡ta nego brodova!

:kafa

smiri gavro,popi jednu bohemu ili brahma

to je tako i kad bud eti trebalo tad ces platit

ja izvadio jer preduzece platilo da me libar skoluje a kolu vido nisam osim prvi dan
nije samo raul u preduzecu platili kurs i mene ko da radim

nego ovo sam htio rec pitaju ovi iz port autority a sta ce ti to di ti je NR10 i Crean No,tako da sm i njega izvadio preveo skolu na portugalski priznali je ovde i sad sam polu domaci

a ovi eto koristim ako ko od nasih pita za posal da mogu aplicirat nego slbo placaju pa se drzim NR10 i Crea no

nego ovde su ti sve NR norme na engleski ti si jos doli tribat ce ti pogotovo ovi NR12

ja izvadio jer preduzece platilo da me libar skoluje a kolu vido nisam osim prvi dan
nije samo raul u preduzecu platili kurs i mene ko da radim
"

Pitanje je - tko je ovlastio Atlantis i Libar - da su de facto i de jure postali "jači" od onoga s kim se ne mogu mjeriti - niti u snu?! A Å¡ta se tiče uhljeba Raula - on je bija kapetan fregate - znači polučio je visoko obrazovanje u ono vrime sub Å uvar. Al' bilo je njegovih potčinjenih na pomorskom - doÅ¡li studirati - država im plaćala sve. Dolazili na predavanja s opasanim samokresima - da ostave jači dojam!

Od onih koje sam upoznao - niti jedan nije diplomirao.., toliko!

Aj.., iđen popit.., zvala me baÅ¡ sada jedna signorina -

moram je odvesti barem - na pizzu :D

Last edited:
Eto se moze polagati u hrvatskoj nakon 6 miseci navigacije kao eto asistent, ja sam polaga u atlantisa. Sada sam drugi put na brod dali su mi 1600 i kada ode struja ostajem za ETO na ITF ugovoru 3000 dolara. I ja bi volija na kruzere ali sto kazu minjas samo zarulje neces nista nauciti ode bar oces jer sve zivo radis!

Poslano s WAS-LX1 putem Pomorac.net

Back