moze li molim vas konkretan i tocan odgovor?

deck monster

New member
DA TI PRIZNAJU KADETURU TI JE POTREBNO:
-6mjeseca na brodu 3000BR+ DUGE PLOVIDBE MINIMALNO
-6mjesecana brodu 500BR BILOKAKVE PLOVIDBE

TAKO TI JE ZA PALUBU, STROJARIMA JE VAZNA JEDINO SNAGA POGONSKOG STROJA!!!!

kolega je napisao ovo..meni za 10ak dana zavrsava kadetura na brodu od 30bt..na kapetaniji su me ukrcali kao vjezbenika palube i nije problema bilo..zvao sam lk Rijeka i lk Pulai kazu da je jedini uvjet biti ukrcan kao kadet palube i da je brod pod registrom?sta onda u vezi BT??ONI kazu da BT nema veze..

ČASNIK PLOVIDBENE STRAŽE NA BRODOVIMA OD 500 BT ILI VEĆIMA (STCW II/1)
Vremensko ograničenje 5 godina

Uvjeti
Više od 18 godina starosti
ZavrÅ¡eno srednjoÅ¡kolsko obrazovanje nautičkog smjera ili drugog odgovarajućeg smjera u trajanju od najmanje 4 godine, u kojem su obuhvaćeni najmanje sadržaji sukladno programu iz dijela A-II/1 STCW Pravilnika, ili
OdsluÅ¡ani i položeni svi ispiti prve dvije godine preddiplomskog sveučiliÅ¡nog studija nautičkog smjera ili drugog odgovarajućeg smjera u kojima su obuhvaćeni najmanje sadržaji iz dijela A-II/1 STCW Pravilnika, ili
ZavrÅ¡en preddiplomski studij nautičkog smjera ili drugog odgovarajućeg smjera u trajanju od tri godine u kojima su obuhvaćeni najmanje sadržaji sukladno programu iz dijela A-II/1 STCW Pravilnika
Položen ispit sukladno programu iz Priloga C6
Najmanje 12 mjeseci plovidbene službe kao vježbenik palube, od čega najmanje 6 mjeseci plovidbene službe mora biti ostvareno na brodovima od 3000 BT ili većima u međunarodnoj plovidbi
Udovoljavanje zdravstvenim uvjetima

Napomena: Pristupnik koji tijekom obrazovanja nije ovladao programima iz Priloga D2, D6B, D12, D17, D19 dužan je prije pristupanja ispitu sukladno programu iz Priloga C6 savladati odnosne programe.
Pristupnik je, prije pristupanja ispitu za stjecanje ove svjedodžbe, dužan savladati program iz Dodatka D, dio D9 ili D11.

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture - Pomorstvo - SLU

Oprostite šta upadan na temu ali da ne otvaram bezveze novu...

Dakle ako mi je ugovor za kadeta (6mj.) počeo recimo 1.06. (tada sam krenio na put) a na brod sam se ukrca u noći između 2. i 3. lipnja.

Recimo da ističe ugovor 1.12. (183 dana) Å¡ta ako se potrefi da idem doma npr 29. ili 30. studenoga? Znači da imam 180-182 dana na brodu ili se računa i tih par dana putovanja?

Ako mi bude falilo par dana šta da radim? Ili moram molit kompaniju da me ostave duže, možda pitat kompaniju da upišu koji dan više? Jel traže na kapetaniji avionske karte ili? (ka dokaz kad si letija).

ako je ukrcaj - iskrcaj u stranome portu onda racunaj 4 dana u svaki smjer... plus 4 dana za ukrcaj i plus jos 4 za iskrcaj. znaci, izracunaj dane koliko imas u matrikuli + 8. ovih 8 ti je po defaultu

ako ti je u matrikuli ukrcaj 3/6, iskrcaj 30/11 onda ti se to racuna kao 28+31+31+30+31+30 = 181

dani puta ako je iskrcaj van granica banana republike = 8 dana

total 189 dana, prolazis granicu od 183

ala je san dobre volje danas, triba li jos sta

Last edited:
Oprostite šta upadan na temu ali da ne otvaram bezveze novu...

Dakle ako mi je ugovor za kadeta (6mj.) počeo recimo 1.06. (tada sam krenio na put) a na brod sam se ukrca u noći između 2. i 3. lipnja.

Recimo da ističe ugovor 1.12. (183 dana) Å¡ta ako se potrefi da idem doma npr 29. ili 30. studenoga? Znači da imam 180-182 dana na brodu ili se računa i tih par dana putovanja?

Ako mi bude falilo par dana šta da radim? Ili moram molit kompaniju da me ostave duže, možda pitat kompaniju da upišu koji dan više? Jel traže na kapetaniji avionske karte ili? (ka dokaz kad si letija).

jeli tebe interesiraju dani za mirovinsko i zdravstveno ili dani za kadeturu ?

ma najbitnija mi je kadetura, da ispunim tih 6 miseci.

Hvala Turistu na detaljnom objašnjenju!

edit: Kadetura odnosno dani za kadeturu, zbog papira

ako je ukrcaj - iskrcaj u stranome portu onda racunaj 4 dana u svaki smjer... plus 4 dana za ukrcaj i plus jos 4 za iskrcaj. znaci, izracunaj dane koliko imas u matrikuli + 8. ovih 8 ti je po defaultu

ako ti je u matrikuli ukrcaj 3/6, iskrcaj 30/11 onda ti se to racuna kao 28+31+31+30+31+30 = 181

dani puta ako je iskrcaj van granica banana republike = 8 dana

total 189 dana, prolazis granicu od 183

ala je san dobre volje danas, triba li jos sta

ovo vridi za porez, za kadeturu se ne racunaju dani koji su potroseni na put do broda.

Koliko znam ionako me ne dira porez koliko god sta vani jer je plaća manja od koliko ono 15-20k kn?

A Å¡ta da napravin ako mi bude falija koji dan? Ima li kakva Å¡ema? Žicat kompaniju da upiÅ¡e koji dan viÅ¡e? Upilat njih na lučkoj kapetaniji?

ako ti fali samo jedan dan nece te pustit. ima ih priko nekoliko kojima je falija dan dva. virujen da ih ima i dosta koje je pustilo samo ti se takvi obicno nece javit sta je i normalno

pitaj sofera da ti upise extra dana koliko ti triba i miran si. ukrcaj 2.6, iskrcaj 1.12 i to je to, 183 dana

bolje ti je ostat 10 dana duze nego da te kasnije izhebu sa pizdarijon

ti tamo sa velikin auton se ne misaj, jos ti nisan masnu kartu zaboravija

Last edited:
sasvin slucajno znan da moe bit na bilo kojemu brodu (ne sican se tacne definicije) jer san i sam nekome trazija ukrcat matrikulu na par dana da napuni dane ali nisan moga na jedrenjaka jer je bija registriran drukcije. ako je registriran kako triba onda moze i meni na kaic

a ovo sta govoris ispod 3000 nije ni meni jasno zasto. neko ce rec da nije isto mali i veliki brod i tu se slazen ali navigaju istin puten i na isti nacin pa u cemu je onda problem. moze bit da se na veliki brod bolje nauci piketat

pa kolega Turist je i napisa da sam u pravu..nije me ispravlja..u azkonu pise minimalno 6 na brodu od 3000bt nadalje..za drugih 6mj nis ne pise..ja sam na brodu koji je pod registrom,ukrcan sam kao vjezbenik i nebi problema trebalo biti..

ti tamo sa velikin auton se ne misaj, jos ti nisan masnu kartu zaboravija

muci s mirom, nista mi ne ide od ruke, umisto na okupljanje polovica od auta ja moran ostat doma (pasos isa za haag)...i da bi ubija bar malo tugu nasli smo jednog jancica i tovimo ga nebi li uvatija sta prije prihvatljivu tezinu i onda cemo ga zamotat u kartu pa na komin....

D17 pomoĆ

D17 pomoĆ

ajde molim vas judi

ako ima neko nekakve skriptice za D17 ili D2.
Moram polagat D17, a u kapetaniji mi je reka da će me pitat o vježbama koje smo radili na brodu...

eeee u moje vrime, tamo di san bija, to se baš i njie radilo :o:uzdravlje

osta mi je samo jedan detalj, kad su spuštali lifeboat, falija im je metar sajle do mora....:p

ajde ljudi upomoć :uzdravlje:uzdravlje

Back