Molimo vase misljenje

...o gospe ti ca se sve ovde nadrobilo...frustracija di os...boje ne komentirat svaku...uglavnom mene uopce ne cudi sta nas doticna gospoda nisu pozvala i misljenja sam da i nece,jerbo mi smo ipak veliki trn u njihovom oku,ma ke trn-bovancina, i njihov cilj je zgazit sve sta ima iti malo veze sa UPH....katride su im se pocele trest i za svoje guzice ucinit ce sve,pa eto sitili su se i prosvjeda,pitam se po uzoru na koga :rolleyes:.....hebiga,pojavila se jedna sacica frustriranih srednjoskolaca i shebala im koncepciju nerada,i sta sad,moraju pocet i oni nesto cackat...a za sta se bore.ma bore se oni k... za pomorce,bore se za sebe i ponavljam svoje guzice...i jedva cekaju da se niko od nas ne pojavi i da mogu gazit po nama kako znamo samo sebe velicat a ne podrzavat "borbu" za sve pomorce...eto,nebi me cudilo da se ovo radi upravo da se shebe nas....zato lipo obuc majce i put podnoge,ja bi i po koji transparent lipo ponila,nece nan skodit...moj eno lipo uredno slozen ceka,sceta ga je bokun ne prosetat....jos kojega svoga novinara dovuc da nas lipo uslika i napise koju ric o nasoj podrsci prosvjeda i kud ces bolje....eko...:uzdravlje

Ako svi rade u korist pomoraca, čemu ovolike diskusije. Jednostavno nekad triba zanemariti druge probleme da bi se rije??ija neki drugi, pa tako jedan po jedan. Osim ako nije stvar u preuzimanju zasluga i nabijanja na nos te iste. Pustite sad taktike i prepucavanja, triba djelovati!

Iznenađen sam kako su svi sdu??no prihvatili prosvjed koji organizira SPH.
Za??to?
Zato ??ta u threadu"Moj prijedlog"je bilo puno onih koji su bili protiv nekih akcija,koje bi ustalasale postoječe stanje.Kako to da su sad najedamput promjenili mi??ljenje?
A u tom threadu i dalje nema nikakvih prijedloga sa va??e strane,niti kreativnosti,??ta bi trebalo učiniti.
I zato imam negativno mi??ljenje o tome prosvjedu.Ako Braco ozbiljno misli i ako je toliko jak,neka u srcu sezone organizira ??trajk upozorenja Jadrolinije,i objavi razloge za taj ??trajk.To bi se puno ozbiljnije shvatilo nego prosvjed.

SPH je odavno kao i drugi sindikati samo oruđe politike, iza tih prosvjeda krije se borba za vlast, a za na??e interese nije ih previ??e briga, mo?žemo podr?žati prosvjed ali kao UPH s na??im zahtjevima koje svako mo?že pročitat na stranicama portala, da Braco i co. imaju stvarnu ?želju da pomognu pomorcima istakli bi iste zahtjeve (??to dijelom i čine:p s zaka??njenjem), a ako ni??ta napravit si samoreklamu

Bilo ih je 50( od toga 10-tak ) iz vrha sindikata :hihi a sicam se da je nama bilo po coviku koji je brojia ljude 500. Pa jer vide da oni nisu predstavnici pomoraca da njih pomorci mrze oni su losa kost. Mi svi zelimo da nam bude bolje ali da bi nam bilo bolje triba njih makniti pa ce nam biti bolje i ''bezglavima'' nego s ovima :cool:

braco i berlan te Svalina svi u Pm a dajte mista drugima jer niste nezamjenjivi

BTW

ova dva komentara su im sve rekla istinu a oni neka se misle

Komentar od: trlebrlebrle @ 19. lipanj 2010 21:35
Pa gledajuci galeriju slika(okupilo se 30-tak ljudi) vidljivo je da se nisu okupili ni svi sindikalisti sto je i normalno ljudi nisu navikli radit ni radnim danom,a kamoli subotom. A sad o kojim pomorcima,obiteljima i ljudima koje vole more oni govore.Procitala su i mala dica te neradnike i gelibtere. Eno okupilo se ono par Hvarana sta je s Bartolom Kasicem stiglo s Hvara.Ajmo sad malo o sindikalistima neradnicima. Pa oni i jesu sindikalisti zato sta ne vole radit. Nisu volili ni ucit volili su prepisivat.Zahtjevi sa bloga najveceg kapetana medju svim kapetanima kapetana Bezobrazadura traze da se ide u penziju sa 60,a danas vidi cuda sa 55.
Cini mi se kao da su zahtjeve prepisali odavde:
http://www.pomorac.net/zahtjev.html
Joj samo da je penziju uvatit je li neradnici i manjamuktasi???.Koliko jos fali? Oce li i sindikalisti Bezobrazaduro,Svale,Kronja i Berlo dobit beneficirani???
Izgubili ste svaki kredibilitet medju pomorcima ako ste ga ikad i imali:Sa Vladom ste surovali i govorili koliko je socijalni program zbrinjavanja pomoraca dobar za pomorce.Trebali bi Vam sudit ka domacim izdajnicima.Vi ste Jude prodali ste nas.Sramite se.Vi pomorce ne zastupate niti oni zele da ih zastupate.Zastupate sebe za osigurat penziju i lajete radi sebe,a ne radi sela(pomoraca).

Komentar od: Navrnuti Bracanin @ 19. lipanj 2010 16:05
Sna?žnim brodskim sirenama, uplovljavanjem 30-tak malih brodica u splitsku Gradsku luku i okupljanjem pomoraca na gatu Sv.Petra odr?žan je u subotu veliki prosvjed Sindikata pomoraca Hrvatske(SPH).

Ka?že novinar Krnić i nakon toga sam sebe demantira:

Dosta nam je vi??e obećanja Vlade i čekanja ostvarenja obećanja koje nikako da nam svane-zagrmio je kroz megafon Vladimir Svalina, predsjednik SPH-a ispred 50-tak okupljenih pomoraca iz Splita, ? ibenika, Zadra i Rijeke.

I kakav nam je onda to velii prosvjed kad se od 20000 pomoraca skupi njih 50-tak ubrojiv??i debele i masne placene predstavnike sindikata. Pa neka su i 2/3 na brodu jos uvik ih ima doma 7000. O tome toliko.

Da li se jos neko sjeca pregovora o uvođenju Hrvatskih pomoraca u porezni, mirovinski i zdrastveni sustav. Ti isti sindikalci su bili gorljivi pobornici a danas to isto napadaju. Ja reka-ja poreka. Kakva lakoća. Bogami ravnpopravan nivo sa na??im političarima. Ipak ima jedna razlika. Politicare biramo u bar nekakvoj demokratskoj proceduri a sindikalisti odabrali sami sebe, odredili sami sebi plate i na??li udobne loge. Splitski sindikalac stoluje pogodi di. E nije to lako jer niko im i ne dolazi. Te??ka periferija. Marmontova ulica.

Taman san tija copy past sa portala slobodne ali si me Dalmos priduhitrija.
Onaj 2 je sve reka.
Pametnome dosta.

Zivili!

"Dosta nam je više obećanja Vlade i čekanja ostvarenja obećanja koje nikako da nam svane-zagrmio je kroz megafon Vladimir Svalina, predsjednik SPH-a ispred 50-tak okupljenih pomoraca iz Splita, Šibenika, Zadra i Rijeke."

Eno korigiralo brojku u slobodnoj sa 150 na 50.Ali kako ono gordo zvuci zagrmio je kroz megafon Svalina. Ispada da tip ima bozanske odlike.Moze i grmit mada bi bolje stalo da su napisali prdio je u latu Vladimir Svalina.

"Drugi tajnik SPH-a Predrag Brazzoduro istaknuo je kako je pomorac trenutačno najbolji hrvatski izvozni proizvod."

A i ovo boldano je prepisano.Znam i odakle. Ili sumnjivi sindikalac stranog podrijetla moze ista bolje od prepisivanja.

Last edited:
gleda san i ja malo slikice.... vise mi pari na prosvijed lovackoga drustva dicmo kontra lovostaja na zecove, nego li stagod ozbiljno, a tribalo bi bit ne ozbiljno nego najozbiljnije, jer ipak se radi o sudbini 50 -tak iljada ljudi

... jer ipak se radi o sudbini 50 -tak iljada ljudi

A valjda je tih 50 iljada ljudi shvatilo da tko s vragom tikve sadi o glavu mu se razbije. A neka admiral Brazzaduro i dalje nastavi srati po pomorcima kao sto je radio do sada izmedju ostaloga i na ovim stranicama pa ce imati jos zescu podrsku.
Kad se na racun SSM-a zderalo i pilo nisu rici rekli kontra SSM-a,a sada su ko fol stali u zastitu jadnih pomoraca. Srica pomorci su ih prokuzili i znaju da je to sve ista bagra. Pa ovi misle da su ljudi glupi.Do unazad godinu i koji mjesec nijedna akcija koja bi pomorce dovela u kako tako povoljniji polozaj nije egzitirala.Nase firme sutke pale,propale bez ispaljenog metka. Taj isti Sindikat je nagovarao ljude kako im je ugovor bolja opcija od stalnog posla. Sibenska plovidba odnosno Slobodna plovidba Sibenik(da se pravilno izrazimo jer se veliki lektor obicno hvata stamparskih gresaka kad nema nista drugo pametno za napisat), Croatia line,Dalmatinska plovidba,srozavanje Splitske plovidbe i Jadroplova,ukidanje carinskih povlastica, uvodjenje sramne socijalne reforme pomoraca sve je to proslo bez ispaljenog metka. Zato treba ponavljati da ljudi ne zaborave o kakvim se tu ljudima radi i biti svjestan da oni ne zastupaju nicije nego iskljucivo osobne interese.

Dobro je to Braco organizira samo me zanima sta je sa 183 dana van drzave?
To je nama najbitnije a lako je za beneficirani,itd.......

Dobro je to Braco organizira samo me zanima sta je sa 183 dana van drzave?
To je nama najbitnije a lako je za beneficirani,itd.......

Sla?žem se,ali mislim da kracoduro ipak nije toliko glup,ide sad na beneficirani najvi??e(bar sam ja steka takav dojam) jer vjerojatno misli da bi to mogli najbrze prihvatit i onda da on mo?že reć da je njegovom zaslugom,ali svi jako dobro znamo pravu istinu,pa nije potrebno ni komentirat onda.. A uz 183 dana van dr?žave mislim da je najbitnije rje??it i tu famoznu socijalnu reformu jer nas tu legalno kradu i to veliki broj pomoraca.

@barcelona
Dobro dosa doma druze.
pa drzim da 183 dana nisu toliko ni krucijalna koliko bolovanje jer kako stoji u nasim zahtjevima bolest ne bira ni mjesto ni vrijeme.
Evo ja se srica ne oslanjam na penziju od drzave jer znam da sve sta ovoj drzavi das je ka da si bacija u crnu jamu,ali samo informacije radi po trenutnoj situaciji ja bi napunija godine staza negdje oko 2048 i to ako mi priznaju beneficirani i produzeno.

Frankie@
Dobro zboris za bolovanje ali bi ja isto 183 dana van drzave pa ako fali sa zenom i dicom malo na odmor vanka i kupit dane ko i englezi.

"Drugi tajnik SPH-a Predrag Brazzoduro istaknuo je kako je pomorac trenutačno najbolji hrvatski izvozni proizvod."

Ovo boldano mu je dalo novi nadimak koji mu najbolje pristaje posto sve od nas kopira

P.Brazzoduro = Indigo

evo ovako brzinski, ukratko san procita o cemu se radi, sramota, nista drugo nego sramota, neki ljudi stvarno nemaju obzira prema drugima, zalosna je ta drzava hrvatska u koju se svaki put vracan, zalosno je vise gledat ova sranja, zalosno je vise razglabat o pojedincima koji se kite tudin perjima, zalosno je da nas niko ne pripoznaje, zalosno je otvarat oci nekima u vladi, zalosno je da hrvatski proizvod ne proizvodi nista, zalosno je i vise mi je ( oprostite na prostim ricima ) pun kurac vlade, skole, bugara koji avancavaju isprid mene, SPH, rive, strajka, mora, brodova, kadeta, trecih, drugih, prvih, makine, kuverte, sukera ( jeli jos u vlaDI????) KALMETE, eto ima jos ali neman volje pisat, e sada moze me kritizirat ko god oce, puca mi kurac, moje ime je Leo Alajbeg i clan san UPH. Naime selin na Novi Zealand, brevet dobijes bez po muke. Pozdrav kolege i mirno more.Da,:) placat cu i dalje clanarinu.

Back