Molim vas !!!

Evo da se i ja ukljucim...
Elektricari, a pogotovo oni dobri su jako trazeni, a u zadnje vrime i dobro placeni. Sad se tu dolazi do paradoksa koji da nije zalostan bija bi smisan, trazeni su a opet za ukrcati se muke Isusove.
E pa poslodavci su se obahatili pa uvik traze mladog, visoko obrazovanog, sa puno puno iskustva tj. nespojive stvari. Vec godinama nitko ne ulaze dovoljno u mlade snage, a kronicno ne ulazu u asistente struje. Evo recimo firma di sam sad ima oko 180 brodova,a imaju jednog ili dva asa struje. Da dobro sam napisa JEDNOG ili DVA. A elektricara na brodu uopce nema nego prvi makine radi njegov posa, tj. bolje reci nitko ne radi. Znaci i prije je bija problem ukrcati se asistentu struje, a sad u ova gruba vrimena pogotovo.
Tebe neznam osobno, al iz procitanog tvoj CV i nije nesto za cim se otimaju. Nemoj se ljutiti ali srednja skola pored fakulteta tesko prolazi. Ovim ne zelim reci da su oni bolji ili vise znaju, jednostavno takav je zakon trzista i mi tu ne mozemo nista.
Vidim da stihijski saljes aplikacije svima, ja bi ti preporucija da malo jace upires sa aplikacijama na kompanije koje u floti imaju bulkove i kontejnere. Mislim da su ti za tankere, plinase, DP brodove, a i cruisere sanse male i nikakve jer tamo zapravo ne tribaju elektricare nego elektronicare i to sa visom ili faksom.
A onda kad vidis ko ti je konkurencija, masa Poljaka, a Filipinaca, a Indijaca a Kinezaaa. I svi oni ce navigati za manje solde od tebe, mislim da ti je sve jasno.
Kazes da si zapustija posa koji si ima do sad, to ti je kardinalna greska. Uvik ti je pravilo collect, collect and then select. Znaci ne pustaj ono sto imas dok ne najdes nesto bolje. Stoga ti preporucam ka bratu lipo uvati se sigurnog posla, jer se ne zivi od snova i zelja. Pa neces sebe dovesti u situaciju da pitas starce za skatulu duvana ili pivu. Sramota je.
A uvik ces imati uru vrimena za ispunit par aplikacija, napraviti par poziva...
Dobit slobodan dan pa se zaletiti do koje agencije ...
Ono sto stvarno jako zelis to ces sigurno i ostvariti, samo strpljena, uletit ce ti kad se budes najmanje nada.

I jos jednu stvar bi ti tija napomenuti, ja tebe razumim da si nestrpljiv, razocaran,frustriran ili sto vec, ali prijatelju te privatne osjecaje probaj zadrzati za sebe. To ti je ka i na poslu, kad te doma spizdu nesmis tlaciti ljude oko sebe. Triba biti profesionalac. Ovo je forum za razmjenu iskustava, podataka, neku vrstu pomoci, ali zasigurno nije ispovjedaonica,psihijatrijska ordinacija niti Oprah Show, a i siguran sam da Dalmos nije Don Adrijan, Niti je Frenky Dr.Phill, a bogami ni Kokolo nije Oprah.
Tija sam reci da nam ne moras bas svaki put napisati kad te netko otkanta ili ti se javila sekretarica, ima nas par koje to strasno snerva(no nisi jedini kolega Tiamat je tu car).

Eto sve napisano je u najboljoj namjeri,skuzaj ako te nesto povridilo. Ja ti inace moram paziti sto pisem, jos mi se sve zuti prid ocima :)

Ja kad sam vidio da si se ponovo ukljucia san oma pomislia nevolje su dosle nazad ali kad san procita ovi tvoj post sam ostao zabeknut i mogu i reci da si stvarno se popravia do neba. Zbog ovog posta ti se od sad netriba vise zutiti prid ocima jer ti je zuti iskteka i stvarno si se pokazao tj bar se ja nadam da je zuti utjecao na tebe. Sad simas samo veliki plus od mene ( ma da ti to ne znaci puno ) ali prika svaka cast jer kad sam te znao banirati tako te sad i mogu od srca pohvaliti.

BRAVO :uzdravlje

Don Adrijan :D:D

Back