Mario b.

Status
Not open for further replies.
Mario moj savjet ti je takoder Pronav.Osim tih 5-6 brodova starih po 30 godina imaju u menagemenntu i 2-3 Q-FLEX LNG-a od 216000 m3.
Ako te posalju i na te stare dobro ti je za stec iskuvstvo jel nakon toga mozes skoro di god oces.Ti stari brodovi su ti na liniji izmedu Indonezije i Japana/Koreje,a mislim na je samo jedan(Aquarius) na liniji izmedu Ras Lafana(Qatar) i Spanjolske.Tamo na Pronavu ti oduvijek vlada dubrovacki klan tako da su ti i oficiri vecinom dubrovcani,a pogotovo na tim starim brodima.

Moj savjet ti je ne ic na Gearbulka jel to je mozda i jedina bulk kompanija koja ima solidne uvjete.Ako jednom odluce prominit oficire sa jeftinijima moze ti se dogodit da se nades u gabuli.Kad se jednom uvalis na LNG kasnije mozes birat,a pogotovo danas sutra kao senior oficir.
Takvo je danas stanje,a nadajmo se da ce potrajat s obzirom koliko se jos LNG brodova gradi.

Zivija i sritno

Sa bulka na LNG. Bez tanker experience-a?
I onda ka?žu da su nase agencije lo??e.:)
Pa di to ima. Da mogu krcali bi i na međunarodnu svemirsku postaju.
Hahah

Slažem se.

Prika,ništa nije nemoguće al bulkovi i tankeri su nebo i zemlja i viruj mi ( ja san bia u situaciji takvoj..) da je užasno teško sve povatat na prvu pogotovo ako si prvi put ka oficir na tankeru..Ok,čua san da su LNG lagani za popizdit,tj.da su jednostavni al neznan,nisan siguran baš koliko je sve to lagano čoviku koji nikad nije ni na tankeru bia a kamoli LNG.

Al da je budučnost na LNG-u i ja mislim da je.

Sve u svemu ako ti je ?želja poć na LNG ovo ti je samo takva ??ansa.
Mnogi su od nas poku??avali i sa tanker experiece-om pa bezuspje??no.
Stoga samo naprid, i nemoj se obeshrabriti, sve ces ti to uz trud i volju savladati. Eto ni??ta ti pametnije ne mogu reći (ma zapravo i mogu al ce se odma javit "drugovi" da previ??e filozofiram ha-ha:) ), na tebi je da odluči??, ali ako recimo pita?? moju malenkost ja bi i??a na LNG.

A sa čega si ti prisa na tanker ili LNG? :kafa

Ja osobno nisam prisa jer sam na tankeru poceja, a izgleda da cu i zavrsiti.
Mislija sam da ce prije ponuditi nekome sa cruda, kemije ili LPG-a.
Jer koliko znam nije lako prici na LNG i sa drugih vrsta tankera, traže LNG iskustvo, a kamoli sa bulka ili konte.
Nisam reka da je nemoguće prici sa bulka bilo di, iz primjera se vidi da je moguće.
Ivo jeli ti sad jasnije? Tribalo bi biti

Mario b,
Nije nista cudo da ti je Globtik ponudio Pronava, moj prijatelj koji je bio dva ugovora na bulku sada radi prvi ugovor za 3/O na Pronavu. pronav ti je vijerojatno odskocna daska za daljnju karijer u lng.
Kao nekome tko je do sada radio na bulku tanker ce ti biti ogromna promjena, ali mozda ti se bude svidjalo. Puno sranja, papira, vettinga ali nedaj se preplasiti.
Inace, mislim da je Gearbulk jedna od najboljih firmi, po odnosu prema svojim pomorcima i da ako tamo covijek upadne moze ostati do penzije.
marinero TK je dobro primjetio, jos do prije par godina trazilo se najmanje solidno tankersko iskustvo, ali vremena se mijenjaju. prije se bas nije ni tako lako upadalo na Shella, TK, Chevron, Stenu, a danas je puno lakse.
Uostalom 3/O sa sa solidnim tankerskim iskustvom ce tesko prihvatiti placu od 4000USD.

Globtik je mislim trenutno jedina agencija u Hrvatskoj koja te bez tanker backgrounda moze ukrcat na LNG.Vecinom su to firme Pronav i Shell.
Tako da ljudi moji mozemo mi protiv Globtika govorit svasta,ali je cinjenica da su Hrvatima otvorili vrata LNG biznisa.
Neko od nas ima bolja,a neko losija iskuvstva,ali tako je to u zivotu.
Zato mladi momci odite na Shell i Pronav uvatit malo iskuvstva,a ako vam se tamo ne svidi lako cete se posli prebacit na koju drugu firmu.
Zapamtite da je na MOL(bivsi Mitsui),Nyk,K-Line,Exmar(LNG flota),Angloeastern(LNG flota),Chevron(LNG flota) jako tesko upasti ako vec nemate LNG ili barem LPG iskuvstvo.Cak ako imate iskuvstvo na bilo kakvoj vrsti tankera(crude,chemical i sl) je tesko upast,a pogotovo ljudima sta dolaze sa bulkova,kontejnera i sl.
Sta se Teekaya tice oni su nedavno tek poceli sa LNG biznisom tako da se kod njih moze bez problema sa tanker iskuvstvom,a pogotovo za terca i sl.
Eventualno mozete jos probat na Golara preko Dude,ali kako cujem i tamo sve teze i teze.

Status
Not open for further replies.
Back